Dodaj do ulubionych

Parlamentarzyści mają patronkę

• Gość: roztropek Parlamentarzyści mają patronkę IP: 80.54.108.* 26.05.07, 20:59
      Byłby z tego może jakiś pożytek, gdyby z obu izb parklamentu zrobić muzeum
      wszytkich świętych i patronów Polski. Jedyna tylko wątpliwość: czy ten pożytek
      byłby zapewniony przez odpowiednią ferkwencję: znaleźli by sie tacy, którzy
      chcą te zabobony w XXI wieku oglądać??? Jak narazie wzystko wskazuje na to, iż
      sejm i senat to zbiorowsiko nieodpowiedzialnych facetów, którym zależy na
      utrzymaniu stołków i na kasie. Gdyby ich rozwalić, istnieje duże
      prawdopodobieństwo (graniczące z pewnością), że Polakom żyłoby się lepiej. To
      gorzej niż targowica.
    • Gość: yeellow SLD tez prosilo? No, niezle... IP: *.acn.waw.pl 26.05.07, 21:01
      • kolter Re: SLD tez prosilo? No, niezle... 26.05.07, 21:03
        Ten olejniczak w lizaniu dupy jest nr 1
        • Gość: Mieszko I Re: SLD tez prosilo? No, niezle... IP: 80.54.108.* 26.05.07, 21:26
          Nauka (Olejniczakowi) nie poszła w las! Ma dobrych protoplastów i wzorce do
          naśladowania, czylo dobra szkołę Millera. Wystarczy tylko sobie przypomnieć co
          ten "postkomunistyczny twóca i pzrywódca SLD" obiecywał narodowi, nam
          wszystkim, kiedy krytykował i chlastał rząd Buzka, uzywając "wyszukanych,
          cynicznych określeń (rząd fachowców, zwalczenie biedy narodu i w szkołach ,
          likwidację tzw. "stołówek śmietnikowych" , walka z korupcją, spokój i porządek
          na ulicach, złagodzenie prawa aborcyjnego, przeniesienie nauki religii do
          kościołów, likwidację tzw. Funduszu Kościelnego, rewizje konkordatu z
          Watykanem, itp. itd... I co zrobił? Pierwszy dał przykład jak się opbcałowuje
          ręce (czy tylko?) przwielebnych. I on (Miller) ma/miał czelnośc uważać się za
          komunistę, raczej za lewicowca???? Z niego taki lewicowie, jak z koziej dupy
          trąba. I w te same koleiny wchodzą, jak pokazuje życie, jego (Millera)
          następcy. Ktoś kiedys napisał taka sztukę : " Gorie ot uma".... Mam w związku z
          tym proprozycję: oddac natychmiast i w całości ten kraj we władanie kleru.
          Wtedy zbniknie fałsz, ze jesteśmy krajem świeckim, runa struktury tego
          przedziwnego państwa, a na jego gruzach trzeba będzie zacząć od nowa budowę
          normalanego porządku i struktur cyiwilizacji na miare XXI wieku.
    • Gość: Bibliotekarka Parlamentarzyści mają patronkę IP: 80.54.108.* 26.05.07, 21:03
      Tylko tego Polakom brakowało. Teraz juz nie tylko pod kerzyżem w sejmie, ale
      eróniez pod obrazkiem matki Boskiej bedą się odbywały typowe dla
      poslkiego "parlamentaryzmu" brewerie i sceny znane Gogolowi.
    • piotrus508 Kopia 26.05.07, 21:07
      Dostali kopie i to marna malowidla. ciekawe czy nie zlamano przy tym praw
      autorskich przy kopiowaniu tego obrazka ?
      • Gość: pedzel Re: Kopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:14
        To taki kicz jest ze glowa boli. Do tego to chyba tylko kolorowe ksero.
        • kolter Re: Kopia 26.05.07, 21:16
          Gość portalu: pedzel napisał(a):

> To taki kicz jest ze glowa boli. Do tego to chyba tylko kolorowe ksero.
          nic nie dygaj przyjedzie benek dokleji sie zlota korone
          z napletkiem jakiegos swietego i juz bedzie wielkie dzielo artystyczne !!
      • Gość: nieuk Re: Kopia IP: 80.54.108.* 26.05.07, 21:35
        To taki sam kicz jak ten znaleziony gdzieś w rupieciach, na jakims poddaszu
        przez kapelana środowisk artystycznych (ks. Niewęgłowski???). Ten zrobił
        przedstawienie (procesję ze znalezionym obrazem) na całą Europę. Wb procesji z
        udziałęm wojska polskiego, policji i straży przenieśli ten obraz do kościoła
        przy Placu Teatralnym po czym ten wysmienity kapelan wygłosił homilię i
        aotoprytatwynie stwierdził, iż ten obraz miał rzekomo leżęc gdzieś w gruzach a
        Matka Boska patrzyła (!!!???) na rozgryuwającą sie tradgedię płonącej Warszawy
        i śmierć ludzi w czasie Powstania. Mocne, coooo?????
    • ar.co Parlamentarzyści mają patronkę 26.05.07, 21:18
      Następnym krokiem parlamentu będzie zapewne ogłoszenie składki na zakup
      szczebla z drabiny, która się śniła św. Jakubowi.
      A już myślałem, że po zeszłorocznych modłach o deszcz nic głupszego nasi
      parlamentarzyści nie wymyślą. Modły zresztą okazały się bezskuteczne.
      • kolter Re: Parlamentarzyści mają patronkę 26.05.07, 21:19
        ar.co napisała:

> Następnym krokiem parlamentu będzie zapewne ogłoszenie składki na zakup
        > szczebla z drabiny, która się śniła św. Jakubowi.
        > A już myślałem, że po zeszłorocznych modłach o deszcz nic głupszego nasi
        > parlamentarzyści nie wymyślą. Modły zresztą okazały się bezskuteczne.
        Klamiesz w jedny miejscu nawet powodz byla ::)))
        • ar.co Re: Parlamentarzyści mają patronkę 26.05.07, 21:31
          Sądzisz, że o to chodziło w tych modłach? Może i masz rację :-)
    • Gość: swienty_obraz Parlamentarzyści mają patronkę IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.07, 21:26
      Podobno niejaki św. Walentyn jest patronem zakochanych, a także osób umysłowo
      chorych. Może tak jego wizerunek zawiesić w tym cyrku zwanym sejmem.

Ciągle mi się wydaje że dno już zostało osiągnięte, a tu zawsze ktoś puka z dołu:)
    • Gość: antek kce wiedźieć IP: *.n4u.krakow.pl 26.05.07, 21:33
      ja jestem antek z byncorki pot krakowem i piszem do gazety a mieszkam u ćiotki
      w krakowie bo ojćiec s matkom kazali isc mjeszkać do ćjotki i zarzywać naukuf
      we szkole mjastowej ojćiec muwił rze go ciongle suszy jak mnie widzi i on musi
      śie napić i idźie do gospody we wśi a potem jak wraca to napie.. matke rze
      jej dupa fcześńiej nie skisła a ja nie wiem czemu i matka muwi rze ona ta
      ćiotka to jest stara besborzna ku.. co jej mjasto w dupie popszewracało i rze
      ona sie wreszcie pszestanie ku..c jak ja tam bendem u niej na mjeszkaniu to
      wreszcie jej djabelskjego ku..enia nadejdźie dosyć i siem po krześćjańisku
      wyda za za monsz za onego wujka co jom to niby ciongle dupcy a rze ih piekło
      pohłonie za one pjekjelne kurestfo tak muwiła ale matka to ot rana f kośćiele
      pszebywa bo jom ojciec po pysku bije i muwi rze jest mocherowa ku.. i rze mu
      fszyskie jego piniondze dawa na jakiegoś grzyba rydzyka to fcionsz jom
      napie.. styliskiem po grzbietu bo ma dupy dawać a nie pie..ć siem s
      katabasmi ojciec ras po pijanemu muwił rze jak kciał to mu ta stara ku.. nie
      dała a to matka pszypie..ła mu ftedy w łep motykom asz lerzał ze miesionc w
      łuszku potem jak fstał jom za.. styliskiem rze kficzała jak nasze prosiaki
      ze obory i lerzała ze tydzień bes ruhu bendzie i nie hodzi jusz do maryjcuf bo
      siem ojcieca boi coby jom styliskiem nie za.. po łebie a radyjo włoncza
      ftedy jak oćiec f gospodzie coby nie słyszał maryjcowego pie..nia a ja mu
      zafsze muwiłem i matke on napie..ł codnia pszes łep za niejakih maryjcuf ja
      hodzem do szkoły miastowej i do czeciej klasy bo drugom w byncorce ja ukonczył
      i był ja najlepszym uczonym one w tej szkole mjastowej nie lubiom bom uczony a
      one gupie i na mnie muwiom wiesniak i dembil czy tak niekiedy inaczej i nie
      lubiom mnie nałuczyćiele tesz mnie nie chcom w owej szkole mjastowej bo jak się
      coniekiedy co pytajom i renke wyciongam to karzom mi śiedźieć i nie muwić gupot
      bo ja i tak bendem śfinie pasał a f szkole takih ambecyli to majom dosyc i rze
      muszom za pśiowy grosz tak się rospie..ć stakimi dembilami a umiem jusz
      wypisywac rurzne czytanki na onym komputerze ćiotki co go kupiła w takowym
      wielkim chipermarkecie i na jakoweś raty ode banka kturego co je co miesionc
      musi do poczty nośic rzeby onego nie zabrali to tak muwi a hyba matka nie wie
      rze ćiotka nie jest fcale stara tylko rze ma ogromne cyce co nasza krowa miała
      malejsze ale ćiotka mleka nie dawa jak nasza krowa bo strasznie nakszyczała jak
      jom chćiałem uodojić rano ciongłem za cycki i mleka nie było i ćiotka zbiła
      mnie asz płakałem wujek muwi rze ona jest pienkna i jak ćiotke widźi to mu się
      wcionsz hce i mu fcionsz stoji ale nie powiedział co mu się hce i co mu stoji
      coby mu to ałto porzarne nie staneło potczas porzaru i one tesz muwiom rzem
      gupi buc bo matka była stara kfoka była jak one mnie sobie u..i rze pszes
      jakomś fpatke czy niejako inaczej one tesz takowo muwiom ćiotka zafsze muwi rze
      wujek ma dobrom sikawke a w tym internacie opserwuje takie wielkie wrubelki na
      rurznych zdjenciach z tego internatu co go ma bo podpaczyłem jak ciotki w domu
      nie było a jak sobie oglonda to niekiedy gżebie sobie w majtkach bo widziałem w
      nocy jak nie spałem i strasznie jenczy wtedy jakby jom gzy w dupe ugryźli
      pewnie ten internat taki jest ale ja pszeciesz nie jenczałem potczas oglondania
      wrubelkuf co jusz nie wiem coto bo ja nie jencze morze to dźiała tylko na
      ćiotki a wujek to na strarzaka jest pszynalerzniony on ma fajnom robote strasz
      porzarna głośno wyje jadonc do porzaru ału ału fszyscy ustempujom z drogi jak
      one jadom do porzaru ludźie wiedzom rze strasz jedzie ratować dobytek lucki
      cojeden niektury hciałby tesz być strarzakiem ale rze sie bojom ognia to nie
      som wujek muwi rze on jest horonrzym w strarzy porzarnej a ciotka muwi rze jak
      sie wujek wreszcie w niom porzondnie spuśći to dopiero on bendzie prawdziwym
      bochaterem i zaciera kolanami i oblizuje i ćieszy ale one nie hcom mi
      powiedźieć co to jest sie porzondnie w niom spuśćić bo podobno jestem za mały
      na muwienie o niejakim dupceniu niekiedy gdy wujek pszyjdźie to muwiom mi s
      ćiotkom cobym poszet sie pobawić na pole albo jeźdźic rowerem i cobym nie
      wracał zaras mnie się zwidźiało co one mnie w domu nie chcom ale jak wracam to
      oba się strasznie ćieszom i paczom tak na śiebie asz ćiotce cycki falujom do
      gury i do doła no to chyba one mnie lubiom jak powiedźiałem onym rze widziałem
      jak dźiadek sfojego wrubelka poćierał renkom do zdjencia z gazety asz mu skura
      na wrubelku czeszczała to mnie zbili i nic nie powiedzieli a ja ftedy się
      showałem i paczyłem się i dźiadek potem kszyczał jakoby za stodołom srał a
      inaczej kszyczał a jak dobże a jak mi s h..a kapie a ja tesz tak jak dźiadek
      tesz prubowałem ale nic ze wrubelka nie poćiekło chociasz ja jusz chodze do
      szkoły mjastowej ale takiego wielkiego wrubelka jak dziadek nie mam morze jak
      mi ony wrubelek urośnie na durzego jak on u dźiadka to one ftenczas zaras mi
      powiedzom mi co to jest te owe dupcenie jest i mi tesz wtedy z wrubelka
      pocieknie a jabym kcial jusz dźisiaj wjedźieć wjenc gazeto powiec mi co to jest
      to owe dupcenie i czemu mie w szkole nie lubiom bo ja nic nie wiem antek z
      byncorki
    • adriancapricorn Parlamentarzyści mają patronkę 26.05.07, 21:44
      A Pobozny Wojciech (Olejniczak) nie pojechal po obraz ??? Taka okazja byla, zeby pojechac z wazelina do kosciolka...
      • kolter Re: Parlamentarzyści mają patronkę 26.05.07, 21:45
        adriancapricorn napisał:

> A Pobozny Wojciech (Olejniczak) nie pojechal po obraz ??? Taka okazja byla, zeb
        > y pojechac z wazelina do kosciolka... v
        widac caly zapas zuzyl oleksy jak chcial w dupe wlezc guzowatemu
    • patman Witajcie w katolibanie 26.05.07, 21:47
      Przy okazji - dziękujemy posłance PO, że przyłożyła łapę do budowy Iranu w Europie.
    • allspice Parlamentarzyści mają patronkę 26.05.07, 21:51
      Czy nie mogłaby Matka Boska patronować jakiejś lepszej sprawie?
      Przecież temu parlamentowi już nic nie pomoże. Wyjątkowo dużo było
      taśm,podsłuchów,seksafer, nocnych zabaw,spiewów,wałęsajace się po parlamencie
      bure suki,wyzwiska itd,itd Czy zawieszenie obrazu zmieni obraz parlamentu
      polskiego V kadencji? Wątpię.
    • morszuk Re: Parlamentarzyści mają patronkę 26.05.07, 21:57
      Katokopia, katowizerunku...
      Zgroza.
      I mizeria...
    • ginusia A Walesa gdzie byl??? 26.05.07, 22:01
      Ten pierwszy, polski katolik??
      • morszuk Re: A Walesa gdzie byl??? 26.05.07, 22:15
        Wpinał sobie katomarychę w klape marynarki, ale nie trafił i skłuł sie boleśnie.
        A bez katomarychy nie mógł wystąpiś przed telewizornią...
        I kiszka....
    • Gość: XXX Pytanie do katolików! IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.07, 22:09
      Czy ta Maryja z Piotrkowa to ta sama co z Częstochowy albo ta z Luwru?
      • morszuk Re: Pytanie do katolików! 26.05.07, 22:20
        To nie ta sama Marycha.
        Jena jest Luwrowata, druda Częstochowska... stodwudziesto tysieczna Licha ( bo
        z Lichenia.. itd itp..
        Debilizm wyznaczqa sie funkcja silni (czyli !)

Maryja! = ogłupienie maluczkich do potęgi 666
    • Gość: Kowalski Parlamentarzyści mają patronkę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.07, 22:14
      No fajnie, beda mogli sie modlic o zdrowie, bo o rozum za pozno.
    • Gość: oran To gdzie teraz będzie polski parlament? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.07, 22:31
      Bo nie wiem, czy mamy nowy wybierać, czy gdzieś ten nasz przenieśli?
    • Gość: rafik Kim są ci dwaj idioci na tym zdjęciu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:31
      .
      • czarek62 Idioci - przecietni polscy "parlamentarzysci". 27.05.07, 00:32
        nie moge usnac, bo pojawiaja sie przed moimi oczyma, jak duchy opus dei i
        innych monarchistycznych sekt i stowarzyszen.
    • Gość: opt No i mamy rozdział kościoła od państywa IP: *.tsi.tychy.pl 26.05.07, 22:35
      Krzyż,obraz patronki w Sejmie to widoczne elementy rozdziału kościoła od
      państwa.Co sejmowi cynicy odważą się jeszcze zrobić dla pozyskania
      moherowego elektoratu - z całą pewnością niczego co służyłoby Polsce i Polakom.
    • Gość: saba Obrazek jest kiczowaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:43
      Kiczowaty jak cala ta zabawa.
    • Gość: Obcy444 Parlamentarzyści mają patronkę IP: *.ists.pl 26.05.07, 22:54
      Obrzydliwa katolska swolocz.
      Od urodzenia mego to panstwo mialo mnie w dupie. Przyzwyczailem sie, i nawet
      polubilem sytuacje. I ja mam je w dupie od urodzenia.
      Katol stworzonko przyglupie... Matka Boska Trybunalska super-czysta, a ich baby
      nieczyste, bo sex uprawialy. I wezmie ich i zbawi, oczywiscie...
    • pos3gacz Mają patronkę,ale nie mają rozumu. 26.05.07, 22:59
      Panie i Panowie posłowie Wam nie jest potrzebna żadna patronka,wam jest
      potrzebny rozum[oczywiście swój] i tzw.zdrowy rozsądek.Bez tych cech to
      jestescie zwykłymi "szmatami"
    • Gość: wicary Parlamentarzyści mają patronkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 23:20
      Tym PiSdzielcom sam Bóg nie pomoże a co dopiero MB
    • Gość: arahat cyrk rozpoczal sezon letni................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 23:33
      czekamy na rozsmieszaczy ludu..
    • Gość: arahat potrzebujecie rozumu!!! o to sie modlcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 23:34
      a kiedy modly o deszcz i zbiory??
      • czarek62 Re: potrzebujecie rozumu!!! o to sie modlcie!!! 27.05.07, 00:35
        Gość portalu: arahat napisał(a):

> a kiedy modly o deszcz i zbiory??

jak juz ja powiesza, wtedy modly beda mialy dwukrotnie wiekszy skutek niz w ub.
        roku

Katoprawica ostoja fundamentalizmu religijnego w Polsce.
        150 % normy modlitewnej!
        Niech zyje Jurek vel Marek, ostoja swiatowego poje*ania!
    • fakroman Panie Boże ratuj nas...!!!! 27.05.07, 00:15
      Kolejnego bałwana nam zapodają, który będzie sprawował "opiekę" nad
      rządzącymi...
    • marxx Re: Parlamentarzyści mają patronkę 27.05.07, 00:18
      Czas chyba wypisac sie z KK, same zabobony, "swiete" obrazy, ojcowie swieci,
      swieci swieccy, nabozenstwa, modlitewne pochody, swiecenia rowerow , taksowek i
      zakladow pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka