Gość: felczer IP: *.lodz.mm.pl 11.07.07, 22:10 straszni demagodzy i populiści ci lekarze. Niby ludzie wykształceni a rozumuja na poziomie szkół komsomołu. Podwyzka z NFZ to nie to samo co nieopadtkowany pieniądzod pacjenta. Ale strach brac co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Misio panie Bukowiecki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 23:42 Czytujesz autorzyno forum pod swoimi wypocinami od czasu do czasu? Zauważyłeś może że wypociny stoją w rozbieżności z forum? Nie dało czasem do myślenia? W CZMP moja koleżanka leżała przez 6 dni bez usg po krwotoku w pierwszym trymestrze, bo konowały strajkują. Ale dla Bukowieckiego ważna jest martyrologia konowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: panie Bukowiecki... IP: *.toya.net.pl 12.07.07, 10:58 chyba nie o to mu chodzilo:( W tej martyrologii konowala jest pacjentka, a ma mniejsza opieke, bo lekarzy za malo. Z drugiej strony kiedy w Polsce przestaniemy bac sie zadac od lekarzy tego, co sie nam nalezy. Jezeli kobieta po krwotoku tyle dni cierpliwie czekala, to ja sie dziwie. Powinnna zazadac usg. Niechby jej wtedy ktorys odmowil. Nie cierpie olewania - ani przez pracodawcow, ktorzy uwazaja ze jak mi sie nie podoba to sobie moge wyjechac, ani przez kogokolwiek innego, np. lekarzy - nie podoba sie to idz do innego albo prywatnego. Strach przed nieznanym, cierpienie to dla nich nic. Po co prostaczkom cokolwiek tlumaczyc? Jeszcze nie spotkalam takiego, a niestety - wielu musialam poznac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperat Re: panie Bukowiecki... IP: *.crowley.pl 12.07.07, 12:54 Niezłe brednie wypisują, moja żona po krwotoku trafiła do CZMP po 6 dniach „walki” miała zrobione usg a z nią na sali są kobiety które 2 tygodnie leżą i jedyne badania jakie im wykonują - beta hcg. Oczywiście za kasę w kieszeń można załatwić wszystko i wszędzie nawet podczas strajku. Życzę zdrowia wszystkim zaniedbywanym pacjentom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: panie Bukowiecki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 12:54 ano jesteś pewna że to USG było potrzebne??? krwotok w pierwszym trymestrze oznacza poronienie... więc czego robic USG? nie masz wiedzy o przypadku a zakładasz złą wolę i niekomtencje lekarzy fuj nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: panie Bukowiecki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 12:55 oczywiście: niekompetencję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperat Re: panie Bukowiecki... IP: *.crowley.pl 12.07.07, 12:59 nie wiesz o czym piszesz pewnie sam jesteś jednym z tych co strajkują a w godzinach pracy robią na państwowym sprzęcie badania za kasę do swej kiesy. A tak dla Twej wiedzy badanie to było niezbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Porodów więcej, lekarzy mniej IP: *.toya.net.pl 12.07.07, 00:47 już kolejny mój znajomy ma przykre doświadczenie szpitalne podczas tego strajku, personel szpitalny traktuje pacjentów jako zło konieczne, jako ludzi którzy śmią im zawracać głowy podczas gdy ci strajkują, co oznacza w ich mniemaniu, że nic się pacjentowi nie należy, a na pewno już nie dobre słowo i ciut uprzejmości i nikt nie wmówi mi, że należą się im podwyżki, bo w normalnosci podwyżki daje się za dobra pracę, a tu takowej nie ma juz od bardzo dawna. I nikt normalny złemu pracownikowi nie daje podwyzki. Weźcie się wszyscy lekarze za siebie i zacznijcie traktować swoich pacjentów z życzliwością i szacunkiem jako dla siebie żądacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jffj Biedne dzieci w LODZI sie rodza IP: *.bel.vectranet.pl 12.07.07, 09:28 jak dorosna to sie z tego syfu wyprowadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi7 Re: Biedne dzieci w LODZI sie rodza IP: *.toya.net.pl 12.07.07, 10:12 nie tak predko tutak sa panami doktorami a tam beda polaczkami pieniadze to nie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
adwach właśnie!!!! 12.07.07, 11:24 Tu są kimś ważnym - tam będą zwykłymi doktorkami ze wschodu. I dlatego kto miał pojechać to już tam pojechał - reszta i tak zostanie. Tutaj z normalnej pensji, łapówek i dorabiania w prywatnych przychodniach budują sobie domy. Tam niestety branie w łapę jest ZABRONIONE!!!! Ponadto trzeba znać angielski a z tym wśród naszych konowałów nie jest najlepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
kasius68 Re: właśnie!!!! 12.07.07, 14:30 No pięknie,typowe polskie myślenie rodem z Radia Maryja.Wypuścić jad na rodaka.Czy sam chciałbyś zarabiać 1500 PLN za odpowiedzialność za ludzkie życie i zdrowie?Dorabiają w prywatnych gabinetach,bo muszą z czegos żyć,a ich koledzy w Londynie mają 10 razy tyle.Czy typową cechą forumowiczów musi być zawiść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Porodów więcej, lekarzy mniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 15:06 Co to znaczy "od zatrzęsienia" panie Bukowiecki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatrzynka Re: Porodów więcej, lekarzy mniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 16:08 Za 1500 zł na ich miejscu przyszłabym zrobić sobie kawę, posiedzieć i popatrzeć. 10 lat pracy w pocie czoła by zdobyć wykształcenie i 1500 zł, a taki bliźniak jeden z drugim czy nasz inteligentny inaczej minister edukacji zarabia kilkanaście razy tyle i jeszcze może ustawiać przetargi...Jeśli tak bardzo wam przeszkadza, że nie macie pomocy to idźcie do prywatnego - właśnie WASZ rząd w ten sposób dba o wasze zdrowie, waszych żon, które napłodzą kolejnych bachorów głosujących w przyszłości na pis i innych antysemitów. 3MAM kciuki za lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperat Re: Porodów więcej, lekarzy mniej IP: *.193.160.244.b.tvsat364.lodz.pl 12.07.07, 21:43 mam nadzieje że będziesz cierpieć i prosić o pomoc a ludzie będą szydzić z Ciebie tak jak teraz się to dzieje w niektórych szpitalach ps.na pis nie glosowałem-zresztą nigdy na nikogo nie głosowałem bo mam władze w du..pie-każda myśli jak sobie dogodzić Odpowiedz Link Zgłoś