Gość: marol IP: *.toya.net.pl 17.07.07, 20:23 niewiem co wy o tym myslicie ale ktoś chce Łódż pozbawić atrakcyjnych połączeń lotniczych dzieje się to samo co z S8 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: osito Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:40 Gość portalu: marol napisał(a): > niewiem co wy o tym myslicie ale ktoś chce Łódż pozbawić atrakcyjnych > połączeń lotniczych Ja nawet wiem kto - zarząd lotniska. Oni by chcieli, żeby było tyle, ile jest teraz, ewentualnie o jedno czy dwa mniej - właściwie coś się dzieje, jakieś samoloty latają, ale napracować się za bardzo nie trzeba, a niezła kasa co miesiąc wpada do kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.toya.net.pl 17.07.07, 20:51 Myślę, że decyzja już zapadła. Wystarczy spojrzeć na rozkład lotów do Rzymu i Paryża. Zbiegiem okoliczności 28.10 mają się zacząć z Poznania (żadna konkurencja dla Warszawy) i od tej daty z Łodzi nie da się zarezerwować lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirco Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:11 Jeśli "większość pracowników przeszła na zwolnienia chorobowe", to...rozgonić to bractwo. Centralwings jest firmą państwową. Jeśli jej pracownicy mają takie podejście do pracy, to w trosce o funkcjonowanie firmy jestem za rozwiązaniem jej lub przeniesieniem tam, gdzie inni będą po prostu pracować. I mało mnie obchodzi, czy będzie to Łódź, Kraków czy Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komentator Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.profiline.pl 18.07.07, 16:31 Ciekawe jak firma zajmująca się PRem (www.martis-consulting.pl) przeprowadzi audyt w HR, Marketingu i innych działach Centralwings jak np Operacje Naziemne?? POWODZENIA! Firma ma jednak jak się okazuje wiele wspólnego z lotnictwem... Pracował w niej Rzecznik LOTU i obecnie pracuje żona świeżo awansowanego przez Zarząd Dyrektora Sprzedaży. Nic dziwnego, że firma wygrała w PRZETARGU ;) Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? 17.07.07, 21:12 od dawna wiadomo, że warszawka nie może znieść żadnej konkurencji z Łodzi i zawsze robi wszystko aby ją wykosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: 84.77.245.* 17.07.07, 21:15 Czyli biznes po polsku. Odsprzedać ten kraj komuś jak najprędzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:46 no tak skończyły się imprezki integracyjne i wyjazdy do okoła świata za firmowe pieniądze to trzeba teraz protestować. Życzymy udanego urlopu i powrotu do zdrowia wszystkim chorującym. Kolega po fachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. z Łodzi do Warszawy IP: *.49-82-r.retail.telecomitalia.it 17.07.07, 22:09 Wczoraj (poniedziałek) lot z Łodzi do Rzymu był opóźniony o 8 godzin i odbył się z Warszawy. Pasażerów przewieziono autobusami z lotniska w Łodzi na Okęcie, skąd wylecieli 30 minut po północy. W Rzymie dolecieli nie na planowane lotnisko Ciampino, ale na oddalone o 40 km Fiumicino. Porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Glupota ludzka! IP: *.pool85-58-129.dynamic.orange.es 18.07.07, 10:47 Kolego S. nie wiem kto naopowiadal ci takich bzdur ze lotnisko Fiumicino jest oddalone od Rzymu o 40 km, to Lotnisko Champino jest lotniskiem podrzednym, bez wiekszego znaczenia dla narodowych przewosnikow, jest male niewygodne i w dodatku zle skomunikowane z centrum miasta! Mieszkalem tam 7 miesiecy wiec wiem to z wlasnego doswiadczenia! co wiecej pasazerowie ci mieli szczescie (pomijajac start z WAW i opoznienie) poniewaz z champino o godzinie o ktorej ladowal samolot tj. przed 3 nie ma jak sie przedostac do centrum, pierwszy autobus odjezdza okolo godziny 6 a taksowka kosztuje ok 60-70 euro! lotnisko Fiumicino ma polaczenie koleja z glownym dworcem w Rzymie-Termini, bilet kosztuje 10 euro i pociag odjezdza co 15 min 24h/7 Nastepnym razem sie zastanow dwa razy zanim palniesz jakas bzdure! gratuluje wyobrazni. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: 212.2.101.* 18.07.07, 01:22 o jakich wyjazdach dookoła świata mówisz??? Jeżeli ktoś lata, to po Europie i na pewno nie dla przyjemności, tylko dlatego, że ma okreslone zadania do zrealizowani. Nie wiem, jak Ty, ale ja jednodniowego wylotu do Londynu (wylot rano, powrót wieczorem) nie zaliczam do rozrywek. A co do wyjazdów integracyjnych, to były raczej skromne i trudno je porównywać do podobnych imprez organizowanych przez prywatne korporacje, więc wyluzuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komentator Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.profiline.pl 18.07.07, 15:44 O ktoś nie został zaproszony i może w końcu dać upust swojej tłumionej zazdrości. A po świecie latało się oczywiście dla zabicia biurowej nudy i zeby inni mieli czego zazdroscic!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 16:45 Czuję zapach urażonej prowincji. Z tego co wiem to zachowanie pracowników łódzkiego oddziału Centralwings cechowało zapalczywe wykorzystywanie firmy do prywatnych celów, które było oburzające w świetle milionowych strat spółki. Zaprosić mnie nie mogliście, ponieważ pracuję od lat w konkurencyjnej linii lotniczej, a w tej branży wieści szybko się rozchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: 212.2.99.* 18.07.07, 20:46 No skoro pracujesz dla konkurencji, to raczej oczywiste że będziesz tu rozsiewał kłamliwe plotki. Może przedstawisz jakieś dowody, zamiast pisać puste i wyssane z palca dyrdymały!? Do jakich to prywatnych celów i kto wykorzystał Centralwings? Czekamy na te objawione prawdy boże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.07.07, 10:46 Gość portalu: Michał napisał(a): pracuję od lat w konkurencyjnej linii lotniczej, a w tej branży wieści szybko się rozchodzą. To dlaczego konkurencie nie latacie z Łodzi i nie chcecie być lepsi od Centralwings. Tylko proszę niemów, że Łódź nie ma potencjału i trzeba zrobić badania (kolejne) gdzie najbardziej opłaca się latać, bo jest to już śmieszne. Lepiej powiedz ile dostajecie w łapę o d W-ich decydentów, byle tylko nie latać z Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.toya.net.pl 19.07.07, 10:56 > To dlaczego konkurencie nie latacie z Łodzi i nie chcecie być lepsi od > Centralwings. Tylko proszę niemów, że Łódź nie ma potencjału On jest z Ryanaira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:38 Pracuję w tradycyjnej linii lotniczej jednej z największych w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.toya.net.pl 19.07.07, 22:08 G... wiesz o tej branży sprzedajesz bilety lotnicze i nic więcej. Czy mam jeszcze napisac gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:19 Muszę Cię rozczarować "kulturalny" specjalisto z bożej łaski nigdy biletów nie sprzedawałem. Pozdrowienia. Życzę Ci szbkiego podszkolenia się w linii lotniczej z prawdziwego zdarzenia, a nie w wiejskim kurniku, stworzonym przez kolesi z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:46 Zrozumcie, że dobrze zarządzane przedsiębiorstwo nie kieruje się sentymentami lecz precyzyjnie przygotowanym i przemyślanym planem, pozwalającym uzyskać jak największe zyski. Rozpatruje się wszystkie czynniki wpływające na powodzenie przedsięwzięcia. Do tego by łódzkie lotnisko było atrakcyjne dla linii lotniczych niezbędna jest odpowiednia infrastruktura zarówno port lotniczy, jak i komunikacja naziemna nie spełniają wymaganych oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodz to kara LOdz umiera a nie rozwija sie IP: *.bel.vectranet.pl 17.07.07, 22:11 chyba ze DEll to rozwoj?Wladze miasta LOdzi NIEROBY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LOdz to kara dla calego wojewodztwa!!!!!!!!!!!!!11111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.4web.pl 17.07.07, 22:43 Bardzo mnie ciekawi jak i komu taniej wychodzi prowadzenie biura w Warszawie niż w Łodzi????????????? A może jakaś ciocia albo wujek potrzebują miejsca pracy dla synka i nie będa go przeciez wysyłać do marnej, zapyziałej Łodzi do ktorej już niedługo nijak nie da sie dojechac niczym.Pociąg jedzie prawie 3 godziny, szkoda dziecko męczyc .Lepiej przenieść biuro do warszawki. Przecież będzie prościej, no nie??? A tak swoją drogą to z Łodzi i tak w niewiele stron można polecieć. Dobrze, że chociaż do Anglii da się stąd ruszyć, bo jeśli chodzi o urlop to pożal sie boże. Mamy raz w tygodniu lot do Tunezji. No bo po co Łodzi więcej? Zawsze byliśmy tylko satelitą stolicy, z która do dzis warszawka się nie liczy, a nasze władze zamiast coś robic to latają wylącznie na pielgrzymki. Ciekawe skąd? Z Warszawy czy z Łodzi specjalnymi samolotami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: 212.2.101.* 18.07.07, 01:26 To oczywiste że biuro w Warszawie jest o połowę droższe! Są twarde dane i nie ma co dyskutować. Tu chodzi o to, że nowy prezio LOTu, żeby nie mieć kłopotów ze swoim związkami zawodowymi w LOT zawarł z nimi układ - nie będzie zwalniał ludzi w LOT, tylko będzie ich przesuwał do spółek zależnych takich jak Centralwings. Stąd cały pomysł na rozwalenie łódzkiego biura, doprowadzenie do sytuacji, gdy pracownicy sami sie zwalniają - a w LOT czekają już "zastępcy". Niestety są to dość mierne indywidua - jakieś panie po 50tce, eks-stewardessy z którymi nie wiadomo, co począć etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OriginalPirate E TAMM....! IP: *.chello.pl 18.07.07, 01:46 Tradycyjna spiskowa teoria dziejow. Powody sa proste i racjonalne: 1. To co wszyscy pisali: w warszawskim locie jest za duzo pracownikow. Mozna za darmo ich zatrudnic w Centralwings, o ile ci sie w Łodzi zwolnia sami. 2. Biurowiec LOTu w Wwie przy 17 stycznia stoi czesciowo pusty, wiec mozna za darmo wynajac powierzchnie biurowa. Czyli tezy ze w Warszawie bedzie Lotowi drozej mozna miedzy bajki wlozyc. A teza ze Warszawa sie boi Łodzi brzmi smiesznie. To jak stwierdzenie ze Rosja sie boi Bialorusi. Warszawa ma w d... Łódź i na tym caly problem polega. Łodzkie wladze nie sa w stanie skoncentrowanego na sobie miasta stolecznego zainteresowac poprawa losu Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Re: E TAMM....! IP: 212.2.101.* 18.07.07, 02:31 Akurat bywałem w tym biurowcu LOTu i żadnych pustek tam nie widziałem. Być może że się znajdą, jak przesuną sporą liczbę swoich pracowników do spółek zależnych. A co do kosztów wynajmu to nie one mają tu kluczowe znaczenie, ale pensje pracowników, a zapewniam cię, że w Warszawie ludzie o gorszych kompetencjach wezmą dwa razy takie pensje, jak aktualnie zatrudnieni pracownicy łódzkiego biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORP Re: E TAMM....! IP: *.chello.pl 18.07.07, 09:12 1. Tak, poprzesuwa sie - taka idea. 2. Wszystko jedno czy w Wwie wezma dwa razy wiecej - oni przeciez juz sa zatrudnieni w Warszawie a Lot nie moze ich zwolnic - sam to napisales. Tak wiec ciecie kosztow polega na zwolnieniu pracownikow w Łodzi. Dodatkowo z Łodzi wszedzie daleko biznesom - brak jest wielu uslug b2b z powodu niewielkiej (raczej prawie zadnej?) koncetracji biur. W Warszawie w zagledbiu na Sluzewcu jest wszystko czego moga chciec i nawet jak placa pracowniko trzy razy wiecej a za biuro dwa to nadal im sie oplaca. Łodz przegapila swoja szanse i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Re: E TAMM....! IP: *.profiline.pl 18.07.07, 15:25 O czym ty mówisz. Na tą skale na jaką działa Centralwings, to niczego nam w Łodzi nie brakowało i Warszawa niczego więcej nam nie zaoferuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteo_expert Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.skomur.pl 18.07.07, 01:57 Szczerze miłosnicy lotnictwa i lotniska mają dosyć tekstów o wycofywaniu się linii z EPLL, czemu akurat Łódź...Direct miał latac i??? i ni ma...jakoś z innych lotnisk central lata i nie marudzi zarządowi portu ze musi zlikwidować połączenie...Przewaga innych portów nad naszym jest prosta, nawet jeśli są lub mają byc zlikwidowane połaczenia cntrala, pojawiaja sie inne np Lufthansy, Sky Europe czy innego przewoźnika...U nas nie da się załatac "dziury" bo po prostu nie ma "czym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: 217.153.8.* 18.07.07, 10:05 A mnie to wszystko po prostu bardzo smuci. Raz poleciałem z Łodzi do Rzymu, pomijając lekkie opóźnienie, było to po stokroć lepsze rozwiązanie, niż transfer do wawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: 213.17.170.* 18.07.07, 10:53 Prowadzenie firmy tańsze w Warszawie - odpowiedź jest jedna ha ha ha ha ha ha ha. Wynajęcie powierzchni,przystosowanie jej, budowa nowego zespołu pracowników (opłacanych pewnie lepiej) itd. to ma byc oszczędnośc i taniość a la LOT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: 212.2.99.* 18.07.07, 11:03 Zwolnili Panią Bogusową gwiazdę PR, tak szanowaną w świecie mediów i przez byłego Prezesa Kociołka - mój Boże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.profiline.pl 18.07.07, 15:23 Jeszcze nie zwolnili... Spokojnie, dziennikarze popełniają też tzw. kaczki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.07.07, 09:32 a to tym bardziej szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ziomal Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: 83.2.170.* 18.07.07, 21:41 tak jak przesuneli S8 tak Edgar przeunie łódzkie lotnisko do scyzorków(czytaj: Kielc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinek Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.toya.net.pl 19.07.07, 09:25 Na toyii mówili, że Cw planuje jedno połączenie na Wyspy Brytyjskie sądze, że to będzie Endyburg. Ta wiadomość na stronie toyi nazwya się Quo Vadis Centralwings? zostało nadane 17 lipca 2007 roku. www.toya.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinek dokończenie IP: *.toya.net.pl 19.07.07, 09:26 mam link: moya.toya.net.pl/pop_videowydarzenia.php?c=7565&m=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika od listopada: PARYZ-srody i piatki : RZYM- soboty IP: *.toya.net.pl 19.07.07, 17:45 wystarczy wybrac termin listopadowy w rezerwacjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: od listopada: PARYZ-srody i piatki : RZYM- so IP: *.retsat1.com.pl 19.07.07, 19:41 No to zajebioza.Rzym raz w tygodniu?Szkoda,że nie raz w miesiącu.Najlepiej niech w ogóle zlikwidują ten kierunek i wycofają się od Nas.Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
stanish Re: od listopada: PARYZ-srody i piatki : RZYM- so 20.07.07, 14:09 Alez oni maja to wszystko dokladnie zaplanowane. Rzym raz w tyg, bedzie malo pasazerow, to powiedza, ze malo ludzi lata i zlikwiduja. Debile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: od listopada: PARYZ-srody i piatki : RZYM- so IP: *.lodz.msk.pl 21.07.07, 11:46 > No to zajebioza.Rzym raz w tygodniu?Szkoda,że nie raz w miesiącu.Najlepiej > niech w ogóle zlikwidują ten kierunek i wycofają się od Nas.Brak słów. Polityka wygaszania popytu. Połączenia prawdopodobnie znikną w maju/czerwcu 2008, kiedy CW będzie potrzebował samolotów na czartery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: od listopada: PARYZ-srody i piatki : RZYM- so IP: 213.52.175.* 21.07.07, 20:20 Zniknie, ale zanim rozpocznie sie zimowy rozklad lotow. "Bo bilety sie na zimie sie sprzedawaly." Pozdro, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: od listopada: PARYZ-srody i piatki : RZYM- so IP: *.toya.net.pl 27.07.07, 11:34 www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/dokad;leci;centralwings,20,0,255508.html Pojawił się chyba problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Czy Centralwings zniknie z Łodzi? IP: *.cable.ubr12.edin.blueyonder.co.uk 20.07.07, 20:10 cos mam wrazenie ze to nowe polaczenie na wyspy to bedzie Shannon zamiast Ryanaira. i tak bedziemy stac w miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Ruszył rozkład zimowy IP: *.retsat1.com.pl 20.07.07, 20:48 Dziś na stronie Centrala ruszył rozkład zimowy lotów.Jak wiadomo z Łodzi do Paryża polecimy 2/tyg. a do Rzymu tylko 1/tyg.Choć marnie to wygląda to jednak np.z Wrocławia do Rzymu lotów w rozkł.zimowym w ogóle nie ma(czyli pewnie zlikwidowali).Co do likwidacji połączeń to z WRO podobno od listopada przestaje także latać Ryan(Frankfurt Hahn)-to już drugie skasowane połączenie z tego miasta po Mediolanie.Ciekawe czy Ryan nadal planuje otworzyć baze we WRO skoro kasuje kolejne połączenie?Z Gdańska natomiast wycofuję się Wizz(Cork).Więcej do poczytania na www.pasazer.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cardiacus Re: Ruszył rozkład zimowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 22:15 Tak.. Wizz jednocześnie zwiększy częstotliwość na trasie POZ-Londyn. Poznań odlatuje..a my zbijamy bąki, klepiemy lotniskową biedę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Ruszył rozkład zimowy IP: *.lodz.msk.pl 21.07.07, 11:48 > Tak.. Wizz jednocześnie zwiększy częstotliwość na trasie POZ-Londyn. Poznań > odlatuje..a my zbijamy bąki, klepiemy lotniskową biedę. Kolejny dowód, że Łodź znalazła się w III lidze miast Polski- razem ze Szczecinem, Bydgoszczą i Zieloną Górą. Pocieszmy się, że za nami jest jeszcze np. Lublin i Białystok, a nad takim np. Hrubieszowem czy Ciechanową mamy jeszcze sporą przewagę. Odpowiedz Link Zgłoś