Dodaj do ulubionych

Ratunek przed Toyą

02.07.07, 19:44
Toya znów podnisła mi cenę abonamentu od sierpnia, a płacę już ponad 40 zł czy
ktoś wie o jakiejś telewizji kablowej w Śródmieściu. A może ktoś wie dlaczego
w różnych dzielnicach abonament kosztuje różnie.
Obserwuj wątek
    • nett1980 Re: Ratunek przed Toyą 02.07.07, 19:47
      Multimedia i Toya podzielily sie Lodzia , masz jeszcze talerze- Cyfre , n-
      tv ,polsat ...Mozesz tez zmiejszyc sobie ilosc kanalow w Toyi.
      • miejskie_narty Re: Ratunek przed Toyą 02.07.07, 21:23
        A najfajniejsze jest to, że jak chcesz w ogóle zrezygnować z TV w Toi, to mili państo automatycznie podnoszą ci cenę internetu o koszt najtańszego abonamentu TV, czyli o 6,5zł. Za tę zawrotną sumę można oglądać TVP1, TVP2, TVP3, TV Polonia i TVK Toya. Miodzio:)
        • jelonek72 Re: Ratunek przed Toyą 03.07.07, 11:37
          byłam ostatnio w biurze Toya przy paderewskiego - wypisac się z listy klientów
          :):) no nie powiem, biuro fajne - maja za co się pokazać :)
          • witlas2 Re: Ratunek przed Toyą 03.07.07, 11:54
            Ale wreszcie Polsat sport dołożyli, trochę ich to ratuje.
            A wiecie może o co chodzi z tą Toyą cyfrową? Bo byłem ostatnio na ich stronie i
            teoretycznie kosztuje to 9,90. Przy cenie pakietu podstawowego ponad 40 zł,
            oferta atrakcyjna, ale zapewne są inne haczyki i opłaty, tylko nieuważnie
            czytałem.
            • dudus68 Re: Ratunek przed Toyą 03.07.07, 12:05
              > Ale wreszcie Polsat sport dołożyli, trochę ich to ratuje.

Ale w dalszym ciągu nie wróciły CNN, BBC, CNBC itp., i to jak dla mnie
              dyskwalfikuje ich jako dostawcę tv. Toya jest chyba jedyną dużą kablówką w
              Posce bez tych programów.
            • big_news Re: Ratunek przed Toyą 03.07.07, 12:09
              O ile wiem, to Toya cyfrowa faktycznie kosztuje niecałą dyszkę, ale... do tego
              trzeba właśnie dołożyć ową cenę zwykłego abonamentu. Czyli łącznie jest to już
              miesięcznie ponad 50 zł. Byłem w sobotę u kuzyna, który sobie tę cyfrę fundnął.
              Jest podobnie jak z C+, Polsatem z satelity czy TVNowską cyfrą. Jak ciut więcej
              pada, jak gdzieś zagrzmi, to dekoder odmawia posłuszeństwa. Wtedy przechodzisz
              na tv analogową, czyli masz to samo co miałeś. Ale jak pogoda jest ładna, to
              faktycznie obrazki są w telewizorze wyraźniejsze.
              • witlas2 Re: Ratunek przed Toyą 03.07.07, 16:32
                W zasadzie to ch... z obrazkami :) Aż takim estetą nie jestem, ale fajnie
                byłoby mieć kilka fajnych programów więcej, a one są w cyfrówce. Mimo wszystko
                na razie się nie skuszę.
                • biker440 Re: Ratunek przed Toyą 04.07.07, 09:53
                  te dekodery to znowu ich wymysł by wydoić kasę. Zadałem im pytanie : Skoro mam
                  telewizor cyfrowy to po co mi dekoder??by oglądać telewizję cyfrową?? Nikt nie
                  umiał mi odpowiedzieć na to pytanie. Miałem miesiąc na próbę, ale oddałem.
                  Właściwie obraz nie za dużo się różnił, żaden program nie był w HD, więc to
                  tylko dojenie kasy od naiwnych klientów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka