heros44 Dlaczego w nocy? 19.05.07, 12:27 Dlaczego w nocy? W nocy normalni ludzie śpią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Dlaczego w nocy? 19.05.07, 12:31 Ale do muzeów normalni ludzie nie chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
heros44 Re: Dlaczego w nocy? 19.05.07, 12:45 szprota napisała: > Ale do muzeów normalni ludzie nie chodzą. Niby masz rację. Więc ciekawe, czy kaftaniki z długimi rękawkami przygotowali? Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Dlaczego w nocy? 19.05.07, 13:19 heros44 napisał: > Więc ciekawe, czy kaftaniki z długimi rękawkami przygotowali? Po co? Każdy ma swój. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Dlaczego w nocy? 19.05.07, 12:45 Spac w sobiote w nocy? To dopiero trzeba byc nienormalnym :P Fajna inicjatywa, pozwalajaca poznac muzea do ktorych do tej pory sie nie mialo czasu/ochoty zajrzec. Chetnie sie przejade. Odpowiedz Link Zgłoś
bryzolin Re: Dlaczego w nocy? 19.05.07, 21:53 No tak niecałkiem w nocy bo od 18, my już wóciliśmy, super filmy - etiudy z Łodzi w Muzeum Kinematografii, warto zobaczyć - ićta Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Dlaczego w nocy? 19.05.07, 21:59 My, krzyskup i antymonek, mieliśmy iść, ale krzyskup zachorzał i nie idziemy... Oczekujemy za to na szczegółowe relacje :) Miłej nocy życzę. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
bryzolin Re: Dlaczego w nocy? 19.05.07, 22:05 No to jeszcze na Ogrodowej tłumy walą, tam są różne wystawy i duże kolejki, oryginał Konstytucji 3 Maja, wystawa Rubinszteina itd. Odpowiedz Link Zgłoś
fi444 Re: Dlaczego w nocy? 20.05.07, 09:48 no wszystko fajnie tylko ze o 00.30 nie wpuszczano juz zwiedzajacych... Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Proszę o relacje gdzie kto był i co widział 20.05.07, 00:50 Rycerze plus karabiny i granaty w Muzeum na Gdańskiej, warsztat tkacki Manufaktura i stała wystawa o historii miasta na Ogrodowej - do Konstytucji nie mieliśmy siły czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Proszę o relacje gdzie kto był i co widział 20.05.07, 01:13 Rezydencja Księży Młyn: Wpuszczali do pałacu partiami po 50 osób, więc nie było sensu wchodzić. Przyjemny wieczorny spacer po ogrodzie. Muzeum Kinematografii: Ciekawe wnętrza, parę zdjęć z fotofestiwalu, mało eksponatów, kolejka do fotoplastikonu. Muzeum Fabryki w Manufakturze: Krosna, sporo historycznych fotografii, pani demonstrująca chemikalia farbiarskie, ale przede wszystkim zaduch. Mam wrażenie, że za późno się wybrałem, bo w Manufakturze zwijali już scenę, a rodzeństwo marudziło, że chce do domu, ale było ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
tristan987 Re: Proszę o relacje gdzie kto był i co widział 20.05.07, 09:37 Wszystko ladnie i pieknie, pomysl jak najbardzij warty pochawly. Tylko nad wdrozeniem trzeba troche popracowac. Bylem w Palacu Poznanskiego i Muzeum Archeologicznym. Jedbnej rzeczy niestety zabraklo - tlenu do oddychania wewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Proszę o relacje gdzie kto był i co widział 20.05.07, 20:49 Kolega Zamek widział Muzeum Sztuki oraz Łódź Art Center. Wiem, bo widzałem.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Proszę o relacje gdzie kto był i co widział 20.05.07, 21:05 Widział też Muzeum Kinematografii i obrazki w fotoplastikonie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Proszę o relacje gdzie kto był i co widział 20.05.07, 21:15 ależ z niego obrotny oglądacz, co ??? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Proszę o relacje gdzie kto był i co widział 20.05.07, 21:28 No taki Zamek błyskawiczny z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Proszę o relacje gdzie kto był i co widział 20.05.07, 21:49 expresik, rzekłbym.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Proszę o relacje gdzie kto był i co widział 20.05.07, 23:27 Permanentna inwigilacja! Nie wytrzymam! Jeszcze widziałem (a dokładnie widzieliśmy) Herbsta, ale tylko z zewnątrz, bo nie chciało nam się stać godzinę w kolejce do ogrodu, a potem poważnie zabuszowaliśmy w Muzeum Książki Artystycznej. Otarliśmy się też o MHMŁ, ale to było bezcelowe :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Noc muzeów 2007 20.05.07, 19:42 Muzeum Tradycji Niepodległościowych (Radogoszcz) - tłumy! Rekonstrukcja postaci z epoki. Muzeum Fabryki - tłumy! Świetne zsjęcia dawnej Łodzi + pracujące krosna Muzeum Historii Miasta Łodzi - tam to były tłumy! Dodatkowo ogromna kolejka aby Konstytucję zobaczyć. Warto było połazić po piętrze. Wystawa plenerowa "Ziema z niebia" - za dania wygląda super, nocą rewelacyjnie! Muzeum Archeologiczne i Etnograficzne - brawa za pokaz fajerwerków! Dodatkowo Troja i przegląd monet od czasów bizancjum i lalki z bajek, które część z Forumowiczów powinna kojarzyć. Muzeum Tradycji Niepodległościowych - wyjście na dawny spacerniak nocą też robi wrażenie (a na spacerniaku jakieś bractwo rycerskie prezentowało swoje umiejętności) Rezydencja Księży Młyn - fakt! spacer nocą po ogrodzie robi wrażenie Muzeum Książki Artystycznej - jeśli ktoś nie był w piwnicy i nie widział szuflad pełnych czcionek - ma czego żałować (albo poprostu powinien wybrać się tam przy okazji) Muzeum Kinematografii - ten kto dał co drugie zdjęcie - reklamę Gazety i Dalkii powinien się zastanowić nad tym co zrobił! Muzeum Włókiennictwa - nie brało udziału w Nocy Muzeów - szkoda :/ Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Noc muzeów 2007 20.05.07, 19:53 Muzeum Tradycji Niepodległościowych (Radogoszcz) - brak piwa w pobliżu, czyli porażka Muzeum Fabryki - piwo w okolicy po 9 zeta Muzeum Historii Miasta Łodzi - browarek w pobliżu ca 7 zł Wystawa plenerowa "Ziema z niebia" - zupa chmielowa jak wyżej Muzeum Archeologiczne i Etnograficzne - chyba się umówili, znowu piwko po 7 złociszy Muzeum Tradycji Niepodległościowych - po napój chmielowy nieco dalej, ale tym razem po ósemce Rezydencja Księży Młyn - szczęśliwie całkiem niedaleko czynny sklep - butelkowane po 3 zł Muzeum Książki Artystycznej - zapobiegliwie mieliśmy puszkowane po 3,20 złotego Muzeum Kinematografii - i znowu po 9 zł, wściekli się?! Muzeum Włókiennictwa - a kto by tam się zapuszczał na taką Saharę?:/ Aha, jeszcze przejażdżka darmowym tramwajem. Numery biletów okolicznościowych: A 00443 i A 00444 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar ha ha 20.05.07, 20:12 Jaki polot, jaki błysk w oku, jaki ostry żart! I znów w centrum uwagi, brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ha ha 20.05.07, 20:18 No już nie bądź taki sztywny, bo się w końcu potkniesz. Wyluzuj. Chociaż raz. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Dobra Noc muzeów 2007 w Łodzi 20.05.07, 20:10 Jestem pod ogromnym wrazeniem! Ta noc to był swoisty manifest Łodzian :-D Strasznie fajnie to wyglądało, jak potoki ludzi łaziły po ilicach zwykle zapomnianych. Gdańska i Legionów tętniąca życiem. Grupki osób na Tymienieckiego... Byłem w niemal wszystkich puntkach i... Muzeum na Radogoszczu: Świetny pomysł z wystawieniem pojazdów z epoki, choć maszerujący panowie w mundurach hitlerowców, troszkę budziły we mnie niesmak. Natomiast w porównaniu do innych placówej, to muzeum pomyślało o propocji - każdy dostawał ulotkę, kiedy poza Nocą Muzeów można to miejsce odwiedzić. Muzeum Fabryki Poznańskiego: Gorąco! Ufff jak gorąco. Ale gdy właczono maszyny, to dopiero było można poczuć w jakich warunkach tam pracowano. Świetne miejsce, przyjdę z pewnością. Muzeum Historii Miasta Łodzi: Strasznie gorąco, mimo otwartych wielu okien. Bardzo ciekawa ekspozycja, z pewnościa tam wróce jak będzie mniej osób. Do "konstytucji" się nie doczekałem. Wystawa w Marku śledzia: REWELACJA - w nocy zdjęcia wyglądają jeszcze lepiej jak w dzień :-D Muzeum Etnograficzne: Straszliwie gorąco. Ale zbiór pieniędzy jest fenomenalny, chyba jeszcze raz tam się udam. Przy okazji załapałem się na pokaz sztucznych ogni - pełen plan wolności, ludzie szczęsliwi i brawami nagradali pokaz. Super atmosfera. Muzeum Tradycji Niepodległościowych: Najlepiej się przygotowała ta placówka - poza stała ekspozycją, wystawa żałonirzy z róznych epok, byli też rycerze ;-). Poza tym strasznie miła obsługa! Muzeum Sztuki: Bardzo ciekawe miejsce. Jak ktoś ludzi nowoczesne klimaty to polecam. Muzeum Włókniennictwa: ZAMKNIĘTE :-/ porażka!!! Łódź Art Center: Chyba z powodu Fotofestivalu zapomniano, aby postawić jakieś drogowskazy jak tam dojść :-/ Muzeum Ksiązki: Fenomenalna sprawa! Obsługa bardzo miła, na podwórku ognisko z kiełbaskami. Polecam!!! Rezydencja Księzy Młyn: Żenada! Jedyne muzeum do którego nie można było wejść. Obsługa chamska, wpuszczono tylko do ogrodu, bo do środka ktoś stwierdził że tylko w grupach po 50 osób. Muzeum Kinematografii: Hmmm ciekawa ekspozycja, ale uboga. W fotoplastikonie rewelacyjne zdjęcia, ale tylko "co drugie". Rozumiem że Dalkia zasponsorowała, a GW się postarała, ale żeby z taką częstotliwością dawać reklamy to przegięcie. Do reszty punktów nie zdołałem już dojechać, bo wybiła pierwsza. Brawa za ulotkę, na której można było zbierać okazjonalne stemple z muzeów - super pamiątka:-D Odpowiedz Link Zgłoś
longeta W dzień tylko wycieczki szkolne chodzą? 20.05.07, 20:43 hubar napisał: > Jestem pod ogromnym wrazeniem! Ta noc to był swoisty manifest Łodzian :-D Raczej całej Polski,to ogólna akcja,tylko czego miała dowieść i co to za manifest(?),jeżeli kultury i chęci poznania historii to... hehehe!,raczej to modny sposób spędzenia czasu nagłośniona przez TV,stąd to pytanie bigiego i wielu innych o browarki;-) Ps.a-ha,podziękuj opiekunom,(też trendy) że cię puścili w nocy na miasto;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: W dzień tylko wycieczki szkolne chodzą? 20.05.07, 20:54 longeta napisała: > Raczej całej Polski,to ogólna akcja, == Serio nie tylko w Łodzi? No co Ty nie powiesz mądralo. To w brzeźnych pipidówkach sa jakieś muzea? > tylko czego miała dowieść i co to za > manifest(?),jeżeli kultury i chęci poznania historii to... hehehe!, Że ludzie chcą żyć, że musi się coś dziać, aby poczuli się lepiej żyjąc w mieście. Że jeśli tylko zapewni im sie warunki, to normalni ludzie zdominują okolice do tej pory omijane. > raczej to modny sposób spędzenia czasu nagłośniona przez TV,stąd to pytanie > bigiego i wielu innych o browarki;-) == Lepiej nagłośnione w TV, noż te tłumy miały siedziec przez tv. > Ps.a-ha,podziękuj opiekunom,(też trendy) że cię puścili w nocy na miasto;-) == Buehahahhahahahahahaha ale żeś walnął. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: W dzień tylko wycieczki szkolne chodzą? 20.05.07, 21:05 hubar napisał:> pipidówkach sa jakieś muzea? Już było w czasach gdy Łodzią rządził sołtys:-))) Podniecasz się sprawami oczywistymi jak odwiedzanie wystaw muzealnych,pewnikiem tego rzadko tam zaglądasz i dlatego dla takich "kulturalnych" menów cały ten show,typowe dziecko masmediów prowadzone za rączkę:-))) Mam nadzieje że dzięki temu wypadowi do muzeów łódzkich będziesz jeszcze bardziej świecił kulturą w swoim pipdówku:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tome.k Re: W dzień tylko wycieczki szkolne chodzą? 20.05.07, 21:17 Z całym szacunkiem, gdybyś chodził do muzeów nie tylko od święta, to byś dostrzegł nad czym można było zachwycić się wczoraj. To był wielki wieczór w wykonaniu Łodzian, ponieważ właśnie wczoraj można było zauważyć jak tysiące (również młodych) ludzi z własnej woli poznają chociażby po macoszemu, ale poznają łódzką kulturę. To było coś więcej niż obowiązkowa wycieczka szkolna. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: W dzień tylko wycieczki szkolne chodzą? 20.05.07, 21:24 tome.k napisał: > Z całym szacunkiem, gdybyś chodził do muzeów nie tylko od święta, to byś > dostrzegł nad czym można było zachwycić się wczoraj. > To był wielki wieczór w wykonaniu Łodzian, ponieważ właśnie wczoraj można było > zauważyć jak tysiące (również młodych) ludzi z własnej woli poznają chociażby p > o > macoszemu, ale poznają łódzką kulturę. To było coś więcej niż obowiązkowa > wycieczka szkolna. Mam nadzieje że ta kultura Łódzka w końcu zwycięży,na stadionach,na murach itp;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: W dzień tylko wycieczki szkolne chodzą? 20.05.07, 21:33 longeta napisał: > Już było w czasach gdy Łodzią rządził sołtys:-))) == Nie przypominam sobie, aby na ziemiach obecnego województwa łódzkiego muzea istniały już w XIV wieku A swoja drogą, w Brzezinach była Noc Muzeów? >Podniecasz się sprawami oczywistymi jak odwiedzanie wystaw muzealnych, == Podniecam się tym, że Łodzianom się chciało, że zamanifestowali tysiącami osób, że bez przymusu poszli do muzeum. >pewnikiem tego rzadko tam zaglądasz i dlatego dla takich "kulturalnych" menów >cały ten show, == Qrde, ale Ty mnie dobrze znasz. Cos jeszcze możesz mi powrozyć z ręki? >typowe dziecko masmediów prowadzone za rączkę:-))) == Ja? Buahahahhahahahahahahahahahahah (oddech) hahahahhahahaahhahaha > Mam nadzieje że dzięki temu wypadowi do muzeów łódzkich będziesz jeszcze > bardziej świecił kulturą w swoim pipdówku:-))) == Być może. Ty za to pozostaniesz w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Panowie... 20.05.07, 21:36 ... to dyskusja o nocy muzeów. Swoje kulturalne wywody możecie prowadzić na privie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Panowie... 20.05.07, 21:51 ixtlilto napisała: > ... to dyskusja o nocy muzeów. > Swoje kulturalne wywody możecie prowadzić na privie, prawda? Tyż prawda.....,razy trzy;-) Już skończyłem,zanim w większej kulturze wyląduje np.warszawskiej:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dzień tylko wycieczki szkolne chodzą? 20.05.07, 21:40 Fajny ten post jest. Taki znamienny. Kilka wyżej zresztą też. Od razu widać, że ktoś w czasie Nocy Muzeów łyknął ciutkę kultury... Odpowiedz Link Zgłoś