sibeliuss 17.06.07, 00:29 Nie wiem czy wiecie, ale w pobliżu Skierniewic, na terenie gminy Nowy Kawęczyn żyją rzadko występujące w tej części Polski piżmaki, jenoty i mały gryzoń - rzęsorek rzeczek :) pl.wikipedia.org/wiki/Gmina_Nowy_Kaw%C4%99czyn Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek_tomasz Re: Gmina Nowy Kawęczyn 17.06.07, 16:33 a z tych bardziej rozpowszechnionych stworzeń to tam występuje samoobrona Odpowiedz Link Zgłoś
mirek113 Re: Gmina Nowy Kawęczyn 17.06.07, 19:20 Przeczytałem - sporo wiadomości na temat gminy. Część przyrodniczą warto jednak dopracować. Np. zamienić "dziką świnię" na "dzika" czy zrezygnować z nazywania naturalnymi łąk czy lasów. Wszystkie powstały w wyniku działalności człowieka. Ale w ogóle to dobrze że się komuś po prostu chciało to napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Gmina Nowy Kawęczyn 17.06.07, 21:26 Patrząc na to forum to nie za wielu się chce pisać. Forum dawnego miasta wojewódzkiego uzbierało przez 6 lat 2500 wypowiedzi - śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: Gmina Nowy Kawęczyn 17.06.07, 22:45 no tak to chyba GW nie cieszy się popularnością a są inne fora o Skierkach bardziej popularne, to tutaj i np lista dyskusyja to są w zasadzie bardzo martwe :) i żadne działania jak dotychczas aby zaktywizować je nie przynosi skutków Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Gmina Nowy Kawęczyn 17.06.07, 22:56 Ale Ty robisz wszystko, żeby to zmienić, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: Gmina Nowy Kawęczyn 17.06.07, 23:47 nie robię nic, gdyż ze Skierkami mam łączność emocjonalną, kilka lat temu się po prostu wyprowadziłem a swoje rodzinne miasto staram się raz na rok odwiedzić. A sobie tak sprawdzam co się dzieje w mieście i okolicy bo przecież to chyba wolno robić? Odpowiedz Link Zgłoś