hubar 20.06.03, 18:28 Mam nadzieję, że Miasto wybierze najlepszego inwestora i że wreszcie Fala będzie działała jak trzeba. No panowie włodarze Miasta, nie spiaprajcie tego! PS Ale się Resset ustawił. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Irek Re: Trzech chętnych na Falę IP: *.toya.net.pl / 192.168.2.* 20.06.03, 21:14 Kąpałem się na tym obiekcie w czasach szkolnych i mam nadzieję, że jak będę na emeryturze to może też wreszcie będę mógł tam popływać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Trzech chętnych na Falę IP: 217.98.54.* 20.06.03, 22:40 Nareszcie, nie mogę się już doczekać. Chcę popływać na Fali tak jak kiedyś!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Trzech chętnych na Falę IP: 217.98.54.* 20.06.03, 22:41 hubar napisał: > PS Ale się Resset ustawił. A kto to ten Resset Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Trzech chętnych na Falę 20.06.03, 23:48 Gość portalu: Maciek napisał(a): > A kto to ten Resset -- Hehe ale mi się śmiesznie przekręciło nazwisko pana Witolda Rosseta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Kilku chętnych na nową "Falę" 21.06.03, 17:46 Inwestorzy z Niemiec, Holandii, Słowenii i Polski zainteresowani są budową parku wodnego "Fala". Do wczoraj mogli składać oferty, które w poniedziałek zostaną komisyjnie otwarte w wydziale gospodarowania majątkiem UMŁ. - Musimy sprawdzić, czy oferty są zgodne z wymogami formalnymi. Wiem, że trzech oferentów zaakceptowało nasze warunki budowy aquaparku, bo przystąpili do określenia swoich warunków - mówi Witold Rosset, wicedyrektor wydziału gospodarowania majątkiem UMŁ. - Gmina Łódź chce wnieść aportem grunty dawnego kąpieliska. Inne rozwiązanie polegałoby na tym, że miasto zagwarantuje inwestorowi wieloletnie zarządzanie terenem "Fali" i wykupienie usług np. zajęć z nauki pływania, gry w tenisa itp. Negocjacje z potencjalnymi inwestorami zaplanowano w czasie wakacji. W tym okresie trzeba będzie sprawdzić wiarygodność finansową inwestora i określić czas trwania budowy. We wrześniu z projektem inwestycji zapozna się Rada Miejska. To radni muszą zdecydować o zaangażowaniu gminy w ten projekt. Koszt budowy aquaparku to prawie 100 mln zł. Ważne jest, żeby ponaddziesięciohektarowy teren "Fali" zajęły nie tylko baseny i brodziki, ale też kręgielnie, fitness kluby, korty tenisowe, sztuczna plaża, ścieżki zdrowia. To ma być kompleks wypoczynkowy z prawdziwego zdarzenia. (jxb) - Dziennik Łódzki lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/279260.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Kilku chętnych na nową 'Falę' IP: 217.98.54.* 22.06.03, 19:02 Coraz bardziej mi się to podoba Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Chętni na Falę 24.06.03, 00:30 Polska, niemiecka i słoweńska firma chce odbudować kąpielisko Fala Wczoraj komisja złożona z urzędników łódzkiego magistratu otworzyła koperty z ofertami na zagospodarowanie największego łódzkiego kąpieliska. Oferty złożyły trzy spółki: *Centrum Inwestycyjno-Finansowe z Bydgoszczy, *słoweńskie Makro 5 Inwestycje, oraz *Deyle Polska z kapitałem niemieckim. Firma z Bydgoszczy nie wybudowała jeszcze żadnego aquaparku. Większe doświadczenie mają Słoweńcy i Niemcy. Ci pierwsi zbudowali w swoim kraju jeden taki obiekt. Natomiast Deyle Polska ma na koncie wiele kąpielisk, głównie w Niemczech. Miasto próbuje sprzedać kąpielisko od 10 lat. Raz doszło nawet do podpisania listu intencyjnego, ale inwestor się wycofał. Skąd obecne zainteresowanie Falą? - Zrezygnowaliśmy z próby sprzedaży obiektu. Nie szukamy kupca, tylko partnera - tłumaczy Witold Rosset z wydziału gospodarowania majątkiem UMŁ. Gmina chce założyć z inwestorem spółkę. Ziemia i zrujnowany obiekt zostaną do niej wniesione aportem. Urzędnicy chcą, by budowa rozpoczęła się w przyszłym roku. Najpierw jednak radni muszą podjąć uchwałę powołującą do życia spółkę z inwestorem. - Chcemy, by łodzianie mogli się kąpać w nowym parku wodnym za dwa lata - deklaruje Rosset. www1.gazeta.pl/lodz/1,35136,1541433.html Ciekawe, która wygra. Czy któraś wygra. Odpowiedz Link Zgłoś