Dodaj do ulubionych

S-8: łodzianie nie składają broni

04.06.07, 19:29
I znowu ten Hubar... To chyba odpowiednik takiego Pana Henryka z Ekspresu? Ha
ha ha ha
Obserwuj wątek
    • Gość: gacek Re: S-8: łodzianie nie składają broni IP: *.p.lodz.pl 04.06.07, 19:35
      Jesli Lodzianie nie beda walczyc w swoje sprawy, wszystko im zabiora ...
      Nie mozemy godzic sie na wszystko jak potulne owieczki ...
      • Gość: z południa Politycy wara od dróg. IP: *.pcz.pl 04.06.07, 19:39
        Politycy wara od dróg.
        O drogach powinni decydowac specialiści czyli drogowcy chcby GDDKiA a nie
        dyletanci (politycy).
      • Gość: z Tomaszowa południowy wariant S8 też dobr dla łodzi. IP: *.pcz.pl 04.06.07, 19:47
        Macie pod nosem dwie autostrdy, jesteście największym miastem, podzielcie sie
        trochę z regionem bo na duższą metę strzelacie sobie samobuja gdyż znajdziecie
        sie w wojewodztwie z ogromnym odsetkiem terenów słabo rozwiniętych.
        10 minut dużej do wrocka was nie zbawi.
        S8 w południwym przebiegu dla was też jest dobrym rozwiązaniem.
        • Gość: nikath Re: południowy wariant S8 też dobr dla łodzi. IP: 212.2.101.* 04.06.07, 20:13
          ale pod Twoimi oknami dzienni nie przejeżdża kilkanaście tirów dziennie
          Ta droga nam się należy!!!!
        • Gość: gog Re: południowy wariant S8 też dobr dla łodzi. IP: *.lodz.msk.pl 04.06.07, 20:23
          Dlatego wlasnie drogi powinny prowadzic do Lodzi a nie mijac ja!!!
          Bym mogl pracujac tu kupic dom kilka, kilkanascie kilometrow, od miasta
          i szybko sie do niego dostac w razie potrzeby!!!

Na tym chyba polega rozwoj regionu?
        • vishna Trasa Wrocław-Łódź-Warszawa przez Łódź! 04.06.07, 23:50
          Roosvelta 9 wtorek 16:00, be there or be dead!
        • Gość: thibault Re: południowy wariant S8 też dobr dla łodzi. IP: *.pl 05.06.07, 08:12
          Masz racje. Gdy Łódź będzie tak dbała o resztę województwa jak teraz dba to za
          kilka lat sama sobie zostanie w swoim województwie. Skierniewice, Łowicz, Rawa
          Maz. Tomaszów Maz. i Kutno przyłączą się do Mazowsza, a Bełchatów, Piotrków,
          Radomsko i Wieluń do Śląska.
          • Gość: Ingo Re: południowy wariant S8 też dobr dla łodzi. IP: 213.17.170.* 05.06.07, 08:56
            O tak wtedy w tym Mazowszu dopiero dosatną po tyłku. Pojedź sobie do miast
            województwa mazowieckiego (poza warszawę) i popytaj co sądzą o tym wojwództwie.
          • Gość: barnaba Re: południowy wariant S8 też dobr dla łodzi. IP: *.lodz.msk.pl 06.06.07, 16:08
            > Masz racje. Gdy Łódź będzie tak dbała o resztę województwa jak teraz dba to za
            > kilka lat sama sobie zostanie w swoim województwie. Skierniewice, Łowicz, Rawa
            > Maz. Tomaszów Maz. i Kutno przyłączą się do Mazowsza, a Bełchatów, Piotrków,
            > Radomsko i Wieluń do Śląska.

Dzięki czemu w sejmiku wojewódzkim nie będzie już buraczanych radnych z PSL, LPR
            i Samoobrony!

Daj Panie Boże, żeby ta wizja szybko się spełniła!
        • Gość: Elek Re: południowy wariant S8 też dobr dla łodzi. IP: *.piotrkow.net.pl 05.06.07, 11:36
          Super decyzja !!!! to bardzo logiczne !!! Piotrków ,Tomaszów i Bełchatów tez
          chcą żyć !!!!
        • Gość: piotrkowiak [...] IP: 193.142.243.* 05.06.07, 12:37
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Arek niech zabiorą Kropiwnickiego IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.07, 09:04
        to najlepszy wariant !
    • nefnet 37 mln 04.06.07, 20:00
      37 mln na lotnisko Reymonta to przecież drobiazg przy kasie wydawanej na
      lotniska choćby w Bydgoszczy czy Rzeszowie.
    • nefnet Hubar – tajna broń GW? 04.06.07, 20:01
      • Gość: Gog Hubar - walczacy IP: *.lodz.msk.pl 04.06.07, 20:28
        Proponuje opracowac nowe logo i obmalowac nim Wawe
        Jak kiedys P z kotwica PolskiWalczacej

tyle zartu
        Chyba temu miastu sie S8 nie nalezy skoro na haslo Hubar sama krytyka
        boli kogo ze sie chlop udziela, ma siedziec na d... jak reszta
        efety takiego dzialania widac na okolo wlasnie

Postaram sie byc (praca niestety)
        • skodabodzio Ano boli 05.06.07, 09:52
          Bo nie tedy droga. Nie Hubar organizauje ta akcje, poza tym nie zawsze Hubar ma
          racje. Akurat ze popiera te starania o S8 to dobrze. Ale ten sam Hubar jest za
          blokowaniem kluczowej dla miasta inwestycji za 500 mln $ czy ten sam Hubar jest
          przeciw budowie waznego dla miasta Hiltona. Wiec powolywanie sie na forumowicza
          Hubara jest smieszne, tak samo smieszne jak powolywanie sie na Pana Henryka w
          ekspresie. Wystarczylo napisac forumowicze i tyle.
          • Gość: Gog Re: Ano boli IP: *.lodz.msk.pl 05.06.07, 10:04
            ...i dlatego dzis mozesz isc na Roosevelta, a jak bedzie szedl pod Hiltona, nie!
            Zeszta w sprawie Hiltona, mam nadzieje ze sie uspokoji, jak zobaczy ostateczny projekt, nie wstepna wizualizacje.
            • skodabodzio Re: Ano boli 05.06.07, 10:10
              ale tu nie o to chodzi. Za protestem stoi forumowicz "avatary" a nie hubar i
              uczciwiej byloby napisac ze to on zorganizowal protest a nie robic z
              hubara "wielkiego" wojownika. Albo piszemy ogolnie "forumowicze", albo
              rzetelnie "avatary". Dlatego "Pan Henryk" z ekspresu czy "forumowicz Hubar" z
              GW bedzie u mnie wywolywal pusty smiech
              • hubar Re: Ano boli 05.06.07, 11:02
                A u mnie wywołuje pusty śmiech, że masz do mnie pretensje, że mnie bez mojej
                woli ani wpływu zacytowano. Nie obwołuje się organizatorem, nawet nie wiem skąd
                taki pomysł...
                Niemniej chciałbym abyś stosował się do swojej maksymy - po pierwsze nie
                przeszkadzać.
                Rozumiem, że i tym razem, gdy jest jakaś okazja zademonstrowania, że zwykłym
                obywatelom miasta zależy na czymś ważnym, także NIC NIE ZROBISZ?
                Nie będzie Cię na tym proteście, bo to już wykracza poza forumowe gadanie, które
                opanowałeś do perfekcji.
                • skodabodzio Re: Ano boli 05.06.07, 11:09
                  > A u mnie wywołuje pusty śmiech, że masz do mnie pretensje, że mnie bez mojej
                  > woli ani wpływu zacytowano. Nie obwołuje się organizatorem, nawet nie wiem

Chodzi wlasnie o to ze cie nie zacytowano, o nierzetelnosc dziennikarska.

> Niemniej chciałbym abyś stosował się do swojej maksymy - po pierwsze nie
                  > przeszkadzać.

A czy ja przeszkadzam? Po prostu chcialbym by GW w tej sprawie byla rzetelna.
                  sam piszesz ze nie jestes organizatorem wiec albo niech GW napisze forumowicze
                  albo poda prawdziwych organizatorow, by powazne osoby wiedzialy gdzie sie
                  zwrocic.

Rozumiem, że i tym razem, gdy jest jakaś okazja zademonstrowania, że zwykłym
                  > obywatelom miasta zależy na czymś ważnym, także NIC NIE ZROBISZ?
                  > Nie będzie Cię na tym proteście, bo to już wykracza poza forumowe gadanie,
                  któr
                  > e
                  > opanowałeś do perfekcji.

Po pierwsze czy bede czy nie tego nie wiesz, ja nie wiem bo tak sie sklada ze
                  godzina 16 w srodku tygodnia to raczej pora dobra dla bezrobotnych i emerytow.
                  Po drugie jeszcze raz prosze o konkrety, co zrobiles dla tego miasta ze masz
                  czelnosc co chwila mnie sie pytac co ja zrobilem?
                  • skodabodzio Re: Ano boli 05.06.07, 11:10
                    tylko zeby to nie byly takie akcje jak ta opisana przez GW "organizacja"
                    protestu
                  • hubar Re: Ano boli 05.06.07, 13:27
                    skodabodzio napisał:
                    > Po drugie jeszcze raz prosze o konkrety, co zrobiles dla tego miasta ze masz
                    > czelnosc co chwila mnie sie pytac co ja zrobilem?
                    ==
                    To ja zadałem pierwszy pytanie. Chciałbym się dowiedzieć, jakie masz podstawy
                    (lub jak wolisz czelność) wymagać ode mnie tłumaczenia się i zwracania mi
                    nieustannie uwagi. Ale przede wszystkim, chcę wiedzieć kim jest osoba, która co
                    rusz wyraża sądy, wygania "innowierców" z Łodzi, strofuje i poucza, kwestionuje
                    zaangażowanie w łódzkie sprawy wielu osób, oraz tak śmiało gada gada gada...
                    Chcę wiedzieć, czy tylko gadać umiesz.
      • Gość: ink Re: Hubar – tajna broń GW? IP: *.mnc.pl 04.06.07, 20:35
        Może być i tajna, byleby skuteczna
        • nefnet Pewnie! 04.06.07, 21:02
    • teufel Re: S-8: łodzianie nie składają broni 04.06.07, 21:05
      Dobrze się czujesz??

P.S. Niestety będę na zajęciach i nie pomogę, ale będę duszą i macie moje pełne popracie.
      • mnia-mnia Re: będę tam o 16-tej 04.06.07, 21:28
        bede tam o 16-tej mimo, że o tej godzinie pracuję ale bedę musiała sie zwolnić -
        trzeba to wreszcie pokazać że jest to dla nas ważne- do jutra
        • Gość: pako19 ja też będę !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 23:45
          co prawda muszę uczyć się do egzaminu ale co tam.
    • Gość: barnaba Re: S-8: łodzianie nie składają broni IP: *.lodz.msk.pl 04.06.07, 21:24
      > I znowu ten Hubar... To chyba odpowiednik takiego Pana Henryka z Ekspresu?

Chyba liczy się cel, a nie osoba?
    • Gość: z południa Re: S-8: łodzianie nie składają broni IP: *.pcz.pl 04.06.07, 22:01
      Opieram się tylko i wyłącznie na opiniach fachowców w tej dziedzinie czyli
      drogowców a nie tak jak większość z was polityków pokroju Fisiaka, Makowskiego,
      Kropy i spółki.
      O drodze śmierci poczytasz pod linkiem
      www.gddkia.gov.pl/article/informacje/aktualnosci/article.php/id_item_tree/95133475cf8385f5e79f6e0a9e10f6d5/id_art/0d258c9b194e047e0f544994e9942490

Polityk Fisiak czy Kropa decydujący o przebiegu drogi przypomina sklepikarza
      przeprowadzającego operację neurochirurgiczną.
      Odrzucie na bok emocję i dajcie do głosu dojść rozsądkowi.
      • avatary spamujesz ziomek 04.06.07, 22:09

• Gość: berkowaty Kropiwnicki wygral IP: *.static.adslpremium.ch 04.06.07, 22:02
    • Gość: berkowaty Kropiwnicki wygral... IP: *.static.adslpremium.ch 04.06.07, 22:06
      wybory

Przegral cala reszte.

Przegral dotacje na lotnisko, przegral S 8, przegral...

Przegral, bo zaufal Lechu.jarkowi

Szkoda mi Kropy, bo jest ideowcem.
      Nie szkoda mi Kropy jako polityka, bo jest marnym...

Bartek, ale smutno mi
      • Gość: berkowaty nie smutno mi... IP: *.static.adslpremium.ch 04.06.07, 22:09
        Kropiwnickiego,

smutno mi, bo z Lodzi jestem
        • Gość: pako19 No właśnie,dlaczego wszyscy z Łodzi są smutni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 23:47
          sam jestem z Łodzi i widzę to na ulicach.
          Tu ludzie są smutniejsi. A może to stereotyp?
    • isoxazolidine Re: S-8: łodzianie nie składają broni 04.06.07, 22:14
      dwie najwazniejsze autostrady i jeszcze mało. inni nie maja prawie nic a tez
      chca sie rozwijac. zupelnie nie rozumiem tej niespozytej pazernosci ...

S8 via Piotrkow to najlepszy wariant tak dla regionu lodzkiego jak i dla calego
      kraju.
      brawo dla GDDKiA za odwazna i sluszna decyzje!!!
      • minigry.amor.pl Eee 04.06.07, 22:35
        Byłoby łatwiej dojechać z Łodzi do Warszawy i z Warszawy do Łodzi. S-8 mogłaby
        iść opcjonalnie a tak? Cytat z Sienkiewicza (Ogniem i Mieczem) "Do chama z
        armaty pal!".
      • Gość: Wilczy Re: S-8: łodzianie nie składają broni IP: *.p.lodz.pl 05.06.07, 13:42
        isoxazolidine napisał:
        > dwie najwazniejsze autostrady i jeszcze mało.

Dwie? Nieprawda - mamy obecnie prawie pół (prawie, bo brak sensownych dróg
        dojazdowych do miasta).

Zauważ proszę, że tak samo "mieliśmy" A8/S8... Niestety, póki coś nie zostanie
        zbudowane, to nie możemy być pewni, że to powstanie, że nie zostanie to
        przeniesione gdzie indziej.
    • hubar Re: S-8: łodzianie nie składają broni 04.06.07, 23:15
      hahahhahaha
      No tak, znów mnie GW zacytowała, a Ciebie nie. Co? Szefowi nie masz sie czym
      pochwalić?

Wszystkich normalnych zapraszam jutro o 16! organizotar? Nie ważny
      • minigry.amor.pl Re: S-8: łodzianie nie składają broni 04.06.07, 23:37
        jak ktoś będzie o 17:00 to straszne spóźnienie??
        • vishna Re: S-8: łodzianie nie składają broni 05.06.07, 00:02
          łooo, do 17 to nie wiem czy sie jeszcze siedziba GDDKiA nie zamieni w drugi plac
          Bastylii :P
          • minigry.amor.pl Re: S-8: łodzianie nie składają broni 05.06.07, 00:16
            To znaczy, że zdaże na deser.
      • Gość: Darek Re: S-8: łodzianie nie składają broni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:09
        Przyznaj, że jesteś w redakcji GW. Miej krocze.
    • Gość: dantes S-8: łodzianie nie składają broni IP: *.uni.lodz.pl 05.06.07, 00:11
      Szanowna redakcjo! chyba zapominacie że województwo Łódzkie nie kończy się za
      Pabianicami. Dalej są takie miasta jak Bełchatów, Piotrków czy Radomsko. Chyba
      że chcielibyście aby południowa część województwa odłączyła się od Łodzi i
      utworzyla nowe województwo, np. z Częstochową.
      • Gość: gacek Re: S-8: łodzianie nie składają broni IP: *.retsat1.com.pl 05.06.07, 00:29
        Oczywiscie, ze nie. To dla Belchatowa i Piotrkowa minister Polaczek powinien
        zaproponowac "równoczesną budowę dwujezdniowej trasy o parametrach zbliżonych
        do drogi ekspresowej, z bezkolizyjnymi skrzyżowaniami, która zostanie połączona
        zarówno z autostradą A1, jak i drogą S8."
    • pes3dy S-8: łodzianie nie składają broni 05.06.07, 00:24
      Po godzinie 16 to możecie pikietować nawet do 8 rano dnia następnego - powodzenia.
      • Gość: pikita po 16.00 ????? IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.07, 02:25
        taa - szkoda ze nikt nie pomyslal ze urzednicy juz sie o tej porze wyniosa... -
        jak cala lodz jest tak zorganizowana to o czym tu mowic.
    • Gość: thibault S-8: łodzianie nie składają broni IP: *.pl 05.06.07, 08:07
      Po 16? Hahahaha... Bez wyobraźni. Przecież o tej godzinie urzędasy już nie
      pracują. Gazeta Wyborcza, Kropa i PiS - wynocha z Łodzi. Jesteście tak
      nieudolni, że dzięki Wam to miasto wkrótce będzie 50 lat za murzynami. Będziecie
      teraz płakać nad rozlanym mlekiem (S-8), a w międzyczasie zabiorą nam piniądze
      na lotnisko. Gratulacje!
    • Gość: domin S-8: łodzianie nie składają broni IP: *.lodz.mm.pl 05.06.07, 08:45
      wioska warszawka boi się rozwoju konkurencyjnej Łodzi, w sumie racja najlepiej
      jakby wszystkie inwestycje związane były tylko z wielką wiochą, jaką jest
      warszawka, lęk to dobry motywator do szkodzenia innym
      • yavorius Re: S-8: łodzianie nie składają broni 06.06.07, 11:53
        Łódź konkurencyjna w stosunku do Warszawy? Buhahahaha, nie rozśmieszaj mnie, bo
        mi zajady popękają.
        • yavorius macie swoją konkurencyjność 12.06.07, 14:21
          miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,4217186.html
    • Gość: Ingo S-8: łodzianie nie składają broni IP: 213.17.170.* 05.06.07, 08:50
      skodabodzio jak widzisz Hubar coś robi a ty? Jak juz zaczynasz krytykowac
      gościa za działanie to powiedz cio ty zrobiłeś?
      • skodabodzio Re: S-8: łodzianie nie składają broni 05.06.07, 09:58
        gorzej jak czasami mu sie zdarza robic cos przeciw Lodzi, np. przylacznaie sie
        do blokowania Opala czy Hiltona. Dlatego GW powinna uczciwie
        napisac, "forumowicze" a nie "hubar". Bo robi z niego zupelnie
        niepotrzebie "przywodce" protestu
        • hubar Re: S-8: łodzianie nie składają broni 05.06.07, 11:08
          Po raz kolejny unikasz odpowiedzi na proste pytanie: CO TY ROBISZ DLA ŁODZI?
          • skodabodzio Re: S-8: łodzianie nie składają broni 06.06.07, 09:32
            daruj sobie to pytanie skoro sam nei chcesz na nie odpowiedziec bo nudny sie
            robisz
            • hubar Re: S-8: łodzianie nie składają broni 08.06.07, 00:49
              Proszę bardzo, zanudzę Cię tym pytaniem! Co robisz dla Łodzi, aby móc wytykać innym?
              Ja z przyjemnością Ci odpowiem, ale uznaj jednak, że na pytanie nie odpowiada
              się pytaniem i złóż odpowiedź proszę na zadane Ci pytanie.

P.S. Wypełniłeś już: s8.dlalodzi.info ?
    • Gość: Ingo S-8: łodzianie nie składają broni IP: 213.17.170.* 05.06.07, 08:54
      Koniec zabawy w kotka i myszkę. Czas abysmy my mieszkańcy Łodzi pokazali, że
      mamy dość marginalizowania. Żądamy drogi S-8 przez Łódź i żądamy pieniędzy na
      nasze lotnisko. Skoro może te pieniadze dostawać Wrocław, Keraków, Warszawa,
      Poznań to możemy i mamy prawo dostawać je również my. Niech Premier kłamczuch
      oraz jego koledzy kłamcy wytłumaczą się ze swoich kłamstw i krętactw.
      • Gość: Krzysiek Re: S-8: łodzianie nie składają broni IP: *.tpinvest.pl 05.06.07, 16:16
        Dajcie, żądamy.... w d...ch się poprzewracało. A może tak zakasać rękawy i
        wybudować sobie kawałek drogi dookoła Łodzi to się cały ring zamknie. Przecież
        jak przez Łódź (wokół Łodzi) pójdą A1 i A2 to tranzyt nie będzie nikomu jeździł
        przez podwórka jak teraz ma to miejsce na Włókniarzy, w Zgierzu i Sieradzu, bo
        po co, skoro TIRowcy będą mogli jechać darmowymi (dla winieciarzy)
        autostradami. Lepszy dojazd do Warszawy??? Przecież w całej tej historii toczy
        się batalia o odcinek od Łodzi (lub Piotrkowa) do Wrocławia, a nie od Łodzi
        (lub Piotrkowa) do Warszawy bo tam nie ma żadnych wątpliwości - S8 idzie w
        śladzie obecnej ósemki i dopiero ewentualnie odbija na Łódź za pomocą S74 czy
        jakiejś innej drogi.
        • Gość: barnaba Re: S-8: łodzianie nie składają broni IP: *.lodz.msk.pl 06.06.07, 16:14
          > Dajcie, żądamy.... w d...ch się poprzewracało. A może tak zakasać rękawy i
          > wybudować sobie kawałek drogi dookoła Łodzi to się cały ring zamknie.

Bierz bronę i widły, i buduj.

> Przecież
          > jak przez Łódź (wokół Łodzi) pójdą A1 i A2 to tranzyt nie będzie nikomu
          > jeździł przez podwórka jak teraz ma to miejsce na Włókniarzy, w Zgierzu i
          > Sieradzu, bo po co, skoro TIRowcy będą mogli jechać darmowymi (dla
          > winieciarzy) autostradami.

Zwłaszcza z Wrocławia do Łodzi i Gdańska. Właściciele firm każą kierowcom
          nakładać drogi.

> Przecież w całej tej historii toczy
          > się batalia o odcinek od Łodzi (lub Piotrkowa) do Wrocławia, a nie od Łodzi
          > (lub Piotrkowa) do Warszawy bo tam nie ma żadnych wątpliwości - S8 idzie w
          > śladzie obecnej ósemki i dopiero ewentualnie odbija na Łódź za pomocą S74 czy
          > jakiejś innej drogi.

Obecna droga między Warszawą a Piotrkowem obsługuje tranzyt z Katowic, a nie z
          Wrocławia.
          Zresztą, jak uda sie zrobić z tego pokracznego bękarta czasów gierkowskich drogę
          ekspresową to uznam to za cud.
          Na razie co kilka kilometrów lokalne skrzyżowanie, przejście dla pieszych, a w
          najlepszym razie wjazd do jakiegoś chłopskiego gospodarstwa. Do tego zabudowa
          ciasna, na węzły dwupoziomowe czy budowę dróg technicznych miejsca brak.
    • panajotow Re: S-8: łodzianie nie składają broni 05.06.07, 09:57
      Nienawidze rzadu w Warszawie, ktory notoryczni niszczy moje miasto! JEstesmy
      jednym z najbardziej zacofanych regionow a traktuje sie nas jakbysmy nie
      istnieli. Miasto potrzebuje olbrzymich srodkow, tymczasem nie dosc, ze ich nie
      dostajemy to jeszcze odbiera nam sie szanse na rozwoj. Lodz skonczyla sie w
      1939 roku, potem byl juz tylko uwiad i podkopywanie pozycji Lodzi, tak tworczo
      w niepodleglej Polsce kontynuowane!!!!
    • Gość: s.mat. Kiedy Łódź była potrzebna Polsce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:51
      Po II wojnie światowej Łódź stała sie nieoficjalną stolica Polski.Do naszego
      miasta przeniesiono najważniejsze urzędy państwowe,a łodzkie lotnisko
      przyjmowało dziennie dziesiątki samolotów.Łódź była potrzebna Polsce i
      Warszawie kiedy" cały naród budował swoją stolicę".Po odbudowie Warszawy
      ministerstwa i inne urzędy przeniesiono do stolicy ,a Łódź wykorzystaną jak
      stara ścierka pozostawiono samą sobie .I tak jest do dzisiaj.O WSZYSTKO MUSIMY
      WALCZYĆ .O DROGI, O LOTNISKO ,O PRAWO DO ROZWOJU .
      Warszawa nie daje się kochać ,kiedyś byliśmi jej potrzebni a dzisiaj traktuje
      nas jak zło konieczne.A najlepiej ( z punktu widzenia warszawki) aby tej Łodzi
      nie było .Czy naprawdę tak dużo chcemy ? MY PO PROSTU CHCEMY GODNIE ŻYĆ .ŻYĆ
      JAK INNE DUŻE MIASTA W TYM KRAJU .W TYM WOLNYM KRAJU .!!!!!!!!!!!!
      P.S.Jestem dzisiaj o 16 na Roosvelta.Do zobaczenia !!!!!!!!!!!
      • Gość: z południa Łódź nigdy nie byla dyskrimowana IP: *.pcz.pl 05.06.07, 10:54
        Pokaż mi w okolicy jakiego innego dużego miasta przecinają się dwie
        NAJWAŻNIEJSZE autostrady.

S8 w okolicach łodzi to tylko chore ambicje może chcesie jeszcze S3 i S7 ??
        • skodabodzio Re: Łódź nigdy nie byla dyskrimowana 05.06.07, 10:58
          Pokaz mi w europie (tej na zachod od Buga) 80 tysieczne miasto ktore traktuje
          sie jako wazniejsze od milionowego lezacego 50 km na polnoc.
          • pako19 Re: Łódź nigdy nie byla dyskrimowana 05.06.07, 12:49
            Jakie 80 tysięczne miasto????????

PRZYPOMINAM, ŻE ŁÓDŹ MA 760,251 MIESZKAŃCÓW (stan na styczeń 2007)
            • Gość: Gog Re: Łódź nigdy nie byla dyskrimowana IP: *.lodz.msk.pl 05.06.07, 14:36
              chyba nie zrozumiales

ale dodam ze S8 nie samej Lodzi jest potrzebna ale Aglomeracji Lodzkiej
              Zgierz, Aleksandrow, Konstantynow, Pabianice, Rzgow Tuszyn
              a na trasie samej jeszcze Zloczew, Sieradz, Zdunska Wola, Łask,
              to chyba bedzie ponad milion??

Cuz, wazniejszy jest Piotrkow i Belchatow i Wielun (pominolem cos wiekszego na trasie??)
        • Gość: barnaba Re: Łódź nigdy nie byla dyskrimowana IP: *.lodz.msk.pl 06.06.07, 16:15
          > Pokaż mi w okolicy jakiego innego dużego miasta przecinają się dwie
          > NAJWAŻNIEJSZE autostrady.

Katowice?
      • Gość: dantes Re: Kiedy Łódź była potrzebna Polsce ? IP: *.pl 05.06.07, 12:56
        Stary, wyluzuj. Na S-8 życie sie nie konczy. Macie to szczescie ze lezycie w
        centrum Polski i macie dwie autostrady (żadne miasto tak nie ma). Troche pokory.
        Swoimi protestami tylko opóźnicie budowe S-8, która przecież tak czy inaczej
        będzie przebiegac przez województwo Łódzkie, a nie piotrkowskie czy bełchatowskie.
        • Gość: s.mat. Re: Kiedy Łódź była potrzebna Polsce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:54
          Wcale nie mam zamiaru luzować.Jestem wku....na zafajdanych warszawskich
          urzędasów którzy chcieliby z nas ,łodzian , zrobić obywateli II
          kategorii.DOŚĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Gog Re: Kiedy Łódź była potrzebna Polsce ? IP: *.lodz.msk.pl 05.06.07, 14:26
          Katowice maja
          A to wedlug was tak sie siec drog buduje??
          Oni maja juz autostrade to wystarczy, no to jak GDDKiA tak mysli to wszystko rozumiem.
          Przejzyj mapy drogowe panstw europejskich i zobacz jakie miasta lacza autostrady i drogi ekspresowe!!
          Juz widze jak przesuwaja droge od Lyonu, Frankfurtu, czy Barcelony bo one juz maja 2 drogi i teraz mniejsi dostana ;)
          • Gość: dantes Re: Kiedy Łódź była potrzebna Polsce ? IP: *.pl 05.06.07, 14:56
            Racja, na Śląsku też przecinają się dwie autostrady, ale:
            Po 1: Tamtejsza aglomeracja liczy ponad 3 mln mieszkańców, a nie tylko milion.
            Po 2: Katowice nie żądają kosztem reszty województwa dodatkowych dwóch dróg
            ekspresowych (tak jak Łódź żąda S8 i S14).

Twój komentarz na temat przesuwania autostrad z Lyonu czy Barcelony to już
            żenada. Polska długo jeszcze nie będzie miała takiej sieci autostrad jak kraje
            Europy Zachodniej. Tam często zdarza się że przez duże miasto przebiegają 2-3
            autostrady i drogi ekpresowe. Natomiast w Polsce gdzie jest deficyt dróg
            ekspresowych i autostrad jest taka sytuacja że np. stolica ma autostrade tylko
            na papierze, a neiktóre duże miasta jak Lublin czy Białystok nie mają ich nawet
            w planach.
            • Gość: Gog Re: Kiedy Łódź była potrzebna Polsce ? IP: *.lodz.msk.pl 05.06.07, 17:14
              a co tu zenujacego??
              twoje postulaty rownego pokrycia drogami Polski sa zenujace.
              Drogi buduje sie tam gdzie sa potrzebne, a nie tak by rowno byly.
              Rozumiem ze ciagnie kazdy do swego,
              ale zdrowy rozsadek podpowiada by trasa z Wroclawia do Wawy
              szla przez Lodz
              - drugie co do wielkosci miasto w Polsce
              i najwieksze skupisko ludzi w wojewodztwie
              Czy sie to komu podoba czy nie.

Lodz zada S8 i S14 nie tylko dla siebie, ale dla miast okolicznych.
              trasa 8 w tej chwili nie idzie i nie bedzie szla przez srodek Piotrkowa
              a przez Pabianice, Lodz, Zgierz trasy ida samym srodkiem!!!!
              Poczytaj o idei obwodnic to moze zrozumiesz o co chodzi.
              taki wariant odciaza i sluzy takim miastom:
              Złoczew, Sieradz, Zdunska Wola, Łask, Pabianice, Rzgow, Tuszyn, Konstantynow, Aleksandrow, Zgierz
              A wybrany przez GDDKiA jedynie Wielun, Belchatow (Piotrkow i tak z boku trasy bedzie)
    • Gość: łodzianin S-8: - nie pieprzcie w kółko bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:01
      jeżeli Unia daje pieniądze, to ma prawo ustalać na co je daje, czylii wskazać
      przebieg drogi s8, jeżeli macie pieniądze, to wybudujcie sami drogę tam gdzie
      chcecie, nie bytając się Unii..
      • Gość: bełchatowiak Re: S-8: - nie pieprzcie w kółko bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:11
        Niech ci w Piotrkowie kosmodrom postawi ta twoja unia, bo ona daje pieniądze i
        decyduje gdzie to to postawić.
        • Gość: Lodzia z Lodzi [...] IP: *.pl 05.06.07, 12:45
          • irasiad.prof.kaczynskiego Re: S-8: - nie pieprzcie w kółko bez sensu 05.06.07, 13:12
            Wzajemnie
          • Gość: bełchatowiak Re: S-8: - nie pieprzcie w kółko bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:45
            Akurat jestem z Bełchatowa, a twoje obelgi świadczą o twojej "kulturze".
      • Gość: D [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:04
        • anpio S-8 05.06.07, 14:41
          Cześć,
          staram się przeglądać forum. Wasze wpisy dają nam niesamowitą siłę i to dzięki
          Wam możemy podczas rozmów z GDDKiA, MT, kancelarią premiera itd. mówić, że
          łodzianie chcą S8! Lawina postów sprawia jednak, że w końcu jakiś ważny wątek
          mi umknie. Dlatego proszę o pomoc.
          W redakcji o S-8 pisze przede wszystkim: Piotr Wasiak
          (piotr.wasiak@lodz.agora.pl), Piotr Anuszczyk(piotr.anuszczyk@lodz.agora.pl).
          Pozostali dziennikarze pomagają nam jednak jak tylko mogą. Jeśli więc macie
          ważną informację, wiecie o jakiejś ulicznej akcji lub sami ją robicie to
          piszcie do nas (najlepiej dzień wcześniej). Do waszej dyspozycji jest też
          darmowy tel. redakcji 0 800 13 13 11.

Pozdrawiam
          Piotr Anuszczyk
    • Gość: Arnold Masin S-8: łodzianie nie składają broni IP: *.sejm.gov.pl 05.06.07, 14:58
      Po waszym wniosku o organizacje euro 2012 wiedziałem ze wygramy batalie o S8.
      Brawo łódzki POPIS :)
      • Gość: s.mat. No proszę !!!! Głos z Sejmu !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 17:05
        Uważaj żebyś sie przeliczył.!!!!!!!!!!!!!!! MY ŁODZIANIE NADAL WALCZYMY !!!!!!
        I W PRZECIWIEŃSTWIE DO polityków MAMY WIĘKSZĄ DETRMINACJĘ i nie robimy tego dla
        kasy lecz z miłości do tego miasta .
        S-8 PRZEZ ŁÓDŹ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • cwaniak_z_bablem_w_nosie Re: S-8: łodzianie nie składają broni 06.06.07, 15:26
        hehhee czlowieku ty sie nie liczysz. martw sie lepiej czy wogle przekroczysz
        prog sejmu w nastepnej kadencji bo slyszalem ze macie problemy z przekroczeniem
        progu wyborczego... 3% hie hie hie chyba caly piotrkow na was glosowal i az
        tyle wyszlo :>

LPR to dno.
    • Gość: kierowcabombowca łodzianie składają broń IP: *.pai.net.pl 05.06.07, 17:00
      Niestety jak przed chwilą przejeżdżałem Rooswelta widziałem tylko parunastu
      ludzi stojących na chodniku pod łódzkim oddziałem gddkia. Zorganizujcie coś w
      jakiś wolny dzień, by ci co pracują też mogli popikietować!
    • avatary łodzianie nie składają broni ? bo jej nie mają... 05.06.07, 17:58
      • ww_lodz Re: łodzianie nie składają broni ? bo jej nie maj 12.06.07, 16:28
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=64016648&v=2&s=0
        jak to czytam to wybucham śmiechem xD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka