Dodaj do ulubionych

pay per view przez internet

22.02.11, 16:32
Czy istnieje cos takiego za ogladanie wybranego filmu odplatnie bez placenia miesiecznego abonamentu? Okazjonalnie wyporzyczam filmy, wiec nie warto dla mnie placic co miesiac. Zalezy mi na duzym wyborze filmow, bo chodzi mi o filmy mniej popularne.
Troche filmow jest na youtube, ale co poza tym?
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: pay per view przez internet 22.02.11, 16:56
      netflix, zdaje sie ze taniej jest zaplacic za bezlimitowa subskrypcje instant watching niz wypozyczyc jeden film z blockbuster
      • leosi TVPOLONIA 22.02.11, 18:33
        PO OPLACENIU ABONAMENTU $6 mam do ogladania duzy wybor polskich filmow w tvpolonia.com
        • edytkus Re: TVPOLONIA 22.02.11, 19:11
          leosi napisał:

> PO OPLACENIU ABONAMENTU $6 mam do ogladania duzy wybor polskich filmow w tvpol
          > onia.com

mozesz ogladac w tv czy tylko przez komputer? Filmy z Netflix (sa i polskie) mozna ogladac w zwyklym odbiorniku o ile ma sie np. konsole do gier (ja uzywam Wii), ale to nie jedyny sposob.
        • klaudona Re: TVPOLONIA 22.02.11, 19:34
          nie o polski film i nie o subskrypcje chodzi
      • klaudona Re: pay per view przez internet 22.02.11, 19:34
        $8 za jeden film to jednak sporo. Po obejzeniu filmu kasowac subskrypcje i za jakis czas znowu otwierac, gdy bede chciala cos obejzec? Blockbuster jest tanszy przy streaming ale wybor filmow maly.
        • edytkus Re: pay per view przez internet 22.02.11, 19:54
          klaudona napisała:

> $8 za jeden film to jednak sporo. Po obejzeniu filmu kasowac subskrypcje i za j
          > akis czas znowu otwierac, gdy bede chciala cos obejzec? Blockbuster jest tanszy
          > przy streaming ale wybor filmow maly.

dlaczego masz rezygnowac z subskrypcji po obejrzeniu jednego filmu? przez caly miesiac mozesz ogladac ile chcesz, nawet symultanicznie z roznych devices, np. ja ogladam na komputerze, corka w tym czasie cos swojego w tv, a moja siostra na drugim koncu miasta u siebie na tej samej subskrypcji cos jeszcze innego.
          • miskidomleka Re: pay per view przez internet 22.02.11, 20:14
            edytkus napisała:

> a moja siostra n
            > a drugim koncu miasta u siebie na tej samej subskrypcji cos jeszcze innego.

A to jest zgodne z zasadami i uczciwe?
            • edytkus Re: pay per view przez internet 22.02.11, 20:23
              miskidomleka napisał:

> edytkus napisała:
              >
              > > a moja siostra n
              > > a drugim koncu miasta u siebie na tej samej subskrypcji cos jeszcze inneg
              > o.
              >
              > A to jest zgodne z zasadami i uczciwe?
              >

chyba tak skoro daje sie to zrobic bez problemu, zaladowalam kiedys netflix na komputerze siostry gdy moja corka sie nudzila, uzylam swojego ID i hasla, sama sie zdziwilam ze pozwalaja na cos takiego, a potem mialam niespodzianke gdy okazalo sie ze mozna ogladac w tym samym czasie rozne filmy na roznych odbiornikach, tez bylam przekonana ze tak sie nie da. Gdyby Netflix mial cos przeciw to chyba mialby jakies blokady?
              • miskidomleka Re: pay per view przez internet 23.02.11, 18:45
                edytkus napisała:

> chyba tak skoro daje sie to zrobic bez problemu, zaladowalam kiedys netflix na
                > komputerze siostry gdy moja corka sie nudzila, uzylam swojego ID i hasla, sama
                > sie zdziwilam ze pozwalaja na cos takiego,

A skoro tak, to może pozwalają. Trochę dziwnie, bo co stoi na przeszkodzie żeby całe miasto ogladało na jednym ID?
                A może nie pozwalają na to w umowie, tylko nie wprowadzają technicznych zabezpieczeń i liczą na uczciwość? W końcu jak kupisz mp3 w Amazon to technicznie nic Ci nie przeszkadza wysłać 120 kopii znajomym w Poslce, ale nie jest to dozwolone.
                • edytkus Re: pay per view przez internet 23.02.11, 20:14
                  miskidomleka napisał:

> A może nie pozwalają na to w umowie, tylko nie wprowadzają technicznych zabezpi
                  > eczeń i liczą na uczciwość? W końcu jak kupisz mp3 w Amazon to technicznie nic
                  > Ci nie przeszkadza wysłać 120 kopii znajomym w Poslce, ale nie jest to dozwolon
                  > e.

kiedys chcialam odsluchac cos kupionego na iTunes na innym komputerze i sie nie dalo, a Netflix moze pozwala zeby klienci mogli ogladac gdziekolwiek, np. na telefonie w podrozy (nie probowalam)? Konkurencja im rosnie, moze chca byc bardziej customer friendly? Wciaz przeciez ci ze starymi Mac'ami nie moga ogladac przez internet.
                  Zerkne na ich strone ale nie wydaje mi sie zeby cos na ten temat bylo, maja tylko wyszczegolnione jak sciagac N. na rozne konsole itp.
                  • edytkus Re: pay per view przez internet 23.02.11, 22:39
                    Sprawdzilam:
                    You may watch instantly on up to 6 unique devices:
                    Including personal computers and Netflix ready devices.

Dziwne, na liscie moich devices nie ma komputera mojej siostry :O
                    • wespuczi Re: pay per view przez internet 23.02.11, 23:31
                      znam kilka rodziny w krotych jedna osoba placi, a wszyscy ogladaja - my mamy haslo od znajomego, ktory niemal na sile mi wcisnal bo placi, oglada kilka filmow na miesiac, mowi ze bardziej mu sie oplaca niz wypozyczac - ja nawet o tym nie pamietam, a on za kazdym razem sie pyta czemu nic nie ogladam haha
          • klaudona Re: pay per view przez internet 22.02.11, 21:12
            Edytkus, ale ja chce w tym miesiacu obejzec jeden film. Malo ogladam filmow i telewizji ogolnie, ale czasami najdzie mnie na cos ochota tak, jak tym razem. Potrzebuje wiec miejsca, gdzie moge zaplacic za konkretny film i nie ladowac sie w abonamenty.
    • wespuczi Re: pay per view przez internet 23.02.11, 00:28
      chyba itunes ma taka opcje..
      • amelka75 Re: pay per view przez internet 23.02.11, 02:17
        sprawdz amazon.com. ja tak kiedys ogladalam greys anatomy jak nie mialam jeszcze dvr. maja rowniez filmy ale nie wiem czy te ktore cie interesuja. to sie nazywa amazon instant video.
        • klaudona Re: pay per view przez internet 24.02.11, 04:11
          To chyba zupelna nowosc? To bedzie dla mnie super rozwiazanie, ale gdy powieksza asortyment.
          • mka16 Re: pay per view przez internet 28.02.11, 17:56
            a netflix by Cie nie urzadzal? Wprawdzie jest oplata mieszieczna, ale jesli chcesz ogladac tylko on-line (ilosc nielimitowana), to jedynie 7.99 miesiecznie, spory wybor, duzo filmow kina niezaleznego, dokumentu, etc. zajrzyj co jest u nich dostepne
            • klaudona Re: pay per view przez internet 28.02.11, 18:46
              Ale dla mnie to byloby prawie 100 rocznie za jeden czy dwa filmy, ktore zdazyloby mi sie obejzec w ciagu roku. To juz bardziej oplaca sie kupic je i trzymac w domowej filmotece.
              • mka16 Re: pay per view przez internet 28.02.11, 21:18
                to chyba Ci moj login podam :P
    • edytkus Re: pay per view przez internet 23.02.11, 22:58
      na Gazecie wlasnie sie natknelam
      kinoplex.gazeta.pl/vod/0,0.html
      • wespuczi Re: pay per view przez internet 23.02.11, 23:24
        mi mowi ze nie wolno mi bom nie w pl
    • sondra iTunes Store 01.03.11, 01:27
      Wypożyczasz na miesiąc, ale kiedy zaczniesz oglądać, to masz 24 godziny na skończenie. Ceny od $2.99 do $4.99 (HD).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka