Gość: robbie IP: *.toya.net.pl 25.06.03, 12:46 Niby brzydkie, szare, a jednak za bardzo się do nich przyzwyczaiłem ;) Są one nieoderwalnym krajobrazem z mojego okna. Kto mieszka na Górnej i widzi przez okno te 2 średnie i 1 wyższy komin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maruda Re: Kominy... IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.06.03, 18:37 Jak się wychylę widze z balkonu kominy EC4. Ale piękne to one nie są :( Choć kusi mnie, by kiedys w jakis sposób odstać się na górę wyższego. Musi być wspaniały widok! Odpowiedz Link Zgłoś
igrek_oficjalny Re: Kominy... 25.06.03, 20:23 A ja mam IDEALNY widok na kominy "którejś tam" EC położonej tuż obok tesco na włókniarzy. Z mojego okna widać sad, szklarnie (mieszkam na teo :)) w oddali bloki i Żabieniec, a nad wszystkim górują kominy... :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robbie Re: Kominy... IP: *.toya.net.pl 25.06.03, 20:40 No to mówimy o tych samych. Wejść na niego chyba bym się nie odważył, zwłaszcza, że za ochronę masz druty jako poręcz i metalową, prześwitującą siatkę pod nogami ;) A poza tym każda taka budowla musi byc trochę elastyczna, więc na silnym wietrze taki komin pewnie waha się parę metrów od pionu. P.S. Przez te kominy dawno temu zawiesili chyba połączenia lotnicze!! :| Odpowiedz Link Zgłoś
igrek_oficjalny Re: Kominy... 25.06.03, 20:54 Z całym szacunkiem, ale chyba nie mówimy o tych samych, ponieważ "moje" kominy są na północ od aleksandrowskiej, a Twoje zapewne nie w okolicy tesco-bałuty, ale w okolice geant-górna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robbie Re: Kominy... IP: *.toya.net.pl 25.06.03, 23:13 A jeden z nich ma takie malowanie w kratkę biało-czerwoną? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf mylicie EC 26.06.03, 02:02 Robbvie mówi o EC-3 przy Wróblewskiego, natomiast Igrek mówi o EC-2 przy Pojezierskiej:-) Mi bardziej podoba się EC-4 na Widzewie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar sam mylisz EC 26.06.03, 02:13 geograf napisał: > Robbvie mówi o EC-3 przy Wróblewskiego, > natomiast Igrek mówi o EC-2 przy Pojezierskiej:-) -- Pomyliłeś Geo ;P EC-3 jest przy Pojezierskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf przyjmijmy... 26.06.03, 02:15 że EC-3 jest na Pojezierskiej a EC-2 na Wróblewskiego pasuje?;-) mea culpa;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: przyjmijmy... 26.06.03, 02:21 geograf napisał: > że EC-3 jest na Pojezierskiej > a EC-2 na Wróblewskiego > pasuje?;-) > mea culpa;-) -- A po co te nerwacje? Czy Ty aby nie powinieneś już spać? Może dlatego takis nerwowy? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal.ch Re: Kominy... IP: *.wshe.lodz.pl 26.06.03, 10:10 Gość portalu: robbie napisał(a): > A jeden z nich ma takie malowanie w kratkę biało-czerwoną? Emiter nr 1 EC3 na Włókniarzy. Wysokość: 120m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal.ch Re: Kominy... IP: *.wshe.lodz.pl 26.06.03, 10:18 Gość portalu: robbie napisał(a): > No to mówimy o tych samych. Wejść na niego chyba bym się nie odważył, > zwłaszcza, że za ochronę masz druty jako poręcz i metalową, prześwitującą > siatkę pod nogami ;) Wewnątrz komina jest winda (też "druciana" klatka). Jeśli ktoś boi się tym jeździć może wybrać schody, ale gwarantuję, że nawet najwytrwalsi mogą się załamać. W końcu najwyższy komin w EC4 ma 250m wysokości. Ktoś chce sobie potrenować biegi? :) > A poza tym każda taka budowla musi byc trochę elastyczna, > więc na silnym wietrze taki komin pewnie waha się parę metrów od pionu. To prawda. Podczas bardzo silnych wiatrów to nawet widać gołym okiem. Zabronione jest wówczas przebywanie ludzi na zewnątrz konstrukcji komina (włącznie z górnym pomostem). > P.S. Przez te kominy dawno temu zawiesili chyba połączenia lotnicze!! :| Podobno. Ale nie jestem w stanie tego potwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Kominy... 26.06.03, 00:31 Moje kominy :) Od dzieciństwa je oglądam z okna... :) Mieszkam na Karolewie :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś