Dodaj do ulubionych

No, panie Misztal, wstyd!

28.09.07, 18:22
Żeby tak dać się ubiec?!
miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4530093.html
:)
Obserwuj wątek
    • rozmowy_kontrolowane Re: No, panie Misztal, wstyd! 28.09.07, 21:48
      Ostatnio często bywałam we Wrocławiu. Cudowne miasto.
    • nakole Re: No, panie Misztal, wstyd! 28.09.07, 21:57
      ...ładny, ale zdaje sie prawie brzuchem po asfalcie szoruje.
      Przejdzie niezły test wytrzymałości na naszych drogach.
      • nett1980 Re: No, panie Misztal, wstyd! 28.09.07, 22:13
        No,no, no niezle cacko. A myslicie serio, ze Misztala stac?
        • nakole Re: No, panie Misztal, wstyd! 28.09.07, 23:02
          Trudno powiedzieć, ale to może być np. samochód "układowy".
        • miejskie_narty Re: No, panie Misztal, wstyd! 28.09.07, 23:05
          No jacha, przecież bum budowlany w Polsce mamy, nawet jeśli sztucznie nadmuchana bańka cen materiałów budowlanych ostatnio nieco sflaczała.
        • efkajot Re: No, panie Misztal, wstyd! 29.09.07, 12:09
          Oj tam stać, nie stać... z pewnością Misztala stać na Bugatti ale pewnie w tym
          modelu nie ma trzymadełka do szampana to po co mu taki chłam...
          • nett1980 Re: No, panie Misztal, wstyd! 29.09.07, 12:18
            Z te 1 mln € mogliby uchwycik dorzucic, na specjalne zyczenie. Tylko
            czy koledzy z sejmu zaraz oligarchy z niego nie zrobiliby?
    • aaa202 [GWŁ] serwis Bugatti? 28.09.07, 22:54
      Jeszcze mu wleziesz na ambit, kupi chłop, pierwszy przejazd po Łodzi
      i wyląduje w warsztacie z tym podwoziem.
      • miejskie_narty Na Lipowej róg 1-go Maja 28.09.07, 23:03
        W serwisie widziałem na szybie naklejkę Bugatti, jak mi rozrusznik kiedyś panowie naprawiali. Ale chyba autoryzowany to on, ten serwis, nie jest.

W sumie to wiesz, odkąd Kraków wyprzedził nas w mieszkańcach, to przynajmniej w furach full-wypas prym nasza Łódź kochana wiodła. A teraz? Maybach to przy bugatti jak waciki...

• aaa202 Racja, musimy mieć to bugatti. 28.09.07, 23:08
          • nett1980 Re: Racja, musimy mieć to bugatti. 28.09.07, 23:11
            Zrobmy jakas zbiorke na auto dla Misztala?
            • aaa202 Tak. Przecież nie może jeździć 28.09.07, 23:15
              jak jakiś dziad!

(p.s. ale un w ogóle to gdzieś kandyduje?)
              • miejskie_narty Re: Tak. Przecież nie może jeździć 28.09.07, 23:17
                Nie wiem. Wiem, że Detektyw kandyduje. Ale nie ten od Seby, tylko ten od Frytki i padów kontrolowanych w Esplanadzie. Tyle że coś chyba zwątpił w łodzian, bo wyniósł się na obcą listę.
                • aaa202 Ja nie nadanżam. 28.09.07, 23:23
                  • miejskie_narty na zdan-ża-nie: fin-lan-dia 28.09.07, 23:27
                    CHodziło mi o detektywa Rutkowskiego, który, jak słyszę, startuje w wyborach, ale dziwnym trafem nie z Łodzi.

Czy Misztal startuje, to nie wiem.
                    • aaa202 Rutkowskiego i pady w Esplanadzie kojarzę 28.09.07, 23:35
                      ale te dodatkowe postaci... ten/ta Seba?
                      Frytka wiem. Frytka z detektywem?
                      Chyba mało prasy czytam.

A Rutkowski to z jakiej partii teraz?
                      • miejskie_narty Re: Rutkowskiego i pady w Esplanadzie kojarzę 28.09.07, 23:39
                        Seba to był taki jeden na forum, który mocno złorzeczył na innego (by nie powiedzieć drugiego:) łódzkiego detetktywa, po czym elegancko i imiennie wszystko w tym samym wątku odszczekiwał. :)

A za Frytkę i Rutkowskiego też nie ręczę - tak jakoś mi sie kojarzy, że coś było. A w jakiej partii był wcześniej? W Samoobronie?
                        • aaa202 Aaaa, był taki psioczący. Że matizami na akcję 28.09.07, 23:46
                          jeżdżą. Było, było.

Rutkowski? Nooo, PZPR, SLD i Samoobrona.
                          Teraz przypominam sobie jedynie obrazek, jak na noszach
                          bledziusieński ledwie pełga. W sądzie zasłabł czy innym areszcie.
                          • miejskie_narty Re: Aaaa, był taki psioczący. Że matizami na akcj 28.09.07, 23:58
                            A tak, chorowity, biedaczyna. Widziałem go parę dni temu na Piotrkowskiej.

Kiedyś czytałem czyjeś wynurzenia na temat wizyty w Nowym Jorku. Ten ktoś - już nie pamiętam zupełnie kto - miał taką teorię, że w NY wszyscy chcą wyglądać jak z filmów o NY i przez to sprawiają nieco karykaturalne wrażenie: więc policjanci robią miny filmowych policjantów stojąc w pozach rewolwerowców, biznesmeni biegają z teczkami tak zaaferowani, jakby za minutę miał im przepaść kontrakt na miliard miliardów jenów, a sklepikarze na Brooklynie udają Harvey'ego Keitela. I właśnie p. Rutkowski, jak wysiadał z beemy spojrzał spod okulara ciemnego raz w lewo, raz w prawo i sprężystym krokiem skoncentrowanego na roli gwiazdora filmów klasy B wyszedł z kadru w nieznanym kierunku:)
                            • aaa202 A kto to opowiadał, że był na imprze w Lizardzie 29.09.07, 00:02
                              gdzie Rutek z kasą się nie liczył, wszystkim stawiał, gest szeroki
                              prezentując?
                              • miejskie_narty Re: A kto to opowiadał, że był na imprze w Lizard 29.09.07, 00:04
                                No, to na pewno nie ja. Gdyby to była prawda, to nie mógłbym tego pamiętać:)
                                • aaa202 Chyba Excentrix w takim razie 29.09.07, 00:10
                                  Bo ja wyraziłam wątpliwość, czy on aby, Rutkowski, głową o
                                  podsufitkę nie trze. Z fryzury wnosiłam.
                                  I Excentrix zauważył, że to niemożliwe, albowiem Wielki Detektyw
                                  jest wzrostu siedzącego psa. Ale jak na portfelu stanie...
                                  To były czasy.
                                  A potem areszt, zarzuty, zajęcie mienia, odebranie koncesji...
                                  Nie, nie ładujmy w niego kasy.
                                  Kupmy lapiej bugatti Misztalowi.
                                  • miejskie_narty Re: Chyba Excentrix w takim razie 29.09.07, 00:18
                                    Tak, też mi się wydał taki dość maławy. Detektyw, nie Excentrix.

Goodnajt
          • miejskie_narty Myślę, że GW Łódź powinna powalczyć 28.09.07, 23:12
            o bugatti dla Łodzi. Może jakaś zbiórka na dziedzińcu przy Sienkiewicza? Może łódzcy piłkarze zagrają mecza w szczytnym celu zebrania odpowiednich środków?
            • nett1980 Re: Myślę, że GW Łódź powinna powalczyć 28.09.07, 23:23
              Jakies listy oczekujacych sa podobno? A jak nas Torun ubiegnie,
              Rydzyk nie moze beleczem jezdzic?!Moze juz tam sie zaczely zbiorki,
              moze cos pomocnik kapnie szefowi z budzetu, bo przeciez jest dobrze
              w gospodarce dzieki zwycieskiej partii.
              • miejskie_narty W sumie jednak, muszę przyznać 28.09.07, 23:34
                że o ile zasadniczo nie bardzo mnie obchodzi, czym jeżdżę, to podejrzewam, że gdybym z miesiąc pojeździł limuzyną z kierowcą, to trudno by mi było wrócić do klasy mocno średniej:) I z tego powodu trochę rozumiem Rydzyka czy Jankowskiego. Co mnie w nich śmieszy, to raczej to, że te ich fury są tylko jednym z kilku atrybutów typowego maczo, które jakoś u nas w zestawiniu z funkcją księdza nikogo nie dziwią:)
                • aaa202 Tu sobie przypominam wycieczkę do Jabłecznej 28.09.07, 23:42
                  gdzie opadł mię jeden czarny prawosławny i między innymi wyjawił mi,
                  że biskup (jakikolwiek) ma zakaz prowadzenia samochodu. To jakiś
                  przepis kościelny. Zakaz wiąże się z potencjalnym spowodowaniem
                  śmiertelnego wypadku, bądź sytuacji uszczerbiającej czyjeś zdrowie.
                  A taka sytuacja "pozbawiałaby biskupa łaski". Pytałam, co to za
                  łaska, którą się traci w wypadku, ale napotkałam jedynie błękit
                  spojrzenia i pustkę.
                  Ani Jankowski, ani Rydzyk biskupami chyba nie są, ale mogą być, no
                  nie?:)
                  • miejskie_narty Re: Tu sobie przypominam wycieczkę do Jabłecznej 28.09.07, 23:45
                    A potem to mogą być nawet papieżami. Parą papieską. Duopapą.
                    • aaa202 A feee! 28.09.07, 23:47
                    • nett1980 Re: Tu sobie przypominam wycieczkę do Jabłecznej 28.09.07, 23:48
                      No spoko, jak na razie to konklawe sklada sie z kardynalow, nie dla
                      psow kielbasa...Wyborcza moze jedynie?
    • Gość: kostka rubika Rubik też się pewnie wstydzi ale z innego powodu:D IP: 195.175.37.* 28.09.07, 23:51
      www.pudelek.pl/artykul/5478/rubik_mordo_ty_nasza/
    • Gość: 4 Re: No, panie Misztal, wstyd! IP: *.forweb.pl 23.12.07, 23:33
      www.stage6.com/user/STARR45/video/1162156/Bugatti-Veyron-at-407kmph

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka