big_news 06.08.07, 17:11 Jak dla mnie to niezły kib..:/ Ludzie! Przecież do tego trzeba jakiejś porządnej lornetki!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwakretki Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 17:13 no jest "pienkne" i "nowoczesne" Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 17:17 Jak to jest piękne, to równie dobrze można sobie przejść na jakiś onet. Może nawet to i nie głupie by było? Pewnie paru ktosiów by się tam nie przywlekło za człowiekiem;) PS Przypadkiem nie bierz tego do siebie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 17:15 stało się to, co miało się stać. a już myślałem, że zapomnieli. ech :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dwakretki Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 17:17 a jakie teraz mamy zestawy kolorystyczne!! Odpowiedz Link Zgłoś
dwakretki Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 17:20 szara wersja jest znośna, tylko brudna Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 17:20 miałem piękny, błękitny kolor. ukradli. zło-dzie-jeeee!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 17:17 Co za koszmar! To tak ma być? Myślałem że coś się krzaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 17:19 Też tak w pierwszej chwili pomyślałem. Nawet ze dwa razy odświeżałem stronę, żeby nie mieć wątpliwości. Powtarzam: dla mnie to CIĘŻKA PORAŻKA!!!:/ Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 18:42 Też odświeżałem stronę, bo myślałem, że coś się sypnęło. Ten wygląd to jest jakiś chory pomysł grafika na ciężkim kacu???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dova nic nie widzę! 06.08.07, 17:19 a oczy mam jeszcze sprawne, chyba jednak do oglądania forum jakieś ślepia sztuczne muszę kupić :/// grrrr Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: nic nie widzę! 06.08.07, 17:21 No nie mówię, że lornetki trza?! A ja swoje plusy muszę zamienić na podwojone. Chyba?! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: nic nie widzę! 06.08.07, 17:33 Bez żartów, w tym wypadku, proszę!;) Odpowiedz Link Zgłoś
dova Re: nic nie widzę! 06.08.07, 22:28 Czy ja wyglądam jakbym żartowała? Zwłaszcza w wypadku, i to w tym wypadku. PS. humor przez tego nowego gniota jakoś mi siadł zupełnie. Aż sama się dziwię że tak mnie to poruszyło :( Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: nic nie widzę! 06.08.07, 17:21 czy będą dodatki za forumowanie w szkodliwych warunkach? Odpowiedz Link Zgłoś
dova Re: nic nie widzę! 06.08.07, 17:23 mnie już patrzałki bolą, na klawiaturze takie WIELKIE te litery a na monitorku takie maciupińkie Odpowiedz Link Zgłoś
dwakretki Re: nic nie widzę! 06.08.07, 17:26 no fakt, tekst mały, lewa strona wąziutka, a z prawej sporo niepotrzebnego miejsca... wymyślili Odpowiedz Link Zgłoś
dova Re: nic nie widzę! 06.08.07, 17:28 rozszerzyć to badziewie i rozsunąć w pionie, szkoda tyle miejsca marnować, eh... szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
huann ponoć można sobie ustawić po staremu 06.08.07, 17:24 forum.blox.pl/2007/08/Nowe-forum.html#ListaKomentarzy idę ustawiać. szkoda wzroku. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: ponoć można sobie ustawić po staremu 06.08.07, 17:29 akurat. gó.. a nie ustawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Nie wiem jak Wy, ale ja 06.08.07, 17:33 ja będę czasem bywał. dopóki nie oślepnę całkiem. wtedy poproszę w ustawieniach braila w kolorze militarno-klasyczno-szaro-beżowo-nijako-srakowatym. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Albo się nie ustawia, 06.08.07, 17:31 albo to klasyczne jest nieklasyczne Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Pajdokracja nam grozi! 06.08.07, 17:38 Kolorki jak w przedszkolu, literki tyciuteńkie, czyli dla super zdrowych bachorów, temaciki co poważniejsze wywalają na podfora, słowem po pierwszym dzwonku FŁ opanuje młodzież. Kto po dwudziestce, niech się boi! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 18:22 No kogos chyba konkretnie pogielo. Zenujace to malo powiedziane to jest jakis zart, mam nadzieje ze to zart. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 18:48 Nie mlody, oni nie zartuja! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=67079535&a=67081535 Ale nas maja za to w glebokim... Odpowiedz Link Zgłoś
huann big_news@gazeta.pl, aaa202@gazeta.pl, hubar@gazeta 06.08.07, 18:47 markus.kembi@gazeta.pl, barracuda7110@gazeta.pl, dova@gazeta.pl, hm`@gazeta.pl... - odbierzcie maila! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: big_news@gazeta.pl, aaa202@gazeta.pl, hubar@g 06.08.07, 18:55 Dzięki! Odpowiedziałem. Na tyle, na ile było mnie w tej trudnej chwili stać;) Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: big_news@gazeta.pl, aaa202@gazeta.pl, hubar@g 06.08.07, 19:17 Chlip chlip. ;] To juz druga totalna zmiana forum jaka przyezylem. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
era77 Powtarzam gdzie się da !!! 06.08.07, 19:11 Co to jest ? Wzrok można stracić. Po 10 minutach przeglądania prawie oślepłem. W jednym miejscu czcionka normalna, w drugim jakaś dziwna maciupcia. To mógł wymyślić tylko jakiś idiota. Czy wy w "Gazecie" nigdy nie umiecie zmieniać układu stron i grafiki na lepsze ? Odpowiedz Link Zgłoś
brite A mi się podoba. 06.08.07, 20:27 Jest parę niedoróbek, ale ogólnie idea mi się podoba. Sekcje strony są wyraźnie zaznaczone - tu wątki, tu ustawienia użytkownika, tu podfora (Nareszcie odpowiednio ukazano podfora!). Jestem na prawie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Duże brawko dla tego Pana! 06.08.07, 20:34 Nagroda do odebrania w redakcji portalu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Czyli co? strajku nie będzie? 06.08.07, 20:43 A po co strajk? Za chwilę większość odpadnie z przyczyn naturalnych. Z powodu ślepoty. To taka nowoczesna forma forumowej eutanazji. Staruchy się wykruszą, zostaną młodzi, prężni, nowocześni, bez kompleksów. I o to chodzi! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Będzie, ale włoski /nt 06.08.07, 20:51 Odpada,wolał bym tradycyjny,np. bojkot tygodniowy,a później to już pójdzie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brite włoski? 06.08.07, 21:19 Włoski? To może Diogenespies się pojawi? Spotkałem go dziś w Biedronce na zakupach. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Duże brawko dla tego Pana! 06.08.07, 20:43 Problem w tym, że forum zaczęło żywot w prostej postaci, a potem obrastało w nowe funkcje, wciskane zapewne w stary prosty kod, który nie przewidywał późniejszych zastosowań. To nigdy nie wychodzi na dobre - lepiej napisać skrypt forum od nowa uwzględniając wszystkie pomysły od razu. No ale taka rewolucja pewnie zgubiłaby to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
dwakretki Re: Duże brawko dla tego Pana! 06.08.07, 20:46 czy mnie się wydaje, czy czcionki się większe zrobiły? Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox No właśnie. 06.08.07, 20:51 Wszyscy piszą, że mniejsze, a ja mam większe. Mam militarny ustawiony, odpowiada mojej (nie)ukrytej agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: No właśnie. 06.08.07, 20:52 breblebrox napisała: > Wszyscy piszą, że mniejsze, a ja mam większe. > Mam militarny ustawiony, odpowiada mojej (nie)ukrytej agresji. hymm,a jak się to zmienia? Już mi oczy ta biel wypaliła;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: No właśnie. 06.08.07, 20:54 w ustawieniach - po prawej stronie na górze, przy twoim nicku. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: No właśnie. 06.08.07, 20:57 Widzę ustawienia,tylko dlaczego litery są takie małe,nic nie widzę;-) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta koszerna nigdy nie liczyła się z opinią forumowicz 06.08.07, 21:19 ale jak tak patrzę na tą zieleń,to już się uspokoiłem;-) w zasadzie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
dwakretki odkrycie 06.08.07, 21:17 wielkość cznionek zmienia się u mnie wraz ze zmianą koloru forum. zielone forum ma malutkie czcionki, a szare całkiem czytelne i chyba nawet większe od tych ze starego :-)) - takie odktycie Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: U mnie nawet zielone ma duże czcionki. / nt 06.08.07, 21:22 Wpływ może mieć przeglądarka, pod operą to jakoś czytelniej wygląda (ale pozostanę przy FF. nie chce mi się grzebać i jeszcze raz ustawiać adblocka) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox W Operze nie ma adblocka 06.08.07, 21:25 A przynajmniej ja nie znalazłam - mam za to taki przycisk "Zablokuj zawartość": wciskam to, pokazuję mychą co ma zablokować i na wieki wieków nie widzę tychże reklam i innych dziwnych dżinksów. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota oooooooo, fajne! 06.08.07, 21:29 ale jednak trochę więcej przeklikiwania się niż w FF, tam wskazałam ogólne źródła, skąd mają się nie pokazywać reklamy i mam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: oooooooo, fajne! 06.08.07, 21:53 Ja tam zakliknęłam tą na górze, reszte mi coś domyślnie zaznaczyło, i od tego momenta nie widziałam ani jednej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Duże brawko dla tego Pana! 06.08.07, 20:46 Ja bym się nawet zgodził na wszelkie zmiany bez większego szemrania. Wszak pod pewnymi warunkami. Wypadało uprzedzić gości. Dobre wychowanie wskazywałoby spytać forumowiczów o zdanie przed wdrożeniem zmian. Bezwarunkowo nie powinno się tak zmniejszać liter! Jak wejdziesz w lecie, to skumasz o so chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Duże brawko dla tego Pana! 06.08.07, 20:52 Dopiero byłby raban, gdyby to ogłoszono z jakimś wyprzedzeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Duże brawko dla tego Pana! 06.08.07, 20:55 No tak. Rzeczywiście. Szkoda nawet, że nie zrobiono tego tak, żeby się nikt absolutnie nie połapał w zmianach. Wtedy malkontenci nie mieliby racji bytu w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Duże brawko dla tego Pana! 06.08.07, 21:19 Bigi, ja nie mówię, że taki sposób wprowadzenia zmian jest OK, mówię tylko, co by się działo, gdyby info o zmianach pojawiło się wcześniej. Zmiany, podobno, były nieuniknione. Rozrasta się forum, rozrastają się inne serwisy społecznościowe, na to wszystko trzeba miejsca i pewnie pieniędzy. Więc, mówiąc brutalnie, uprzedzenie o tym, że forum się zmieni nie dałoby nic, poza przyspieszeniem aktualnego lamentu o kilka czy kilkanaście godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Duże brawko dla tego Pana! 06.08.07, 21:33 A mnie się nie podoba prócz nowego kształtu forum, określenie: lament. Prócz tego nie zgadzam się, żeby traktowano mnie jak królika doświadczalnego. Czy to się komuś podoba czy nie, ja też partycypuję w dochodach Agory i dlatego właściciel portalu powinien się ze mną obchodzić przynajmniej grzecznie. Uważam, że takie zaskakujące podejście do kolosalnych zmian na forum, postawienie nas wszystkich w sytuacji faktów dokonanych, jest po prostu nie fair. No, ale ja jak zwykle muszę potetryczyć. Inaczej pomyślałabyś pewnie, że ktoś się pode mnie podszywa;) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Duże brawko dla tego Pana! 06.08.07, 21:40 Może przesadziłam z tym określeniem, ale od ponad dwóch godzin latam z Łodzi na forum o forum, stamtąd z kolei na forum dla adminów społecznych - i wszędzie jest straszliwe zgrzytanie zębów. Jakkolwiek nie jestem zachwycona nowym forum, nie dziw mi się, że odbieram to wszystko jako zbiorowy jęk zgrozy ;) Z drugiej strony, nie dziwię się poczuciu bycia zlekceważonym przez forumowiczów. Tak że proszę tetryczyć, bo jest to całkiem zrozumiałe. NB, czy ktoś zaglądał na czat? Bo ja się boję, że wprowadzono tam emotki... :( Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Duże brawko dla tego Pana! 06.08.07, 21:43 To tu gdzieś jest jakiś czat? U la la! Odpowiedz Link Zgłoś
szprota a pewno, że jest 06.08.07, 21:48 i swego czasu nawet intensywne siedzenie na czacie zdołało sfajczyć mi monitor ;] schowali tak, że już się wystraszyłam, że skasowali i nie ma, ale jest: czat.gazeta.pl/czat/0,0.html polecam pokój 40+, jakoś najwięcej odwiedzany. (emotek nie wprowadzono) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: a pewno, że jest 06.08.07, 21:51 Weszłam i wyszłam, bo o jakichś kaszkach było. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: a pewno, że jest 06.08.07, 21:52 Ja trafiłam na skorpiony. Nie jestem pewna, czy chodziło o zodiak... Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: a pewno, że jest 06.08.07, 21:55 O, to na 30+ było cos o żubrach. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: a pewno, że jest 06.08.07, 21:56 A na 50 + piszą, że "latka lecom" Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: a pewno, że jest 06.08.07, 22:02 trza tam zajrzeć o jakiejś normalnej porze, za jakieś dwie godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: a pewno, że jest 06.08.07, 22:03 Kiedy mnie się tak podoba. Mogę bezkarnie pojodłować. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Duże brawko dla tego Pana! 06.08.07, 21:44 Chyba natetryczyłem się już dość. Tym bardziej, że moje stękanie i tak zda się psu na budę. Przyklepali i finito. A o czacie nic nie wiem. Nie bywam. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Duże brawko dla tego Pana! 06.08.07, 21:54 I tak, i nie. Jak już pisałam, to, co konkretnie się nie podoba, warto wymieniać, bo jest duża szansa, że zostanie to poprawione. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 21:13 Hmmm, niezły kibel powiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Podoba mi się 06.08.07, 21:57 że z pojedynczego posta można przejść na inne forum. Przedtem nie było to możliwe. A ulubione mozna sobie zwijać i rozwijać. Odpowiedz Link Zgłoś
tome.k Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 22:18 Fajne :) Podoba mi się :) Odpowiedz Link Zgłoś
snake-eyes Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 06.08.07, 23:28 A mnie się baaardzo podoba! Wreszcie forum wyglada schludnie i jest lepsze w nawigacji. To poprzednie bylo tragiczne. Po jakims czasie sie szlo przyzwyczaic, ale zawsze twierdzilem ze jest najgorzej pomyslanym forum jakie znam. W ogole mi nie podchodzilo. Wreszcie cos z tym zrobili! Brawo! Niebo do nocy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dova Ale jestem elastyczna :) 07.08.07, 00:38 Już prawie się przyzwyczaiłam (i zaakceptowałam) nowy wygląd forum, co do funkcjonalności się nie wypowiadam, bo nic nie testowałam. Wkurza mnie tylko ta niekonsekwencja w rozmiarze czcionki, na głównej stronie tytuły wątków malutkie, loginy jeszcze mniejsze, data już niewidoczna, a gdy zajrzeć głębiej w jakiś wątek to rozmiary czcionek znów się zmieniają... dobrze, że czcionka postów u mnie jest dość duża bo inaczej puściłabym wolno to forum. Kojących nerwy snów życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Ale jestem elastyczna :) 07.08.07, 07:40 Nowa postać forum trudna jest do zaakceptowania. Przyzwyczajenia robią swoje. Wcześniejsza wersja była superowska, najlepsza z najlepszych. Obecnie czcionka spowalnia ruchy, choć mam wzrok jeszcze nie tak starczy, kłopoty pojawiaja się. Mam poczucie rozproszenia dobrze poukładanych tematów, to tak jak w domu 66 przestawionych szuflad. Boczny pasek szerokasty, tak że odbiera poczucie aktualnego zaistnienia na forum, bardziej właśnie na niego się zwraca uwagę. Pierwsze wrażenie - trzeba wiać, po diabła męczyć wzrok i cały organizm, życie jest zbyt piękne, lepiej wzrok skierować na coś lub kogoś interesujacego. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Wygląd wyglądem 07.08.07, 08:57 big_news napisał: > Jak dla mnie to niezły kib..:/ Szkoda tylko, że jakiś muł wpadł na pomysł zmiany adresu forum, dzięki czemu hasła przypisane w przeglądarkach do starej strony nie działają. wronav, xhejn, webmasterzy Odpowiedz Link Zgłoś
ola_z_lodzi Re: To teraz tak ma wyglądać forum?! 07.08.07, 15:02 Mam pytanie. Gdzie się podział „pajacyk”? Codziennie rano,zaczynałam prace od czytania Forum Łódź i kliknięcia linka do Akcji Pajacyk. Jakoś mi tak dziwnie, że go niema. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Pajacyk jest za mało komercyjny ;-) 07.08.07, 16:16 Był za dużą konkurencją dla innych reklam ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 jezisiczku! 08.08.07, 12:28 człowieka nie ma kilka dni i nie wie już jak "do domu " trafić ! wszystko przemeblowali !!! hmmmmm nie wiem czy mi się to podoba ( tupie nóżką ) Odpowiedz Link Zgłoś