Dodaj do ulubionych

Zatrzymali Wiesia W!

24.09.07, 15:18
Dzisiejszy Express w lakonicznej notce poinformował o zatrzymaniu
Wiesława W.

Taki news:
Policjanci zatrzymali mieszkający przy ul. Polarnej Wiesława W.,
wandala, który pomazał kilkaset domów na terenie Łodzi.
Przypomnijmy, że mężczyzna pokrył bazgrołami swój dom i kilkaset
innych budynków w mieście. Grozi mu za to kara do 5 lat pozbawienia
wolności.

Media to IV władza. Zobaczymy teraz jak wyjdą mu badania.
Obserwuj wątek
    • brite Re: Zatrzymali Wiesia W! 24.09.07, 15:23
      > Media to IV władza.

Ludzie to władza.
      Media to tuba, dzięki której działania ludzi mogą mieć wpływ na świat. Grupa
      pewnych osób wskazała problem, media go rozpropagowały i wywarły wpływ na
      odpowiednie organy. Tak oto zaczyna się rodzić w Łodzi społeczeństwo obywatelskie.
    • Gość: skunk Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 16:15
      Pozwolę sobie jeszcze wskazać na swoje rozważania, których nie
      wkleję bo są zbyt długie: lodzkisyf.blox.pl/html
      • vazz Re: Zatrzymali Wiesia W! 25.09.07, 09:26
        Dodam,ze Wiesław nie popełnił "jedynie" przestepstwo przeciwko
        mieniu, wiele z jego napisów ma charakter antysemicki, a to chyba
        też karalne.
    • dziad_borowy Re: Zatrzymali Wiesia W! 24.09.07, 16:39
      Mieszkancy Smutnej juz drza, a ci bardziej przebiegli juz jada do
      Castoramy po farbe.
      Dzierżż!!!!
    • miejskie_narty No, teraz tylko publiczna chłosta 24.09.07, 16:57
      potem na tydzień na krzyż na Piotrkowskiej i do kamieniołomów bełchatowskich:)
    • nakole Re: Zatrzymali Wiesia W! 24.09.07, 17:14
      I bardzo dobrze się stało, aby tylko sprawa doprowadzona została do
      właściwego finału. Tylko gdzie konferencja prasowa organów scigania
      ws? Tumult medialny może ostudziłby innych bazgraczy.
      • Gość: Smakaroni Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:59
        zajebiscie. Teraz kamieniolomy
    • hubar Re: Zatrzymali Wiesia W! 24.09.07, 18:04
      Zatrzymała go policja... no i? Fajnie... Mnie bardziej interesuje, co się będzie
      działo teraz. Czy postawią mu zarzuty? Czy zostanie pociągnięty do
      odpowiedzialności? Czy jeśli jest świrem, to zamkną go na dobre w wariatkowie?
      • nakole Re: Zatrzymali Wiesia W! 24.09.07, 18:21
        Jesli z jego umysłem jest OK, to nie od rzeczy byłoby gdyby tak
        zanim zacznie jakąkolwiek odsiadkę popracował pod nadzorem na własny
        koszt przy renowacji ścian, ktore zniszczył( i jeszcze powino się to
        w TV pokazac). Potem ewentualne rozmyślania w ZK.
        • vazz Re: Zatrzymali Wiesia W! 25.09.07, 09:29
          Chory czy nie, udowodnił,ze potrafi posługiwac sie farba, wiec może
          także zamalowac swoje dzieła.
      • senor.eugenio Re: Zatrzymali Wiesia W! 25.09.07, 08:20

Nie mów "świr" bo możesz kogoś ważnego obrazić ;)
    • cassani zobaczymy 25.09.07, 08:37
      co z tych 5 lat sie ostanie i czy beknie w jakikolwiek sposób za
      wandalizm.
      • hubar Re: zobaczymy 25.09.07, 09:33
        Poza tym kto zapłaci za te 5 lat wakacji tego psychola? No ale z odizolowanego
        miejsca, przynajmniej nie będzie niszczył Łodzi.
        • Gość: miejskie_narty Re: zobaczymy IP: *.toya.net.pl 25.09.07, 09:56
          Wakacji???
          Psychola???

Zastanówcie się, co wy w ogóle mówicie cały czas. Jeśli ten człowiek jest chory (jak wiele osób wciąż sugeruje uparcie nazywając go psycholem bądź, absurdalnie już zupełnie, haikupsycholem), to winnymi zniszczeń dokonywanych przez wiele lat są odpowiednie władze, instytucje, rodzina czy wreszcie ogół społeczeństwa, w którym on żyje. Jeśli jest zdrowy, to nie jest psycholem, lecz zwykłym wandalem, a współwinę za pozolenie mu na wieloletnią działalność ponosi POLICJA. Tam kierujcie swoją złość!

PS. Oczywiście doceniam, że dzięki Wam ktoś się w końcu sprawą zainteresował, jednak nieustannie nie mogę wyjść ze zdziwienia nad ogromem nienawiści bijącym z różnych postów w tego człowieka!
          • brite Re: zobaczymy 25.09.07, 10:57
            > jednak nieustannie nie mogę wyjść ze zdziwienia nad ogromem nienawiści bijącym z
            > różnych postów w tego człowieka!

Wiesz, po prostu cała złość na syf w mieście została tymczasowo skupiona na
            jednym koziołku - bo jeżeli się pozłościmy, to od razu nam lepiej, że zajęliśmy
            jakieś konkretne stanowisko w sprawie.
            W całej sytuacji cieszy mnie najbardziej to, że 'głos ludu' został wreszcie
            zauważony i ruszono tyłki, by go zatrzymać, ale zadowolony będę dopiero wtedy,
            kiedy wzrośnie liczba komunikatów o łapanych ściennych maziarzach. A tak a
            propos - muszę przyznać, że ostatnio w mieście widzę bardzo dużo zamalowanych
            mazów - czyżby to efekt uchwały RM?
            • Gość: miejskie_narty Re: zobaczymy IP: *.toya.net.pl 25.09.07, 11:29
              Tak, ja też widzę sporo pozamazywanych napisów. Co prawda w zamian są na razie kolorowe łaty, ale i tak jest o niebo lepiej niż było.

Może jakby u nas też z tysiaka nagrody Kropa wyznaczył, to by ludzie bardziej zwracali uwagę? (Chociaż w obecnych realiach, gdy nawet jak się komuś uda dodzwonić na SM czy Policję, to na interwencję czeka się wieczność, mogłoby to okazać się mokrym kapiszonem).

Gdyby jednak wyznaczył nagrodę za informację o ludziach publicznie pijących bądź publicznie oddających mocz, wtedy miasto by zbankrutowało, a wśród mieszkańców rozgorzałaby wojna domowa:)
          • hubar Re: zobaczymy 25.09.07, 12:30
            Gość portalu: miejskie_narty napisał(a):
            >Zastanówcie się, (...) Tam kierujcie swoją złość!
            ==
            Złość swoją kieruję na konkretnego winowajce. To czy on jest faktycznie zdrowy
            czy chory mnie mniej interesuje. Denerwuje mnie to co zrobił z Łodzią, to co
            zniszczył, to jak za nic ma wysiłek łodzian w oczyszczaniu Miasta.
            Jasne, że są władze, policja itd. które Wiesia W. powinny unieszkodliwić
            wcześniej. Oni też są winni... tylko kto? Konkretnie kto zawinił? Nikt się nie
            przyzna, a takie bezosobowe oskarżanie instytucji jest krzywdzące dla innych
            pracowników, którzy mogą wykonywać swoją pracę właściwie.
            Tak więc proszę, pozwól mi złościć na wykonawce tych durnych napisów, a nie
            instytucje, które powinny go powstrzymać.

>PS. Oczywiście doceniam, że dzięki Wam ktoś się w końcu sprawą >zainteresował,
            jednak nieustannie nie mogę wyjść ze zdziwienia nad >ogromem nienawiści bijącym
            z różnych postów w tego człowieka!
            ==
            Nienawiść chyba jest wprost proporcjonalna do ogromu zniszczeń, jaką poczyniła w
            Łodzi JEDNA osoba! Nie wierzysz? To przejdź się po mieście.
    • Gość: wiechu Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: 212.160.172.* 25.09.07, 13:02
      Coscie sie tak czepili tych napisow? Ot taki element łódzkiego
      folkloru, jak szachowe dziadki w Parku śledzia
    • hubar Nadal maże po elewacjach [ei] 02.10.07, 08:27
      Wiesław W. znów maże po elewacjach łódzkich budynków. 21 września został
      zatrzymany przez policję. Dzień później usłyszał prokuratorski zarzut:
      niszczenie mienia. Za popełnione przestępstwa grozi mu od 3 miesięcy do 5 lat
      pozbawienia wolności. Widać jednak, że ani policja, ani prokuratura nie wpłynęły
      na zachowanie mieszkańca ul. Polarnej. Zaraz po wyjściu z prokuratury zaopatrzył
      się w nowy spray koloru brunatnego i ruszył w miasto, by dalej bazgrolić.

- Ta elewacja była czysta jeszcze 2 dni temu - mówi Monika Chmarnik, lokatorka
      posesji przy ul. Gdańskiej 85. - Teraz pokryta jest idiotycznymi napisami. A
      przecież w ubiegłym roku budynek był malowany. Niech wreszcie ktoś zrobi
      porządek z tym wandalem.

Wiesław W. w przyszłym tygodniu ma zostać poddany badaniom psychiatrycznym.

- Powołaliśmy biegłych, którzy wypowiedzą się na temat stanu poczytalności tego
      pana - mówi Małgorzata Al-Kadi, szefowa prokuratury rejonowej Łódź Górna. -
      Wiele zależy od tego właśnie badania. Jednocześnie warto przypomnieć, że
      przestępstwo niszczenia mienia ścigane jest w oparciu o zgłoszenie tego na policji.
      (tj) - Express Ilustrowany lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/775313.html
      • Gość: w Re: Nadal maże po elewacjach [ei] IP: *.pai.net.pl 02.10.07, 08:50
        Slowo daje ze jak zobacze tego smiecia to mu krzywde zrobie, skoro
        nie mozna z nim zrobic porzadku
        • przyslowie Re: Nadal maże po elewacjach [ei] 02.10.07, 09:06
          Samemu sobie krzywdę zrobisz.
        • Gość: Ghost Re: Nadal maże po elewacjach [ei] IP: *.toya.net.pl 02.10.07, 17:07
          Skąd pewność, że to on? Może mieć naśladowców, ot tak, dla zabawy. Na
          NaszeMiasto.pl jest fotka, na której charakter pisma, w mojej ocenie, jest nieco
          inny. Mógłbym założyć się o niezłą kasę, że w Łodzi... jest więcej
          haikupsycholi! Żeby to sprawdzić, należałoby Wiesława odizolować na jakiś czas i
          sprawdzić, czy napisy się pojawiają. Jeśli nie, wtedy będziecie mieli pewność,
          że Wasza agresja kierowana do Wiesława jest słuszna...
          • przyslowie Re: Nadal maże po elewacjach [ei] 02.10.07, 18:14
            Gość portalu: Ghost napisał(a):

wtedy będziecie mieli pewność,
            > że Wasza agresja kierowana do Wiesława jest słuszna...
            Należy zadać najpierw pytanie, czy agresja kierowana do Wiesława lub
            do innego X jest słuszna?
            Za chwilę gość Ghost będzie twierdził, że o czymś takim nie pisał.
            W kwestii odp. - to brakuje mi uprawnień do przeprowadzania w sposób
            fachowy śledztw.
            • Gość: Ghost Re: Nadal maże po elewacjach [ei] IP: *.toya.net.pl 03.10.07, 13:02
              No właśnie nie jest słuszna. Choć można się lekko wkurzyć widząc stan naszego
              miasta. Nie zmienia to faktu, że agresja to najgorszy sposób na rozwiązywanie
              tego typu spraw. Kiepsko przewidujesz @przysłowie...
            • przyslowie Re: Nadal maże po elewacjach [ei] 04.10.07, 21:04
              Zginął mi jeden post dzisiejszy, który był ripostą w stosunku do
              mnie, ale jakoś tę stratę przeboleję
      • brite kolejna kompromitacja państwowych służb 02.10.07, 09:03
        Organa, na które wszyscy się składamy, nie potrafią powstrzymać wandala. A
        bezradność rodzi agresję...
        • przyslowie Re: kolejna kompromitacja państwowych służb 02.10.07, 09:16
          Tak należałoby napisać do tych, co rządzą lub odpowiadają. Wczoraj
          wszyscy słyszeli, jak to wzrosło bezpieczeństwo itd. A jak wzrasta
          nasza bezradność? A czyjaś opieszałość i nieudolność?
    • Gość: joanna Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.cns.net.pl 03.10.07, 17:13
      wczoraj widziałam nowe napisy:)
      • Gość: Florecistów Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.retsat1.com.pl 03.10.07, 21:22
        Nowy napis na pojemniku na papier na Florecistów!!!
      • hubar Re: Zatrzymali Wiesia W! 03.10.07, 21:23
        I to jest powód do zadowolenia? :-(
        • przyslowie Re: Zatrzymali Wiesia W! 04.10.07, 21:12
          Od wczoraj zastanawiam się, co by było, gdyby nasz Wiesio W. jako
          seryjny morderca podejrzewany byłby o dokonanie np 6 zabójstw?
          Czy też wypuszczono by go na wolność, bo taka jest procedura prawna?
          W jego przypadku jest wiele niewiadomych. No bo nie wiem np. czy ma
          te żółte papiery, czy też nie.
        • Gość: wred Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 13:43
          Napisy na mojej kamienicy zostały zamalowane (po raz drugi). Jesli
          on znowu namaluje, to chyba stanę ze strzelbą i nie ręczę za siebie.
          • przyslowie Re: Zatrzymali Wiesia W! 05.10.07, 20:24
            No to, mocium panie, załatwisz go z dwururki?
            Przyjemnych czatów!
            Ale skoro Tobie jako właścicielowi kamienicy ciężko jest złożyć
            doniesienie...
            • Gość: wred Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.toya.net.pl 05.10.07, 22:42
              heh byłoby wspaniale być właścicielem tej kamienicy. Ja jestem tylko
              właścicielką jednego mieszkania w owej. A co do skłądania
              doniesienia, to czytałam na stronie UMŁ wniosek o odszkodowanie, i
              wynika z niego, że:
              - pozwanego musi złapać policja lub straż miejska na gorącym uczynku
              w trakcie niszczenia elewacji
              - biegły musi zrobić wycenę remontu
              - należy podać we wniosku kiedy był ostatni remont elewacji (hahaha
              chyba z 50 lat temu)
              - musi zapaść wyrok w sprawie aby w ogóle domagać się odszkodowania

Ale to jest wniosek o odszkodowanie, więc to pewnie etap 2 zabawy.
              Natomiast doniesienie mogłabym złożyć, ale nie wiem czy mam prawo,
              jako właścicielka jednego lokalu w kamienicy - mam?
              • Gość: wred Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.toya.net.pl 05.10.07, 22:50
                Rozchodzi się tu jednak o to, że nikogo to nie interesuje. Ja tu
                mieszkam od lat 3 i więcej zrobiłam niż ci wszyscy lokatorzy co to
                mieszkają od 20-30 lat. Chyba nie muszę wspominać, że raczej nikt
                się nie dołozy do jakiejś wyceny remontu, czy kosztów sądowych,
                sąsiedzi nie chcą dać na domofon, więc co tu mówić o takich
                sprawach.
                Taka Polska niestety i Łódź zwłaszcza. Dopóki ludzie nie będą mieli
                co włożyć do garnka, dopóty nie będzie ich obchodziła elewacja czy
                równy chodnik. Tak już jest niestety. Jak się wprowadziłam do
                śródmieścia, do kamienicy, żyłam złudzeniami, że to się zmieni, że
                będzie pięknie i będą kwiaty w oknach. Tymczasem nie można zburzyć
                drewnianej komórki na podwórku, bo jedno mieszkania bez łazienki
                musi mieć wychodek (a że nikt tam nie mieszka, to już nikogo nie
                interesuje). 15 rodzin musi patrzeć na ten b....el, bo jeden
                nieistniejący człowiek musi mieć kibel. Przepraszam, ale tak mnie
                poniosło...
                • Gość: Nett1980 Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.toya.net.pl 05.10.07, 22:57
                  Ja cie rozumiem, oj jak bardzo. "Konstantynowska" czy "Nowe Miasto" ?
                  • Gość: wred Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.toya.net.pl 05.10.07, 23:02
                    Dzielnica Polesie, AN "Radwańska", ale podejrzewam, że tak jest
                    wszędzie...
                    • Gość: Nett1980 Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.toya.net.pl 05.10.07, 23:08
                      AN w wiekszosci to skanseny PRL. Kisza te mieszkania, w ktorych
                      nikt nie mieszka, ale zapomnial sie wymeldowac, a potem jest
                      artykul, ze brakuje 5 tys. mieszkan. Pustostany zabite dechami,
                      powinni sprzedawac za grosze, dla tych ktorzy to wyremontuja i we
                      wspolnocie beda dzialac.
                      • Gość: miejskie_narty Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.toya.net.pl 07.10.07, 09:21
                        A Ty z Konstantynowską się użerasz (czy użerałaś?) Bo jeśli to już czas przeszły, to może zdradzisz czy przeszliście do jakiegoś prywatnego zarządcy (ijakiego?) :)
              • skunk Re: Zatrzymali Wiesia W! 06.10.07, 08:00
                Żeby domagać się odszkodowania w reżimie odpowiedzialności deliktowej, czyli za
                czyn niedozwolony potrzebne są trzy elementy:
                1. zaistnienie szkody
                2. działanie pozwanego
                3. związek przyczynowy między pkt 1 i 2.

To, czy klienta złapią na gorącym uczynku czy nie albo kiedy była malowana
                elewacja to absolutne szczegóły. Oczywiście, w przypadku gdy wydany zostanie
                wyrok skazujący jego treść wiąże sąd cywilny w związku z tym nie musi on w ogóle
                dochodzić czy pozwany zrobił to co zrobił, bierze to za pewnik, ale: i bez
                skazania można próbować dochodzić swoich racji przedstawiając dowody winy (a
                może czubolek się przyzna? tak często robią). Poza tym to w jakim stanie jest
                elewacja ma znikome znaczenie dla wysokości odszkodowania, liczy się wartość
                nakładów poniesionych na przywrócenie jej stanu poprzedniego. Nie musi tego
                szacować biegły, chociaż można go powołać. Na początek wystarczy prosta
                kalkulacja kosztów farby.

Jeśli będziesz miała ochotę składać doniesienia albo pisać pozwy chętnie służę
                pomocą, pisz o jakiejkolwiek porze.
                • Gość: smakaroni Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 11:03
                  a moze sie zbierzemy i pozwiemy miasto, za to, ze nie zglasza
                  dewastacji obiektow, ktore do niego naleza?
                  • skunk Re: Zatrzymali Wiesia W! 06.10.07, 11:51
                    Jakby ktoś im się do dupy dobrał za niegospodarność byłoby nieźle.
                    Najsmutniejsze jest to, że departament prawny UMŁ, jeśli taki istnieje, powinien
                    dbać o sprawy miasta nie ze strachu przed zarzutami dla szefa, ale ze strachu
                    przed odpowiedzialnością polityczną, a tej niestety nikt nie poniesie, bo liczyć
                    się będzie smaczna kiełbaska.
                  • przyslowie Re: Zatrzymali Wiesia W! 06.10.07, 12:13
                    Coś takiego właśnie chodziło mi po łbie. Jestem gotowa w każdej
                    chwili. A z Wiesiem W. też trzeba coś zrobić. Ale teraz muszę zaraz
                    lecieć w drogę.
                  • hubar Re: Zatrzymali Wiesia W! 06.10.07, 12:34
                    No to zaczyna być nas więcej, którzy podobnie myślą.
                    Tylko kto wystąpi z takim pozwem? Jaki adwokat sie by tego podjął? No i kto by
                    zapłacił za dochodzenie swojego? To jest przykre.
                • nakole Re: Zatrzymali Wiesia W! 06.10.07, 12:31
                  A rasistowskie elementy w tej jego pisaninie, czy nie moga być
                  podstawą do osobnego oskarżenia? Może tu będzie większa szansa na
                  jego odosobnienie.
                  • przyslowie Re: Zatrzymali Wiesia W! 06.10.07, 21:52
                    Nie wiem, czy czytaliście dzis o Wiesiu?
                    Czy będzie mógł dalej niszczyć mienie - to wszystko dziś jest w
                    rękach biegłych sądowych - psychiatrów.
                    Dostał nadzór policyjny, który polega na tym, że 2 razy w tyg.
                    melduje się na komendzie i jest wtedy pewnie grzeczny i układny.
                    • przyslowie Re: Zatrzymali Wiesia W! 06.10.07, 21:57
                      Po przejściu badań psychiatr. (tylko ciekawe kiedy? czy jescze w tym
                      roku?) i tak sprawa będzie musiała oprzeć się o sąd.
                      • przyslowie Re: Zatrzymali Wiesia W! 06.10.07, 22:04
                        Nie wiem, czy sąd nie powinien wtedy zasądzić mu (jeśli okaże się
                        poczytalnym) odszkodawania za dewastacje.
                        Ale najważniejsze, żeby przestał bazgrać. Każdy argument p-ko niemu
                        może być dobry.
                        • przyslowie Re: Zatrzymali Wiesia W! 06.10.07, 22:08
                          Ja miałam na myśli i optowałam za doniesieniami o popełnianiu
                          przestępstwa, które nie kosztują.
                          Nie kosztują też pozwy do sądu pracy. W pozwach należy podać kwotę
                          sporu lub roszczeń.
                      • nakole Re: Zatrzymali Wiesia W! 07.10.07, 00:00
                        Czy sąd nie powinien (tu z uwagi na skale jego działalności) wydac
                        nakazu aresztowania i natychmiastowego skierowania na badania
                        psychiatryczne, wszak spotykamy się, że w bardziej błachych sprawach
                        podejrzany jest osadzany w areszcie na długie miesiace.
                        • przyslowie Re: Zatrzymali Wiesia W! 07.10.07, 00:12
                          No właśnie. A oni ceregielą się z nim jak z jajkiem, bo on może być
                          niepoczytalny!
                          Pisałam o tym wcześniej - czy postępowaliby podobnie, gdyby był np.
                          seryjnym mordercą. Niedawno było głośno o takim z Rosji, który
                          mordował zawsze tak samo i metodycznie, miał w planie chyba 64
                          zabójstwa, a pojmali go dopiero przy 49.
                          • nakole Re: Zatrzymali Wiesia W! 07.10.07, 00:33
                            A, ten "szachista", straszna postać.
                            Sądze, że w przypadku W. prokuratura lekceważy sprawę. Przydałby się
                            jakiś nacisk ;)
                            Wygląda to tak jakby ci ludzie przemieszczali się po naszym mieście
                            z zawiązanymi oczami.
                          • rozmowy_kontrolowane Re: Zatrzymali Wiesia W! 09.10.07, 11:02
                            Zatrzymali go?
                            Ale tramwaj linii 15 zdążył jeszcze pomazać:/
                            • przyslowie Re: Zatrzymali Wiesia W! 09.10.07, 11:52
                              trochę jakbyś nie był na tę chwilę w temacie
    • Gość: wk Smiec pomazal mi dom IP: *.pai.net.pl 17.10.07, 16:26
      Slowo daje jak go zobacze to nie recze za siebie

Oczywiscie prawo jest bezradne, a jakze

Szlag by trafil ten kraj caly :||||||||
      • hubar Powinieneś teraz... 17.10.07, 19:32
        to zgłosić na SM - bezpłatny numer telefonu 986.
        Następnie tu masz wszystko co dobrze jakbyś zrobił
        www.czystemiasto.uml.lodz.pl/index.php?p=art&show=60200769&all=1&h=1
        facet jest namierzony i wiadomo, kto będzie obarczony odpowiedzialnością za
        pomazanie Ci domu.
        Nie wygłupiaj się. Jak facetowi coś zrobisz, będziesz miał problemy. Dom przy
        Polarnej 4 jest tak zniszczony, że można mu tylko wybić szyby - nie zadzwoni po
        policję, bo wszelkie media są odcięte.
        • tomziol99 Co dalej z Wieśkiem??? :/ 17.10.07, 21:06
          Hubertusie, czy masz jakieś świeże informacje na temat
          Haikupsychola? Z ostatniego tygodnia wiem tylko tyle, że podobno nie
          stawił się na te psychiatryczne badania i wyszedł wielki klops...
          Jeśli masz nowe wieści to zapodaj proszę!

Z góry dzięki :)
          • przyslowie Re: Co dalej z Wieśkiem??? :/ 17.10.07, 21:14
            No nie! Nie stawił się na badania?! To dopiero zakrawa na skandal!!
            No to powinien być doprowadzony
          • hubar Wandal bazgrzący po murach zostanie doprowadzony 20.10.07, 10:41
            lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/781648.html
            Wiesław W., który przez ostatnie lata zabazgrał w Łodzi setki fasad kamienic,
            znów nie został przebadany przez biegłych lekarzy psychiatrów, bo... nie stawił
            się w wyznaczonym terminie.

- Dlatego wydaliśmy zarządzenie o doprowadzeniu go przez policję - mówi
            Małgorzata Al-Kadi, szefowa Prokuratury Rejonowej Łódź Górna.

Nastąpi to prawdopodobnie w poniedziałek.
            (tj) - Express Ilustrowany

==
            Czyli potwierdziło się to co wiedziałem :-(
            Wolałem jednak nie pisać, bo jeszcze ktoś temu sku.... doniesie, że go w
            poniedziałek zdybają. Oby teraz juz sie nie wywinął.
            • przyslowie Re: Wandal bazgrzący po murach zostanie doprowadz 20.10.07, 17:43
              Dzięki za jakieś krzepiące wiadomośći. Dobrze, że sprawa w ogóle się
              toczy. Teraz dużo zależy od tego, czy policja doprowadzenia nie
              spartaczy.
              Na wariatów musi być jakiś sposób. Nie można z racji choroby
              pozwalać im na wszystko.
            • avatary skoro wzięła sie za niego Al Kaida to po problemie 20.10.07, 17:47

• przyslowie Re: skoro wzięła sie za niego Al Kaida to po prob 20.10.07, 17:57
                Wiesz, masz zbieżne myśli z moimi. Sprawa nie mogła w lepsze ręce
                trafić.
                Pocieszam się tylko tym, że Al-Kaida nie sięgnie mojej dzielnicy.
            • tomziol99 Podziękowania :) 21.10.07, 23:56
              Wielkie dzięki za świeże info Hubar! Tak się już od 2 tygodni
              zastanawiałem jak się sprawy Wiesława toczą, w gazetach niczego nie
              znajdywałem, a wyszukiwanie w necie też nie przyniosło rezultatu...
              Potwierdziło się więc, że nie dotarł na badania, ale tym razem oby
              mu się to nie przydarzyło!
        • Gość: wk Re: Powinieneś teraz... IP: *.pai.net.pl 17.10.07, 22:35
          A zebys wiedzial, ze chcialem mu wybic szyby! A moze by mu w ramach
          odwetu odnowic elewacje na tej Polarnej 4? Dopiero sie smiec
          wk**wi :>
      • Gość: ciekawy Re: Smiec pomazal mi dom IP: *.toya.net.pl 17.10.07, 22:37
        a co ciekawego napisał?
        • skunk Re: Smiec pomazal mi dom 20.10.07, 11:16
          Tak jak Al Capone poszedł siedzieć za podatki, tak my wsadźmy Wiesława za
          złamanie ciszy wyborczej! Chociaż nie zazdroszczę partii, którą wspiera taki świr.
    • skunk Ściągawka dla zainteresowanych 21.10.07, 20:17
      Czytelnik mojego bloga (hurra, więc istnieje!) zaprezentował mi swoje dokonania,
      które ośmielam się przekazać dalej:

www.photoblog.pl/7bylo/8004733
      Podobno zdjęć wandalizmów Wiesia jest 70, nie miałem siły obejrzeć wszystkich.
      Jeśli macie coś więcej można mu dosłać albo skłonić go do wyprodukowania RARa z
      wszystkimi fotkami i podesłać UMŁowcom.

Swoją drogą: Wiesio ma naprawdę nierówno pod kopułą.
      • tomziol99 Dobra robota! 22.10.07, 00:33
        Milo mi, że doceniacie dobrym słowem gromadzenie zdjęć z napisami
        Wieśka na fotoblogu. Jeśli ktoś chce pozyskać część kolekcji to
        proszę o kontakt - mam nadzieję, że będę mógł pomóc w przedstawieniu
        dobitnych dowodów na wandalizm tego Polarnego Bazgroły :)

W poprzedni weekend po raz kolejny wybrałem się z kolegą pod dom
        Wiesława na Polarną 4 i zauważyliśmy, że ulica na wysokości tej
        posesji jest pozbawiona oświetlenia - ze słupa po prostu zdjęto
        lampę... Dziwna sprawa, bo jeszcze 2 tygodnie temu było tam widno!
        Mam zresztą na to dowody w postaci fotek :D

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych tą sprawą!
    • skunk Re: Zatrzymali Wiesia W! 26.10.07, 07:44
      Here is the news:
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/783429.html
      Dawno już chyba nie było artykułu we wszystkich gazetach bo
      odpuszczają sprawę.
      • tomziol99 Wiesiek sprytniejszy od policji! 26.10.07, 09:28
        I po raz kolejny nie wiem jak to inaczej nazwać niż skandalem...
        Policja znów niby nic nie może, a redaktor z gazety śladem
        dociekliwej młodzieży jednak potrafią złapać Wiesia choćby w kadr
        aparatu :) Wielkie ironiczne brawa!

Ciekawe ile jeszcze będą robić podchody do Polarnego Gwiazdora?
        Jedno jest pewne - do upragnionego przez Nas zatrzymania Wieśka
        utoniemy w jego napisach, być może tylko tu w Łodzi, a kto wie czy
        nie w całym województwie...
        • hubar Re: Wiesiek sprytniejszy od policji! 26.10.07, 09:44
          I to w tym wszystkim jest straszne! Wiadomo gdzie facet mieszka, nie ukrywa się,
          wiadomo co zrobił bo się tym chwalił na łamach gazet i... pozostaje BEZKARNY!
          • tomziol99 Jeszcze jeden link mam o Wieśku! 26.10.07, 10:23
            egazeta.express.lodz.pl/O24549_2007/01/16/EX011604K.pdf - to
            też jest konkretny przykład na wielką przebojowość Polarnego
            Gwiazdora... Przez przypadek wpadło mi to wczoraj w łapki :)
      • przyslowie Re: Zatrzymali Wiesia W! 26.10.07, 11:01
        Czułam, że policja doprowadzenie spartaczy. Policja jak zwykle
        ośmiesza się. Żarty sobie robi bawiąc się z Wiesiem w chowanego.
        Zasądzony miał przecież dozór policyjny. Miał się co 2 tyg. meldować
        na komendzie. Ale policja przyzwala mu znikać.
        Nie wiem, ale ja nie mam ochoty bawić się w ciuciubabkę. Złożę
        doniesienie do łódzkiej Al-Kaidy, zanim nie dojdzie do tragedii, bo
        ktoś nie wytrzyma.
        Wiesiu dla policji jest jak Polarny Yeti. Zostawia tylko ślady.
        • Gość: smakaroni Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 11:22
          Ponawiam apel. Moze podamy miasto do sadu, ze nie zglasza na policje
          licznych aktow wandalizmu popelnianych przez tego psychola na
          posesjach czy obiektach nalezacych do miasta.
          Druga sprawa. Mozna wyslac maila do Pan Prezydenta, ze istnieje taki
          problem w miescie. Kiedys przeczytalem, ze jakis Pan wyslal maila,
          ze kamienica na Piotrkowskiej jest zaslonieta wielka reklama. Kropa
          natychmiast postanowil sie tym zajac. Moze Pan Prezydent
          o niczym nie wie bo jest starasznie zajety w Jerozilimie czy gdzis
          tam. Jakby mu ktos wyslal maila ,ze ktos Lodzi pomazal setki
          kamienic to Pan Prezydent dowiedzialby sie o sprawie i postanowil
          dzialac...
          PS A moze napiszemy list do Prezydenta Rzeszowa co On by zrobil w
          tej sprawie?
        • nakole ...nie ma rady... 26.10.07, 18:05
          ...gdyby tak zechciał kogoś skorumpować, wtedy CBA by go zdjęła...
      • Gość: wred Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 11:08
        Nóż się w kieszeni otwiera, jak się czyta takie wiadomości. Ten kraj
        upadł na głowę. Jak mam tłumaczyć dziecku, że za złe uczynki jest
        sie karanym, jak tu takie kwwiatki...?
        Na kamienicy, w której mieszkam, zamalowano jego bazgroły po raz 3.
        za każdym razem inną farbą, ale nie w tym rzecz. Czy naprawdę
        społeczeństwo ma samo wymierzyc sprawidliwość? Policja sobie z nas
        kpi!
      • brite Ręce opadają 26.10.07, 11:16
        catv.retsat1.com.pl/michal/@receopadaja/receopadaja.jpg
      • Gość: x Re: Zatrzymali Wiesia W! IP: 212.160.172.* 26.10.07, 13:03
        Dlaczego zioniecie taką nienawiścią dla chorego człowieka. Wyraźnie
        widać że facet jest chory, ma jakąś paranoje, lęki itp. Takim
        ludziom trzeba pomóc a wy byście go najlepeij zlinczowali.
        • miejskie_narty Ja tam zionę w stronę 26.10.07, 13:24
          organów władzy. Nie nienawiścią, ale pogardą za indolencję.
          Poza tym zionę przeświadczeniem, że żyję jeszcze w kraju, gdzie w żeby czuć się bezpiecznym, należałoby wynająć sobie ochroniarza. Że jak git zechce mi dać w zęby, to mi da, a jedyną skuteczną reakcją będzie przemoc fizyczna. Po prostu dżungla:/

Dziwię się, że jeszcze pan Wiesław nie wpadł na pomysł, żeby osprejować elewację UM, karoserię samochodu prokuratora czy policjanta, który się sprawą zajmuje. Przecież skoro ogólnie to nie problem, to nie powinno zainteresowanym przeszkadzać? Może jakiś życzliwy człowiek podpowie panu Wiesławowi, gdzie są najlepsze miejscówki w mieście. Gdyby np. zabazgrał drzwi do domu prezydenta, to może nawet Faktach by się pojawił (obok Rafalali). Jaka publika, jaka sława, jaka chwała wieczna!:)
          • avatary i tu się mylisz, bo komisariat 26.10.07, 17:55
            na żeromskiego już oznakował, ale tam chyba są zarobieni i nie wychodzą na
            zewnątrz, albo są w terenie i go tropią, bo proroctwo nietknięte mur zdobi od
            dni wielu
        • avatary to rusz tyłek i pomóż - daj przykład 26.10.07, 17:48
          zamiast teoretyzować
    • hubar Wiesiu znowu w akcji! [ei] 27.10.07, 13:33
      Urszula Mirowska, właścicielka domu u zbiegu ulic Dubois i Pokładowej po raz
      piąty w ostatnich miesiącach malowała elewację swojej posesji. Wiesław W., zwany
      Bazgrołem, który od lat wypisuje sprayem na łódzkich kamienicach absurdalne
      napisy, znów zniszczył jej elewację. Wczoraj pisaliśmy, że policja nie może
      znaleźć "Bazgroła", żeby - zgodnie z decyzją sądu - doprowadzić go na badania
      psychiatryczne, tymczasem naszemu reporterowi udało się to bez trudu.

- Ręce już opadają - mówi pani Urszula. - Przecież nie może być tak, że ten
      mężczyzna robi, co mu się podoba, a inni ponoszą tego konsekwencje. Przed
      obchodami rocznicy wizyty papieża w Łodzi urzędnicy kazali wszystkim zamalować
      te bazgroły. I kupiliśmy farby, wzięliśmy pędzle i pomalowaliśmy domy. Teraz
      znów cała dzielnica jest pomazana. I co? Znów biorę pędzel, wiadro i maluję. Jak
      długo jeszcze?
      (tj) - Express Ilustrowany lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/783728.html
      • tomziol99 Wiesiu NADAL w akcji! 27.10.07, 17:19
        "Idzie Wieś przez Łódź
        torbę sprayów niesie
        a policja już niestety
        nie goni za Wiesiem..."
        • przyslowie Re: Wiesiu NADAL w akcji! 28.10.07, 20:00
          Fajnie zacząłeś.
          • przyslowie Re: Wiesiu NADAL w akcji! 28.10.07, 20:04
            Czy media piszą sobie a muzom?
            A łódzka policja nie przejmuje się, że ma tak złą prasę?
            • hubar Musimy zacząć działać 28.10.07, 21:25
              A co do złej prasy... odpowiednie służby mają w czterech literach cała sprawę,
              co można stwierdzić tylko po tym www.bezkarny.prv.pl
              • przyslowie Re: Musimy zacząć działać 28.10.07, 21:45
                To, co do tej pory zrobiła policja (tj. przyszli może we dwóch,
                popatrzyli, popatrzyli sobie i poszli) pozwala przypuszczać,iż do
                zatrzymania chorego psychicznie człowieka potrzebna grupa
                antyterrorystyczna, kóra potrafi jednak zatrzymać gangsterów, a nie
                takiego w sumie bezbronnego Wiesia.
                Miałam kiedyś takiego chorego sąsiada (mieszkał z rodziną) i gdy
                przychodziła potrzeba jego podleczenia, to do tego nie była
                potrzebna wcale policja, by zabrać go do szpitala.
                Wiesiu czuje się teraz osaczony.
              • skunk Re: Musimy zacząć działać 28.10.07, 22:26
                Już mnie to wku..a:

POŁAMAĆ MU ŁAPY!

Teraz niech mnie policja namierzy i zamknie za nawoływanie do przestępstwa.
                Ponieważ jestem zdrowym psychicznie płacącym podatki spokojnym obywatelem
                zamknięcie mnie i zgnojenie nie stanowi problemu. Ściganie takich ludzi jak my
                to najlepsza fucha.
    • hubar Przebadany!!!!! 30.10.07, 11:17
      Policjantom udało się wreszcie zatrzymać i zawieźć na badania
      sądowo-psychiatryczne Wiesława W., zwanego Bazgrołem, który na murach łódzkich
      kamienic wypisuje absurdalne hasła.
      "Bazgroł" został przebadany przez dwóch niezależnych biegłych. Wyniki nie są
      jeszcze znane. Decyzją prokuratora mężczyzna został zwolniony do domu.
      Zastosowano wobec niego dozór policyjny.
      (tj) - Express Ilustrowany lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/784302.html

ZWOLNIONY? Ten facet stanowi realne zagrożenie dla porządku publicznego, co już
      nie raz udowodnił, a prokurator go zwolnił? Skandal!
      • Gość: gość portalu Re: Przebadany!!!!! IP: 212.160.172.* 30.10.07, 11:41
        > "Bazgroł" został przebadany przez dwóch niezależnych biegłych

To doświadczenie z pewnością zaowocuje pojawianiem się nowych wątków
        w twórczości Wiesława W. Premiera jutro rano!
      • nakole Re: Przebadany!!!!! 30.10.07, 20:38
        ...może się niebawem okazać, ze Bazgroł stanowi wzór łódzkiego
        zdrowia psychicznego. I co wtedy?
        • Gość: Ruda Re: Przebadany!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 20:57
          Przebadani powinni być prokuratorzy. Wiesio stanowi zagrożenie dla
          samego siebie. W końcu ktoś go dorwie i naprawde polamie gnaty. A na
          wyniki "akcji" policji i prokuratury nie trzeba było czekać. Jeszcze
          wczoraj w nocy Wiesio rozpoczal nowa krucjatę - na murach na
          Dubois'a.
          • nakole Re: Przebadany!!!!! 30.10.07, 21:00
            Oto niestrudzony muralista ;/
        • przyslowie Re: Przebadany!!!!! 30.10.07, 21:00
          Jeśli łódzkie zdrowie psychicznie ma tak wyglądac, to ja dziękuję...
          • nakole Re: Przebadany!!!!! 30.10.07, 21:03
            ...poniekąd widać to od dawna na murach i niekoniecznie za sprawą
            naszego pieszczocha ;) Mało które miasto w RP jest tak pobazgrane
            jak Łódź.
            • tomziol99 Wiesiek pobawił się w doktora :> 30.10.07, 22:26
              Określenie "Pieszczoch" rozbawiło mnie do łez :D

Zauważyłem pewną prawidłowość - jeśli dzieje się coś niedobrego to
              należy zamiast policji zawiadomić prasę, a efekty będą wymierne :) W
              końcu to po artykułach w GW i EI sprawa Wiesława W. raz po raz
              doznaje akceleracji... I nagle rozłożone w geście bezradności ręce
              organów ścigania robią się gotowe do pracy :)

Tylko czy właśnie tak powinno się dziać w normalnym kraju?
              • przyslowie Re: Wiesiek pobawił się w doktora :> 30.10.07, 22:40
                Tak, tak. To łódzki pupil-pieszczoch , bo z nim się pieszczą i
                prokuratorowa Al Kaida, i odpowiednie organa - rzekomo ścigania...
                • tomziol99 Pieszczoszek :D 31.10.07, 00:08
                  Choć Wiesio był chory, nie leżał w łóżeczku
                  bo wolał wczesnym rankiem krążyć po miasteczku
                  i mazać kamienice, domy, kioski, szkoły
                  wszędzie umieszczając swoiste bazgroły
                  • przyslowie Re: Pieszczoszek :D 31.10.07, 09:29
                    Brawa.
      • Gość: Slavekk Psychiatrzy orzekli "Bazgroł" jest niepoczytalny IP: *.pai.net.pl 02.11.07, 09:36
        lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/785338.html
        • przyslowie Re: Psychiatrzy orzekli "Bazgroł" jest niepoczyta 02.11.07, 11:01
          Hm... Al Kaida przestała się nim już zajmować.
        • hubar Re: Psychiatrzy orzekli "Bazgroł" jest niepoczyta 02.11.07, 11:41
          No to dostali "papiery" na nie zajmowanie się sprawą Wiesia :-(
          Teraz to ten skur.... będzie już totalnie bezkarny.
          • przyslowie Re: Psychiatrzy orzekli "Bazgroł" jest niepoczyta 02.11.07, 11:51
            Przecież może jednak mieć tę internację.
        • avatary skoro niepoczytalny to dlaczego ma samochód ? 02.11.07, 12:37
          dlaczego nim się porusza ?
          • przyslowie Re: skoro niepoczytalny to dlaczego ma samochód ? 02.11.07, 13:05
            Prowadził samochód?
            • avatary jego samochód znajduje sie na zdjęciach 02.11.07, 13:21
              pomazany jak i jego dom i nasze miasto
              • przyslowie Re: jego samochód znajduje sie na zdjęciach 02.11.07, 13:31
                Moje pytanie było: czy prowadził?
                U mnie to nawet TIR może stać.
                • avatary teleportuje się... 02.11.07, 13:55

nie bądź taki wirtualny, włącz sie do akcji - zbadaj czy prowadzi
                  • tomziol99 A czemu nie bez prawy jazda? 02.11.07, 15:23
                    Może Wiesiek wcale nie ma prawy jazda, tylko jeździ na waleta tym
                    swoim bazgrołowozem :) Choć podobno częściej bywał widziany na
                    składaku...

"Wiesiek, spray, Polarna
                    Żółta bandera!
                    Na Aleksandrowską
                    wsadźcie go teraz!"
                    • przyslowie Re: A czemu nie bez prawy jazda? 02.11.07, 17:04
                      Tomzio, wciąż jesteś w świetnej formie.
        • Gość: a no to czas na samosady IP: *.pai.net.pl 02.11.07, 15:17
          Jak goscia nie zamkna w wariatkowie to trzeba mu po prostu
          wp***olic, jak poczuje smak swojej krwi to sie moze nauczy debil
          jeden
          • przyslowie Re: no to czas na samosady 02.11.07, 17:06
            Co to, szkółkę dla debili chcesz otworzyć?
            • tomziol99 Jak to "niepoczytalny"? :> 02.11.07, 19:01
              Ironizując - Wiesław nie może być niepoczytalny, bo jest w końcu...
              poczyt(al)ny - naprawdę łatwo jest przeczytać to co nabazgrze, bo
              wszędzie tego pełno... Jednak szyfr, którym się posługuje, nie
              należy do łatwej i zdrowej lektury dla mieszkańców Łodzi :/

Przysłowie - staram się jak mogę z tymi rymami o Naszym Pieszczochu,
              jednak na łódzkie mury z nimi się nie wybieram tak jak On ze
              swoimi "haiku-bzdurami"
              • przyslowie Re: Jak to "niepoczytalny"? :> 02.11.07, 19:06
                No wiesz, z tego dałoby się już złożyć jakiś poemacik śpiewany lub
                np. łódzką śpiewogrę, balladę o Wiesiu.
                • tomziol99 Śpiewogra :D Podoba mi się to określenie! 02.11.07, 19:41
                • tomziol99 Po "żółtej kartce" musi być "czerwona" :P 02.11.07, 19:43
                  Postaram się sklecić coś większego na temat Bazgroła o ile czas i
                  zdrowie psychiczne mi pozwolą :) O efektach oczywiście powiadomię na
                  forum
                  • przyslowie Re: Po "żółtej kartce" musi być "czerwona" :P 02.11.07, 20:36
                    To nie ja termin śpiewogry wymyśliłam. Cieszę sie, że nie
                    rezygnujesz.
                    Dobrze, że bohater Wiesiu o tym nie wie, bo obsmarowałby nas po
                    murach w całym mieście.
      • daro1101 Re: Przebadany!!!!! 07.11.07, 08:03
        NNNNIiiieeeee!!!!!!Manson Marylin to chyba nam dedykowal plyte "Golden Age of
        Grotesque". Gdzie my zyjemy? Czy wszystkie sprawy trzeba zalatwiac pala
        bejzbolowa???? Moze powinnismy spotykac sie pod domkiem Jego Swiatobliwosci 7
        bylo i spiewac Jego PSALMY???
    • bernard.jundo Wypuscic Wiesia, niech mi jeszcze mój dom pomaluje 31.10.07, 16:37
      Wypuscic Wiesia, niech mi jeszcze mój dom pomaluje i auto sásiada.
      Dam naOlejná Farbé.
      .
      • Gość: smakaroni Re: Wypuscic Wiesia, niech mi jeszcze mój dom pom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 22:44
        a TVN24 bylo:
        www.tvn24.pl/12690,1527071,wiadomosc.html
        Swoja droga to straszny wstyd, ze wladze tego miasta nie radza sobie
        z problemem. Chlopaki walcza zeby Lodz jakos wygladala, a Prezydent
        pewno na wczasach
        • hubar Re: Wypuscic Wiesia, niech mi jeszcze mój dom pom 03.11.07, 13:32
          Szkoda, że autor reportażu nie pokusiła się, aby spytać kogokolwiek z władz
          Miasta, czemu oni na to pozwalają od tak dawna.
          • Gość: olek to co nalezy zrobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 19:37
            A co twoim zdaniem p0owinny zrobic wladze miasta, zebyś powidziaal,
            ze nie pozwalaja? Konkretnie - co? Zabic człowieka, obciąć mu ręce,
            zamknąć do więzienia? Podejrzewam, ze wedlug ciebie wlasnie cos
            takiego. No to wiedz, ze za cos takiego same poszlyby do wiezienia
            (I ZRESZTA BARDZO SLUSZNIE). Facet jest niepoczytalny, za bazgranie
            na murach przez niepoczytalnych nie przewidziano zadnej kary w
            zadnym koddeksie - wiec zrozum czlowieku, ze legalnie nie mozna mu
            NIC zrobic. Nic, zero! Ale oczywicie mozesz go zakatrupic
            wlasnorecznie. Tylko nie zdziw sie kiedys, że ktos moze nawoływać do
            zabijania tych, którzy nawołuja do zabijania tych, którzy bazgrza po
            murach.
            • przyslowie Re: to co nalezy zrobic? 03.11.07, 20:02
              Wiesiu-Bazgroł wymaga leczenia specjalistycznego.
              Wg ciebie władze miasta zwolnione są z obowiązku dbałości o mienie
              społeczne czyli niczyje. Ty też o nie nie zadbasz? No bo i po co?
              • Gość: olek Re: to co nalezy zrobic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 20:07
                ale nie mowimy o dbalosci o mienie spoleczne, lecz o ukaraniu wiesia.
                • przyslowie Re: to co nalezy zrobic? 03.11.07, 20:33
                  Tym gorzej, że o mienie społeczne nie trzeba dbać!
                  A Wiesia nie można ukarać, bo jest chory. Wiesia można tylko leczyć.
            • Gość: Lech Kuczynski Re: to co nalezy zrobic? IP: *.pl 03.11.07, 22:33
              tobie tez moze trzeba rece polamac zebys nie pisal kocobolow

pozdrawiam, lech kuczynski
            • brite Re: to co nalezy zrobic? 04.11.07, 01:40
              Gość portalu: olek napisał(a):

> A co twoim zdaniem p0owinny zrobic wladze miasta, zebyś powidziaal,
              > ze nie pozwalaja? Konkretnie - co?

Odizolować. Jeżeli jest niepoczytalny i nie odpowiada za swoje czyny, dla dobra
              społeczeństa musi zostać zamknięty i poddany leczeniu.
            • hubar Re: to co nalezy zrobic? 04.11.07, 12:09
              Co konkretnie? Ano może tylko to, aby przez kilkanaście lat, tak! kilkanaście
              lat działalności Wiesława W. wypracowały jakiś sposób jego unieszkodliwienia. I
              nie chodzi mi o zabicie pana, ale odizolowanie od reszty społeczeństwa. A co
              robimy władze miasta? ponad DWA lata temu, Wiesław W. na łamach Expressu
              pochwalił się że to jego dzieło... i co? I nic! Kiedy we wrześnie tego roku
              zatrzymano Wiesława W. okazało się, że policja ma raptem SZEŚĆ wniosków, w
              których zgłoszono wyrządzone szkody? Zgadnij, czy którykolwiek z wniosków,
              pochodził od Miasta - administratora budynków, lub spółek podległych np ZdiT.
              Nie mów też, że facetowi nie można nic zrobić, można (poczytaj na dole strony
              bezkarny.prv.pl )
              I tak juz z innej beczki - gdzie przez te kilkanaście a zwłaszcza ostatnie dwa
              lata były wszelkie organizacje, także podległe Miastu, zajmujące sie osobami
              niepoczytalnymi, gdzie był MOPS który wiem, że dawał Wiesławowi W. zapomogi itd?
              GDZIE!?
              • przyslowie Re: to co nalezy zrobic? 04.11.07, 14:35
                No to MOPS-iu się wykazał! A Wiesiu pozostaje bez pomocy
                specjalistycznej... Pozostawiony sam sobie. Chory człowiek chyba
                swoimi chorymi bazgrołami woła o pomoc!
                • avatary mops a raczej konkretni ludzie 04.11.07, 14:57
                  mający imiona i nazwiska, biorący pensje za pracę, której nie wykonali.od lat...
                  • przyslowie Re: mops a raczej konkretni ludzie 04.11.07, 15:00
                    Owszem, owszem... I zatrudniają jakichś opiekunów (?) środowiskowych
                    czy kogoś w tym rodzaju...
                    • tomziol99 MOPS jako sprayofilantrop :P 04.11.07, 15:57
                      Wniosek z tego jeden, iż to za zapomogi z MOPS-u Wiesiek kupował
                      spraye do paskudzenia miasta Łodzi swoimi bełkotliwymi tekściorami!
                      • tomziol99 Nie tylko Łódź pomazana... 05.11.07, 22:02
                        Dostałem dziś intrygującą informację od mojego jawnego
                        korespondenta śledczego okraszoną zdjęciami napisów Wiesława W. na
                        przystanku autobusowym PKS w... Srocku, w połowie drogi między
                        Łodzią a Piotrkowem Trybunalskim :) Możliwe, że są to stare
                        bazgroły, ale jednak to także dzieło Naszego Wiesia! A jednak tam
                        też dotarł... Bynajmniej nie na składaku - na tak wyczerpującą
                        trasę musiał raczej uruchomić swój bazgrołowóz!

www.photoblog.pl/7bylo <= tu możecie zobaczyć pierwszą fotkę ze
                        Srocka :)
                        • Gość: tetetka5 Re: Nie tylko Łódź pomazana...Piotrków też IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.11.07, 14:16
                          jak już wcześniej pisałem ślady "twórczości" Wiesia można zobaczyć też w
                          Piotrkowie, a konkretnie na murze kamienicy na rogu Starowarszawskiej i
                          Jerozolimskiej. Widać więc, że nasz ulubieniec zapuszcza się coraz dalej od Łodzi...
                        • Gość: MK Re: Nie tylko Łódź pomazana... IP: *.retsat1.com.pl 06.11.07, 17:14
                          Racja. Jakieś 2 lata temu jeździłem regularnie do Srocka w pewnej sprawie. I rzeczywiście już wtedy były tam te napisy.
    • skunk To już chyba koniec 02.11.07, 23:13
      Czas podsumować sprawę Wiesia: organy ścigania zrobiły co mogły i trzeba
      poczekać czy wystąpią z wnioskiem o internację czy położą laskę na sprawie.
      Jeśli tak się stanie mam wrażenie, że dojdą do głosu zwolennicy nieco innych
      rozwiązań. Wiesio bowiem jako człek niepoczytalny nie odpowiada za wyrządzoną
      przez się szkodę. Jedyne co możemy teraz zrobić to monitować sprawę.

Czytam kodeks karny i ustawę o ochronie zdrowia psychicznego i jestem zdumiony
      ogromną dziurą - nigdzie nie ma słowa o popełnianiu czynów przeciwko mieniu.
      Nowy sejm powinien się zastanowić nad zmianami, bo w tej chwili Wiesiek jest
      całkowicie bezkarny, popełnia zbrodnię doskonałą.
    • Gość: a Alez ten smiec ma tupet IP: *.pai.net.pl 03.11.07, 11:20
      www.bezkarny.prv.pl/media/ei22072005.jpg

Wywiadow w prasie jeszcze udziela brudas jeden, zatluc pawiana
      • Gość: ncvbn Re: Alez ten smiec ma tupet IP: *.toya.net.pl 03.11.07, 14:53
        link nie działa
        • hubar Re: Alez ten smiec ma tupet 03.11.07, 15:23
          kopiuj+wklej w wyszukiwarkę. Taki urok prv.pl :-/
        • Gość: a Re: Alez ten smiec ma tupet IP: *.pai.net.pl 03.11.07, 22:30
          to wejdz tu

www.bezkarny.prv.pl/
          a potem w artykul z 2005 r
    • hubar Prokuratura czeka na sąd a "Bazgroł" wciąż bazgrze 07.02.08, 09:54
      Barbara Bariasz, sprzedawczyni pieczywa w punkcie u zbiegu ulic Zachodniej i
      Zielonej ma już dosyć wandala, który wypisuje na jej kiosku - podobnie jak na
      murach, kioskach czy płotach w całej Łodzi - nonsensowne hasła i jest bezkarny,
      bo biegli psychiatrzy orzekli, że mężczyzna jest niepoczytalny. To Wiesław W.,
      zwany Bazgrołem.
      Barbara Bariasz, sprzedawczyni pieczywa, piaskiem czyściła kiosk, by pozbyć się
      napisów...

- Kilka godzin ścierałam piaskiem te napisy, a ręce mnie bolały prawie tydzień -
      mówi pani Barbara. - Następnego dnia kiosk znów był pomazany.

Wiesław W. doskonale znany jest policji i prokuraturze. W ubiegłym roku został
      zatrzymany przez funkcjonariuszy. Był przesłuchiwany i odesłany na badania
      psychiatryczne, na które się nie stawiał. Wreszcie został na nie doprowadzony.
      Okazało się, że jest niepoczytalny i prokuratorzy nie mogą postawić mu zarzutów.

- Dlatego wystąpiliśmy do sądu z wnioskiem o internację, czyli osadzenie
      mężczyzny w ośrodku zamkniętym - usłyszeliśmy od Małgorzaty Al-Kadi, szefowej
      prokuratury rejonowej dla dzielnicy Łódź - Górna. - Czekamy na posiedzenie sądu
      w tej sprawie.
      (tj) - Express Ilustrowany lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/815911.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka