Gość: marian IP: 212.160.191.* 04.07.03, 08:48 No w końsu ktoś się zajął tym procederem, podoba mi sie taka inicjatywa. Jestem starszym człowiekiem ale też sie boje chodzić po ulicy. Więcej takich inicjatyw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: INCOGNITO Re: Manifestacja młodzieżówki SLD IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 09:19 Ludzie dzwońcie na policję jak widzicie coś podejrzanego a nie gapcie się i wzruszajcie ramionami. Ja zawsze dzwonię. Niestety na policji często odbierają telefony osoby, które uważają, że powinno się przestępcę przyprowadzić za rękę. Wtedy piszę skargę do policji na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
igrek_oficjalny Re: Manifestacja młodzieżówki SLD 04.07.03, 09:37 To było jeszcze w podstawówce: po wyjściu ze szkoły zostałem napadnięty przez pijanych ok 20-25-latków ze zwyczajowym pytaniem: "Za kim jesteś?" Kumplowi zabrali zegarek i sobie poszli. Zobaczył to ktoś ze szkoły, zadzwonił na policje. Przyjechali, złapali ich. Następnego dnia zostaliśmy zabrali na komisariat i mieliśmy opisywać co i jak. Zeznania wyglądały tak: tych dwóch, co nas napadli stało za biurkiem (juz trzeźwi), ja miałem stac przed biurkiem i opowiadać ze szczegółami, praktycznie twarzą w twarz. Mój kolega zgodził sie, ja nie. Ja zeznawałem tylko przed samym policjantem. Efekt: po paru dniach byli znowu pod szkołą i tylko czekałem czy nam czasem nie wpier...mnie na szczęście nie mieli szans poznać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INCOGNITO Re: Manifestacja młodzieżówki SLD IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 12:17 Dlatego uwielbiam psuć nerwy policji i słać informację o jej działaniu do wszystkich kompetentnych w tym do prasy. Tylko w ten sposób za ileś lat nauczą się, normalnego reagowania i załatwiania spraw. Nie pisząc nic daje się im wrażenie, że działają prawidłowo. A swoją drogą z mojego doświadczenia (kilkakrotne) telefony na Policję, mam wrażenie, że łódzka policja najgorzej reaguje na telefony z prośbą o interwencję. I to się MUSI zmienić, choćbym miał pisać do śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lennon Re: Manifestacja młodzieżówki SLD IP: *.toya.net.pl 04.07.03, 10:45 Bardzo ładnie. A kiedy to weźmiecie sie za swoich towarzyszy ma górze. Nie przeszkadza wam ich bezkarność i przekręty? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Manifestacja młodzieżówki SLD 04.07.03, 13:00 Bravo dla młodzieżówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Teufel, im chodzi o autoreklame..... IP: *.lodz.mm.pl 04.07.03, 13:11 teufel napisał: > Bravo dla młodzieżówki. .....czyli bynajmniej nie o reklame samochodow;-}. Bez aluzji i zbednych ironii. Przyzna ci (wam) sie ze ja zwyczajnie SLD i ich mlodziezowek, innych odlamow, "towarzystw" zaczynam sie bac. Nie jestem czlowiekiem strachliwym, nie wydaje mi sie ze mozna mnie jatwo zindoktrynowac. Przyjezdzalem do Polski jako czlowiek absolutnie otwarty na wizje i poglady. Moj strach wynika z tego co widze i czytam. Uszanowanie, Paul PS Oczywiscie, bandytyzm trzeba tepic. Ale nie wiem kogo mam sie bac bardziej bandytow, czy SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Teufel, im chodzi o autoreklame..... 04.07.03, 13:13 Chodziło mi dokładnie o akcję ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Teufel, im chodzi o autoreklame..... IP: *.lodz.mm.pl 04.07.03, 13:19 teufel napisał: > Chodziło mi dokładnie o akcję ich. Tak mniemam. Dygrasja byja osobista i to w stylu niejakiego LENON'a. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś