mat25 16.05.07, 13:01 Ciało zmarłego mężczyzny od pięciu dni leży w parku w Łodzi kilka metrów od chodnika. Przechodzień alarmował policję, bez efektu. miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,4135550.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miejskie_narty Coś ci się pomyliło: nie zmarli tylko zmarły 16.05.07, 13:05 i nie na ulicach tylko w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka eeee he he he! - telepatia? 16.05.07, 13:05 niezłe... spójrz na mój post i godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Coś ci się pomyliło: nie zmarli tylko zmarły 16.05.07, 13:17 Mleko sie rozlalo. Wiadomosc jest juz w ogolnopolskich newsach. Myslisz, ze komus z Wroclawia czy Poznania zrobi roznice czy byl jeden zmarly czy dwoch albo ze to 2 metry od ulicy a nie na samej ulicy? Fama znow pojdzie niedobra: w Łodzi nikt nie zajmuje sie zmarłymi na ulicach... Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Powiem tak: 16.05.07, 13:25 jedni zareagują jak ja czy Evonka, inni jak Ty. To, że policja dała ciała, nie znaczy, że w Łodzi jest koniec świata. Gazeta pisze, bo taka jej rola, ludzie się ekscytują, bo taka ich natura, odpowiedzielni policjanci powinni być ukarani, bo taka powinna być procedura. Wczoraj podlikowałem newsa z Pozanania, że maturzyści kradli kołpaki i zostali od razu, dzięki monitoringowi, złapani. I jakoś cała Polska nie trąbi, jakie to potwory do matury w Poznaniu podchodzą, bo procedura (w tym wypadku działający monitoring i szybka reakcja) zadziałały. My zamiast złych maturzystów mamy złych policjantów - jeśli procedura szybko zadziała - tzn szybko ustali sie winnych zaniedbania i szybko się ich ukarze - będzie po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Co to za miasto że nawet MPO,nie dogląda;-) 16.05.07, 13:30 Ale cała Polska już przyzwyczaiła się do makabrycznej Łodzi i jej niewiarygodnych przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka nie na ulicach i nie zmarli 16.05.07, 13:05 tylko w parku i zmarły. nie demonizuj. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty :) Jakaś nic porozumienia między nami się 16.05.07, 13:06 chyba zawiązała Odpowiedz Link Zgłoś
evonka :-) nitka całkiem niezła.. 16.05.07, 15:15 aż sie zadziwiłam naprawdę ogromnie! Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: nie na ulicach i nie zmarli 16.05.07, 13:08 Jasne, to robi wielką różnicę. Jeden zmarły nie czyni z Łodzi powszechnego cmentarza. Jakoś nikt z was sie nie zdziwił, że człowiek zmarł kilka dni temu, policja o wszystkim wie i nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: nie na ulicach i nie zmarli 16.05.07, 13:11 To wina tego ktory znalazl trupa. Mogl zadzwonic na straz miejska i powiedziec, ze zmarly sprzedaje nielegalny czosnek. A on na policje. No, mili Panstwo!!! Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: nie na ulicach i nie zmarli 16.05.07, 13:15 Komendant Seliga moglby wtedy napisac do samego siebie list z podziekowaniami od zmarlego za szybka interwencje :) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: nie na ulicach i nie zmarli 16.05.07, 13:26 Jakbym była tym trupem to zaczęłabym straszyć w urzedzie miasta. A ten od trupa mógł go pochować od razu w parku - policjanci na pewno mysleli , ze już to zrobił:) Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: nie na ulicach i nie zmarli 16.05.07, 15:18 to czyśmy sie zdziwili czy nie, tego nie wiesz. natomiast jest pewna różnica pomiędzy "zmarli" a "zmarły"... przeszkadza mi przekręcanie faktów. to tak jakby ktoś o Tobie powiedział, że jesteś mordercą na podstawie faktu, ze widział Ciebie z nozem w ręku.. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: W Łodzi zmarli leżą na ulicach! 16.05.07, 13:30 to już sie k..wa nie można spokojnie zdrzemnąć w parku, zaraz o tym w gazetach muszą pisac?? zmęczony byłem to spałem, ch..kogo obchodzi ile Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty już widać, że reakcja policji: czyli spęd komendan 16.05.07, 13:38 tów jest próbą nadrobienia zaniedbania, którego w zasadzie nadrobić się nie da. Im gorliwiej będą teraz przed kamerami (o ile to w ogóle nastąpi) się tłumaczyć, tym gorsze wrażenie wywrą na opinii publicznej. Najgorsze jest to, że zareagowali dopiero, jak dziennikarz się pojawił:/ Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: już widać, że reakcja policji: czyli spęd kom 16.05.07, 13:43 Pewnie mieli nadzieję, że w lesie to go już dawno wilcy zjedli :/ Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Nie rozumiem po co tyle szumu 16.05.07, 13:41 Po prostu w proch się zamieniał. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 to teraz mam sposob na policje. 16.05.07, 14:00 No to juz mam sposob na pewnego bezdomnego .Przychodzi sobie na moja klatek w kamienicy ,idzie na najwyzsze pietro ,kladzie sie w okolicy drzwi do strychu.Kolezanka ,ktora do mnie w sobote przyszla ,oznajmila od progu ,ze chyba szambo wylalo ... Wyszlam i moj super-nos zaprowadzil mnie na ...gore wlasnie .Pootwieralam drzwi na klatce ,ale malo to pomoglo , po prostu zrodlo musialo sie przespac i wyjsc. W upalny poniedzialek sytuacja sie powtorzyla.Mialam pomysl ,zeby na policje zadzwonic ,ze ktos na gorze sie rozklada ,ale wtedy pewnie by nie przyjechali. LUDZIE JESTEM W SZOKU ,BRUDNY I ZA****NY CZLOWIEK SMIERDZI GORZEJ NIZ SWINKA W CHLEWIE. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: to teraz mam sposob na policje. 16.05.07, 14:02 nett1980 napisała:> LUDZIE JESTEM W SZOKU ,BRUDNY I ZA****NY CZLOWIEK SMIERDZI GORZEJ NIZ SWINKA W > CHLEWIE. Tramwajem to nawet ja jechałem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: to teraz mam sposob na policje. 16.05.07, 14:04 Nie masz pojecia o czym piszesz, ten ktos pobil wszystkie rekordy.A nos moj niektorzy porownaja z nosem bohatera Pachnidla , wiec niejedne aromaty w tym miescie i nie tylko czulam i mam skale porownacza, bo srodkami komunikacji czesto sie poruszam. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: to teraz mam sposob na policje. 16.05.07, 14:09 nett1980 napisała: > Nie masz pojecia o czym piszesz, :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: to teraz mam sposob na policje. 16.05.07, 14:12 E to nie o niego chodzi - człowiek sam z siebie wcale nie cuchnie aż tak bardzo - przepocone, zasikane i zasr...zarzyg...łachy wytwarzają ten odór nie do zniesienia. To tak samo jak z psem, trochę smierdzi, ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: to teraz mam sposob na policje. 16.05.07, 14:17 iluminacja256 napisał: iluminacja256 napisał: > E to nie o niego chodzi - człowiek sam z siebie wcale nie cuchnie aż tak > bardzo - przepocone, zasikane i zasr...zarzyg...łachy wytwarzają ten odór nie > do zniesienia. To tak samo jak z psem, trochę smierdzi, ale bez przesady. Pies się wyliże,czy inny kot,nawet świnia dba o higienę jak biega luzem,wszyscy dbają.....oprócz żuli,zresztą zrób eksperyment i nie myj się parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: to teraz mam sposob na policje. 16.05.07, 14:23 Chyba miało być "zrób ekskrement" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: to teraz mam sposob na policje. 16.05.07, 15:55 Pierwsze słyszę o psie, który jest w stanie wylizać sobie odbyt...Zrób eksperyment i znajdź mi takiego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: to teraz mam sposob na policje. 16.05.07, 14:18 Przeciez ja o ludzkich wydzielinach pisze i o tym co one robia w otoczeniu czlowieka , nawet tym najblizszym .Sugerujesz ,ze kupa smierdzi po jakims czasie od wydostania sie ? Ten nieszczesnik z parku tez pewnie po paru dniach musial swoim zapachem alarmowac otoczenie , szok ze tyle dni przelezal .W moim poscie chodzilo o to ,ze ja tez nie wiem czy pan z poddasza zyje , czy tylko zbiera sily przed dalszym poszukiwaniem siarkopochodnych win . Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: to teraz mam sposob na policje. 16.05.07, 15:57 Dobrze już , dobrze, boję się ludzi z Chwinem w wizytówce. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: to teraz mam sposob na policje. 16.05.07, 16:01 Niepotrzebnie , a moglam wlepic Tischnera z cala prawda ,prawda i g***wno prawda ,czy jak to lecialo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sufler2006 Re: to teraz mam sposob na policje. 16.05.07, 15:06 A co w tym dziwnego?To jak sie tak dziwisz to trzeba było mu lepiej zaproponować łazienke i umycie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: to teraz mam sposob na policje. 16.05.07, 15:48 OK , ale mam warunek ty mu pierwsze mycie fundujesz w swojej ,a ja mu drugie za miesiac . Odpowiedz Link Zgłoś
skunk Ale 16.05.07, 14:22 Fajnie, że mamy kolejny mega skandal, policja jest zła itd, wszyscy co jeszcze zostali wylecą, ALE: jeśli facet znalazł ciało to powinien czekać na policjantów na miejscu zdarzenia, chociażby po to, żeby wskazać technikom kryminalistyki gdzie stąpał itd. Poza tym nie wiem jak dokładnie można komuś opisać miejsce w parku ("za 32456 drzewem w prawo 23278 kroków od kamienia"). Patrol mógł przyjechać, pochodzić dookoła i odjechać znalazłszy kilka żywych osób i nic poza tym. I dziwi mnie trochę jego zachowanie, bo jakbym znalazł trupa, w dodatku znajomego, to bym się zainteresował czy ktoś przyjechał, co robi itd a nie szedł do domu i wpadał pooglądać zwłoki co kilka dni. Poza tymi krótkimi uwagami - oczywiście skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 jakbym 16.05.07, 14:41 ja znalazla trupa w parku to chyba sama bym padła i byłyby już dwa ! swoją drogą czy ten ktos sprawdził czy to trup ? i jak to zrobił ? Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: jakbym 16.05.07, 15:01 Starszy pan, mieszkający gdzieś blisko parku, donosi Gazeta. Może po prostu był na spacerze w parku i stało się. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka jeśli doniesienie świadków bzmiało 16.05.07, 15:55 Trupy na ulicach... to nic dziwnego,że nie szukali w parku i to jednego... :) lav Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Ale 16.05.07, 16:06 No właśnie: to, że ten ktoś dopiero za trzecim razem zrobił coś więcej niż tylko wykręcił 997 jest równie naganne, jak to, że policja nie przyjechała od razu. Inna sprawa, że trochę dziwne, że przez tyle dni nikt inny niczego nie zauważył, skoro ciało widoczne było z chodnika... Znieczulica trzyma mocno (sam zresztą nie raz obojętnie przechodzę obok zapitych lumpów) :> Odpowiedz Link Zgłoś
sufler2006 Re: Za dwa dni 16.05.07, 15:08 Lody,lody...wata cukrowa,baloniki!!!Lody,lody....:) Odpowiedz Link Zgłoś
mmaciek33 Re: W Łodzi zmarli leżą na ulicach! 16.05.07, 15:10 Kto mi podpowie z jakiej miejscowości pochodzi "mat25"? Zaraz wyszperam kilka ciekawych informacji o tym mieście/wsi/osadzie... Teczki na "mat25" pewnie nie ma ale kto wie... może szanowny tatko gdzieś się udzielał? (bo takie geny to trzeba chyba po kimś mieć). Może ja sie nie znam na zasadach i obyczajach panujacych na forum, może jestem zbyt młody stazem albo wiekiem... ale nie podoba mi się takie postepowanie. U mnie w redakcji (!) kiedyś dawno temu nazywaliśmy to "NEWS KREOWANY" Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: W Łodzi zmarli leżą na ulicach! 16.05.07, 15:29 dziecko, ale w czym ty masz problem? gosc wkleil link i tyle, a ty sie zachowujesz jak kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
mmaciek33 Re: W Łodzi zmarli leżą na ulicach! 16.05.07, 15:55 "dziecko"? "ty"? nie bardzo rozumiem... możesz napisac to raz jeszcze? (poprawnie) Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: W Łodzi zmarli leżą na ulicach! 16.05.07, 16:15 Co ci sie nie podoba? "Dziecko" mala litera? To literowka. "Ty" mala litera - to akurat celowo, na szacunek sobie trzeba zasluzyc, z urzedu to ci sie nic nie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: W Łodzi zmarli leżą na ulicach! 16.05.07, 15:48 Rzeczywiscie chyba nie znasz sie na zasadach, bo przeciez nie ja napisalem tego newsa, tylko Gazeta.pl a ja tylko przytoczyłem link. Pomimo zmian tytułu wciąż gazeta.pl podaje w newsach "Łódź: Ciało zmarłego piąty dzień leży na ulicy". Więc do kogo te pretensje? Odpowiedz Link Zgłoś
mmaciek33 Re: W Łodzi zmarli leżą na ulicach! 16.05.07, 15:56 Ale to Ty napisałeś: "zmarli" - a to juz manipulacja i "kreowanie" newsa. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: W Łodzi zmarli leżą na ulicach! 16.05.07, 16:00 Mam nadzieje, ze Ty zawsze wyrazasz sie dokladnie i drobiazgowo. Jeden pedant wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnet Re: W Łodzi zmarli leżą na ulicach! 16.05.07, 18:52 Szukasz dziury nie tam, gdzie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Za to w Koszalinie 17.05.07, 07:17 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8865800&rfbawp=1179378922.861 Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Do Ciebie 16.05.07, 15:57 bo w swoim tytule przekłamujesz liczbę trupów (a właściwie trupa) i miejsce, w którym go znaleziono. Czyli podbijasz brukowy ton sensacji, a potem jeszcze narzekasz, że znów będzie się źle o Łodzi mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Do Ciebie 16.05.07, 16:02 Zle o Lodzi beda mowic niezaleznie, czy trup jest jeden czy wiecej i czy znaleziono go w parku czy na ulicy. Chodzi o to, ze policja byla informowana 5 dni temu i nic nie zrobila a niezywy czlowiek lezy jak smiec w praku. O to i chodzi i to bedzie powod zlego mowienia o Lodzi a nie to, jak zatytulowalem moj komentarz. Mam nadzieje, ze rownie zarliwie poskarzysz sie do redakcji GW, ze napisala, ze trup lezal na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Nie będę sie skarżył na redakcję 16.05.07, 16:10 bo rozumiem, że obrali taki, a nie inny rodzaj pisania - choć oczywiście wolałbym, by był nieco inny. Ale to, że w tym samym poście wyrażasz troskę, że źle się będzie mówić o Łodzi i jednocześnie podbijasz ten bębenek - rysujesz obraz o wiele gorszy niż w rzeczywistości ( i gorszy też niż tytuł w GW <zresztą teraz już na stronach łódzkich jest zmieniony) jakoś nie mieści mi się w głowie (przy założeniu, że nie jesteś po zwykłym trollem). Stąd taka moje reakcja, nie inna. Nadal nie kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Nie będę sie skarżył na redakcję 16.05.07, 16:13 To teraz ty kolego zakumaj, ze ja tez "obralem taki a nie inny rodzaj pisania". Zakumales? Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Nie będę sie skarżył na redakcję 16.05.07, 16:15 Tak. Teraz już włożyłem Cię do odpowiedniej szufladki. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Nie będę sie skarżył na redakcję 16.05.07, 16:20 Różni ludzie maja różne sposoby na zakumanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Do Ciebie 16.05.07, 16:03 Ech, o radiu Erewan i rowerach nie slyszal . Odpowiedz Link Zgłoś
mmaciek33 Re: Do Ciebie 17.05.07, 16:09 Właśnie dopisuję Cię do ludzi, których lubię... "Cię" pisane z wilkiej litery bo tak mnie uczono w szkole jak jeszcze byłem "dzieckiem" Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Do Ciebie 17.05.07, 16:29 No coz , w sumie to bardzo mi milo ,chociaz zawsze podkreslam ,ze nie wlazlam tu zeby byc lubiana ,ale po to aby sobie mysli powymieniac , poglady przewietrzyc. A z tym "cie" to roznie bywa , jesli chcemy podkreslic szacunek to owszem z wlk litery ,ale tak potocznie to chyba nie trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Re: W Łodzi zmarli leżą na ulicach! 16.05.07, 16:02 Kolejny post jakiegoś zakompleksieńca. Oczywiście, że idiotyczna sprawa ale pisanie, ż etrupy leża to przegięcie (bo jest to jeden i do tego raz). Równie dobrze mozna pisać, ż ewe Wrocławiu prąd zabija dzieci bo z nieznanych przyczyn płot boiska szkolnego był pod napięciem. Oczywiście trzeba ukarac winnych i wyciągnąc wnioski ale robienie z tego sensacji i tematu do głupich komentarzy jest idiotyczne i charakterystyczne dla mentalności ludzi w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Okej, jeden zmarły leżał 16.05.07, 16:37 ale w tym czasie kilkaset tysięcy żywych stało lub siedziało. Nawet jak się kładli to czasowo. Doprawdy, właściwą miarę przykładajmy do wydarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
casanova.barow.mlecznych Łódź na fali 16.05.07, 17:15 wiadomosci.onet.pl/1536708,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Nikt tu jeszcze nie zapalił świeczki 16.05.07, 17:18 No jak tak można?! Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: To zależy kto leży 16.05.07, 18:22 No raczej porządny był, skoro go synowa poszukiwała od kilku dni... no, chyba że z powodu jego renty... :/ lav Odpowiedz Link Zgłoś