big_news Re: Jesteście nudni jak flaki z olejem!!!!!!!!!!! 23.05.07, 23:02 Bo czekamy na Twoje objawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
huann no przecież nie naraz 23.05.07, 23:33 najpierw jedno, potem drugie, na koniec trzecie, a później znowu! Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Jesteście nudni jak flaki z olejem!!!!!!!!!!! 23.05.07, 23:07 Flaków nie lubię, ale na tuńczyka, to mi żeś apetyt zrobił. W oleju rzeczjasna. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka tuńczyk w oleju 23.05.07, 23:07 chetnie bym spożyła takowego.. ale nie mam. tylko szprot chwilowo w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: tuńczyk w oleju 23.05.07, 23:41 A ja mam ,a ja mam , ale rano zjemy . Odpowiedz Link Zgłoś
nefnet Olej to 23.05.07, 23:20 Dużo oleju – dobre sranie. Za dużo oleju – przesrane! Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: Olej to 24.05.07, 08:55 tuńczyk piszący o oleju - to przesrane :) a tuńczyki tylko w sosie własnym i to ino jako smaczek do pasty ( czyli makaronu dla niewtajemniczonych) Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Re: Olej to 24.05.07, 10:14 Rozumiem, że ta pasta z tuńczykiem w tubie, którą mam w lodówce zwiększy swą objętość po włożeniu w wrzątku? Bo taka ilość makaronu w tak skondensowanej formie mnie szczerze mówiąc nie zadowala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: Olej to 24.05.07, 10:40 Ależ !!! podsmażasz cebulkę, i troszku czosnku, dodajodsączonego tuńczyka , poddus chwilunię i siup do makaronu - wybełtaj dokładnie, posyp parmezankiem i mniam jeśli lubisz sos pomidorowy , to wyżej wymienione czynności wykonujesz, podduszoną cebulkę i tuńczyka wrzycasz do pomidorów ( najlepiej z puchy , podgotowujesz) a potem siup do makaronu i bełtasz :) oczywiście trzeba dosolic i dopieprzyć i jak kto lubi peperoncinko dodać Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Olej to 24.05.07, 10:57 Brak jednego ,dle mnie kluczowego skladnika - sosu sojowego ,ktorym to na zakonczenie racze potrawe.Ten sos jednak musi byc oryginalny ,a nie taki z marketu.Taki to czuc chemia ,a ten co lezal w cedrowej beczce ,taki np.tamari lub shoyu ,echh niebo w gebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: Olej to 24.05.07, 11:06 Ja tam specjalnym "purystą' jeśli chodzi o potrawy nie jestem :) niech se kazdy dodaje co chce, byle mu smakowało - więc może być i sos sojowy do pasty ( ja u siebie nie dodam , bo nie lubię, sypnę za to garść suszonego peperoncino i będę ziała ogniem :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
huann ja bym to oczywiście wszystko 24.05.07, 11:07 Haps!, natomiast jeśli chodzi o ziemniaki, to jestem zarówno purystą, jak i kubistą. i to na okrągło. Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: ja bym to oczywiście wszystko 24.05.07, 11:15 ziemniak to podstawa !:) dla mnie najlepsze z ogniska !!! z twarożkiem naczosnkowanym tak,ze aż gębę wykręca , a smród bije na 5 metrów oj taaaaaaa chyba głodnam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: ja bym to oczywiście wszystko 24.05.07, 11:17 jeśli zaś chodzi o czosnek, to moja w tym główka, by zawsze go mieć na ząbek! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 eeee... 24.05.07, 12:04 ja tam się w swoim wątku na "co jest grane" nie nudze. Bardzo fajnie mi się pisze ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Osobiście w oleju wolę szproty :) 24.05.07, 15:12 Szprotę zaś w dobrym humorze ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś