Dodaj do ulubionych

Psy to KANALIE!

29.11.01, 08:44
Zainteresowało mnie to soczyste słówko, które ostatnio
jakby zyskało na popularności CONIECO. W
kopaliński-online widzę, że ma wspólny źródłosłów z
cynikiem. Wszystko zaś bierze się OD PSA.

Przyjrzałem się mojemu Husky'emu - wszystko się
zgadza: kanalia i cynik wręcz wzorcowy. Leży sobie pod
komputerem, morda na mojej stopie, zdrętwiała mi ale
nie ruszam żeby nie obudzić.
Minę ma taką jakby mu się to należało, panisko.

O kotach już było.. a czy Forum ma psy? Małe Muszki?,
Pieszczochy Ciapciusie? Wielkie a Złe Tarzany (czyt.
tażan)?.
ChrisBTO
Obserwuj wątek
    • Gość: flip Re: Psy to KANALIE! IP: *.p.lodz.pl 29.11.01, 18:11
      Kanalia zawsze sie nam kojarzyla z kanalizacja. Czy o tym tez Kopalinski cos
      pisze?
      • chrisbto Miało być o psach! 29.11.01, 18:38
        Gość portalu: flip napisał(a):

> Kanalia zawsze sie nam kojarzyla z kanalizacja. Czy o
        tym tez Kopalinski cos
        > pisze?

1. Biorąc na chłopski rozum to nijak nie może być
        kojarzone z kanalizacją. Motywacja: Pewien Ważny Polityk
        nie użyłby tego jako inwektywy, drugi zaś Równie Ważny
        nie poczułby się tym urażony.
        Ty hydrauliku!? To wcale nie brzmi. Kanalia - brzmi.
        2. Kopaliński pisze o Wszystkim-na-Całym-Świecie i
        jeszcze trochę. Geniusz szperactwa, researchingu i
        katalogowania.
        Czytałem w jakimś tygodniku, że wiekowy już bardzo pan
        K. nazywa się jakoś Całkiem Inaczej i jest męzem jakiejś
        równie jak on sławnej Pani. Zapomniałem jedno i drugie.

"Ważne zapamiętać, nieistotne zapomnmieć" - Adolf Hitler
        "Zapomnisz wszystko, już ja się o to postaram" -
        Skleroza.
        Zamiast "skleroza" wolę "dystrakcja", ładniej brzmi.
        ChrisBTO
        A miało być o psach...
        • Gość: flip Re: Miało być o psach! IP: *.p.lodz.pl 29.11.01, 19:32
          W ogole psy sa zle kojarzone. Jak by sie powiedzialo "ty kocie" to trudno by
          sie bylo obrazic (chyba, ze w zupelnie-nie-ludowym wojsku). Z psem gorzej
          jakby.
          Koty gora wiec, mosci canalie.
        • kropka. Re: Wolę kanalizację 29.11.01, 19:40
          ChrisBTO, na ten wątek weszłam przypadkiem. Jak często - nacisnęłam nie to,
          co chciałam. I ze zdziwieniem zobaczyłam, że to TY jesteś jego autorem.
          Nie wiem, czy zauwazyłeś, że od pewnego czasu pojawiły się wątki i osoby,
          których wiekszość forumowiczów sobie nie życzy. Toczymy dość trudną, bo
          anonimową walkę o spokój. A ty tego nie ułatwiasz. Kolejnym prowokującym
          tytułem prowokujesz idiotów. Za chwilę pojawi się jakiś arab czy jerzyk i
          nawtyka ile wlezie. Lubisz? Poczekaj trochę. Mam nadzieję, że lada moment
          będzie ośla ławka i tam flugajcie sobie do zarąbania, ile ci serce dyktuje.
          Tyle czasu żyłeś bez forum, może jeszcze trochę wytrzymaj z takimi tematami.
          Wszyscy czekamy na dalszy ciąg wspomnień twojego teścia, ChrisTBO.
          Bardzo nas interesują i tego od ciebie oczekujemy.
          Bo "dyskutować" o żydach, pedałach i kanaliach potrafi każdy gówniarz.
          Ale żeby mieć takie WEJŚCIE SMOKA, jak ty miałeś na forum - trzeba mieć
          nieprawdopodobną głowę. I nieprawdopodobną klasę.
          Wróć do swojej klasy, ChrisBTO, proszę :))
          pozdrawiam

PS. A wątki o pieskach i różnych zwierzątkach znajdziesz na poprzednich
          stronach. Sporo tego było.
          • Gość: flip Re: Wolę kanalizację IP: *.p.lodz.pl 29.11.01, 19:45
            przepszam bardzo - chrisbto robi to co wszyscy producenci dookola: sprzedaje
            rzeczy w zupelnie innym opakowaniu. Taka moda, a na mode nie ma rady. Trzeba
            przeczekac (albo naciskac uwazniej).
            • kropka. Re: Wolę kanalizację 29.11.01, 20:02
              Fakt. Opakowanie piękne. Do czasu. Obym się myliła.
              Wolę jednak perłę w papierze opakowaniowym, niż g... w złotej szkatule.
              Pozdrawiam
          • chrisbto Re: Wolę kanalizację 29.11.01, 21:53
            kropka. napisał(a):
            Toczymy dość trudną, bo
            > anonimową walkę o spokój.

Taki folklor był, jest i będzie. Próbowaliście walczyć
            przeciwko lodowcom?
            ChrisBTO
            • kropka. Re: Wolę kanalizację 29.11.01, 21:59
              A jak się uda - stawiasz piwo!
              Z podwójnym sokiem malinowym, oczywiście.
              Pozdrawiam
              • chrisbto Re: Wolę kanalizację 29.11.01, 22:33
                kropka. napisał(a):

> A jak się uda - stawiasz piwo!
                > Z podwójnym sokiem malinowym, oczywiście.
                > Pozdrawiam

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA (że zacytuję w
                skrócie jednego z naszych uroczych dzisiejszych gości)
                PIWO!!! FOSTERS! Welkopopovicke! łodzki porter!
                Jakieś-inne-co-pijałem-ale-nie-pamiętam-jakie!!.
                Czapkę sprzedam, pas zastawię a postawię beczkę razem z
                czopuchem.
                A sokiem sama sobie profanuj ten Święty Napitek, którego
                Już Nasi Przodkowie zażywali.
                ChrisBTO
                • Gość: kasia Re: Wolę kanalizację IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 16:31
                  Milo czytac, ale Pana rozczaruje. Najlepszy Welkopopowicki Kozel jest w Łodzi
                  nie do kupienia. Polecam adres PRAHA - U Czerniho Byku- Uklony KN
          • Gość: aard Re: Wolę kanalizację IP: 195.117.14.* 06.03.02, 09:14
            kropka. napisał(a):
            > Nie wiem, czy zauwazyłeś, że od pewnego czasu pojawiły się wątki i osoby,
            > których wiekszość forumowiczów sobie nie życzy. Toczymy dość trudną, bo
            > anonimową walkę o spokój. A ty tego nie ułatwiasz. Kolejnym prowokującym
            > tytułem prowokujesz idiotów. Za chwilę pojawi się jakiś arab czy jerzyk i
            > nawtyka ile wlezie. Lubisz? Poczekaj trochę. Mam nadzieję, że lada moment
            > będzie ośla ławka i tam flugajcie sobie do zarąbania, ile ci serce dyktuje.

Przepraszam Cię, Kropko, ale czy ty czasem nie jesteś PRZEWRAŻLIWIONA??? Przecież
            to NIE jest wątek o fluganiu. Nawet nie bardzo o zwierzątkach, tylko o
            SŁOWOTWÓRSTWIE!!! O pięknie naszego języka i o tym, że są na szczęście ludzie
            (jak pan K.), którym się chce grzebać, kopać i wyciągać przed nasze oczy takie
            perełki, jak to, że słowo "kanalia" jest wywiedzione od łacińskiego "canis" -
            pies. Brawo Chris!! Kto z forumowiczów wiedział to przed zajrzeniem tutaj? Ja też
            nie wiedziałem, mimo że aqrat słowo canis znam od bardzo dawna (to przez
            zainteresowanie mojego ojca psami). A jednak nigdy tego nie skojarzyłem.

Apeluję zatem do miłośniqw języka polskiego, aby bronili takich wątkqw, nawet
            jeżeli komuś się wydaje, że chodzi w nich o fluganie...

Pozdrowienia dla Ciebie, Kropko, i dla wszystkich Forumowiczów.

P.S. A swoją drogą czytałem w Wyborczej (jeszcze zanim się tu zacząłem pojawiać),
            że to właśnie Kropka najzagorzalej walczyła o poprawną polszczyznę na forum, a
            szczególnie o polskie znaki. Czy więc wypada tak gasić cenne inicjatywy...?
            • Gość: kasiaprim _______________________________do AARDA IP: *.pai.net.pl 06.03.02, 12:14
              Gość portalu: aard napisał(a): >Przepraszam Cię, Kropko, ale czy ty czasem nie
              jesteś PRZEWRAŻLIWIONA??? Przecież to NIE jest wątek o fluganiu. Nawet nie bardzo
              o zwierzątkach, tylko o SŁOWOTWÓRSTWIE!!! O pięknie naszego języka i o tym, że są
              na szczęście ludzie (jak pan K.), którym się chce grzebać, kopać i wyciągać przed
              nasze oczy takie perełki, jak to, że słowo "kanalia" jest wywiedzione od
              łacińskiego "canis" - pies. Brawo Chris!! Kto z forumowiczów wiedział to przed
              zajrzeniem tutaj? Ja też nie wiedziałem, mimo że aqrat słowo canis znam od bardzo
              dawna (to przez zainteresowanie mojego ojca psami). A jednak nigdy tego nie
              skojarzyłem. Apeluję zatem do miłośniqw języka polskiego, aby bronili takich
              wątkqw, nawet jeżeli komuś się wydaje, że chodzi w nich o fluganie...Pozdrowienia
              dla Ciebie, Kropko, i dla wszystkich Forumowiczów. P.S. A swoją drogą czytałem w
              Wyborczej (jeszcze zanim się tu zacząłem pojawiać), że to właśnie Kropka
              najzagorzalej walczyła o poprawną polszczyznę na forum, a szczególnie o polskie
              znaki. Czy więc wypada tak gasić cenne inicjatywy...?

Zwróc uwagę , kiedy powstał ten wątek i przypomnij sobie ówczesne realia-
              przestaniesz sie dziwic "przewrażliwieniu" Kropki, która nie tylko
              jest "bojowniczką" o czystość języka ale i o zdrowie psychiczne nas wszystkich -
              Forumowiczów. Poza tym - moge Cie zapewnic, takze w imieniu Kropki(mea culpa,
              Kropko!), ze obie jesteśmy wielbicielkami ChrisaBTO i na pewno nie chciałybysmy
              Go w niczym ograniczac. A jek znajdziesz czas- to poczytaj sobie i inne posty
              ChrisaBTO- zapewniam Cie, ze bedziesz miec z tego wiele przyjemności...To jedna z
              wiekszych INDYWIDUALNOŚCI FORUM!!! Styl, tematyka, język, fantazja...Ech...
              Pozdrawiam-Kasia (funkcjonująca w Klubie Wielbicieli Kubusia Puchatka, którego
              Prezesem-z mego nadania- jest ChrisBTO, jako Bestyjka Pierwsza

• Gość: aard Re: _______________________________do AARDA IP: 195.117.14.* 06.03.02, 12:44
                dzięki Kasiu. Spróbuję w wolnej chwili pogrzebać, aby (jeszcze bardziej)
                docenić Twórczość Chrisa. Dzięqję za wskazówki.

Pozdrawiam i całuję wszystko, co ciepłe.
                aard
              • Gość: ChrisBTO Re: _________________do AARDA IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 15:27
                Gość portalu: kasiaprim napisał(a):

> wiekszych INDYWIDUALNOŚCI FORUM!!! Styl, tematyka,
                język, fantazja...Ech...

Szanowna Pani Kasiuprim
                Jak tylko będę pełnoletni (i jeszcze jak usunę jakoś te
                utrapione pryszcze), to poproszę Panią o rękę.
                Uprzejmie proszę o zarezerwowanie wyżej wymienionej.
                ChrisBTO
                • Gość: Kasia ______________________________________do ChrisaBTO IP: *.pai.net.pl 06.03.02, 16:22
                  Gość portalu: ChrisBTO napisał(a):

>Szanowna Pani Kasiuprim
                  > Jak tylko będę pełnoletni (i jeszcze jak usunę jakoś te utrapione pryszcze), to
                  poproszę Panią o rękę. Uprzejmie proszę o zarezerwowanie wyżej wymienionej.
                  ChrisBTO

Wielce Szanowny Panie Prezesie,STOP
                  Rezerwacja dokonana-STOP.
                  Obie racice STOP
                  Ile można czekać? STOP
                  Do cholery!(to z lewej- to jest fluganie)STOP
                  "Słowo się rzekło- kobyłka u płotu"STOP

-Panskie Ulubione Dwa w Jednym-czyli Kobyłka i Bestyjka
          • kicia7 Re: Wolę kanalizację 06.03.02, 13:22
            Takie jedno drobne pytanko, może niemądre - co to jest "fluganie"?
            A o psach nigdy dosyć.Pies był, jest i będzie człowieka najlepszym kumplem.Jak
            to mówią-Pan Bóg stworzył człowieka, a żeby nie był samotny dał mu psa.Więc
            proszę o więcej szacunku dla Canis familiaris, nawet jeśli od niego pochodzi
            kanalia i kanalizacja.Ale to już odzwierciedla tylko zazdrosną naturę
            człowiekowatych, które nie mogąc dorównać psim cnotom usiłują zrównać ich
            posiadaczy z błotem.
            • Gość: aard Re: Wolę kanalizację IP: 195.117.14.* 06.03.02, 15:52
              kicia7 napisał(a):

> Takie jedno drobne pytanko, może niemądre - co to jest "fluganie"?
              Przeklinanie.
              • kicia7 Re: Wolę kanalizację 07.03.02, 15:07
                Bardzo dziękuję za przetłumaczenie.A z jakiego to języka?
                • Gość: kasiaprim Re: Wolę kanalizację IP: *.pai.net.pl 07.03.02, 19:18
                  kicia7 napisał(a): > Bardzo dziękuję za przetłumaczenie.A z jakiego to języka?<

Nooooo,Kiciu... Czy Ty nie chcesz czasem za duzo wiedziec? Pewna wiedza
                  przypisana jest jedynie Najwyższym Kafelkom, w tym i Pani Prezes Kropce.
                  A Ty jeszcze mała Kicia...Poczekaj az staniesz się Kotką lub Kocurem...

• kicia7 Re: Wolę kanalizację 08.03.02, 15:14
                    Jeśli to wiedza tajemna, to trudno,poczekam aż podrosnę.
                    A Kicia7 nie może zostać kotką ani kocurem - Kicia1 (od której Kicia7
                    pożyczyła sobie imię) była niezwykle ciekawskim zwierzątkiem należącym do
                    pięknego gatunku Cavia porcellus.
                    Ukłony i wyrazy szacunku dla Pani Prezes Kropki i Najwyższych Kafelków
                    (cokolwiek to znaczy).
    • kasiaprim Re: Psy to KANALIE! 05.03.02, 21:35
      chrisbto napisał(a):

> Zainteresowało mnie to soczyste słówko, które ostatnio
      > jakby zyskało na popularności CONIECO. W
      > kopaliński-online widzę, że ma wspólny źródłosłów z
      > cynikiem. Wszystko zaś bierze się OD PSA.
      >
      > Przyjrzałem się mojemu Husky'emu - wszystko się
      > zgadza: kanalia i cynik wręcz wzorcowy. Leży sobie pod
      > komputerem, morda na mojej stopie, zdrętwiała mi ale
      > nie ruszam żeby nie obudzić.
      > Minę ma taką jakby mu się to należało, panisko.
      >
      > O kotach już było.. a czy Forum ma psy? Małe Muszki?,
      > Pieszczochy Ciapciusie? Wielkie a Złe Tarzany (czyt.
      > tażan)?.
      > ChrisBTO

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka