Gość: RAV WYRWAĆ CHWASTA IP: 195.116.62.* 13.06.03, 12:19 Nic innego nie przychodzi na myśl jeżeli chodzi o bandziorów. A bierni świadkowie - nie dziwie sie że nikt nie podszedł - będąc samemu nie warto sie narażać. Ale od czego są komórki. Dzwoniąc na policję nic nie ryzykują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Bandyci złapani IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.03, 12:20 Nie rozumiem tych, którzy się tak pieklą nad tym czemu nikt nie pomógł. Odpowiedzcie sobie sami czy byście pomogli w takiej sytuacji. Ja pomogłem dwa razy i więcej nie chcę. Raz szedłem z dziewczyną i do mojego kolegi i jego dziewczyny przyczepiło sie dwóch drechów. Skończyło się na tym, że musiałem naprawdę mocno ich zlać ( było to na rynku we wrocławiu o 21). Oni nawet leżąc odgrażali się że mnie znajdą i zabiją. A wiecie co jest najgorsze ? To, że nikt wcześniej nie reagował a jak ja broniłem moich znajomych i odszedłem później spokojnie to ludzie mówili o mnie, że jestem bandytą bo chłopaków pobiłem. Drugi raz pomogłem kobiecie w tramwaju i wyrzuciłem pijaczka który ją szarpał. Fakt, że wypadł z tramwaju i był tak pijany, że nie utrzymał równowagi i przewrócił się. Ale na to wyleciał kierowca i powiedział, że on nigdzie dalej nie jedzie i wzywa policję. Ja się tłumaczyłem i myślicie, że mnie ktoś poparł ? Otóż nikt nier chciał wziąć mojej strony oprócz tej kobiety. Teraz zrozumcie mnie, że juz nigdy nikomu nie chcę pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WMI Re: Bandyci złapani IP: 195.112.95.* 13.06.03, 12:44 Obejrzalem sobie ten film. Nawet pare razy. Nie zobaczylem tam zupelnie niczego, czego bym juz wczesniej nie widzial. Takie rzeczy zdarzaja sie dzien w dzien. Sam kiedys dostalem po gebie, zupelnie za darmo, moze nie az tak, jak ten chlopak na filmie, i tez mi nikt nie pomogl. Wydaje mi sie, ze komentarz gazety jest troszeczke przejaskrawiony. Bity i bijacy najwyrazniej sie znali. Bity wiedzial, za co dostaje, swiadczy o tym dosc dobrze pytanie o telefon, ktory mial im przyniesc jako "zaplate". I wcale nie wygladal na zdziwionego tym, ze dostaje po mordzie. Swoj pobil swojego, no i o co taki wielki krzyk ??? W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Bandyci złapani IP: *.toya.net.pl 13.06.03, 13:15 Jak trafią do pierdla, to tam dopiero się doszkolą! Mają siłownię, telewizor może komputer i telefon też i laskę na telefon raz na tydzień! Zamknąć w kamieniołomie dać meselek, młoteczek i normę 100 kostek brukowych dziennie! Jeśli się nie wyrobią to stracą posiłek całodzienny-Ciekawe tylko co na to zwolennicy humanitarnego traktowania więżniów? qwer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr X Cynizm prezydenta bije wszelkie normy!!! IP: *.p.lodz.pl 13.06.03, 13:16 Policja się nie popisała, to fakt ale to chyba prezydencio forsował za wszelką cene dodatkowych strażników na pietrynie!! Droższych ale podobno lepszych! Chwalił się też, że podjął współprace z firmami ochroniarskimi, żeby tam było bezpieczniej! I co!!?? Straznicy wykazali się w teatrze nowym przy pacyfikacji, ale na piotrkowskiej też ich nie było!! Jego służby tak samo nawaliły i się ośmieszyły jak policja więc niech ten błazen nie robi z siebie świętego, ten jego protest jest żenujący!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Januszek Brak spoleczenstwa obywatelskiego-to jest glowny... IP: *.sympatico.ca 13.06.03, 15:55 problem. Faktem jest, iz policja nie jest idealna ale odzwierciedla ona faktyczny stan moralny naszego spoleczenstwa. Co do stosowania zaostrzonych kar - nie bylbym pewien czy to zmieni cokolwiek na lepsze. Wystarczy spojrzec na USA gdzie surowosc orzekanych kar jest wyjatkowa, gdzie odsetek spoleczenstwa odsiadujacego wyroki w zakladach penitencjarnych jest w chwili obecnej najwyzszy na swiecie - okolo 700 wiezniow na 100 tysiecy mieszkancow (!!). I czy Amerykanie czuja sie przez to bezpieczniej ? Absolutnie nie. Glownym problemem powinna sie stac walka ze zrodlem zla, prewencja a dopiero potem ,lub rownolegle, nalezy walczyc z jego skutkami. Inwestowac nalezy przede wszystkim w rodzine i mlode pokolenie - od jego wychowania zalezec bedzie, jakie spoleczenstwo bedziemy mieli w przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin Re: Bandyci złapani IP: *.fish.ar.szczecin.pl 13.06.03, 13:41 Gość portalu: majkel napisał(a): > miasto leszka millera - nic dodac, nic ujac Wydaje mi się, że już Jerzego Kropiwnickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog Re: Bandyci złapani IP: *.swps.edu.pl / 192.168.15.* 13.06.03, 14:06 Widziałem ten film wczoreaj i nie wytrzymalem do konca. Zdajecie sobie sprawe co to znaczy? Nie jestesmy w stanie ogladac tego zdarzenia nawet na komputerze bo robi nam się niedobrze a ten pierdolony kretyn w debilnej czapeczce po prostu to zrobil!!!!!!! Co ten zasrany imbecyl ma pod ta pedalską czapką? posiekaną galaretę zamiast mózgu? Koleś kopie człowieka w głowę aż ten spada z ławki, rękami próbuje się bronić ale nie jest w stanie bo ma wstrząs mózgu i nie wiele widzi. Jego dziewczyna zatyka sobie uszy jakby chciała zniknąź z tej całej sytuacji. Ustami coś powtarza. Nie wiadomo czy się modli czy próbuje zagłuszyć stach. Kiwa się w tył i przód. Nioe mowcie mi że może być JAKIKOLWIEK POWOD dla którego ten tchurzliwy smród w pedalskiej czapce wziął swoich kolesi i pobił tego człowieka!!!!!! To bydle należy NATYCHMIAST zarżnąć jak świnie w rzeźni!!!!!!!!!!! Nie ma prawa bytu. Ludzie!!! Wyobraźcie sobie że wy tam siedzicie ze swoją ukochaną dziewczyną. Właśnie kupiliście jej kwiatek. I przytulacie się do jej pachnących włosów. Po ulicy przechadza się jakiś pajac z kolesiami z kamerą.... Gość portalu: marioosh napisał(a): > ... "po przesłuchaniu zwolnieni????" > można uczestniczyć w pobiciu, filmować - po udzieleniu kilku > odpowiedzi tak po prostu pójść do domu? > > kiedy wreszcie w naszym kraju policja przestanie się ośmieszać > > każdy głąb czyta i widzi - pobili gościa, sfilmowali i poszli do > domu. Całkowicie cie rozumiem stary... Wszystkich powinno sie natychmiast zapuszkować i traktować jak ostatnich śmierdzieli... Jeśli telewizja zrobi z nimi wywiad to im wszystkie nadajniki rozpierdole... CO ZA SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: Bandyci złapani IP: *. / 192.168.2.* 13.06.03, 14:38 Wszystko to jest chore, ale nie rozumiem senseja, ktory nie zna ludzi pobierajacych u niego nauki, u mnie w szkole Kyokushinkay nie ma szans, zeby taki lump trenowal.Sensej taka selekcje przeprowadza, ze nie ma mozliwosci.Lacznie z paleniem papierosow i piciem alkoholu.Nikt w szkole nie pije, nie zazywa narkotykow i nie pali papierosow.I ja to moge nazwac szkola karate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Taka polska specyfika IP: 167.178.112.* 13.06.03, 15:14 Ogolony na "zero", wytatuowany, agresywnie spoglądający i koniecznie idący kołyszącym krokiem. Wiadomo, ma taki nadmiar siły, że go rozpiera. Bo Polak to tylko siła fizyczna. Mózg natomiast się zdegenerował po kilku pokoleniach nałogowych alkoholików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Bandyci złapani IP: *.fega.com.pl / 10.10.1.* 13.06.03, 15:15 Rozpowrzechnianie w interniecie jest pojudzaniem do popełnienia przestępstwa/ myślę,że na to wymiar sprawiedliwości ma odpowiednią odpowiedź, jest materiał dowodowy, przestepstwo popełniono. Zeznanie pokrzywdzonego ,że np. prosił o pobicie nie jest zaprzeczeniem wyśtapienia przestępstwa. Oczywiste jest dla mnie, że w przypodkach j.w. ściganie powinno być z urzędu , a nie na wniosek osoby pokrzywdzonej. Nie wyspąpi wtedy przypadek odstąpienie od ścigania bo poszkodowany się boi. Taka sytuacja to wzmocnienie siły przestepców. Nic nam nie zrobicie po poszkodowany nie wnosi o ściganie. janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho strzez sie bandyto IP: 62.233.246.* 13.06.03, 15:36 ostrzegam. jezeli bede swiadkiem takiego zdarzenia zrobie bandycie krzywde. radykalnie. najpierw go przewroce. nastepnie nadepne na ramie i wyrwe reke. ostrzegam - mam warunki i przygotowanie. pojde do pierdla, ale nastepny skurwysyn ciezko sie zastanowi zanim cos zrobi. maciej z poznania jestem ciekawy jaka kare poniosa te polmozgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glock Prawda boli. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 15:58 Witam! Inicjatyw na temat kary śmierci mieliśmy i mamy w naszym kraju wiele, ale kiedy przychodzi moment, kiedy nais obywatele mają dostatecznie licznie się zaktywizować, okazuje się, że jest nas za mało, żeby taki projekt przedłożyć w sejmie, króry zresztą ma ważniejsze sprawy na głowie("balcerowicz musi odejść", ustawa antykoncentracyjna o mediach, winiety . Istniej opinia że wysokie kary nie odstraszają przestępców, a jedynie nieuchronność kary przynosi taki efek, ale kto wierzy, że w obecnych realiach (korupcja, słabe finanse, sprawy sądowe ciągnące się w nieskończoność,wykrywalność, etc.) łatwiej jest wywalczyć "nieuchronność" niż wyższe kary(czyli dłuższą izolację i surowsze traktowanie przestępców). Sprawa ta nas bulwersuje bo napisała o niej gazeta, film jest w sieci i jest o nim głośno. Ale niestety takie akty okrucieństwa zdarzają się ciągle, może nawet codziennie bo pobicia to chyba po kradziezach i rozbojach njczęstsze przestępstwa w naszym kraju. Też jestem wściekły i chciałbym aby ukarano tych bandytów, ale o tysiącach takich tragedii nawet się nigdy nie dowiemy, a i otej sprawie za jakiśczas ucichnie...niestety:( Powinniśmy raczej zadbać o to, abyśmy potrafili w podobnych sytuacjach obronić się, uciec lub pomóc ofierze(jeśli wierzymy w pomaganie na ulicy, lub jeszcze nie mamy negatywnych doświadczeń z tym związanych). Metod i sposobów na zwiększenie swoich szans jest wiele, ale nie będe się mądrzyć, bo każdy podejmuje własne decyzje. Pozdrawiam normalnych uczestników rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Re: Bandyci złapani [DLUGIE] IP: *.pl 13.06.03, 15:41 > Przypomnijmy. W środę do redakcji "Gazety" przyszedł mail z adresem strony internetowej. Była w nim prośba, żebyśmy obejrzeli szokujący film z pobicia chłopaka na ul. Piotrkowskiej. Kilka osób w redakcji nie wytrzymało do końca projekcji. Film jest wstrząsający. Przyznam, ze przykro ze to wlasnie z takich materialow dopiero zaczyna sie jakies dzialanie. Niby wydaje sie pieniazki na bezpieczenstwo, ale co z tego, skoro i tak niektorzy nie czuja sie bezpiecznie. Druga sprawa to wypowiedz Policji w TV, a afera z tym filmem. Przekazano, ze dzieki slynnemu Command Control udaje sie walczyc z czescia niebezpiecznych sytuacji. Tu moje pytanie do Gazety. Skoro potrafiliscie narobic szumu na cala Polske w zwiazku z zaistniala sytuacja, czemu nie interesowaliscie sie czy sa jakies inne "wstrzasajace filmy". Do czego daze. Jedynie do tego, ze wstrzasajaco rozdmuchaliscie sprawe niewiele tak naprawde wiedzac. Skad te wnioski... Zapraszam dalej. > Jeden z mężczyzn wyraźnie poleca czwartemu, aby teraz filmował "akcję". Wyrzuca na chodnik papierosa i zaczyna bez powodu katować siedzącego chłopaka. Kopie go po głowie, bije pięścią w twarz. W przerwach upewnia się, czy wszystko zostało dobrze nagrane. Chłopak prosi, żeby go nie bił. Mówi: - Mam dość. "Mam dosc"? Czy "tak wystarczy"? To prawda, spraw nie powinno rozwiazywac sie bojka, ale gdy czytam opinie na forum to widze dwie strony medalu: 1) pobicie bez podstaw lub 2) pobicie w afekcie. Zanim TO zostanie ustalone w toku postepowania, warto sie zastanowic, co powinno sie znalezc, a co nie w tekscie. Zwazywszy, ze chyba kazdy sobie zdaje sprawe jak bardzo media ksztaltuja opinie na jakis temat. A moze nie mam racji, prosze mnie w takim razie sprostowac. > Bandyta w odpowiedzi brutalnie go kopie. Ma też do niego pretensje, że "ubrudził się jego krwią". Takie same, jak (z wypowiedzi na forum) mial wczesniej ten pobity chlopak mial wobec napastnika z powodu koloru skory. > Po chwili do katowania przyłącza się drugi z bandytów. Z całej siły uderza ofiarę pięścią w twarz. Widac dziennikarzy sensacyjnych macie o wiele lepszych od dziennikarzy (nie)sportowych... Ja tam widze uderzenie z lokcia, ktore zreszta nie bylo do konca trafione. Przy uderzeniu PIESCIA, z takim impetem glowa poszkodowanego napewno by sie odwrocila w strone kamery. > Pobity, który nie jest w stanie się bronić, ma złamany nos, podbite oczy, całą twarz we krwi. A gdzie na to dowody? Z filmu to zauwazyliscie? Na takiej samej zasadzie mozna byloby napisac, ze chlopak byl napakowany prochami, ze niewiele kojarzyl, ma zatem: podkrazone oczy i nie jest w stanie sie bronic. Hmm... A moze dlatego nie zglosil sie na policje? Dlaczego nie bylo obdukcji, a skoro nie mieliscie TAKICH informacji, to skad kolejne bzdury w artykule? > Po obejrzeniu filmu natychmiast przekazaliśmy go policji. Podaliśmy także funkcjonariuszom imię i nazwisko jednego z bijących oraz pseudonim drugiego z napastników. I bardzo dobrze zrobiliscie przekazujac go Policji, tylko skad tak nagle cala Polska o tym wie. Nie wydaje mi sie, zeby Policja miala jakis interes w tym, zeby to tak latwo rozpropagowac... Dla was to jest kwestia kolejnego e-maila. Dla mnie to jest czysta pokazowka. > Reakcja policjantów z sekcji kryminalnej i dochodzeniowo- śledczej łódzkiej komendy miejskiej była błyskawiczna. Kilka godzin po obejrzeniu filmu policjanci złapali trzech napastników. Zatrzymani to Dariusz M., Maciej N. i Mateusz N. Mają od 20 do 23 lat. Dwaj z nich to studenci prywatnych łódzkich uczelni; nigdy wcześniej nie byli notowani. Zanim napiszecie takie rzeczy, proponuje najpierw zdobyc troche bardziej wiarygodne dane dotyczace w/w osob. Zarowno jak naglosnienie w mediach moze zdyskredytowac jakas osobe, tak i umieszczanie blednych danych (jak wiek napastnikow) moze zdyskredytowac Gazete. > Podczas przesłuchań podejrzani o pobicie zeznali, że chłopak oberwał, bo powiedział "a kuku" do Sylwii F., dziewczyny Dariusza M. To ich wersja. ... do Sylwii F., do Sylwii S. ... Ciekawe ile jeszcze literek dorobi sie do tej Sylwii. Kazda gazeta pisze co innego. Ech, to rozeznanie. > "Gazecie" udało się wczoraj ustalić, kim jest pobity. To 20- letni mieszkaniec Retkini, który tego dnia wybrał się ze swoją dziewczyną na ul. Piotrkowską. Nie zgłosił się na policję, nie poszedł do lekarza. Dlaczego? To wyjaśni przesłuchanie. Miejmy nadzieje, ze przesluchanie tego czlowieka da jakies rezultaty, a swoja droga to ciekawe wlasnie gdzie byl po dniu napasci. Gdybym byl na jego miejscu tez bym sie zastanawial. Slyszalem bowiem nie raz od znajomych, ze zglaszanie na Policje dawalo jedynie zludne nadzieje na to, ze ktos zostanie zlapany. Za udane spektakularne akcje chyle im czola, ale za przymykanie oka na inne, wazne dla spolecznosci lodzkiej sprawy, posylam im "lodzka maline". Zrozumiale jest, ze majac do dyspozycji narzedzie za kilka milionow zlotych, jakimi sa kamery i C.C. mozna chyba zrobic cos z bezpieczenstwem na ulicy, a moze ktos leniwie patrzy na monitory, bo co tez moze sie dziac na ulicy? No i jeszcze jedna sprawa. Lepiej wydac pieniadze na kamery, czy wymyslic cos co po odpowiednich inwestycjach polepszyloby sytuacje na rynku pracy w Lodzi? Sylwię F., Macieja N., który nie brał bezpośredniego udziału w pobiciu, oraz Mateusza N. (filmował pobicie) po przesłuchaniu w charakterze świadków zwolniono. - Nie oznacza to, że także im nie zostaną postawione w najbliższym czasie zarzuty - zastrzega prokurator Krzysztof Kopania, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Łodzi. - To dopiero początek dochodzenia. Wiele będzie zależało także od tego, co zezna pokrzywdzony. Prezydent atakuje > Kropiwnicki zapowiedział, że wyśle w tej sprawie listy do prezydenta RP, premiera i komendanta głównego policji. - Łodzi obiecano dodatkowe etaty policyjne i wciąż ich nie ma. Będę o tym przypominał rządowi i wracał do tej sprawy aż do skutku. Mam nadzieje, ze tak skrupulatnie jak sie Gazeta uczepila tego tematu, tak tez bedzie monitorowac postepowanie naszego Pana Prezydenta i ze na gadaniu, przesylaniu korespondencji i kilku spotkan sie to nie zakonczy. W mojej opinii slowa wladzy w naszym miescie sa gornolotne, ale spadna jak kamien na ziemie i za jakis czas nadal nikt nie bedzie czul sie bezpieczny na naszym deptaku. Konczac chcialbym napisac, ze czesc osob moze odebrac ta wiadomosc jako atak. Owszem jest to atak w niekompetencje wladz, ktore wybralismy, w niedopelnianie obowiazkow przez sluzby, ktore nas bronia (np. mandatami za zle parkowanie), ale takze w propagandowa dzialalnosc czesci Mediow. Jak juz faktycznie ma sie jakis material i chce sie byc prestizowym zrodlem informacji publicznej, to trzeba solidniej sie do tego przygotowac... Latwo bowiem zejsc ze statusu dobrej gazety do szmatlawca anizeli w druga strone "drabiny". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Januszek Nie upowszechniac broni!!! IP: *.sympatico.ca 13.06.03, 16:10 Badania przeprowadzone w wielu krajach dowodza, iz posiadanie broni przez przecietnych obywateli w celu obrony wlasnej wywoluje skutek odwrotny od zamierzonego - potrafi doprowadzic zdeterminowanego napastnika do przedwczesnego jej uzycia. Znowu przyklad USA, gdzie bron posiadac moze prawie kazdy, a mimo to ilosc morderstw przekracza wyobraznie przecietnego polskiego obywatela i plasuje Stany Zjednoczone na samym przodzie nieslawnej listy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glock Re: Nie upowszechniac broni!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 17:02 Zapominasz o jednym "małym aspekcie" porównując liczbę użycia broni w przestępstwach. W Polsce mamy ok 40 mln obywateli a w stanach 275, więc nawet gdyby tam prawo było tak pacyfistycznie pro bandyckie i tak utrudniało dostęp obywatelom do skutecznej samoobrony jak u nas to i tak zabójstw było by dużo a na pewno zawsze będzie więcej niż u nas. Możemy żyć okłamując się, że świat jest takim pięknym miejscem gdzie broń nie istnieje a wszyscy są dla siebie kochani...tfu. A jaką masz alternatywę dla obywateli, bo przestępcy tak czy owak mają dostęp do broni palnej i będą go mieli? Może chcesz powiedzieć, że wszyscy czyli też starsi ludzie albo niepełnosprawni mają ćwiczyć combaty albo sztuki walki? Można też nic nie robić i dawać się ciąć nożami, okradać i bić, ale na pewno ja w taki pacyfizm masochistyczny nie gram. PS: „Badania przeprowadzone w wielu krajach dowodza, iz posiadanie broni przez przecietnych obywateli w celu obrony wlasnej wywoluje skutek odwrotny od zamierzonego - potrafi doprowadzic zdeterminowanego napastnika do przedwczesnego jej uzycia”. No pewnie.. jak jej użyje trochę później to będziemy mieli satysfakcję że nasza dłoń nie skalała się ohydną bronią, a rodzina będzie miała komu palić znicze na grobieL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iks MOJE REFLEKSJE PO OBEJRZENIU - POCZYTAJCIE IP: *.cchmc.org 13.06.03, 16:13 Rozumiem zbulwersowanie i brutalnosc tego flimu , ale musze powiedziec, ze po obejrzeniu flmu (a ilu z Was wypowiadajacych sie film widzialo?) patrze na zupelnie inaczej. Oczywiscie nie usprawiedliwiam w najmniejszym stopiu bandziorow, chce jednak zwrocic uwaga na nierzetelnosc dziennikarzy i mediow. Moje wnioski: 1. Atakujacy i ofiara nie wygladaja, jakby sie pierwszy raz widzieli. Pada nawet "czesc" choc trudno stwierdzic czy to mowi ofiara (ale chyba ona, bo inni kolesie przyszli razem, wiec do siebie by nie mowili). 2. Pobity wyglada na nacpanego lub bardzo pijanego. Ciezko mu sie ruszyc, by chociazby zrobic unik. I nie wyglada na bardzo zaskoczonego, ze mu sie oberwalo. Moze mu juz to zapowiedzieli i dopiero tu go dopadli? 3. To nie jest pobicie przypadkowej osoby, tylko wymierzenie "kary" , chodzi o jakas dziewczyna stojaca na drugiej stronie ulicy (te slowa jasno na nagraniu padaja). 4. Dziewczyna siedzaca z pobitym gosciem wydaje sie rowniez znac atakujacych. Za bardzo nie protestuje, mowi tylko cos w stylu "nie po twarzy". Cala korelacje ofiary i napastnikow potwierdza fakt, iz pobicie nie zostalo zgloszone policji. Ale gdy zostaje pobity ktos, kto kiedys kogos sam pobil, tak to najczesciej bywa. Moze sie myle, ale takie sa moje spostrzezenia. Zaprasam do dyskusji i refleksji tych, ktorzy film widzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrU Re: MOJE REFLEKSJE PO OBEJRZENIU - POCZYTAJCIE IP: *.Astral.Lodz.PL 15.06.03, 01:02 Po za czesc dziwne moze się wydawac tagze " czy dostane za to papierosa" czyzby ofiara była masohista .. nie zmienia to jednak faktu ze takie bestialskie zachowanie powinno byc karane i to jak najsurowiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog Re: Bandyci złapani IP: *.swps.edu.pl / 192.168.15.* 13.06.03, 16:15 A propo pomagania: Niech każdy z państwa otworzy sobie książkę Eliota Aronsona Psychologia i życie na jednej z pierwszych stron. Jest to bardzo popularna książka. Z pewnością można ją znaleźć w pierwszym leszym empiku. Znajduje się tam wstrząsający opis morderstwa dokonanego na kobiecie którego światkiem było kilkudziesięciu mieszkańców kamienicy. żaden z nich nie tylko nie pomógł ofierze ale nawet nie zadzwonił po policję mimo że zdarzenie trwało dobrych kilkadziesiąt minut akobieta krzyczała i błagała o litość. Nie łudźcie się państwo że ktokolwiek z normalnych (powtarzam normalnych) osób pomorze ofierze takiego zdarzenia. Psychologia zna kilka jeśli nie kilkanaście wyjaśnień tego zjawiska poczynając od rozproszenia odpowiedzialności a na dowodzie społecznej słuszności kończąc. Jedyna nadzieja niestety w prawidłowym działaniu specjalnych służb (policja) oraz być może we wzroście ówiadomości tego co można i należy zrobić - wystarczy odejść parę metrów i wystukać 112 w telefonie komórkowym. Chciał bym żeby temu właśnie służyło rozgłaszanie takich spraw a nie głupiemu dziennikarskiemu szpanerstwu i chienom walczącym o oglądalność. Nie zmienia to faktu że moje oburzenie jest tak wysokie że nadal uważam że należy zarżnąć skórwysynów jak świnie którymi zresztą są. Albo przynajmniej wykorzystać rozgłoszenie tej sprawy i zrobić pokazówkę pokazującą zdeterminowanie i stanowczość wymiaru sprawiedliwości w takich sprawach. Pani sędzina "humanitarna" niech idzie do domu na lody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog Re: MOJE REFLEKSJE PO OBEJRZENIU - POCZYTAJCIE IP: *.swps.edu.pl / 192.168.15.* 13.06.03, 16:24 Cala korelacje ofiary i napastnikow potwierdza fakt, iz pobicie nie zostalo zgloszone policji. Ale gdy zostaje pobity ktos, kto kiedys kogos sam pobil, tak to najczesciej bywa. Moze sie myle, ale takie sa moje spostrzezenia. Zaprasam do dyskusji i refleksji tych, ktorzy film widzieli. Ja widziałem i nie byłem w stanie obejżeć go do ońca. Jeśli jesteś w stanie nie tylko oglądać ale i analizować ten film to musze powiedzieć że ci współczuje. Moim zdaniem żaden ale to żaden powód nie usprawiedliwia takiego okruciństwa i prosze mi nie mówić że to był odwet w afekcie bo ci kretyni to nagrali a więc dawno musieli to planować. ps. Widziałem ten film bez dźwięku tak więc nie mogłem słyszeć ich rozmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iks Re: MOJE REFLEKSJE PO OBEJRZENIU - POCZYTAJCIE IP: *.cchmc.org 13.06.03, 17:06 Gość portalu: psycholog napisał(a): > Ja widziałem i nie byłem w stanie obejżeć go do ońca. Jeśli > jesteś w stanie nie tylko oglądać ale i analizować ten film to > musze powiedzieć że ci współczuje. Uwierz mi, ze ja kilkoma pierwszymi razami rowniez... > Moim zdaniem żaden ale to żaden powód nie usprawiedliwia takiego > okruciństwa i prosze mi nie mówić że to był odwet w afekcie bo ci > kretyni to nagrali a więc dawno musieli to planować. To byl jakis odwet, ale nie w afekcie. Wszystko wczesniej zaplanowano, kamere takze. Moze sprawa na zlecenie i dlatego miala byc nakrecona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herni Re: Bandyci złapani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.03, 16:30 nic dodać nic ując PATOLOGIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @aman Każdy, kto wierzy w powód pobicia ----> IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 17:12 ---> to kompletny bezmózg i bandycki pomagier. To, co tu niektórzy podają jako usprawiedliwienie, ma taką samą wartość, jak pretensje bandyty, że mu krew ofiary kurtkę pobrudziła! Kto jeszcze chce wierzyć w ten gówniany i lipny powód? Pomijając, że nawet tamto nie może być powodem skatowania kogoś. Nie oszukujcie się: gnoje zrobili to dla przyjemności, dla frajdy. Dla niczego innego. Kolesie towarzyszący też powinni siedzieć. Za wywieranie presji na ofiarę, za ochronę bijącego, za pomoc w pobiciu, za upublicznienie całości. Karate? Wszyscy nadają się do ćwiczenia jednego: gnicia w więzieniu. Dosłownego. Jeśli kiedyś by wyszli, to tak, by nie byli w stanie sobie gaci po sraniu wciągnąć. Ja jestem ZA. A policja i sąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog Re: Bandyci złapani IP: *.swps.edu.pl / 192.168.15.* 13.06.03, 17:35 """Wszyscy nadają się do ćwiczenia jednego: gnicia w więzieniu. Dosłownego. Jeśli kiedyś by wyszli, to tak, by nie byli w stanie sobie gaci po sraniu wciągnąć. Ja jestem ZA. A policja i sąd?""" -------------------------------------------------------------- Ja też. Całkowicie. Jeszcze coś tak mimochodem. Znacie moją opinię ale powiem coś żeby tych pseudokarateków lamerów ośmieszyć. ćwicze kung fu i aikido i powiem wam że jeżeli po parunastu kopnięciach tego cwela (i to jak widać z filmu z pełnym zaangażowaniem) ten chłopak jakoś tam sie trzymał to przepraszam drogi kolesiu w debilnej czapce z daszkiem jaki to szpan? Czymże ty chcesz ludziom zaimponować że umieszczasz ten film na stronie o sztukach walki? Głupotą i nieuctwem że nie potrafisz sie nawet kungfu porzadnie nauczyć? Jesteś lamerem i śmierdzielem kabym cie dorwał to bym cie wciągnął jedną dziurką od nosa. Nie dość że okrutni to jeczcze idioci. To naprawde straszne. Nie wiem jak ci debile się teraz czują ale myślę że wszelkie działania zarówno prasy jak i opinii publizcnej powinny być zorientowane na ich ośmieszenie. najgorszym efektem nagłaśniania takich spraw jest to że bandyci uznają to za powód do dumy. Zróbmy coś by tak nie było w tym przypadku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hary Re: Bandyci złapani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.03, 17:55 Po zatrzymaniu, złamanie obu rąk w łokciach. Następnie przestrzelenie lewego kolana na wysokości rzepki. Amputacja obu jąder jest wymogiem walki z kretyńską, bezmózgową agresją. (bez znieczulenia!!!!). Więzienie w tym wypadku to zbytek łaski i rozrzutności. Niech s...ny walczą o życie każdego następnego dnia swojej nędznej i kalekiej egzystencji. Ot co! I niech mi tu obrońcy praw człowieka nie marudzą. To nie są ludzie, więc protesty nie są uzasadnione. Uff, już mi lepiej ale zdania nie zmieniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narinio Re: Bandyci złapani IP: *.246.189.217.tisdip.tiscali.de 13.06.03, 18:44 Nie da sie ukryc masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buch Re: Bandyci złapani IP: *.pl 13.06.03, 18:57 za dużo TVN-u chłopaki oglądali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angler PARTANINA IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 13.06.03, 18:58 czym sie ci kretyni chwala,chlopak tyle dostal ciosow i nie upadl,a mawaschi geri bylo wykonywane bardzo niestarannie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: PARTANINA IP: *.localdomain / 10.0.0.* 14.06.03, 12:55 Gość portalu: angler napisał: > czym sie ci kretyni chwala,chlopak tyle dostal ciosow i nie > upadl,a mawaschi geri bylo wykonywane bardzo niestarannie. Racja. Ten koleś jest na tyle debilowaty, że nic nie pojął z treningów. Zresztą nigdy nie pojmie. To przecież dresiarska tępa sznurówa, która nigdy niczego w życiu nie osiągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @aman Re: PARTANINA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 18:08 Gość portalu: angler napisał(a): > czym sie ci kretyni chwala,chlopak tyle dostal ciosow i nie > upadl,a mawaschi geri bylo wykonywane bardzo niestarannie. angler, jak tak czytam twoje wykrztuszenia, to życzę ci, byś następnym razem to ty siedział w takiej sytuacji. Mam nadzieję, że twoje pouczenia zostaną wypróbowane na sanym tobie. Bez pozdrowień, płytki cyniczny tępaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackie_brown Raz kogoś złapali... IP: 193.109.123.* 13.06.03, 19:04 A przecież takich przypadków są setki albo tysiące na wielu ulicach polskich miast. Wcale się nie dziwię, że poszkodowany nie poszedł na policję. Bo niby po co? Przecież w tym kraju przestępczość traktowana jest jako stan normalny. Policja jest zajęta ganianiem uczciwych studentów (tych z nie prywatnych uczelni) za picie piwa na trawniku. Groza!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRAWMAGA Re: Bandyci złapani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.03, 19:30 Ten skurw...Edimiał wielkie szczęście, że nia trafił na jednego łodzianina, mistrza wśród instruktorów KRAW MAGA. Może następnym razem szczęcie mu dopisze i spotkanie powinno być nagrane przez policję za pączki dla celów szkoleniowych. Jak skutecznie lać po mordzie dresów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winowy Re: Bandyci złapani IP: *.kolornet.pl / 192.168.2.* 13.06.03, 19:41 Tych sukinsynów co pobili chłopaka,powinni powiesić bez sądu a adwokatów, którzy podejmą się ich obrony nleży napiętnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. Bąbel ci wszyscy którzy minęli ich obojętnie... IP: *.bydgoska.ds.uj.edu.pl 13.06.03, 19:53 co to są za ludzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krok.. Re: ci wszyscy którzy minęli ich obojętnie...UWAGA! IP: *.sympatico.ca 13.06.03, 21:57 Gość portalu: prof. Bąbel napisał(a): > co to są za ludzie??? ________________________________________ ..mieszkam za granica i podziele sie jedna uwaga....interwencja osob przypadkowych ( np:przechodniow ) musi byc rozwazna....czesto wymaga odwagi i wspoldzialania innych przechodniow.... to nieodosobnione przypadki ,kiedy osoby bijace sie miedzy soba ,w przypadku interwencji osob trzecich,nagle zaczynaja atakowac WSPOLNIE!!!! osobe interwenujace...w ten sposob w miescie gdzie mieszkam zabito pare osob( uderzenie nozem )...apeluje o rozwage... najlepszym wyjsciem jest natychmiastowe dzwonienie na milicje ...na TZ:numer ...EMERGANCY.... Odpowiedz Link Zgłoś