Dodaj do ulubionych

Dopłyneła wolnośc i normalność

IP: *.mirtel.net 22.06.03, 20:26
Holenderski statek-klinika aborcyjna może mieć problemy. Jednostka wpłynęła
do portu we Władysławowie, łamiąc procedury. Kapitan portu zapowiedział, że
dopóki nie otrzyma wyjaśnień, dlaczego statek wpłynął do Władysławowa bez
pozwolenia, jednostka nie opuści portu. W tej chwili "Langenort" przechodzi
odprawę celno-paszportową.

Prokuratura Rejonowa w Pucku uzależniła podjęcie ewentualnych działań od
wyników odprawy celno-paszportowej. Mogą być różne sytuacje – wyjaśniał
dziennikarzom prokurator Witold Niesiołowski - albo celnicy zaplombują
medykamenty niedopuszczonych w Polsce, bez możliwości dysponowania nimi na
polskim obszarze celnym i polskim terytorium, albo możliwe, że nastąpi
zatrzymanie.

Jednocześnie zaznaczył, że francuskie tabletki wczesnoporonne RU486 mają
prawo znajdować się na pokładzie statku, gdyż w Holandii, pod banderą której
pływa, są dopuszczalne

To news ze strony RMFKi. Ja sie ciescze, ze ten statek przypłynął. Wywołał
dyskusje, której bał sie pseudolewicowy rząd Milera. Powinnismy sie cieszyc,
że ktos na swiecie chce nam przywrócic normalnosc. bo jak patrze na tych
buraków z LPR-u ..... to naprawde dziekuje, ze ten statek przypłynął. I w
końcu ktos byc moze upomni sie o godnosc polskich kobiet, które niestety
zyja w pieprzonym katolandzie zwanym inaczej ciemnogrodem
Obserwuj wątek
    • majass Re: Dopłyneła wolnośc i normalność 23.06.03, 10:42
      Jajkami rzucaja bo innej broni nie mają. Banda facetów o zapuszczonach mózgach
      w Średniowiieczu decyduej o losie kobiet. Jak zwykle u nas ..... Nieważne, ze
      ciebie nie tyczy wazne jak głosno morde drzesz. Przykre. Jestem z wami Kobiety
      na Falach
      • kangi Re: Dopłyneła wolnośc i normalność 23.06.03, 17:21
        Ja uwazam ,ze to co moje powinno być tylko moje. I to co mam w sobie i jaką
        podejme decyzje zalezy od mojego sumienia, danej sytuacji. Kobiety powinny mieć
        prawo wyboru. Choć ja nie usunełam bym swojego dziecka. To jednak powinnam ten
        wybór mieć....
    • Gość: gosia Re: Dopłyneła wolnośc i normalność IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 22:45
      A ja nie rozumiem dlaczego w tak kontrowersyjnej sprawie, która powraca
      nieustannie jak bumerang, najczęściej jest wykorzystywana do rozgrywek
      politycznych, do tej pory nie zapytano społeczeństwa o zdanie. Powinno być
      referendum w sprawie ustawy o aborcji, ludzie by się wypowiedzieli i sprawa
      załatwiona. Bo jeśli chodzi o wynik to jestem zupełnie spokojna. Najwięcej
      szumu robi garstka oszołomów w takim wieku że ich już problem aborcji nie
      dotyczy.

Osobiście uważam aborcję za zło, ale czasami konieczne "mniejsze zło".
      Natomiast nie popieram stosowania aborcji jako środka antykoncepcyjnego. Uważam
      że uchwalenie legalizacji zabiegu powinno być połączone z szeroko zakrojonymi
      działaniami dot. edukacji seksualnej i środków antykoncepcyjnych. Te ostatnie
      powinny być szeroko dostępne czyli przede wszystkim tanie. Największy problem
      na dzisiaj, to brak rzetelnej wiedzy na temat seksuologii dla młodzieży.
      • majass Re: Dopłyneła wolnośc i normalność 23.06.03, 22:56
        Gość portalu: gosia napisał(a):

> A ja nie rozumiem dlaczego w tak kontrowersyjnej sprawie, która powraca
        > nieustannie jak bumerang, najczęściej jest wykorzystywana do rozgrywek
        > politycznych, do tej pory nie zapytano społeczeństwa o zdanie. Powinno być
        > referendum w sprawie ustawy o aborcji, ludzie by się wypowiedzieli i sprawa
        > załatwiona. Bo jeśli chodzi o wynik to jestem zupełnie spokojna. Najwięcej
        > szumu robi garstka oszołomów w takim wieku że ich już problem aborcji nie
        > dotyczy.
        >
        > Osobiście uważam aborcję za zło, ale czasami konieczne "mniejsze zło".
        > Natomiast nie popieram stosowania aborcji jako środka antykoncepcyjnego.
        Uważam
        >
        > że uchwalenie legalizacji zabiegu powinno być połączone z szeroko zakrojonymi
        > działaniami dot. edukacji seksualnej i środków antykoncepcyjnych. Te ostatnie
        > powinny być szeroko dostępne czyli przede wszystkim tanie. Największy problem
        > na dzisiaj, to brak rzetelnej wiedzy na temat seksuologii dla młodzieży.

Tak Tak referendum. Jestem za...... Ucieło by to sprawe raz na zawsze. Mam
        tylko jedna wątpliwośc, ze szczególnie ludzie młodzi mogli by je olać i o
        temacie zadecydowały stare babcie ,rydzyki i inni giertrychopodobni.
        Co do edukacj seksualnej to no comment. XXI wiek państwo wchodzace do Uni
        Europejskiej a u nas w szkołach mówi się o kalendarzyku i ze gumki to grzech.
        Skandal i wstyd. A najgorsze jest to, ze czarni pajce w sutannch mają taki
        wpływ na nasza klasę poltyczną(wszystkie opcje w przypadku lewicy jest to po
        prostu żenujace) ,że nikt nie chce tego zmienić
      • raszefka Re: Dopłyneła wolnośc i normalność 24.06.03, 19:14
        Gość portalu: gosia napisał(a):

>
        > Osobiście uważam aborcję za zło, ale czasami konieczne "mniejsze zło".
        > Natomiast nie popieram stosowania aborcji jako środka antykoncepcyjnego.

Ciekawość, w jakiej sytuacji wobec tego popierasz takie działanie?
        POzdr. :)

p.s. polecam temat na FORUM KOBIETA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka