Dodaj do ulubionych

tramwaje.private.pl

30.11.01, 12:44
Ranyyyyyyyyyyyy, ultrathanx za ten link!!!!!!!!!!!

Sorry, to powyżej to z radości! :-)

A myślałem, że wiem co nieco o łódzkich tramwajach... Cóż, chyba dzisiaj w
pracy nie będzie juz ze mnie pożytku :-)

Pozdrawiam i obiecuję stałą obecność na tym subforum - Perry
Obserwuj wątek
    • Gość: mch Re: tramwaje.private.pl IP: *.pai.net.pl 30.11.01, 13:44
      Witamy kolejnego tramwajarza :) .

Na tej stronie jest wszystko (dosłownie) na ten temat, łącznie z
      danymi "utajnionymi", które czasami wogóle nie powinny wyjść za mury MPK

P.S.
      Tak się zastanawiam, czy nie zmienić nicka z mch (moje inicjały :) na mpk.
      • perry. Re: tramwaje.private.pl 30.11.01, 14:16
        Jak przewidywałem - przerzucam się tam z linku na link i oczom nie wierzę!!! :-
        )))

Jest też juz konkretny efekt: zamówienie książki o tramwajach podmiejskich
        w "Nike" p. Barańskiego :-)))

Resztę tych książek mam, w tym również wydawnictwo MPK z okazji rocznicy z
        wspaniałej jakości zdjęciami. A co, pochwalę się! :-)

Nie tylko zresztą o łódzkich tramwajach - jeśli coś Cię interesuje to daj znać!

Jak ja kocham to Forum!!! :-)))
        • Gość: MarcinK Re: tramwaje.private.pl IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 22:19
          Witam

No to sie dalem podpuscic :-)

W Nike bylem ksiazke o tramwajach podmiejskich kupilem (oj bolalo te 95zl) i zaluje, ze
          nie mam innych ksiazek polacanych na stronie "tramwajowej". Acha, te o tramwajach
          podmiejskich juz przeczytalem. I przypomnialem sobie, ze widzialem jeszcze wiele z
          opisywanych rzeczy w dzialaniu. Np weksle w Aleksandrowie i Ozorkowie.

Pozdrawiam, MarcinK
          • Gość: Perry Re: tramwaje.private.pl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 11:26
            Ja tę książkę dodam do kolekcji w piątek, oczywiście, jak wszystko co związane
            z Łodzią otrzyma u mnie honorową miejscówkę na półce :-)

W razie czego mogę Ci podesłać xero tych, których nie masz :-)

Pozdrawiam - Perry
            • Gość: mch Re: tramwaje.private.pl IP: *.pai.net.pl 02.12.01, 11:47
              Perry - a prawa autorskie? :)

...Tak właściwie to czasami można przepisy lekko nagiąć, prawda? :) Tak więc
              kserujcie sobie. To w dobrej intencji - Łódź trzeba promować. :)
              • Gość: Perry Re: tramwaje.private.pl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 11:56
                Cholercia, zagiąłeś mnie! :-)

Ale w razie czego można chyba podać żródło albo wręcz poprosić wydawnictwo o
                zgodę? :-)

Na razie spadam, pozdrawiam - Perry
                • marst Re: tramwaje.private.pl 05.12.01, 20:46
                  super stronka a jest moze cos takiego o autobusach MPK ŁÓDź
              • Gość: MarcinK Jest nowa edycja IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 20:03
                Witam

Wlasnie dzis w Nike nabylem nowe wydanie (datowane juz jako 2002) ksiazki
                Miroslawa Z. Wojalskiego pt. "100 lat lodzkich tramwajoaw". Polecam.

Pozdrawiam, MarcinK
                • perry. Re: Jest nowa edycja 11.12.01, 08:44
                  Naprawdę mam refleks szachisty!

Chciałem o tym samym zakomunikować gdyż sam o to pytałem w Nike w piątek :-)

I podobno ta wersja jest rozszerzona o rozdział o autobusach.

A książka o tramwajach podmiejskich niemal nie doprowadziła u mnie do
                  rozwodu! :-)))

Pozdrawiam - Perry
                  • Gość: MarcinK Re: Jest nowa edycja IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 11.12.01, 09:45
                    perry. napisał(a):

> A książka o tramwajach podmiejskich niemal nie doprowadziła u mnie do
                    > rozwodu! :-)))
                    >
                    > Pozdrawiam - Perry

A u mnie, jak zona zobaczyla jak mi sie ta ksiazka podoba to sama mi ja kupila jako
                    prezent ;-)

Pozdrawiam, MarcinK
                    • perry. Re: Jest nowa edycja 11.12.01, 11:34
                      Pierwszy prezent jaki jeszcze przed ślubem dostałem od mojej małżonki to była
                      dwutomowa monografia tramwajów warszawskich, ale kiedy przesiedziałem do 4.00
                      nad ranem żeby przeczytać całość to zwątpiła... :-)))

Podobnie było właśnie w ten weekend :-)

Pozdrawiam - Perry
                      • perry. Re: Jest nowa edycja - ERRATA !!! 17.12.01, 15:39
                        Uwaga, właśnie dzwoniłem do "Nike" - nowa edycja owszem jest, ale "małej"
                        książki - dodane są m.in. nowe fotografie. Natomiast nowa edycja "dużej"
                        książki, uzupełniona o informacje n/t autobusów ukaże się niestety dopiero w
                        nowym roku.

Pozdrawiam - Perry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka