Dodaj do ulubionych

Fikcyjny meldunek

28.09.07, 17:57
"Prezes bydgoskiego PiS Tomasz Markowski będzie musiał zwrócić całą kwotę dodatku mieszkaniowego, pobieranego z Sejmu - zdecydowała Kancelaria Sejmu.

Tomasz Markowski przez ostatnie sześć lat pobierał co miesiąc 2 tys. zł dopłaty do mieszkania wynajmowanego w Warszawie. Dostawał je jako poseł spoza stolicy dzięki fikcyjnemu meldunkowi w Bydgoszczy. Przekręt ujawniła 19 września "Gazeta". Po naszej publikacji premier Jarosław Kaczyński skreślił Markowskiego z bydgoskiej listy kandydatów PiS do Sejmu.

Markowski zapowiedział, że zwróci pieniądze, będzie się jednak starał o rozłożenie należności na raty."

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4530506.html
Prawi i Sprawiedliwi. Ciekawe co na to Big_news:>
Obserwuj wątek
    • Gość: a Słyszałam wyjaśnienia posła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 18:02
      że w tym warszawskim mieszkaniu mieszka jego ojciec, wdowiec, on tam
      nie mieszka, musi wynajmować coś innego, a grosza z tej kasy nie
      ogląda, bo kancelaria płaci wynajmującemu nad głową posła. To jak
      jest?
      • aaa202 Dopytuję się: 28.09.07, 22:45
        Co z wyjaśnieniami posła?

Jeśli udowodnionoby mu wyłudzenie (kradzież, nazywajmy rzeczy) to
        czy zwrot zawłaszczonego to nie jest aby mała kara?
    • big_news Re: Fikcyjny meldunek 28.09.07, 20:04
      Powiem tyle, że jeżeli gość był tępym i pazernym wyłudzaczem, to kij mu w d.
      Powinno się takich ścigać zgodnie z literą prawa, należy go dokładnie rozliczyć,
      co do grosza. O ile wiem, facet został skreślony z listy kandydatów, jest
      politycznie skończony. I bardzo dobrze.
      Znasz może więcej podobnych przykładów, słyszałeś o równie bezpardonowym
      traktowaniu kanciarzy w innych niż PiS partiach?
      PS
      Zdaje Ci się, że ja sam osobiście odpowiadam za każdego członka największej
      partii, że aż wywołałeś mnie do tablicy w związku z Makowskim? Gratuluję takich
      wyobrażeń...
      • teufel Re: Fikcyjny meldunek 28.09.07, 20:22
        Dawno z Tobą nie gadałem, więc uznałem, że jest ku temu okazja
        • big_news Re: Fikcyjny meldunek 28.09.07, 20:29
          Aha.
          Faktycznie, okazja jak znalazł...
          • Gość: trufel Re: Fikcyjny meldunek IP: 195.69.82.* 28.09.07, 23:51
            oj wez sie obraz
        • nakole Re: Fikcyjny meldunek 28.09.07, 20:30
          Bardzo wątpię czy z nim pogadasz. On ostatnio drepcze w miejscu i
          jest bardzo nerwowy co zreszta widac z ww odpowiedzi.
          • teufel Re: Fikcyjny meldunek 28.09.07, 20:34
            No bo widzisz, Kaczyński obiecywał dla lotniska w Łodzi 37mln zł, a tu wybrańcy z PiS(Bartyzel(teraz Prawica RP) Jagiełło, Krzywicki) i LPR(Orzechowski) głosowali przeciwko tym pieniądzom:(

PiSowcy zabrali Łodzi S8 i Kaczyński wczoraj obiecał, że jak on będzie premierem to znów będzie S8 przez Łódź - znaczy oddadzą co ukradli:|

Jak Ty byś się zachował gdyby Twoi ulubieńcy mieli Twoje miasto w d***?
            • big_news Re: Fikcyjny meldunek 28.09.07, 20:44
              Wychodzi na to, że Kaczyński nie jest... Bogiem.
              Hm. Ja co do tego nie miałem wątpliwości, ale cieszę się, że inni mają aż taką
              wiarę w premiera...
              • teufel Re: Fikcyjny meldunek 28.09.07, 21:02
                Zawsze podziwiałem, Twoją umiejętność pisania o czymś innym. Skoro do tej pory nie udało mu się załatwić (to co zabrali) czyli zeby S8 szła przez Łódź to nagle stanie się (jak pisze Bigi, bo teraz nie może, ale po wyborach pewnie się da radę) Bogiem i zapewne jak wygra wybory s8 bedzie szła przez nasze miasto. Heh...
            • nakole Re: Fikcyjny meldunek 28.09.07, 20:45
              JK powinnien być tu zwyczajnie psami poszczuty jak podejrzany
              nieznajomy co się koło obejścia kręci, podobnie jak wymienieni przez
              Ciebie posłowie. Wzorem innych polityków zjawił sie tu chcąc wyssać
              głosy wyborcze nieczego w zamian nie dając.Mam nadzieję, że mało kto
              da się nabrać na jego wyskok.
              • big_news Re: Fikcyjny meldunek 28.09.07, 21:04
                Pocieszny z Ciebie facecik:)))
                Gdyby Kaczyński naobiecywał nie wiadomo czego, to pierwszy byś grzmiał, że to
                populista, demagog i najgorsza swołocz. Ponieważ nie obiecuje gruszek na
                wierzbie, to... chce poparcia nie dając w zamian niczego.
                Wiesz co jest Twoim problemem? To, że Kaczor w ogóle żyje. Taki to i z Ciebie
                "demokrata".
                Na to są sposoby leczenia. Naprawdę.
                • nakole Najważniejsze, że Ciebie można nakarmić 28.09.07, 21:48
                  ...tak łatwo i wtedy PiSmaczysz. I to jest u Ciebie najbardziej
                  pocieszne.
                  A żywot JK mało mnie obchodzi, wystarczy poczekać, a przeminie jak
                  wielu politykierów z niby-wizją państwa i tymi żenującymi spotami
                  dla maluczkich.
                  • big_news Przyjemniaczku... 28.09.07, 22:03
                    Karmiąc mnie, jednocześnie wylewasz swoją żółć.
                    A z Kaczorem na czele jeszcze będziesz musiał trochę pożyć. Tak więc będziesz
                    miał od groma okazji do plucia.
                    Na zdrowie, i w jednym i drugim przypadku.
                    • Gość: yoggi mylisz się Bigi! przypuszczam że wygrana Kaczora IP: 212.241.168.* 28.09.07, 22:17
                      bardzo by go ucieszyła, bo o czym by pisał ten zgorzkniały stary kawaler gdyby
                      Kaczor przegrał?
                      • big_news Re: mylisz się Bigi! przypuszczam że wygrana Kacz 28.09.07, 22:25
                        A wiesz, że to wielce prawdopodobne?!
                        Że jest zgorzkniały, to pewne. Że żółć go toczy też. Ale ten stary kawaler? Hm.
                        To też chyba bliskie prawdy i to by wiele tłumaczyło:)
                        • Gość: jozek Re: mylisz się Bigi! przypuszczam że wygrana Kacz IP: *.toya.net.pl 28.09.07, 22:42
                          toż to opis JK
                    • nakole Re: Maszkaronie... 28.09.07, 22:49
                      ...wiesz, w przeciwieństwie do Ciebie to ja z kaczorem nie żyję, ale
                      jeśli Ty to robisz, to cóż, mogę tylko powiedzieć, że każdy orze jak
                      może. :P
                      • big_news Chłoptasiu... 28.09.07, 22:53
                        to, co Ciebie kręci, mnie odrzuca.
                        Tak tak. Ja jestem normalny...
                        • nakole Re: Ptasiu.. 28.09.07, 22:57
                          ...przecie to Ciebie kręci kaczor i życie z nim po kres. Ty Rejtana
                          przed PiSem odgrywasz. A Twoja normalność to rzecz względna.
                          • aaa202 Was trzeba rozsadzić. 28.09.07, 22:58
                            • nakole Re: Was trzeba rozsadzić. 28.09.07, 23:00
                              No, cóż bigi lubi wazelinę, jak jej nie dostaje to zaczyna grzebać w
                              wątrobie :)
                              • aaa202 Nie, przepraszam, nie poprę Cię. 28.09.07, 23:03
                                Jeśli się nie chce rozmawiać w ten sposób, to się nie rozmawia. I
                                koniec. Żadna wątroba wtedy nie zostaje rozgrzebana.
                                Ale jak się podchwytuje taką poetykę, to, niestety, dyskusja wygląda
                                jak ta Wasza.
                                • nakole Re: Nie, przepraszam, nie poprę Cię. 28.09.07, 23:05
                                  Masz rację.
                          • big_news Re: Ptasiu.. 28.09.07, 23:04
                            Nie. To tylko Twoja ocena jest względna. I tendencyjna. Żeby nie powiedzieć
                            dosadniej.
                            Mnie kręci życie. A, że uważam, iż pod rządami Kaczorów będzie ono w Polsce
                            wreszcie normalne, więc im kibicuję.
                            Ty możesz sobie uważać, że bycie rolowanym przez władze i ich kolesi jest
                            wporzo. Twoja broszka i wybór. Cóż ja na to poradzę, że ludzie (niektórzy) sami
                            pchają się pod topór?
                            • nakole Re: Ptasiu.. 29.09.07, 00:41
                              big_news napisał: >...uważam, iż pod rządami Kaczorów będzie ono w
                              Polsce
                              > wreszcie normalne, więc im kibicuję.
                              > Ty możesz sobie uważać, że bycie rolowanym przez władze i ich
                              kolesi jest
                              > wporzo.

Już była probka tej "normalnosci", chwilowo wystarczy.

Rolowanie poddanych to nieodłączne działanie każdej władzy, także
                              tej niby-moralnie-sanacyjnej, ktorej tak dzielnie sekundujesz jesli
                              uważasz inaczej to smutno mi Boże.
                        • Gość: jozek Re: Chłoptasiu... IP: *.toya.net.pl 29.09.07, 09:00
                          www.joemonster.org/mg/albums/new/2709/owocpm.jpg
          • big_news Re: Fikcyjny meldunek 28.09.07, 20:43
            Człowieku.
            Już Ci chyba parokrotnie pisałem:
            każdy sądzi wedle siebie...
            Snuj więc dalej te "diagnozy". Mam z nich niezły ubaw.
            • nakole Dobrze nadczłowieku. 28.09.07, 20:46
              ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka