Dodaj do ulubionych

Widzew zdradza strategię

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 22:19
Cieszę się, że Widzew z optymizmen patrzy w przyszłość.
Obserwuj wątek
    • Gość: rwt FORZA WIDZEW! IP: *.centertel.pl 03.05.07, 22:37
      Ja też. Wygląda na to, że wszystko będzie dobrze.
      • Gość: kibic W Łodzi tylko ŁKS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 22:48
        • Gość: lodz BEZ SENSU IP: *.devs.futuro.pl 04.05.07, 13:35
          Po co wydawac pieniadze na stadionik na 17 tys osob, ktory bedzie wygladal
          zalosnie przy wkrotce wybudowanych stadionach w warszawie, gdansku czy
          wroclawiu? Tak maly stadion moze bylby dobry dla Resovii Rzeszow czy jakies
          innej potegi pilkarskiej. W Lodzi, skoro sa plany budowy stadionu miejskiego na
          ponad 40 tysiecy osob, warto sie zastanowic nad porozumieniem w tej kwestii obu
          lodzkich klubow. W mediolanie czy monachium to sie udaje, dzieki czemu stadiony
          nie stoja puste i na siebie non stop zarabiaja. Czy prezesowi Puchalskiemu
          wydaje sie, ze miasto zbuduje stadion liczac na to, ze w nieokreslonej
          przyszlosci ktoras z druzyn bedzie grac w pucharach? A co z pozostala czescia
          sezonu? Lks i Widzew rozbudowujac swoje stadioniki przekreslaja szanse na
          powstanie stadionu z prawdziwego zdarzenia w Lodzi. Poza tym nie wierze, ze
          kibice sa tak bardzo przywiazani do tych ruin, ktore obecnie strasza przy al.
          Unii i Pilsudskiego, no moze oprocz tych co na scianach pisza zydzew i żks.
          • Gość: Sławek TO ma sens !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 16:34
            Dzisiaj cała piłkarska Polska zachwyca sie stadionem w Kielcach na 14
            tys.miejsc.Jeśli plany prezesa Puchalskiego udałoby sie zrealizować to byłoby
            WSPANIALE.Oby włodarzom naszego miasta nie zabrakło wyobrażni ,a szefowi
            Widzewa determinacji w realizacji planów.
            POWODZENIA !!!!! OBY SIĘ UDAŁO !!!!! TRZYMAM KCIUKI !!!!!!!!!!!!!
    • desmo71 forsa! widzew forsa! ewentualnie farsa 03.05.07, 23:00
      ja też się cieszę że prezio wreszcie klepnął budowę miejskiego - łks jako
      wizytówka miasta na miejskim na al.unii wy na swój koszt na czechosłowackiej (
      obok instytutu psychiatrii nomen omen)...i nie wyciągać rączek po miejską kasę
      skoro olaliście koncepcję miejskiego stadionu
      ps szczytem obłudy jest zasłanianie się problemami bezpieczeństwa przy lidze na
      miejskim i deklaracja że zagracie tam chętnie w europejskich pucharach... to co
      wtedy zostaje czerwonym fanom ? "rubin" w mordowni na olechowie?
      • Gość: ms Re: IP: *.toya.net.pl 03.05.07, 23:16
        Już ci żal d... ściska????
      • Gość: ms Re: forsa! widzew forsa! ewentualnie farsa IP: *.toya.net.pl 03.05.07, 23:20
        ŁKS - wizytówka miasta:) Dawno się tak nie ubawiłem... Desmo(truch) zejdź w
        końcu na ziemię....
      • Gość: Normal71 [...] IP: *.widzew.net 04.05.07, 00:19
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • desmo71 Re: forsa! widzew forsa! ewentualnie farsa 04.05.07, 00:25
          kamieniem , spróbuj kamieniem
          ps to co... przyjedziesz na miejski na puchary?
          • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.hsd1.pa.comcast.net 04.05.07, 03:18
            a wierzysz że łks cokolwiek zbuduje? bo ja nie :)))))))
          • Gość: sss Re: forsa! widzew forsa! ewentualnie farsa IP: *.toya.net.pl 14.05.07, 22:58
            > ps to co... przyjedziesz na miejski na puchary?

przyjdziesz i ty zobaczyć puchary Widzewa. Kilka lat póxniej kupisz pierwszy
            szal Widzewa. Tak zmienia się Łódź od lat.
            • desmo71 Re: forsa! widzew forsa! ewentualnie farsa 14.05.07, 23:18
              puchary widzewa już widziałem - w tv, zaraz potem obejrzałem na żywo swój
              pierwszy mecz z górnikiem ...i na następnym już miałem szalik - biało czerwono
              biały ( dzięki mamo )...tak od lat żyje łódzka tradycja
              ps kilka lat później...? dosyć długo się ta twoja chorągiewka wahała
              • Gość: Łodzianin Re: forsa! widzew forsa! ewentualnie farsa IP: *.toya.net.pl 15.05.07, 02:53
                jesli 71 to twój rok urodzenia to martw sie aby twoje dzieci nie wybrały jedynej
                słusznej wiary w Łodzi.
                • desmo71 Re: forsa! widzew forsa! ewentualnie farsa 15.05.07, 10:09
                  to ci się właśnie przydarzyło? synek woli być biały nie czerwony? widzisz do
                  czego prowadzi błędne pojmowanie pojęcia bezstresowe wychowanie?a może nie chce
                  być szykanowany w szkole ?
                  a może poprostu jest mądzrzejszy niż ojciec?
                  ps mój prędzej zostanie legionistą ale na razie do twarzy mu w białym...
                  • Gość: łodzanin Re: forsa! widzew forsa! ewentualnie farsa IP: *.toya.net.pl 15.05.07, 13:22
                    Musiałby być jakimś odszczepieńcem. Na szczęście jest czerwony tak jak większość
                    jego kolegów a osiedle wcale nie takie prowidzewskie (do niedawna).
                    • desmo71 Re: forsa! widzew forsa! ewentualnie farsa 15.05.07, 14:09
                      czerwony ... ze wstydu
                      • Gość: Łodzianin Re: forsa! widzew forsa! ewentualnie farsa IP: *.toya.net.pl 16.05.07, 00:39
                        czerwoni ze wstydu sa twoi biali bracia - to ten czerwony pasek na białej
                        chorągiewce.
                        • desmo71 Re: forsa! widzew forsa! ewentualnie farsa 16.05.07, 11:11
                          nasza flaga jest biało czerwona ( ciekawe czy wiesz dlaczego? ) a ten dodatkowy
                          biały pasek na dole to nasz prawicowy dystans do waszych czerwonych korzeni
                          ps odbiegliśmy od tematu więc żegnam
                          • Gość: Łodzianin Re: forsa! widzew forsa! ewentualnie farsa IP: *.toya.net.pl 16.05.07, 13:53
                            wasza falag była na kiedyś żółto-czarna, założono was w 1909 a wśród ojców
                            załozycieli i działaczy byli Hirszberg, Heiman, Taubwurcel.
      • Gość: Roosevelt5 Re: forsa! widzew forsa! ewentualnie farsa IP: *.toya.net.pl 08.05.07, 14:10
        desmo71 napisał:

> ja też się cieszę że prezio wreszcie klepnął budowę miejskiego - łks jako
        > wizytówka miasta na miejskim na al.unii
        ----------------
        Jeśli jest mowa, że na co dzień ŁKS będzie trenował na obiektach miejskich, to
        będzie to obiekt ŁKS-u.
        Dla picu jest mowa, że to obiekt miejski.
        • Gość: kibic Widzewa Widzew mistrz!! IP: 194.132.108.* 08.05.07, 17:16
          Stosując rozumowanie niejakiego desmo - Widzew ma ośrodek treningowy w Gutowie,
          bo na codzień tam trenuje, tak?? hehehe
          • desmo71 Re: mistrz czego? 08.05.07, 21:35
            jeśli ilość boisk miejskich w obrębie kompleksu będzie wystarczająca by
            trenowały tam kluby z inych klas rozgrywkowych nie utrudniając zajęć
            pierwszoligowców - jak najbardziej powinny tam ćwiczyć, widzew skoro woli w
            gutowie - proszę bardzo - tam przynajmniej macie kibiców
            ps latami siedzibę łks miał w sercu miasta na piotrkowskiej a mecze rozgrywał
            na al unii gdzie swoje najważniejsze mecze grał także widzew - co wyście się
            tak przypięli do adresów
            • Gość: Łodzianin Re: mistrz czego? IP: *.toya.net.pl 15.05.07, 02:55
              ale tej siedziby w narożnej kamienicy przy Moniuszki juz nie ma. Nie ma juz
              także tylu kibiów ŁKS w Łodzi co kiedys. Od 20 lat jest moda na Widzew, a ŁKS po
              prostu jakoś sie jeszcze trzyma wiernością pozostałych kibiców.
              • desmo71 Re: mistrz czego? 15.05.07, 10:19
                moda na widzew skończyła się wraz z erą millera i pęczaka
                poza tym to znamienne że waszymi czerwonymi wyborami kieruje moda - ale co sie
                dziwić jak wasi kibice mają zawsze tyle samo kilometrów do łodzi i do innego
                miasta ...to jeżdżą tam gdzie akurat jest... moda na sukces
                • Gość: łodzianin Re: mistrz czego? IP: *.toya.net.pl 15.05.07, 13:21
                  zdejmij różowe okulary bo wdepniesz w rynsztok pod swoją czynszówką.
                  • desmo71 Re: mistrz czego? 15.05.07, 14:07
                    z dwojga złego wolę różowe... niż twoje czarne z białą laską w zestawie
                    ps czynszówka, rynsztok... ostatnio widziałem na olechowie
    • Gość: jacek ze skarzyska Widzew zdradza strategię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 23:11
      Oby te plany sie dało zrealizowac a za kilka lat o Widzewie znowu będzie głośno
      w Europie!!!
      • Gość: Marek z Pabiabnic Re: Widzew zdradza strategię IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.05.07, 23:19
        Widzewie, wróć tam gdzi8e twoje miejsce, na szczyty tabel, sięgniej po
        mistrzostwo i puchar europy! A na 100 lecie zrealizujmy te plany dla naszego
        kochanego widzewka. Tak trzymać!!!
        • Gość: . Re: Widzew zdradza strategię IP: *.toya.net.pl 03.05.07, 23:46
          taaa,zdobedziecie 2 puchary europy i 3 puchary uefa,ale najpierw utrzymajcie sie w OE
        • Gość: 1908 Re: Widzew zdradza strategię IP: *.chello.pl 07.05.07, 23:53
          nie moge nie zadac pytania, na ktorym wiesza sie kazdy prawdziwy widzewiak.
          kiedy macie to stulecie?????? hehe
    • desmo71 Widzew zdradza ... 04.05.07, 00:18
      na prezia można liczyć na was niestety nie - zaadresowałem tylko dwa
      kontrowersyjne wątki a was stać tylko na komentarze ad personam?
      ps ms- po twoich sekwencyjnych postach widzę że każde następne czytanie tekstu
      daje ci nowy impuls na synapsie - próbuj dalej czekam na twoje zdanie w sprawie
      miejskiego
      tchórzliwemu radzę nie czerpać "wiedzy" o innych z postów na forum a o
      medycynie z ekspresieka... bo ci nawet psychotropy 1910-22 nie pomogą
      • Gość: Radwan TYLKO WIDZEW IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.05.07, 00:56
        Widze Desmo ze kompleksy sie wielkie odzywaja u ciebie.No coz ale Widzew ma
        lepsze perspektywy niz twoj smieszny klubik ktorego prawie nikt nie zna w
        Europie.Po drugie 10 lat bez wygranej w derbach w twojej glowie zaszly zmiany
        nie odwracalne!Kup lek ktory cie wyleczy z kompleksu o nazwie WIDZEW!
      • Gość: stary kibic Desmo71.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 01:20
        Chciałbym zauważyć jeżeli spełnia się plany Widzewa to tylko jeden łódzki klub
        będzie miał swój stadion.Bo chyba ŁKS zrezygnował z Al Unii?
        I proszę odpowiedz mi na jeno pytanie
        Gdyby Widzew zrezygnował ze swojego stadionu i byłaby możliwość wybudowania
        stadionu miejskiego na Widzewie to Ty spokojnie przyjmujesz takie rozwiązanie do
        wiadomości bez żadnych zastrzeżeń??
        P.S
        Jestem za jednym stadionem ale w neutralnym miejscu
      • Gość: S.N.W. Zaraz chwilę.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 13:52
        ..Widzew chce budowac stadion Widzewa, miasto miejski, a co ma do tego ŁKS.. ano
        tylko skorzystać z przychylnosci kropy swego wiernego kibica.. Słowa Puchatka na
        razie JEDYNE konkrety jakie usłyszałem.. co gdzie i jak w róznych wariantach..
        Stadion miejski to te przysłowiowe gruszki na Wierzbie ktos cos o nich słyszał
        ale nikt nic nie widział i nie ma planu.. tym się różni Menedżer od
        Pseudoprezydenta z Częstochowy i handlarza tanich win.. Widzew na Widzewie!!
        • Gość: 1908 konkrety???? Buhahahaha ROTFL IP: *.chello.pl 08.05.07, 00:14
          i tak widzew oczywiscie znajdzie te kase, nie wspominajac, ze jak to w widzewie
          'uczciwie':
          "Nasze szacunki, które były wyliczone przez Pracownię Architektoniczną B.J.
          Ferdzyn, opiewały na kwotę 42 mln zł. Dziś to kwota bliska 60 mln zł"
          BUHAHAHA

widzewskie konkrety by puchalski:
          - Są różne warianty
          - a jeśli się uda, to są dwie, trzy drogi.
          - Cały czas prowadzimy rozmowy,
          - Marzy mi się,
          - Nie mogę jeszcze ujawniać nazwy inwestora, ale jesteśmy bardzo blisko,
          - Wpadłem na pomysł, którego w Polsce jeszcze nikt nie realizował.
          - spróbujemy się do tego przymierzyć.
          - Najpierw myśleliśmy, by zrobić tam kolejne boisko treningowe. Ale wpadliśmy na
          pomysł stworzenia ośrodka treningowego,
          - Już szukamy działek i liczymy na pomoc miasta
          - Gdzie taki ośrodek miałby powstać? Na pewno gdzieś niedaleko stadionu.
          - Czyli inwestor już jest? Są chętni.
          - To wszystko, o czym Pan mówi, brzmi jak sen na jawie. Naprawdę wierzy Pan, że
          te wszystkie plany uda się zrealizować? Muszę wierzyć,

BUHEHEHE ostatnie pytanie wywiadu jak najbardziej na miejscu, bo koles juz
          niezle poplynal. jeszcze troche i poczytalibysmy o polu golfowym zbudowanym w
          celu zrelaksowania zestresowanych kibicow tego klubu hehe
      • Gość: crisbi desmo nieuk? niemożliwe! IP: *.4web.pl 04.05.07, 19:09
        Coś Ci się pomyliło z tym "ad personam". Popracuj nad słownikiem Tobie też
        czasami potrzeba.
        Pozdro dla admina :)
      • Gość: rwt do desmo IP: *.centertel.pl 04.05.07, 20:53
        Ty człowieku lepiej nie używaj łaciny, bo kiedyś zacytujesz nie ten cytat i
        wstyd (jeszcze większy) rodowitym przyniesiesz.
        P.S. Gula chodzi?
        • desmo71 Re: do czerwonych nieuków 04.05.07, 21:37
          jak was czytam prości ludzie to rozumiem dlaczego łacina to dziś martwy język
          macie tu kaganek oświaty bo pewnie w sieci też sobie słabo radzicie:...za
          Kopalińskim:
          "argumentum ad personam łac., argument odnoszący się do osoby; zarzut natury
          osobistej, nie związany z przedmiotem sporu (por. tu quoque; ad personam)"
          a tobie rwt radzę sprawdzić najpierw o co chodzi zanim zrobisz z siebie
          pośmiewisko jako bezrefleksyjny klakier crisbiego ,jakbyś śledził jego wpisy to
          wiedziałbyś że słowo też nie jest jego mocną stroną
          ps nic nie piszecie czy wpadniecie na miejski na puchary... rozumiem że dotarło
          do was że taki mecz z waszym udziałem prędko się nie zdarzy
          a ja owszem przyszedłbym za łks-em na nowoczesny stadion nawet na henrykowie...
          tyle że nie wiem z którego przystanku odjeżdża drezyna
          • Gość: rwt Re: do czerwonych nieuków IP: *.centertel.pl 04.05.07, 21:59
            Spróbuję to tak wytłumaczyć:
            To jest artykuł o Widzewie. Wszystkie twoje posty są dość agresywne od samego
            początku - jeśli dasz radę to - proszę - przeczytaj je.
            Rozumiem, że tak jak pozostali rodowici chcesz wykorzystać krótką chwilę, która
            zdarza się raz na 9 - 10 lat (kiedy to ŁKS jest wyżej w tabeli niż Widzew) i
            nawrzucać "podmiejskim" ile się da. Bo przecież nie wiadomo, kiedy taka okazja
            zdarzy sie następny raz.
            Tak czy inaczej: twoje posty są bardziej osobiste niż merytoryczne. Nie dziw się
            więc, że niektórzy moi koledzy (i ja może też) podejmują TWÓJ wątek i odpisują
            ad persona, a nie ad vocem. ;]
            • desmo71 Re: do czerwonych nieuków 04.05.07, 22:22
              spróbuję to tak wytłumaczyć: to jest artykuł o tym jak w tym mieście i jego
              okolicach robi się ludziom wodę z mózgu - chciałem ci to pokazać ale
              najwyraźniej jesteś zbyt czerwony żeby to dostrzec
              ps kibicuję na dobre i złe klubowi z tradycjami i nie muszę wrzucać nuworyszom
              żeby poprawić sobie nastrój... gdyby twoja teza była prawdziwa moje posty
              znalazłybyś pod każdym artykułem - a jeśli są dla ciebie zbyt agresywne... nie
              odpisuj na nie
      • Gość: 1909 tu Ci wytłumaczę IP: *.4web.pl 05.05.07, 00:50
        Skoro adresowałeś coś, to do kogo? Do wszystkich? Czyli do nikogo.
        Jeśli już, to nie spodziewasz się odpowiedzi?? Komu mają odpowiedzieć na durny
        post pozbawiony argumentacji z założenia, (bo jest li tylko kontrowersyjną i
        marną prowokacją), jeśli nie autorowi? ad personam (argument skierowany do
        osoby - sposób argumentowania polegający na przypisywaniu przeciwnikowi szeregu
        wad, lub nawet obrażaniu go celem wmówienia audytorium a nawet samemu
        przeciwnikowi, że jego poglądy są fałszywe.) Przecież nie przedstawiłeś żadnych
        poglądów:) Czyli wynika z tego, że sam sobie odpowiadasz na swoje durne posty
        słowami innych! Zaiste schizofrenia! Na siłę też starasz się udowodnić, że
        jesteś nieomylny i najlepszy? Jesteś o boski desmo!! W swoim salonie z podłogą z
        desek z widokiem na wisłostradę. nara!
        • desmo71 Re: crisbi czy crosby - też komediant 06.05.07, 09:51
          rzeczywiście musisz mieć "coś wspólnego z prawem" ( wyrok? )bo gadasz tak by
          nic nie powiedzieć
          szkoda że jesteś tak prosty w obsłudze by nie odróżniać formy od treści - zadam
          ci zatem wprost pytanie - czy sabotując koncepcję miejskiego stadionu macie
          prawo oczekiwać od miasta pomocy w modernizacji waszego?
          , jakie są prawdziwe powody waszej niechęci do stadionu miejskiego -
          gdziekolwiek by nie stał - bo najwyraźniej nie są to względy bezpieczeństwa czy
          ewentualnego paraliżu miasta?
          ps czerniaków ci się z mokotowem pomylił- widać że byłeś tu co najwyżej
          przejazdem ... a z mojego salonu widać ...że masz problem
          • Gość: crisbi desmo?-gizmo? też poczwara:) IP: *.4web.pl 06.05.07, 21:36
            Tak sobie wrzuciłem na poprawę humoru. Jakoś nie pamiętam Twojej odpowiedzi na
            koncepcję stadionu w okolicach Łodzi Widzewa (Henryków), poza czymś rzeczowym o
            furmance? A czemu pytasz? Powozisz na starówce, czy to jedyny środek komunikacji
            z jakim miałeś do czynienia zanim Cię wysłali do stolycy? Mało tego, ja sam nie
            pamiętam, abym wypowiadał się w sposób wyraźnie sabotujący umiejscowienie
            stadionu miejskiego na terenach należących aktualnie do miasta Łódź, a leżących
            w okolicach dworca Ł. Kaliska. Rozumiem też Twoje rozgoryczenie. Otóż będzie
            tak: stadionu miejskiego dłuuuuuuuugo nie będzie, a Łks do tego czasu będzie
            grał Pan Bóg raczy wiedzieć gdzie. Miasto przestanie płacić za utrzymanie tego
            obiektu do czasu jego zawalenia. Szkoda tylko tych pieniędzy na murawę. Czy mamy
            prawo oczekiwać pieniędzy? A czy Wy mieliście prawo oddać stadion miastu i
            oczekiwać, że ono będzie płacić za jego utrzymanie? Jak to nazywacie? Jak? Czy
            to jest Moralność Kalego, co słyszę w Twoich wypowiedziach?? Idź spać desmo, idź
            spać!
            desmo!! czy stać Cię tylko na komentarz (?) ad personam? Rozumiem. Skrót myślowy
            z tym komentarzem.
            • desmo71 Re:cosby show 06.05.07, 22:19
              Gość portalu: crisbi napisał(a):

> "...ja sam nie
              > pamiętam, abym wypowiadał się w sposób wyraźnie sabotujący ..."

piszesz tak jak myślisz- pokracznie
              stadion miejski na al unii ok? -czyżbyś wegetował na retkini - ujawnij się
              koniecznie
              stadion na henrykowie -proszę bardzo, nawet będę miał trochę bliżej... ale
              napisz łodzianom jak tam dojechać z każdej dzielnicy w mniej niż pół dnia
              czy mieliśmy prawo oddać stadion miastu - pewnie, w końcu jesteśmy ŁÓDZKIM
              klubem sportowym a ten stadion był świadkiem wielu sukcesów łódzkiego i
              regionalnego sportu (a więc także waszych ) - no ale wy traktujecie historię
              instrumentalnie - 1910 czy 1922... 30 lat w ekstraklasie czy 60... wam nie robi
              różnicy
              ps stadion powstanie - kropa nie może pozwolić sobie na więcej błędów na
              odcinku "łódzki sport" - a ty będziesz jednym z pierwszych których ciekawość
              przywiedzie do jego bram - z tym że to będzie mecz łks-u

• Gość: crisbi daj jeszcze coś śmiesznego. IP: *.4web.pl 07.05.07, 18:14
                Aleś Ty krótkowzroczny. Skoro nie ma infrastruktury, to się ją zbuduje. Euro
                2012 dostaliśmy nie za to co mamy już, ale za to, co będziemy mieli, więc
                argumentowanie o braku dojazdów wsadź sobie w buty. Łatwiej dostać kasę z UE na
                budowę czegoś nowego niż remonty. Nie Wy jedyni jesteście łódzkim klubem
                sportowym. I co z Tego wynika? RTS Widzew Łódź, też jest z mojego miasta, a nie
                z Twojego. I Start i Tęcza i wiele innych. Kropa nie zrobi nic przez najbliższe
                dwa sezony, bo w kasie miejskiej nie ma na to środków, które poszły na halę. A
                na stadion na unii przyjdę z przyjemnością (i częściej od Ciebie, hehe), ale nie
                na łks, tylko na miejski, bo stadion ŁKS-u nie będzie istniał, ba już nie
                istnieje. I tylko takie matoły tego nie przyjmują do wiadomośći. O sukcesach
                łódzkiego, widzewskiego (czytaj jak chcesz) sportu na tym stadionie też się nie
                wypowiadaj, bo niewiele z nich jesteś w stanie wymienić (nie pasują do Twojej
                koncepcji świata gizmo - świata bez Widzewa), a innych, tych które pasują - nie
                było. I nie pisz nic więcej o instrumentalnym traktowaniu czegokoliwiek. Powiedz
                ile jest aktualnie łks-ów?
                • desmo71 Re: crisbi-histe(o)ryk 07.05.07, 22:25
                  budować to będę owszem ale tam gdzie będzie euro... kury i kaczki z henrykowa
                  nie poptrzebują szybkiego tramwaju - kasę z unii najłatwiej dostać na spójną
                  koncepcję parku kultury i wypoczynku który i tak na trwałe w świadomości
                  łodzian od zawsze związany jest z szeroko pojętymi okolicami "parku na zdrowiu",
                  przyjdź na nowy stadion ( uważajcie pajace bo jak dalej będziecie bojkotować
                  koncepcję miejskiego to się może okazać że to jednak będzie łks-u )zdziwisz się
                  ilu czerwonych kolegów "w poszukiwaniu awansu społecznego" tam spotkasz
                  co do historycznych pucharowych wyczynów widzewa znam je lepiej niż wasz fan -
                  derdzik a wizja świata bez widzewa choć kusząca na dłuższą metę wydaje się mało
                  atrakycjna -to tak jakby wilkom odebrać prawo do baranów
                  ps ostatnim pytaniem ( podobnie jak powszechnie zignorowanym idiotyzmem na
                  temat naszego stadionu ) udowadniasz że jesteś bliżej dzieciucha 1910-22 niż
                  myślisz - no bardziej cię już nie mogłem obrazić -adminie do dzieła
                  • Gość: crisbi Re: crisbi-histe(o)ryk IP: *.4web.pl 08.05.07, 22:22
                    Zmiast tych baranów, to raczej świnie z Orwella do was pasują vide ostatnie
                    wyczyny waszych ikon, ale i tak pewnie nie wiesz o co chodzi, bo nabiłeś sobie
                    łeb bzdurami o synapsach (w dodatku, że to wy niby te "wilcy" jesteście?:))) i
                    próbujesz za wszelką cenę zarazić tym innych. Nie rozkładaj mi konstrukcji gizmo
                    do końca, bo się popłaczę ze śmiechu. Nie ma to jak dobre mniemanie o sobie. Na
                    nowy stadion (o ile go zbudują) przyjdę, żeby oglądać sukcesy Widzewa, bo drugi
                    żenująco marny i ubogi w sukcesy klubik nie dał, nie daje i nie da mi nigdy
                    takich możliwości. Aha no i nie mogę się nie odnieść do tych awansów i wyżyn
                    społecznych, ale żuli z limanki i włokienniczej, co to są ostoją ynteligencji
                    rodowitych, jak im goszczu poleje bełta. Widać ich wielu na odczytach referatów
                    z galery. buehehehehehehe. Mam nadzieję, że szanowny kolega nie odstaje od
                    poziomu?;)
                    Nie miej też złudzeń. Nie ma i nie będzie już stadionu łks-u. Może być tylko
                    miejski. Napisz jeszcze coś o koncepcjach parków kultury i wypoczynku w innych
                    miastach, gdzie powstały lub powstają stadiony. Tak dla oświecenia euroznawco,
                    to autostrad też nie budują w miejscach starych dróg i szklaków komunikacyjnych,
                    więć znów Twoja koncepcja w pi..u.
                    Nara.
                    • desmo71 Re: crisbi-histe(o)ryk 09.05.07, 22:57
                      a podobno po maturze człowiek jako tako zna się na wszytkim... jak widać nie,
                      crisbi:
                      -ty chyba eurosceptykiem jesteś bo UE obiecała kasę wtedy gdy stadio będzie
                      częścią całości - nawet twoi koledzy z wybiórczej o tym pisali ( może nie do
                      ciebie? ) pewnie dlatego w warszawie też mówi się o koncepcji centrum sportu...
                      -tak dla oświecenia - lokalizacja na al unii nie wymaga budowania autostrad
                      - ponieważ znam się na synapsach nie odważyłbym się nazwać człowieka z ciężkim
                      nawrotem depresjii świnią - ale ty widać lepiej znasz się na ....świniach
                      (pastuch?)
                      ps sukcesy widzewa ?-jak ten dzisiejszy z lechem... czy ten wczorajszy z
                      eintrachtem
                      • Gość: crisbi Re: crisbi-histe(o)ryk IP: *.4web.pl 11.05.07, 13:09
                        Ten z łks-em od dekady mi wystarczy w zupełności.
                        Napisz coś o lewej licencji dla Widzewa:)
    • Gość: max Bajkopisarz puchalski, czyli świstak i sreberko IP: *.forweb.pl 04.05.07, 01:27
      proponuję do tradycyjnych urojeń puchalskiego dodać budowę tartaku w którym
      znajdzie pracę widzewskie drewno mieniące się piłkarzami.
      • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.mrb.temple.edu 05.05.07, 00:16
        a lks niech wybuduje psychiatryk gdzie kibice lksu beda leczyc swoje kompleksy
    • Gość: simon Widzew zdradza strategię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 06:58
      w WIDZEWIE chociaż myślą i planują a łks to tylko czeka i to ich gubi bo kyo
      nie idzie naprzód ten się cofa pozdrowienia dla p.goszczyńskich i wróblewskich
      zostaniecie na swoim estadio da gruz
      • Gość: 1908 Re: Widzew zdradza strategię IP: *.chello.pl 08.05.07, 00:19
        jak fantazje tego zezowatego pana (bez urazy) to sa wasze plany, to łodzian
        bardzo to cieszy, albowiem koniec wasz bliski:) i ktos to nazwal strategia a nie
        fantazja???? hahaha. jestem spokojny o wasza przyszlosc:))))
        • Gość: karolew Re: Widzew zdradza strategię IP: *.range86-146.btcentralplus.com 08.05.07, 00:29
          specjalista od toitoi wrócił,więc będzie dużo o niczym
    • Gość: juchwa Re: Widzew zdradza strategię IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.05.07, 08:31
      Kolejny dowod na to, ze w Widzewie zrobilo sie normalnie. Bez nadmiernego
      przepychu, ze swiadomoscia potrzeb i mozliwosci - super, mozna tylko
      przyklasnac i trzymac kciuki za skuteczna realizacje tych planow.
      Jak dobrze pojdzie za 3 lata Widzew bedzie mial do uzytku 2 stadiony: miejski -
      budowany dla Niego i ŁKSu przez miasto i wlasny, wyremontowany przez inwestora.
      Wg mnie to optymalne rozwiazanie, ciekawy medialnie mecz, z potencjalna
      widownia na 30 tysiecy osob zapraszamy na stadion miejski, mniej atrakcyjny
      rywal i oczekiwana widownia mniejsza niz 15 tysiecy zapraszamy na stadion
      Widzewski. Po latach pustoslowia Andrzejkow milo sie czyta takie plany i tylko
      zal, ze te wczesniejsze lata nie pozwalaja nam w to bezkrytycznie wierzyc.

A ŁKS... no coz, bedzie mogl korzystac ze wspolnego stadionu miejskiego i tyle,
      pojecie stadion ŁKSu nie bedzie juz istnialo. :))
      • Gość: tomaszowianin Re: Widzew zdradza strategię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 09:59
        Estadio da gruz...już dawno tak się nie uśmiałem, zapomniałeś dodać że tam też
        unikalny gatunek brzozy rośnie na trybunie, nie wspominając już o
        pseudokrzesełkach;-) Tomaszów Mazowiecki na zawsze z Widzewem!!!
      • Gość: 1908 Re: Widzew zdradza strategię IP: *.chello.pl 08.05.07, 00:32
        > pojecie stadion ŁKSu nie bedzie juz istnialo. :))
        nie zapomnij szalika i przyjdz czym predzej, nie czekaj na te 30tys. kolegow, bo
        sie mozesz dlugo nie doczekac

reszta postu, to brednie kolejnego widzewiaka, ktory kupil te bzdury. jedyny
        konkret jaki tam widze, to to, ze puchalski se wyliczyl, ze na jedno potrzebuje
        60mln a inne troche mniejsze 4,5mln. takiego megalomanstwa to ze swieca szukac.
        a i oczywisce widzew postawi to za swoja kase:
        "Zwróciłem się zresztą o dofinansowanie do marszałka województwa. Wolałbym
        nawet, by to boisko powstało z publicznych pieniędzy, bo wtedy służyłoby
        większej rzeszy ludzi. Wariant inwestora prywatnego to wariant zastępczy."

tereny o ktorych wspomina puchalski, ze chce na nich budowac moze jeszcze
        piramidy, tez sa oczywiscie klubu a nie miasta??

nie wiem, co ten facet bierze ale lubie te jego historie coraz bardziej. sa
        coraz lepsze, bo o polowie tematow chwile wczesniej nawet nie wspomnial:
        miasta.gazeta.pl/lodz/1,35145,4049754.html
        :))))

a kiedy jakis komentarz w sprawie lewej licencji???
    • Gość: Sławek Nasze miasto i piłkarskie tradycje na to zasługują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 09:33
      Ogromnie sie cieszę ,że prezes Puchalski ma konkretne plany i wizję dla
      Widzewa ,klubu któremu prezesuje.Rozpoczął od walki z chuliganami co dla
      prawdziwych kibiców jest niezmiernie ważne,bo bezpieczeństwo na stadionie to
      sprawa nr.1.Dzisiaj słyszymy o planach rozbudowy stadionu i kompleksu
      treningowego z prawdziwego zdarzenia.Zapewne znajdą się złośliwcy kpiący z tych
      planów ,lecz ludzie znający się na zarządzaniu firmą wiedzą ,że od planów i
      wizji należy rozpoczynać każdą inwestycję.Jak ważne miejsce zajmuje piłka nożna
      dla mieszkańców naszego miasta można było sie przekonać przy okazji
      rozgoryczenia Łodzian ,że Euro 2012 przeszło nam koło nosa z powodu
      nieudaczników którzy nie przyłożyli wagi do wniosku o organizację tej imprezy.
      Gorąco wierzę ,że dzisiaj władze naszego miasta przychylnym okiem spojrzą na
      wizję budowy silnego klubu jaką przedstawia prezes Puchalski.Wizję budowy
      silnego Widzewa grającego jak równy z równym z najsilnieszymi klubami w Europie.
      Przypomnijmy Europie ,że w naszym mieście Łodzi jest klub który w latach 70 i
      80 tych eliminował z pucharów piłkarskie potęgi Europy:Manchester
      City,Mancheser Utd.Liverpool.Juventus Turyn,a 10 lat póżniej walczył jako
      ostatni Polski klub w Champions Leage .NASZE MIASTO I SPRAGNIENI SUKCESÓW
      KIBICE PIŁKI NOŻNEJ NA TO ZASŁUGUJĄ.
      Pozdrawiam
      .
      • Gość: Presto Re: Nasze miasto i piłkarskie tradycje na to zasł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:50
        Niech wybudują na ŁKSie stadion miejski na 30-40 tys osób z infrastrukturą bo
        tam jest miejsce a na Widzewie stadion na niecałe 20 tys osób z pełnym
        kompleksem. Będziemy mieć dwa stadiony i wszyscy będą napewno z tego powodu
        zadowoleni. Brawo dla Prezesa, mam nadzieje ze uda zrealizować się te plany
    • Gość: kibic Widzew zdradza strategię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 18:12
      Wyglada na to ze w Widzewie "idzie" w strone normalnosci !
    • Gość: Darek Widzew zdradza strategię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:47
      Brawo. Infrastrkura i dobre szkolenie młodzieży są najważniejsze... Bez tego
      ewentalny sukces jest krótkotrwały... Oby pomysły prezesa Puchalskiego doszły
      do skutku...
      • Gość: tomek Re: Widzew zdradza strategię IP: *.toya.net.pl 07.05.07, 22:28
        bi.gazeta.pl/im/9/4077/z4077589X.jpg
        Ale w buty niech sobie wsadzi malucha na 17 tys. potrzeba dużego stadionu wtedy
        będzie dużo ludzi przychodzić na mecze.
        To jest stadion na miarę Widzewa czy ŁKS, ważne by powstał gdziekolwiek.
        • lanka Re: Widzew zdradza strategię 08.05.07, 08:32
          Uważam, że wreszcie coś dobrego na Widzewie.
          Dla sceptyków i wyśmiewców, czy wy myślicie, że w gazecie prezes wyłoży
          wszyctko na stół?
          Nie powie prawdy całej, jak powiedział aż tyle , to musi być już bardziej
          zaawansowany niż w tych planach i wizjach.
          A po za tym nie wierzę, że nie bierze pod uwagę Euro, pewnie szybko przejdzie
          do konkretów, żeby zarobić na tym .. dla Widzewa.
          O licencje to martwi się ten tomczyk i pzpn, nawet nie wydali wyroku, nie
          mówiąc o decyzji. Pieprzy w gazetach jak potłuczony, żeby Lipiec go pochwalił.
    • Gość: adam gocel misz masz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:59
      Kolene zdania prezesa wrzuciłem pod odpowiednie działy (Atuty / Realia / Ściema / Oczekiwania / Na łapu capu / Marzenia) . Ale składanka wyszła;)

-----------Atuty:

Nasz teren to 8,4 ha, więc zmieści się na nim stadion na 17-18 tys.

Nasza koncepcja - która powstała w 2006 roku - spełnia te wymogi.

-----------Realia:

Dziś to kwota bliska 60 mln zł, bo ceny stali i materiałów budowlanych poszły w górę.

To na pewno chwilę zajmie, a jeśli się uda, to są dwie, trzy drogi

Do dyspozycji piłkarzy powinno być najpóźniej we wrześniu.

Sprawdzamy, czy jest to możliwe, bo przecież w ten sposób

Oczywiście muszą być też znane dokładne koszty budowy i pomysł, jak taki ośrodek mógłby na siebie zarabiać.

-----------Ściema:

Cały czas prowadzimy rozmowy.

Jest pewien inwestor, któremu już przedstawiliśmy naszą koncepcję i konkretne plany.

nasz inwestor gotów jest pożyczyć nam pieniądze.

potrzebujemy jeszcze kilku pomiarów geodezyjnych i kilku dokumentów.

Poza tym na tego typu inwestycję można dostać do 70 proc. dofinansowania z Funduszu Ochrony Środowiska.

Jak poznamy wszystkie warunki, to znajdziemy inwestora.

Nie mogę jeszcze ujawniać nazwy inwestora, ale jesteśmy bardzo blisko.

Społeczna odpowiedzialność biznesu:

W przyszłym tygodniu rozpoczynamy budowę dwóch małych boisk - 30 na 60 metrów - dla naszej młodzieży.

Wolałbym nawet, by to boisko powstało z publicznych pieniędzy, bo wtedy służyłoby większej rzeszy ludzi.

My przede wszystkim chcemy kształcić młodzież

-----------Oczekiwania:

Trzecia droga, to gwarancje gminy, że inwestor strategiczny...

Znów jednak chodzi o gwarancje miasta

Zwróciłem się zresztą o dofinansowanie do marszałka województwa.

Już szukamy działek i liczymy na pomoc miasta.

-----------Na łapu capu:

Jeśli taką dostanę, to w ciągu tygodnia mogę zrobić wizualizację i przygotować się do inwestycji.

-----------Marzenia:

Marzy mi się, by profesjonalne boisko ze sztuczną murawą czwartej generacji oddać przy ul. Niciarnianej we wrześniu.

Poza tym takie boisko mogłoby na siebie zarabiać. Wyobrażam sobie, że byłoby używane od rana do nocy.

Trzy pełnowymiarowe boiska trawiaste, jedno ze sztuczną murawą plus mały hotel.

Jeśli za kilka lat uda nam się awansować do europejskich pucharów, to bardzo chętnie na takim obiekcie zagramy.
      • Gość: tomek Budować nowy bez marudzenia i szybko. IP: *.toya.net.pl 14.05.07, 22:39
        Najlepszym rzowiązaniem jest to, że stadiony Widzewa i ŁKS pozostają jako
        treningowe.Pozostają takimi jakie są do trenowania tylko.
        Natychmiast rozpoczyna się budowę giganta na 40-50 tyś ludzi na którym na
        zmianę będą grać w lidze łódzkie drużyny a może i z całego województwa jak będą
        chciały , tak jest w W.Brytanii w Londynie.
        Zresztą jak w Łodzi wybudują dużego pierwsi z miast organizatorów Euro to może
        dadzą nam jeden mecz by tu rozegrali i to jest szansa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka