butch.bmf 01.07.07, 13:25 dla wielu z was pytanie to wyda się głupie, ale trudno. wypełniam właśnie pewien formularz i nie wiem co wpisać w polu gmina czy bałuty czy może łódź. pomóżcie mi i się nie śmiejcie. thx. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaden.login pierDOŁY 01.07.07, 17:04 aaa202 napisała: > gmina Łódź A to skąd wzięte? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: bałuty to gmina? 02.07.07, 12:14 Jak byłam rachmistrzem spisowym, to się wpisywało powiat m. Łódź, gmina Łódź Bałuty - myślę, że GUS akurat wiedział, jak to wpisywać :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Fajnie było być rachmistrzynią... 02.07.07, 12:47 pamiętam, że był to nadspodziewanie duży zarobek. Ja wyciągnęłam 2700. Za to musiałam wszędzie jeść te nieszczęsne domowe placki. Przez trzy tygodnie żywiłam się wyłącznie tym, bo po takim placku plllacku, wszystkiego już się odechciewa. Cudny czas:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Fajnie było być rachmistrzem 02.07.07, 13:03 To prawda, było fajnie. Ja wyciągnąłem 1800, ale nie miałem rolników. Zaskakujące było to jak niektórzy obywatele, z początku nieufni, potrafili sie do obcego człowieka (mnie) przekonać. I jeszcze to, że spodziewając się sytuacji trudnych, takich nie napotkałem. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 No, początkowo, przy rozdawaniu tych ulotek 02.07.07, 13:09 zdarzały się starsze panie, które uznając mnie za naciągaczkę, oszustkę i złodziejkę, nie chciały nawet wziąć ulotki do ręki. Potem przepraszały, gościły, zwierzały się, a nawet ganiały mnie po "rewirze" z prowiantem. Jedyne przykre sytuacje to takie, kiedy ludzie uznawali mnie za urzędniczkę państwową władną załatwić im zasiłek, zapomogę, skierowanie na rehabilitację itd., prezentowali okaleczone ciała i całą swoją biedę, płakali. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Fajnie było być rachmistrzem/ynią 02.07.07, 15:33 Ja nawet nie pamiętam ile, ale byłam wtedy w takim dołku finansowym, że nawet jeśli to był tysiąc, to i tak cieszył. Spisywałam ludzi z bloku na Plantowej, mieszkało się wtedy dwa bloki od inwigilowanego, więc rzut beretem do pracy. Placków nie pamiętam, za to pyszną galaretkę od wiecznie odchudzającej się pani i womitogenną, bo czarną herbatę w znakomitym towarzystwie uczestnika bitwy o Anglię. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Wykaz polskich gmin na B 02.07.07, 12:45 pl.wikipedia.org/wiki/Gminy_polskie#B Odpowiedz Link Zgłoś