Dodaj do ulubionych

Znak równości

15.08.07, 20:59
UE,kontra ZSRR...ciągle to samo

Kiedyś byliśmy republiką,teraz członkiem
Dawniej nam "pomagali"teraz również
Decyzje podejmowali za nas w Moskwie,teraz w Brukseli
Wybory niczego nie zmieniały,teraz podobno jest inaczej:-)))
Ludzie byli oddani sprawie,teraz to już fanatycy UE
Okradali nas,tym bardziej dzisiaj jest to widoczne
Tam propaganda i tu propaganda że to jedyna słuszna droga

Czy to nie "cudowne"że to ciągle ta sama mentalność wasala i ten sam kraj:-)))
Obserwuj wątek
    • nakole Re: Znak równości 15.08.07, 21:12
      ...a deszcz pada i pada....
      • longeta Re: Znak równości 15.08.07, 21:15
        Wodę lali z tego deszczu do mózgu teraz też:-)))

Ps.kiedyś parady ZSMP w obronie wolności,teraz parady gejów,też w obronie
        wolności:-)))
        • nakole ...biedny, 15.08.07, 21:28
          ...biedny Longeta.
          • longeta Re: ...biedny, 15.08.07, 21:41
            nakole napisał:

> ...biedny Longeta.

Mam się nad wyraz dobrze i nie jest to zasługą żadnego rządu:-)))
            • nakole Re: ...biedny, 15.08.07, 21:54
              ...to widać bo uśmiech wlecze się bz za każdym Twoim zdaniem. :-)))
              To dobrze, że jestes w formie. Tak 3maj! Cóż zrobiłaby Najjasniejsza
              gdybyś nagle się załamał...Któż, ach któż stawiał by mężnie czoło
              zalewającej nas rozpuście obyczajowo-politycznej .... Trwaj
              niezłomnie na straży !
              • longeta Re: ...biedny, 15.08.07, 22:11
                nakole napisał:

> ...to widać bo uśmiech wlecze się bz za każdym Twoim zdaniem. :-)))
                > To dobrze, że jestes w formie.

Owszem,ale po co jest takie forum jak te???
                Chyba po to,by wymieniać poglądy,a wasze fochy(wyzywanie,dodawanie do nie
                przyjaciół,embarga na moje posty,itp) są po prostu śmieszne:-)))
                • nakole Re: ...biedny, 15.08.07, 22:17
                  ...owszem można wymieniać poglądy, ale są tez i granice, bardzo
                  napięte na tym forum u pewnych piszących, których przekraczać nie
                  wolno. Np. głosić pogardy i nienawiści rasowej....i to nie jest
                  śmieszne, prawda?
                  • longeta Wolność słowa 15.08.07, 22:25
                    nakole napisał:

> ...owszem można wymieniać poglądy, ale są tez i granice, bardzo
                    > napięte na tym forum u pewnych piszących, których przekraczać nie
                    > wolno. Np. głosić pogardy i nienawiści rasowej....i to nie jest
                    > śmieszne, prawda?

Wolisz zamknąć oczy i przejść obojętnie,no to gratuluje postawy:-)))

www.youtube.com/watch?v=CR99pyKBN1o
                    • nakole Re: Wolność słowa 15.08.07, 22:39
                      ...własnie nie przechodzę obojętnie wobec przejawów rasizmu, nawet
                      wynikającego z głupoty.
                      Patrz tez regulamin forum i pogrzeb we własnej pamięci, może się
                      czegos dogrzebiesz... :-\
                      • nett1980 Jesli longi ma misje , niech ... 15.08.07, 22:42
                        "Zaloz
                        partie ,walcz ,nie marnuj swojej energii na to forum we wrazym
                        obozie, dosc bycia Wallenrodem!Szable do boju ,lance w dlon ,
                        koszernych , gejow i feministki gon."
                        Jam mu dalam taka rade ,ale mysle ,ze jak nie trzeba sie bedzie
                        logowac ,a to oglosila Szprota ,to sie dopiero zacznie ostra jazda .
                        • big_news Re: Jesli longi ma misje , niech ... 15.08.07, 22:44
                          Nie, żeby mnie to specjalnie mierziło, ale zdaje się, że miałaś już tu nie zaglądać?
                          hehehehehehe
                        • nakole Re: Jesli longi ma misje , niech ... 15.08.07, 22:46
                          ...może masz rację, chociaż na takie natręctwa misyjne to stosowano
                          kiedyś kąpiele w zimnej wodzie....
                        • longeta Re: Jesli longi ma misje , niech ... 15.08.07, 22:50
                          nett1980 napisała:

> "Zaloz
                          > partie ,walcz ,nie marnuj swojej energii na to forum

Aaa,co ja don kichot jestem(?):-)))
                          forum,to forum,dzisiaj jestem,jutro może mnie nie być:-)
                          • nakole Re: Jesli longi ma misje , niech ... 15.08.07, 22:52
                            ...nie strasz , nie strasz....
                      • longeta Re: Wolność słowa 15.08.07, 22:46
                        nakole napisał:

> ...własnie nie przechodzę obojętnie wobec przejawów rasizmu, nawet
                        > wynikającego z głupoty.

mam to samo kiedy czytam o eko-terorystach,paradach zboczeńców i polaczkach
                        którzy nie szanują kraju:-)))
                        • nakole Re: Wolność słowa 15.08.07, 22:47
                          ...widac nie z tego świata jesteś...trudno.
                          • longeta Re: Wolność słowa 15.08.07, 22:53
                            nakole napisał:

> ...widac nie z tego świata jesteś...trudno.

Ależ z tego.........realnego i musisz się z tym pogodzić,ale zawsze możesz mnie
                            wrzucić do kosza i nie pisać,cóż ulotki które przemycałem nie poszły na
                            daremnie,hehehehe
                            • nakole Re: Wolność słowa 15.08.07, 22:58
                              ...ha, jesteś z nienawistnego Ciemnogrodu rodem, a owe mityczne
                              ulotki, ktore smętnie wspominasz musiały wykrzywić na zawsze Twoje
                              widzenie świata i ludzi. Stało się i nie jest to bynajmniej
                              śmieszne, kombatancie....jeśli w ogóle nim jesteś...
                              • longeta Re: Wolność słowa 15.08.07, 23:12
                                Cóż to jest wasz punk widzenia,a dla mnie.........:-)))
                                • nakole Re: Wolność słowa 15.08.07, 23:28
                                  longeta napisał:

> Cóż to jest wasz punk widzenia,a dla mnie.........:-)))

...nie jestem grupowy :-))))))
                                  • longeta Re: Wolność słowa 15.08.07, 23:30
                                    nakole napisał: > ...nie jestem grupowy :-))))))

Wydaje ci sie,jesteś z tej samej stajni co net,itp.:-)))
                                    • nett1980 Re: Wolność słowa 15.08.07, 23:34
                                      No juz zabieram swoje zabawki z piaskownicy longety i ide , nie
                                      obrazona ,tylko zmeczona.Nakole ,moze my i z tej samej stajni
                                      (???),ale grunt ,ze nie z obory ,heheh ,bardzo mnie moj dowcip
                                      ubawil :)))))) (dawnym usmiechem laviny ,zegnam i zycze dobrej
                                      nocy ,zwlaszcza dla zdrozonego wedrowca).
                                      • nakole Re: Wolność słowa 15.08.07, 23:36
                                        :-) Pa !
                                        • longeta wtedy też była cenzura 16.08.07, 00:19
                                          skasowali Mańka,cóż to też "człowiek";-)
                                    • nakole Re: Wolność słowa 15.08.07, 23:35
                                      ...a, to bardzo mi miło, itp...
                            • nett1980 Re: Wolność słowa plus nawiedzenie i ... 15.08.07, 22:58
                              > Ależ z tego.........realnego i musisz się z tym pogodzić,ale
                              zawsze możesz mnie
                              > wrzucić do kosza i nie pisać,cóż ulotki które przemycałem nie
                              poszły na
                              > daremnie,hehehehe

Alez ty jestes nawiedzony .Siedze sobie nad fotkami i tak sobie
                              zagladam na FL.Przed chwila byla prawie rozpacz,ze wyszarzaja i
                              kasuja ,hymmm?
                              • longeta Re: Wolność słowa plus nawiedzenie i ... 15.08.07, 23:13
                                nett1980 napisała: Przed chwila byla prawie rozpacz,

:-))),zaprawdę zabawna jesteś:-)))
                • evonka któż śmiał Cię dodać 16.08.07, 13:47
                  do nieprzyjaciół????
                  • longeta Re: któż śmiał Cię dodać 16.08.07, 13:52
                    evonka napisała:

> do nieprzyjaciół????

też mnie to dziwi,przecież taki spolegliwy jestem;-)
        • evonka a wczoraj była parada 16.08.07, 13:41
          polskiej armii... czego Ci jeszcze brakuje??
          • longeta Re: a wczoraj była parada 16.08.07, 13:48
            Bardzo fajna,mam nadzieje że nie ostatnia:-)))
            • evonka no właśnie 16.08.07, 13:57
              wiec wszyscy szczęsliwi. geje bo maja paradę równosci. i ty bo masz
              paradę armii.
              • longeta Re: no właśnie 16.08.07, 13:59
                evonka napisała:

> wiec wszyscy szczęsliwi. geje bo maja paradę równosci.

He,ale porównanie,internacjonalistyczne pedały kontra ojczyzna i tradycja:-)))
                • evonka widzisz teraz dlaczego 16.08.07, 14:17
                  niektórzy dodaja Cię do nieprzyjaciół. więc nei udawaj odrzuconej
                  panny..
                  • longeta Re: widzisz teraz dlaczego 16.08.07, 14:26
                    evonka napisała: > niektórzy dodaja Cię do nieprzyjaciół. więc nei udawaj odrzuconej
                    > panny..

Ale to nie jest problem:-)))
                    Zawsze popierałem wolność wyboru:-)))
                    • evonka he he 16.08.07, 14:32
                      chyba sobie żartujesz???
                      gdybyś popierał wolność wyboru, twoje wypowiedzi nie byłyby nasycone
                      jadem nienawiści i obelżywością wobec tych, którzy dokonują
                      odmiennych od twoich, wyborów.
                      • longeta Re: he he 16.08.07, 14:35
                        evonka napisała:> gdybyś popierał wolność wyboru

Ależ popieram,tylko mierzi mnie to rozpowszechnione pedalstwo mediach i slogany
                        dla frajerów,ale wypraw krzyżowych z tego powodu nie robię;-)
                        • evonka ale jakie pedalstwo w mediach??? 16.08.07, 14:39
                          bo albo ja ślepa jestem, albo w mediach widzę filmy kina
                          familijnego, wiadomości i kurier rolniczy, a w gazetach czytam o
                          tym, ze łódzki tramwaj sie buduje regionalny.. jakoś tego pedalstwa
                          nie zauwazyłam i nie zagraża mojej porządnej katolickiej rodzinie.
                          • trooly Re: ale jakie pedalstwo w mediach??? 16.08.07, 14:47
                            Evonko co Tobie dzisiaj, taka jesteś emocjonalnie napuchnięta. Daj
                            juz spokój, jest słonecznie. Wszystko się wyciszy i będzie po
                            Twojemu.
                            • evonka zajmij sie skakaniem 16.08.07, 14:49
                              po tapczaniku, bajbusie.
                              • trooly Re: zajmij sie skakaniem 16.08.07, 14:52
                                Evonko, no Wies. Tak ufałem, że jestes fajna i zacna, a Ty tak
                                traktujesz szczerość wypowiedzi. Oj Evonko, oj. PIS jest i tak
                                wielki. Pisk jeszcze większy, jak widzisz.
                                • evonka zapomniałam 16.08.07, 14:54
                                  dodać: ;-), żebyś nie myślał, ze chcę Cię obrazić.
                                  i nie jestem fanką PiS'u. podałam Ci tylko pewien fakt o
                                  sondażach... w twoim wątku.
                              • trooly Re: zajmij sie skakaniem 16.08.07, 14:54
                                Zrozum moje typy są: PO - 38%, PiS - 19%, LiD - 15%, Samoobrona -
                                12%, PSL - 6%
                          • longeta Re: ale jakie pedalstwo w mediach??? 16.08.07, 14:53
                            jest,jest! typowym przykładem propagandowym,jechania na ludzkich
                            uczuciach,jest:www.youtube.com/watch?v=0Ccpb4vjhLA&mode=related&search=

żałosne,nieprawdaż(?) oczywiście to smutna historia,ale świetnie się wpasowuje w
                            propagandę pedalstwa ogólnoświatowego ;-)

Jesteśmy codziennie bombardowani taką propagandą rodziny,a ty nawet nie zdajesz
                            sobie z tego sprawy.

Ps. i tak kupisz ten proszek z reklamy evonko i na tym to polega:-)))
                            • evonka no to ja Ci proponuję 16.08.07, 15:05
                              zebyś obejrzał jeszcze inne filmy. bo zdaje się kinematografia ma w
                              swym dorobku dużo dużo wiecej niż ten film.
                              jaka to propoagda homoseksualizmu - zaiste ciekawi mnie bardzo. bo
                              dla mnie ten film pokazywał pewien problem. i wcale mi nikogo żal
                              nie było...
                              co do proszków - no to kolego, tak to jest, musisz sobie to
                              uzmysłowić, że w czasach, w ktorych już nie ma jednego proszku, a
                              dwadzieścia, każdy z producentów będzie próbował mnie zachęcić
                              czyms, np.reklamą. czy się skuszę, czy też uznam, że wszystkie mają
                              ten sam skład, tylko różnią sie opakowaniem, to juz moj wybór.
                              kwestia zdawania sobie z tego sprawy.
    • nett1980 Re: Znak równości 15.08.07, 21:13
      Alez ty sie nudzisz ,oj repulika to moze bylismy ( wg twoich
      standardow ,do 1956 )potem to byla dosc ograniczona ,ale jednak
      suwerennosc .Najwieksza jaka mogla byc w tamtych warunkach.Jakbysmy
      byli republika ,to u komunii bys nie byl i pionerem ,oraz
      kosnomolcem zostalbys przymusowo w dziecinstwie .
      Krotko -histeryzujesz i bynajamniej ja ,nie wiem jak inni, jako
      Rejtana tudziez Stanczyka ciebie nie postrzegam.
      • longeta Re: Znak równości 15.08.07, 21:18
        nett1980 napisała:Jakbysmy
        > byli republika ,to u komunii bys nie byl i pionerem ,oraz
        > kosnomolcem zostalbys przymusowo w dziecinstwie .

od razu widać że jesteś jeszcze młoda i ....:-)))
        Kościół miał zawsze silną pozycję w Polsce,a SB agentów,także komunia nie była
        zagrożeniem:-)))
        • nett1980 Re: Znak równości 15.08.07, 21:20
          Ucz sie dziecko ucz ,nauka to potegi klucz, mawial moj dziadek , typ
          przedwojenny.Tobie chyba takiego dziadka zabraklo .Moj dziadek tez
          nienawisc do ruskich we mnie wzbudzal,dosc malo skutecznie.
          • big_news Re: Znak równości 15.08.07, 21:29
            Chcesz powiedzieć, że Longeta chce obudzić w kimkolwiek do kogokolwiek niechęć?
            Może kiedyś do ciebie dotrze, że każdy ciągnie kołdrę na swoją stronę. Z tymi
            dobrodziejami ze stron wszelakich na czele.
            • nett1980 Re: Znak równości 15.08.07, 21:35
              Mowi sie ,ze to kobiety histeryzuja ,a tu prosze juz drugi sie
              dolaczyl do choru ,biada biada ,biada nam WLK Polakom. Witaj ,
              miales depreche po ostatnich wydarzeniach okoloZiobrowych , rozpad
              koalicji ostateczny i nieodwolany cie dobil?
              Nie martw sie beda wybory i wesolo ,i politycznie na forum.
              • big_news Re: Znak równości 15.08.07, 21:46
                Nie zmieniaj prostacko tematu.
                Proponuję obejrzeć sobie film W. Marczewskiego "Dreszcze". Może wtedy obejmiesz
                analogię.
                Komuną w jej pierwotnym (w Polsce) kształcie, też zachłystywali się różni tacy.
                Z intelektualistami, wybitnymi poetami i pisarzami, a nawet takimi, co to w
                przyszłości mieli zostać pierwszymi niekomunistycznymi premierami na czele.
                A w Niemczech czy Włoszech, że już o Francji nie wspomnę, do dzisiaj mają
                wyobrażenie, że ten zbrodniczy system był niemal idealny. Żeby się dzisiejsi
                dwudziestolatkowie nie obudzili za kilkadziesiąt lat mocno zdziwieni. To, w co
                pakują nas euroentuzjaści, jako żywo powoli zaczyna przypominać tamto
                szaleństwo. A już ci, którzy nie dopuszczają myśli, że ktoś w ogóle może myśleć
                inaczej, niż ślepo zakochani w idei Zjednoczonej Europy, jako żywo przypominają
                aktywistów z lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku. Tyle, że zielonego pojęcia nie
                mają, że są w istocie tacy sami.
                • nett1980 Re: Znak równości 15.08.07, 21:53
                  O matko ,Dreszcze to przeciez film o czasach stalina , nie udzielam
                  sie wiecej w tym watku , nie mam czasu .
                  A ze sa swinie rowne i rowniejsze to wszyscy wiedza , pozyjemy
                  zobaczymy jak z ta Unia bedzie .Rejtan ze Stanczykiem ,samozwance
                  jedne ,uff.
                  • big_news Re: Znak równości 15.08.07, 22:10
                    Twoje argumenty mnie przygwoździły.
                    Jak zwykle, zresztą...
                    • nett1980 Re: Znak równości 15.08.07, 22:21
                      Bo ja nie spie po nocach ,zeby tylko jak Ziobro przygwozdzaniem sie
                      zajmowac , ehh wyluzuj ,chodzi tylko o to ,ze jak ciebie nie bylo
                      odwyklo ,heheh, towarzystwo od zjadliwego dyskursu .
                      Przeciez sie w sumie ciesze ,ze wrociles , nie? Na twoj zgryzliwy
                      sposob to okazalam ,ucze sie ,oj ucze.
          • longeta Re: Znak równości 15.08.07, 21:40
            nett1980 napisała:

> Ucz sie dziecko ucz ,nauka to potegi klucz, mawial moj dziadek , typ
            > przedwojenny.Tobie chyba takiego dziadka zabraklo .Moj dziadek tez
            > nienawisc do ruskich we mnie wzbudzal,dosc malo skutecznie.

Za to mój był bardziej skutecznym wychowawcą Polakiem,poza tym brał udział w
            (razem z braćmi) w bitwie Warszawskiej,za co dostał Krzyż Waleczny:-)))
            • nett1980 Re: Znak równości 15.08.07, 21:47
              Bosh moj ,to ile ty masz lat?Moj dziadek urodzil sie pare lat po tej
              bitwie :O ! Nie bede sie dalej udzielac w tym watku ,nie ma ochoty
              na udzielanie sie w celu podgryzania , nudzi mnie to .Zaloz
              partie ,walcz ,nie marnuj swojej energii na to forum we wrazym
              obozie, dosc bycia Wallenrodem!Szable do boju ,lance w dlon ,
              koszernych , gejow i feministki gon.
    • cassani czy nie rozważałeś żeby... 16.08.07, 09:56
      w dniach gdy temperatury przekraczają krytyczne dla Ciebie 20 st. C,
      powstrzymać się od używania klawiatury?
      • marianczyk1 Re: czy nie rozważałeś żeby... 16.08.07, 10:01
        tak wlasnie dobrze mu gadasz czlowieku
        ale on i tak nie skuma ":-))"
      • longeta uwielbiam upały:-) 16.08.07, 10:03
        za to ciebie cassani rozkładają intelektualnie skora nie widzisz tych analogi:-))
    • huann Re: Znak równości 16.08.07, 12:48
      pyszna metka cebulowa! pyszna!

longeta napisał:

> ciągle to samo
    • nett1980 Re: Znak równości 16.08.07, 16:58
      Chodzi ci o to ,ze longeta w jakism przydroznym barze ostro sobie
      popije , potem wsiadzie na rower i chwiejnie do domu bedzie chcial
      dojechac ,gdzie zona ,gdzie dziatki czekaja.Wieczor juz bedzie
      piekny ,sierpniowy ,do domu na noc nie dotrze ,bo sie wylozy z
      rowerem w pierwszym rowie ,rano obudza go promienie sloneczka i
      pierwszym obrazem jaki zarejestruje ,bedzie pedal roweru ,nastepnym
      widokiem zas kolo zosemkowne?