Gość: żulik mostowy Poprostu łyse h.u-je i w pis.du IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:19 A ja mam to w du.pie bo jezdem policjantem i mam biuro ciepłe i internet i oglądam świerszczyki a jak mi kaski mało to nastukam na drodze na radarku od łebka 50 dyszek a jak mi sie nie kce robić to siedze i p.ierd.ole w rosole i sretetete taka to ja jestem policja niedofinansowana. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Poprostu łyse h.u-je i w pis.du 17.05.07, 14:32 A gdzie ten słynny katolicki szacunek dla drugiego człowieka, jego godnosc, milosierdzie i troska o niego od poczęcia do śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:32 Jaki pan taki kram łeb powinien dać komendant miejski lecz jak zwykle dał najnizszy rangą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Policjanci to nieroby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:40 Mam nadzieję że w końcu dobiorą się im do "d". Większość policjantów robi wszystko, żeby nic w pracy nie robić. Jedynie co potrafią, to jęczeć że mało zarabiają. Podają gołą pensję,że niby jest niska, ale nie wspominają nic o dodatkach - miesięcznych, kwartalnych, rocznych. Wychodzi co najmniej druga pensja, a nawet trzecia pensja. Ja się pytam za co?? A po 15 latach na emeryturkę z naszych podatków. Nie znam nikogo w moim otoczeniu, komu policja by pomogła. Ja i moi znajomi byliśmy wielokrotnie okradani i nigdy nie wykryto sprawców. Statystyki wykrywalności, które podają to pic na wodę. Powinno się zlikwidować tę formację i utworzyć od początku nową policję, tak jak zrobiono z WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
markus2053 Re: Policjanci to nieroby 17.05.07, 14:50 Dlaczego zaraz tak ostre oceny? Oni nie mieli po prostu czasu, bo sie szykowali na pielgrzymke do Czestochowy i do poswiecenia radiowozu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gog nie wierze IP: *.lodz.msk.pl 17.05.07, 15:01 nie wydaje mi sie ze jest az tak zle ale ja niestety mam podobne doswiadczenia. Kotnakty z policja im mniej konkretne tym milsze. Czym mniej od nich potrzebuje i oni odemnie, tym sa sympatyczniejsi. Niestety kilka zazy, kiedy mocno naciskalem, bo mi zalezalo, stawali sie opryskliwi. Kilka razy mialem okazje widziec policjantow "w trakcie sluzby" (nie zwiazanej ze mna) Zamawiali np. wodke przez firmowe radio ;) (bez uzycia slowa wodka, gorzala itd) Grali w karty na laptopie w radiowozie ukrytym w wiacie smietnika A najwiekszym hitem bylo wyciagniecie na swieta sprzetu z "komisu" komputerowego, na haslo - bo poszukamy czegos, a tak po swietaqch oddam bo syn sie nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekkwr Re: Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:00 znowu ta Lodz... co sie tam dzieje? www.podajdalej.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrys Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.bph.pl 17.05.07, 15:12 teraz policja powinna oskarżyć nieboszczyka o chowanie się przed organami władzy i dwukrotną ucieczkę z miejsca zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:23 Jak to było możliwe?? Policja nie ma problemów z ustaleniem kto dzwonił. Ciała nie było, nie potrafili trafić to ich psim obowiązkiem(sorki za skojarzenia) było oddzwonić i zapytać gdzie to dokładnie jest - w Warszawie jest to regułą, wiem bo do mnie na zastrzeżony numer kiedyś oddzwonili i poprosili o więcej informacji, a nawet sprawa nie dotyczyła czegoś takiego jak trup... Do tego co za znieczulica w tej Lodzi... Idzie sobie człowiek, widzi trupa to dzwoni i...idzie sobie dalej. Przecież to taki "normalny widok", trup obok chodnika. Nawet do głowy mu nie przyszło by poczekać i pokazać gdzie to jest. Nie wpadł człowiek na to że będzie musiał opisać w jaki sposób trupa znalazł... I tak dwa razy!!! Właściwie to ciężko mi krytykować tych policjantów. Zachowanie tego człowieka pokazuje, że łódzka policja nie odbiega poziomem i postawą obywatelską od obywateli swego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
rrob igła w stogu siana 17.05.07, 15:24 znalezienie tego ciała bez dokładnego wskazania miejsca graniczyło z cudem, ten park to jeden z największych parków w Europie: lodz.parki.org/parki.php?park=zdrowie Co mieli zrobić policjanci na podstawie telefonu, którego autor tak się śpieszył, że nie mógł poczekać na policję ??? Mieli zorganizować zakrojone na szeroką skalę, kosztowne poszukiwania ciała ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozumiem Re: igła w stogu siana - wymówka kretyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:41 robb, a czytać umiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gog Re: igła w stogu siana IP: *.lodz.msk.pl 17.05.07, 15:49 no nie, mogli poczekac az sie laskawie samo rozlozy, wiatr kosci rozwieje i po sprawie. Po co kosztowne poszukiwania, po co psy jakies tropiace. Masz racje. A wogole na co nam POLICJA? Odpowiedz Link Zgłoś
chaberek10 Re: Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi 17.05.07, 15:31 lodz to ohydne miasto miasto choc mieszkam w nim od urodzenia tj. 60 lat. nigdy nie mialo szczescia do wladzy. w okresie PZPR tez bylo dno. Tow. Koperski, TOW. CZechowicz smiechu warte. wogole nie dbali o miasto. A terz mialo byc tak dobrze i tez dno.Prez., Krpiwnicki choc na niego glosowalalam nie spelnia oczekowan mieszkancow wogole. i co z tym zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szajbler_grohman kocham moje miasto :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:43 Heheh uwielbiam to miasto ... ;) ! Tylko u nas podają pavulon, tylko u nas komendant straży miejskiej pisze donosy na policję do władz miasta, tylko u nas przy zgłaszaniu nieboszczyka można usłyszeć opierdziel od sekretary i to że można złożyć skargę do komendanta ... tylko u nas kupując na allegro stare garnki można iść do pierdla ... prawdziwe dziwy nad łódką :) ale i tak nigdy się stąd niewyprowadzę, to miasto jest kapitalne, wszędzie dobrze ale w Łodzi najlepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: kocham moje miasto :) hahaha IP: 57.66.195.* 18.05.07, 08:59 Jasne, kapitalne miasto! - tylko że cała Polska się z Łodzi śmieje. Ludzie już wszędzie wiedzą, że w Łodzi dzieją się rzeczy, które w normalnych miastach nie mają miejsca. Generalnie, Łódź kojarzy się w Polsce z biedą, aferami, tanią siłą roboczą i śmiesznością. Kto nie wierzy, niech pobędzie trochę w innych miastach i posłucha komentarzy mieszkańców tych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gog Re: kocham moje miasto - ja tez IP: *.lodz.msk.pl 18.05.07, 10:43 I co z tego?? W innych miastach sie tez to zdaza tylko nie pisze sie tego. Afery sa wszedzie. A to ze jest tu smiesznie to chyba nie zarzut. A swoja droga nie wiem jak w innych miastach dziala lokalna GW Ja kiedys narzekalem na lodzki dodatek, ze malo, ze bzdury, az zobaczylem trojmiejski ;) 2 strony tekstu i 10s ogloszen i reklam (latem w czasie wakacji i Jarmarku - ciekawe co maja poza sezonem) Bu hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: kocham moje miasto - ja nie IP: 57.66.195.* 18.05.07, 11:19 No tak, tylko w Łodzi się pisze o przykrych wydarzeniach, a w innych miastach wszystko jest pewnie tuszowane! (przez kogo??? pewnie przez jakąś "szarą sieć"?). Ja mam inne wytłumaczenie: po prostu w Łodzi nic więcej się nie dzieje, największe sensacje nie są związane z wydarzeniami pozytywnymi, ale negatywnymi: martwe dzieci zakiszone w beczce na ogórki, relaksujące zastrzyki z Pavulonu, pracownik tracący głowę w fabryce Gillette, beznadziejny wniosek o Euro 2012, podarowanie działki pod budynek Philipsa, trup wylegujący się prawie na ulicy... No i ten kontrast z innymi dużymi polskimi miastami, kiedy wieżdża się do centrum Łodzi: walące się naokoło kamienice ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krivy Re: kocham moje miasto IP: *.39.rev.vline.pl 18.05.07, 11:51 Więc jeżeli jesteś mieszkańcem tego miasta i się za to wszystko wstydzisz, wyprowadz się. Jeśli zaś tutaj nie mieszkasz, zajmij się swoim grajdołkiem i nie wciskaj nosa nie w swoje sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: kocham moje miasto IP: 57.66.195.* 18.05.07, 12:07 Niełatwo mi odpowiedzieć w sposób jednoznaczny: kiedyś tu mieszkałem (kilkanaście lat) i wcale nie zamierzałem wyjeżdżać, tak jakoś wyszło, a teraz zwyczajnie się wkurzam widząc, co się dzieje w Łodzi. Więc wcale nie wciskam nosa w nie swoje sprawy, bo nadal interesuję się sprawami Łodzi, tylko szkoda, że często mam okazję czytać artykuły tego typu, które bardzo negatywnie świadczą o mieście. No a to już przecież nie moja wina, że takie rzeczy się zdarzają i ktoś o nich pisze, a ja je czytam. A prawo do komentarza mam jak każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szajbler_grohman Re: kocham moje miasto vol2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:50 A ja serio uwielbiam Łódź. Jak ktoś ma problemy z szarymi stronami Łodzi i przytłacza go codzienność w tym mieście to warto trochę pojeżdzić po świecie. Wtedy po powrocie doceni się nasze miasto. Łódź wcale nie jest szara i brzydka - jest niesamowita. Ktore miasto ma taką historię jak nasze ? 4 niesamowite kultury splecone jak bluszcz i tworzące jego potęge, piękne budynki, unikalne na skalę światową kompleksy pofarykanckie z XIX/XX wieku. Zalet są tysiące. Łódź ma wielki potencjał i na pewno się rozwinie elegencko w opraciu o swą historię. A jak problemem z tożsamością łodzianina są tak błahe sprawy jak te rozstrzsane codzienie w gazetach to brawo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szajbler_grohman Re: kocham moje miasto vol2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:56 Jeszcze mnie tak rozbawiło stwierdzenie "że łódź to się tak a tak kojarzy w Polsce" ... no cóż, Amerykanie często mają problem ze stwierdzeniem gdzie ta Polska jest, Anglicy się pytają czy u nas się mówi po rosyjsku, Niemcy myślą że Polska to kraj leniwych złodziei ... a mieszkańcy innych polskich miast coś tam sobie myślą o Łodzi. Jeżeli faktycznie tak myślą jak piszesz to lepiej niech się tym nie chwalą, nie wystawia im to zbyt dobrej oceny - tym bardziej jeżeli nie mają pojęcia o czym w ogóle mówią ;) Uproszczenia, sterotypy i jakieś zabobony to już nie te czasy. To tak jakbym rzekł że Lwów to bida, nędza i chu..nia. Nic tam nie ma poza smrodem, głodem i wkurw...em. Prawda że to zabawne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gog Re: kocham moje miasto vol2 IP: *.lodz.msk.pl 18.05.07, 13:01 Problem polega na tym ze lodzianie dziela sie (moim zdaniem) na tych ktorzy sa Lodzianami i na tych co tu mieszkaja. Tak sie porobilo ze po wojnie znikneli lodzianie, 2/3 mieszkancow zniknela z miasta. A ci co zostali i przybyli nigdy nie kumali i nie lubili tego miasta. I tacy sa najgorsi bo nie chca nic tu zrobic czy dla tego miasta zrobic bo to przystanek tylko. A co do tematu watku moze ktos mi wyjasni polityke MSW i awanse z Zyrazdowa czy katowic do Lodzi, na kierownicze stanowisk, bez znajomosci specyfiki miasta?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gog Re: kocham moje miasto - ja nie IP: *.lodz.msk.pl 18.05.07, 12:55 Widzisz chodzilo mi o to ze w lodzi sie poprostu pisze, pytalem serio jak wyglada np Lokalna GW w innych miastach? Mieszkasz poza Lodzia to opowiedz. Ja mam takie zdanie po tym jak widzialem Warszawska i Trojmiejska GW ze tam starzyci, albo prawie licealisci pisza. To co czytalem to takie bzdety byly ze glowa mala. Lodzki dodatek w porownaniu z nimi mozna by osobno sprzedawac. A obraz swiata w mediach nico odbiega od rzeczywistosci, wiec skoro tylko na nich sie opierasz to faktycznie w Lodzi sa same afery, skandale, beznadzieja i odnowiaona kamienica prokuratury na Kilinskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krivy Re: kocham moje miasto IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.07, 18:38 Tylko że wlaśnie taki obraz się najlepiej sprzedaje. Wszystkie newsy które dzieją się w woj. Łódzkim zawsze na portalach zaczynają się "Łódź:kogoś tam zmordowali....", dopiero wczytując się w tekst człowiek dowiaduje się że rzecz miała miejsce np. w Pabianicach albo w Łęczycy. Gdy cos takiego stanie sie np. w Wa-wie wygląda to mniej więcej tak: "Mazowieckie:kogoś tam zmordowali....". Czy naprawde komus zależało i nadal zależy żeby z tego miasta zrobić ostoje największej degenery? Odpowiedz Link Zgłoś
reset999 Re: Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi 17.05.07, 16:07 ciekawe ze wywalili kolesia z gory a to pewnie ktos po drodze zawinil. paniusia z dyspozytorni albo inny kmiotek. czy sledztwo trwa? pewnie nie bo juz znalezli kozla ofiarnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gog Re: Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 18.05.07, 10:54 Przepraszam a za co szef odpowiada, za to by jego podwladni sumiennie pracowali, jak nie pilnuje to zaczynaja olewac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pynky Re: Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: 153.19.11.* 17.05.07, 17:23 łowcy skór zamknieci to odrazu burdel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.07, 17:23 Ten szanowny Pan ,który zawiadomił Polcję o leżącym nieżywym człowieku nie poświęcił dla tego umarlaka jeszcze chwili czasu i nie pokierował patrolu pozostając na miejscu tylko przychodził z ciekawości w następne dni żeby sprawdzić. Rzeczywiscie "obywatelskie" podejście do tematu.Przeciesz to nie było zawiadomienie do straży miejskiej że leżą śmieci i trzeba je usunąć.Informacja przez telefon może być bardzo nieprecyzyjna i mylna. Policja jaka jest to my wiemy ale trzeba z nią współpracować bo nie są wróżkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:31 a jaką masz pewność że tego faceta co dzwonił policja by znalazła ? Odpowiedz Link Zgłoś
slarwar Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi 17.05.07, 18:08 A może by tak (na serio!)policję wziąć "w kamasze". Polikwidować te wszystkie durne stopnie (podinspektorzy, nadkomisarze, itp.,itd.). Wziąć to towarzystwo po prostu za mordę. Wywalić brzuchatych dziadków na zbity pysk na zasłużone(?) emeryturki. Policję zmilitaryzować. Zacząć po ludzku płacić, ale też karać w dwójnasób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we francji robia t Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.adsl.proxad.net 17.05.07, 18:13 WE FRANCJI .......MIESZKAMY JUZ OKOLO 25 LAT TU JA JESTEM INWALIDA 80% UTRATY ZDROWIA ZONA PRACOWALA W SZPITALU JAKO OPIEKUNKA DO CHORYCH A Z ZAWODU JEST KINEZYKOTERAPEUTA TO DYREKCJA ZMUSZALA JA TEZ DO TEJ PRACY MUSIALA PRACOWAC JEDNOCZESNIE JESZCZE JAKO SPRZATACZKA I.T.P. NIE PLACILI JEJ NADGODZIN WARUNKI BYLY TAKIE BASEN BYL W PIWNICY OKNA POZABIJANE MUSIALA NOSIC PACJENTOW 80-90 kg MARTWEJ WAGI(bezwladnych) WENTYLACJA ZLA PO PRAWIE 12 LATACH STRACILA ZDROWIE I ZLOZYLA DEKLARACJE CHOROBY ZAWODOWEJ I OD TEJ PORY DYREKCJA ZE SWOIMI PRZYDUPASAMI ROWNIEZ Z POLSKI ZACZELA WSZYSTKO ROBIC ZEBY SIE SAMA ZWOLNILA I CORAZ WIECEJ DOKUCZALA ALE NIE UDALO IM SIE ZASTRASZYC WYMUSIC NICZEGO I DOPROWADZILI JA DO TAKIEGO STANU ZDROWIA ZE MOGLA UMRZEC NA STANOWISKU PRACY WIDZAC ZE NIE UDA IM SIE POZBYC JEJ A STALO SIE TO GROZNE DLA NICH POSTANOWILI ZWOLNIC JA DYSCYPLINARNIE ZA OPUSZCZENIE NIBY STANOWISKA PRACY DUZO MOZNA BY BYLO PISAC O TYM JAK PRACOWALA TO OSTATNIO NIE PLACILI JEJ CHOROBOWEGO JAK DO TEGO CZASU A CHORUJE JUZ 18 MIESIECY KASA CHORYCH-CPAM A KASA RODZINNA- CAF - PRZESTALA PLACIC NAM POMOCY NA MIESZKANIE-APL- ZEBY NAS NASTRASZYC WYSYLALI POLICE- BEZ ZADNYCH POWODOW KTORA BEZ ZADNEGO POWODU NAKAZU WLAMALA SIE DO MOJEGO DOMU POWYKRECALI MI RECE ZALOZYLI KAJDANKI DO TYLU ZEBY MNIE JESZCZE WIECEJ BOLALO(jestem inwalida 80% utraty zdrowia )JESTEM PO OPERACJINA SERCE NIE POZWOLILI WZJAZC MI LEKARSTWA NA SERCE Z MIKIM SIE SKATAKTOWAC ZACHOWALI SIE JAK BYM BYL TERORYSTA A JESTEM BARDZO CHORYM CZLOWIEKIEM TO ONI ZROBILI GORZEJ OD TERORYSTOW ASYSTENTKI SOCJALNE NIE INTERWENIUJA A JESZCZE DEZIMFORMUJA... MAIRE GDZIE MIESZKAM TEZ UDAJE ZE O NICZYM NIE WIE ADMINISTRACJE PANSTWOWE NIE WYPLACAJA NALEZNYCH PRESTACJI I BLOKUJA SPECJALNIE ...ZEBY ZABIC CZLOWIEKA NIE TRZEBA STRZELIC KULKI W GLOWE ANI WLOZYC NOZ W PLECY A MOZNA ZABIC TORTURAMI MORALNYMI PSYCHICZNYMI FIZYCZNYMI.... A ROBIA TO Z PREMEDYTACJA KOMORNIKOW PROBOWALI WYRZUCIC NAS Z MIESZKANIA ZA TO ZE KASA -(CAF) NIE PLACILA MI NALEZNEGO DODATKU A TAK SOBIE WSZYSTKO CALY LANCUCH USTALIL PONIEWAZ NAROBIL PRZEKRETOW I MYSLELI ZE NAS NASTRASZA A POPROSTU STRACILISMY ZDROWIE STAN ZDROWIA POWAZNIE SIE POGORSZYL Z MOZLIWOSCIA ZGONU W KAZDEJ CHWILI.... JEST TO RASIZM NIE PRZESTRZEGANIE PRAW CZLOWIEKA SPRAWY KRYMINALNE NADAJACE SIE DO PROKURATURY ALE OSOBY KTORE POWINNY TO ZROBIC UKRYWAJA WSZYSTKO CZYM STAJA SIE TAK SAMO PRZESTEPCAMI...MOZNA DLUGO PISAC TAKA JEST CZESC FRANCUZOW TAKIE TU JEST LIBERTE EGALITE FRATERNITE......... TAK PRZESTRZEGAJA PRAWA CZLOWIEKA W UNII EUROPEJSKIEJ W TYM WYPADKU CHODZI O FRANCJE.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAK ROBIA WE FRANC Re: Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.adsl.proxad.net 17.05.07, 18:31 DO MNIE WLAMALI SIE ZEBY ZABIC A WYSLANI BYLI PRZEZ ADMINISTRACJE FRANCUSKA I INNE OSOBY KTORE WSPOLPRACUJA Z CALYM LANCUCHEM ... NAROBILI PRZEKRETOW I ZE STRACHU ZE SIE WYDA CHCIELI NAS NASTRASZYC MYSLELI ZE UDA IM SIE NAS NASTRASZYC TYLKO NIE WIEDZIELI ZE TRAFILI NA PRAWDZIWEGO POLAKA I SIE NIE UDALO.... TO PRACA DLA PROKORATURY JUZ CALA BANDA A RACZEJ MAFIA POWINLA SIEDZIEC I MYSLE ZE TO NIEDLUGO NASTAPI A KTO UKRYWA PRZESTEPCOW SAM STAJE SIE PRZESTEPCA.... ZEBY UKRYC PRZEKRETY SA W STANIE I ZABIJAJA W STRASZNY SPOSOB TERRORYZUJAC ZNECAJA SIE FIZYCZNIE I PSYCHICZNIE I ROBIA TO Z PREMEDYTACJA ....GORZEJ JAKBY STRZELILI KULE W LEB OD RAZU.... ROBIA TO ZEBY WIECEJ BOLALO .... BAWIA SIE ZE ZDROWIEM LUDZKIM I ZYCIEM..... I TO Z INWALIDA KOBIETA I DZIECKIEM....GORZEJ NIZ MAFIA..... ZBRODNIARZE...WE FRANCJI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozka Re: Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 18:15 Policjanci dopuścili do bezczeszczenia zwłok. Powinni zapłacic za to tak, jak przewiduje odpowiedni paragraf.Hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak idiota wasz czytelnik jest idiota IP: *.hsd1.or.comcast.net 17.05.07, 19:27 szanowny obywatel donoszacy o wypadku powinien poczekac na policje i wskazac im miejsce, co za tepy bydlak, dzwoni do gazety traci czas zamiast czekac na policje z telefonem w reku, wina jest tylko i wylacznie debilnego przechodnia. na zdjeciu widac krzki, nie kolo ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: I po co zamkneliście pracowników pogotowia IP: *.izacom.pl 17.05.07, 19:54 W łodzi się teraz boją nieboszczyków !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rooten Nasza Wspaniala Policja.... 17.05.07, 20:01 nie mieli czasu biedaczki - musieli rozpracowac grozny gang tlumaczy tekstow filmowych. Jak ich usadza (mysle ze na dllllugi czas) w ciezkim wiezieniu, zajma sie moze przestepczoscia taka ktora zagraza spoleczenstwu w sposob rzeczywisty. Patrz: www.napisy.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co za ludzie... Re: Nasza Wspaniala Policja.... IP: *.toya.net.pl 17.05.07, 20:04 Co wy chcecie od policji ? przyjechali do parku i znaleźli leżącego pijaka którego zabrali, ciekawe czemu o tym nie piszą ? Faceta który zadzwonił i sobie poszedł powinni zamknąć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gog Re: Nasza Wspaniala Policja.... IP: *.lodz.msk.pl 18.05.07, 10:30 Z tego co uslyszalem od komendanta, to nie znalezli, tylko wyszedl z parku prosto na nich!!! A panom nie chcialo sie wejsc dalej i sprawdzic tylko go spisali i uznali ze to o niego chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUGESTYWNY Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:27 JESLI JUZ ODWOŁANO KOMENDANTA TO NASTĄPIŁA POMYŁKA BO NIESTETY NIE TEGO!!! JEŚLI JUŻ TO POWINIEN BYĆ ODWOŁANY KOMENDANT MIEJSKI POLICJI W ŁODZI TZ TEN KTÓRY ODWOŁAŁ KOMENDANTA III KP, BO TO JEGO LUDZIE ZAWIEDLI A NIE LUDZIE KOMENDANTA GAŁKI, I NIKT SIE NAWET NIE ZASTANOWIŁ DLACZEGO TAK SIE STAŁO A TO POWINIEN BYC TEMAT DO PRZEMYSLENIA. MOŻE JAKIS REDAKTOR PRZECZYTA MOJA OPINIE I POSTANOWI SIE DOWIEDZIEC DLACZEGO KOMENDANT MIEJSKI POZBYŁ SIE KOMENDANTA KTÓREGO KOMISARIAT MIAŁ NAJLEPSZE WYNIKI W ŁODZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:40 pewnie było tak,że dziadek przechodził obok ciała i myślał że jest wypity i dzwoniąc na policję nie wiedział,że ma do czynienia z trupem. A swoja drogą to ciekawy jestem ile policja ma dziennie zgłoszeń o leżących na ulicy osobach i ile z tych zgłoszeń nie potwierdza się bo np. ktoś wytrzeźwiał wstał i poszedł po następne winko. Moim zdaniem człowiek który jest teraz na pierwszych stronach gazet ( nie wiem czemu)powinien poczekać na policjantów i wskazać im to miejsce. Ja kiedyś miałem podobną sytuację. Leżał starszy pan i wezwałem zarówno policję i pogotowie. Okazało się ze zasłabł.Został zabrany do szpitala i mam nadzieje,że dziś żyje.I jeszcze jedna rzecz mnie ciekawi. Może napisze tu jakiś prawnik i podpowie, czy za nieudzielenie pomocy człowiekowi jak w przypadku pana który myślał,że telefon załatwi sprawę grożą jakieś sankcje.Ja myślę,że chyba nie bo wtedy nie poszedłby chyba do GW i nie pochwalił się swoim wyczynem na cały kraj. Policja na pewno nie popisała się ale kto wie czy ten człowiek np. żyłby dziś gdyby ten pan poczekał na policję.Skoro ma się czas żeby jechać ze zdrowia do centrum to chyba miał czas aby poczekać na policję. Moim zdaniem powinien też zadzwonić na pogotowie. A z innej strony to albo znieczulica jest już tak duża (przez 5 dni w tym weckend na zdrowiu i nikt inny nie dzwonił) lub naprawdę ciało to było mało widoczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko spoko A bylo to tak. IP: *.dsl.bell.ca 17.05.07, 22:22 Policjanci nie znalezli ciala pierwsze dwa razy, bo go tam jeszcze nie bylo. Caly czas lezalo w piwnicy u goscia ktory zawiadomil policje. Wykonczyl goscia i chcial podrzucic do parku ale sie bal ze ktos moze zauwazyc. Wykonal wiec te telefony a za trzecim razem juz spokojnie zawiozl trupa do parku, bo w wypadku gdyby zostal nakryty tlumaczylby sie ze dzwonil dwa razy na policje, a skoro ta nie przyjezdza to sam chcial przetransportowac trupa. Odpowiedz Link Zgłoś
pioste71 Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi 17.05.07, 23:11 nie przyłożyli się do szukania bo myśleli że to leżak,pijak który otrzepał się z ziemi wstał i poszedł do domu,teraz mają za to po czterech literach.Nieboszczyk leżał w krzakach a zgłaszający być może nie określił dokładnie miejsca w którym miał leżeć park na zdrowiu do małych nie należy,skoro był taki mądry i przedzwonił do dziennikarzy ten zgłaszający poczekał na nich i wskazał miejsce to dlaczego nie poczekał na policjantów żeby wskazać miejsce,nieboszczykowi to życia nie odda.Czemu to ma służyć?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 10:52 Moje miasto, a raczej jego polcja jest żałosna. Kilkukrotnie zdażyło mi się wzywac policję do niebezpiecznych sytuacji (bójka w centrum miasta, rzucanie kamieniami w przejeżdzające samochody itp.) za każdym razem czekałem ok. 30 minut, nie pojawiał się radiowóz. Żenada. Dopiero takie wydarzenie zmusiło łódzką policję do działania. A działania są dwa - pozwalaniać kogo się oraz wszystkich wolnych ludzi wypuścić na ulicę. W tej chwili patrol jest co jakieś 500 metrów - pisze, samochodowy i pewnie "tajniacy". I tak dzięki, "trupowi w parku" Łódź na tydzień stała się najbezpieczniejszym miastem w Polsce, a może i Europie. Guilliani by nas chwalił. Sytuacja ta potrwa najwyżej tydzień, potem znów wszystko wróci do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gog Re: Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 18.05.07, 11:07 wszyscy ktorzy narzekaqcie na pana ktory zadzwonil i nie poczekal czy wzywaliscie kiedys policje, czy czekaliscie na nich?? Nie chce go usprawiedliwiac bo w koncu to trup, a pan chyba nie narzeka na brak czasu. Jednak ja go nieco rozumiem. Kiedys wzywalem policje, w centum lodzi, 3 dni po akcji "blokujemy miasto bo bomba jest w aktowce" zadzwonilem, ze na parkingu przed Centralem II, pod samochodem, lezy plecak wcisniety widac na sile pod miejsce kierowcy. PAni poprosila o telefon, Imie i nazwisko, spytala czy moge poczekac. Moglem poczekac nieco, poprosila by nie dotykac, odsunac sie i poczekac. Czekalem z kolaga w sumie 45 min i sie nam znudzilo. W tym czasie przejechalo w okolicy ok 6 radiowozow na sygnale, tych bez nie liczylem. 2gi telefon (po ok 30) nieco zirytowal telefoniste, tym razem, bo juz przyjeli zgloszenie i mam stac i czekac. na koniec zamowilem taxi i pojechalem sobie, skoro oni maja to w D... to ja tym bardziej (do gazet nie dzwonilem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Lecą głowy po skandalu z ciałem w Łodzi IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.05.07, 11:28 Mogło być tak: Dzwoniący mężczyzna powiedział jak znaleźć ciało: "Od przystanku tego i tego 20 kroków wzdłuż ulicy, potem w las wąską ścieżką, za zakrętem w lewo w krzaki, ciało jest 5 metrów od ścieżki" a dyspozytor zapisał: "W parku na Zdrowiu". Nie jest dziwne, że policjanci nie znaleźli. Przynajmniej raz zdarzyło mi się widzieć policjanta notującego informacje po swojemu a nie według zeznań. Tyle że wtedy chodziło nie o miejsce a o czas pewnego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś