redakcja 09.12.01, 16:45 Camerimage 2001. Byłeś, widziałeś, wiesz, znasz, słyszałeś? Jak oceniasz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Camerimage! 09.12.01, 17:05 Droga redakcjo!!! Do jasnej cholery po co piszecie nowy wątek???skoro już identyczny do tego istnieje??? Byłem, pracowałem, Teatr Wielki to nie kino!, TW obskurny i brudny, organizacja pracy "po łódzku" na tzw hura!, Wspaniale że tyle znanych osób filmu się tu pojawiło, szkoda tylko że ludzie na tej imprezie zachowywali się czasem jak bydło- palili gdzie popadło, brudzili, no i stroje(nie wiem może jestem nienormalny) jak jest taka impreza, a zwłaszcza otwarcie lub zamknięcie to nie można przyjść w wytartych spodniach trampkach i fryzurą jak lump grzebiący w śmietniku! pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Camerimage! IP: 10.0.219.* 09.12.01, 17:40 redakcjo! czy tworzeniem watków zajmuje się inny człowiek, a kontrolowaniem zawartości też inny??? czy to nie przerost etatów??:)) Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Camerimage! 09.12.01, 18:30 Czy to wszystko, co masz do powiedzenia na temat tegorocznego Camerimage? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Camerimage! 09.12.01, 20:17 Ja już napisałem co o tym festiwalu myśle, tyle tylko, że we wcześniejszym wątku o takim samym temacie.... Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Camerimage! 09.12.01, 17:43 Jednak podwojenie wątku pozwoliło poznać Twoją opinię. A ja myślałem, że jestem jedynym malkontentem w związku z tą imprezą. pozdr. PS. Oczywiście bardzo bym chciał, aby nadal była w Łodzi, ale żeby nie było takich wpisów jak Twój po kolejnych edycjach. I tak w roku bieżącym uniknięto atrakcji w postaci strajku obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
armstrong Re: Camerimage! 12.12.01, 07:11 Hubar, co za ekspresja!?! A BTW - znam Camerimage od początku - w Toruniu było jednak o niebo lepiej: dobry klimat, mniej tej wyuzdanej komercji (sponsoring bardziej dyskretny) i o niebo lepsza organizacja festiwalu i imprez towarzyszących. Malkontentom - na pocieszenie: nazwa "camerimage" została niedawno zarejestrowana przez Austriaków i w kolejnych latach pewnie będziemy jeździć do Wiednia. Eeech! Polak to potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Camerimage! IP: *.toya.net.pl 14.12.01, 15:48 Hm, hm, hm... Jesli mozna... System gospodarczy mamy taki a nie inny i nazywa sie on szumnie "kapitalizmem". I swoje reguly gry ma. Glowna zasada jest posiadanie kasy - a te dostaje festiwal od sponsorow, drogie dzieci. Co prawda kolejny rok z reklama spodni i piosenka z "Czarnoksieznika z krainy OZ" moze z lekka wkurzyc, ale nie musi... Zwlaszcza, ze chodzi tu o film, a nie o to cos sie przed nim oglada, ani o to czy wokol wisi duzo reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Camerimage! 09.12.01, 18:55 Po za uwagami na wątku wcześniejszym założonym przez HuBara >Byłeś - nie. >widziałeś - migawki w TV >wiesz - tak, popieram aby nadal było to w Łodzi ale lepiej zorganizowane i rozpropagowane. Nie wiem jakie informacje docierały poza granice, ale w Łodzi poziom propagandy całej imprezy - kiepski. Wiem, że największy efekt tego festiwalu to promocja łódzkiej Szkoły Filmowej i mozliwości współpracy Szkoły z innymi osrodkami. >znasz - nikogo z uczestników nie znam. >słyszałeś - tak, że to wspaniale, że odbywa sie w Łodzi. Że tu przyjeżdżają sławy kina, że studenci mają mozliwość warsztatów z Twórcami, że to wspaniała promocja miasta. Natomiast już mniej słyszałem o konkretach. Jedyne, że Wajda otwiera prywatną szkołę reżyserii - ale przecież nie w Łodzi (więc jedynie korzysta z możliwości reklamy przy okazji festiwalu). >Jak oceniasz? Nie uczestniczyłem, więc byłyby to tylko opinie w oparciu o przetworzone w mediach materiały. Nie jestem na bieżąco co się dzieje w "świecie filmowym". Jestem tylko oglądaczem filmów. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
willybob Re: Camerimage! 10.12.01, 10:10 mówisz i masz bo to camerimage(czyt.camerimasz).niewiem jakim cudem ten festiwal przetrwał tak długo jeśli organizacja jest taka jaka jest. Ale to już chyba domena polaków, że coś gdzie np: perfekcyjni do bólu niemcy dawno by się pogubili polacy pokonują bez większych opresji.Zawsze na ostatnią chwilę ale zawsze na czas. W tej dziedzinie mamy po prostu mistrzostwo świata. A co do samej idei camerimage to wymaga ona jeszcze dopracowania. Więc pracujmy....pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Camerimage! 10.12.01, 16:56 przynajmniej mamy sie czymś pochwalić, jesteśmy w końcu w czymś lepsi od niemców..:)) Odpowiedz Link Zgłoś