Gość: ?????? IP: 193.238.67.* 30.09.07, 20:10 żeby głupota miała skrzydła ... wszyscy by latali jak gołębie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
incipit Najlepiej jeszcze przed wyborami 30.09.07, 20:29 wsadzić parę tysięcy małolatów do więzień. Najlepiej wybrać tych których rodzice źle wyrażają się o sfrustrowanych kaczorach. Będzie to państwowotwórcze. Zwyczajny kaszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny gość Będą kary za brak mundurków IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.09.07, 20:34 Czuję się jak w Korei. Północnej oczywiście. Niedługo będą wsadzać do więzienia za to, że głupi i nieżyciowy przepis wprowadzono. Cała ta historia z mundurkami jest jak z Orwella. Totalitaryzm próbuje zmusić ludzi do kontrolowanej jednolitości, a życie jakoś nie bardzo tak chce wyglądać. Więc będą kary, bo trzeba wymusić na ludziach głupotę, sami nie chcą się tak łatwo poddawać. Co zrobi kuratorium, jak dziecku podrze się mundurek? Przywali dyrektorowi mandat? A jak mudurek skurczy się w praniu i nagle połowa klasy nie będzie go miała? Co wtedy? Przykłady można mnożyć. Do tego dorzucę, że firmy krawieckie robią znakomite interesy, niektóre zebrały pieniądze przed wakacjami, a nadal nie dostarczyły mundurków. Przecież to granda. Moim zdaniem mundurki jako nakaz dla wszystkich są bez sensu. Nie wspominając o tym, że wprowadzono je niezgodnie z konstytuacją, o czym się łatwo zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Będą kary za brak mundurków 30.09.07, 22:51 Strachy na lachy. Nic nie mogą zrobić dyrektorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro1101 Będą kary za brak mundurków IP: *.toya.net.pl 01.10.07, 07:59 NO... trzeba poczekac.... Ucze sie zaocznie-coz bledy mlodosci...ALE:zadnych mundurkow,"zero tolerancji"tudziez religii!!! Wuefu troche brak... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Będą kary za brak mundurków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 08:46 Precz z mundurkami!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Nosicie jeszcze tarcze szkolne ? IP: *.nomad.chalmers.se 01.10.07, 10:14 Za moich czasow przy wejsciu do szkoly sprawdzali tarcze. Czy sa na mundurku i na kurtce (zima). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesica Będą kary za brak mundurków IP: *.euronet.net.pl 01.10.07, 10:46 mój syn nie ma i nie będzie miał mundurka, boja mu nie kupię i mam w nosie głuie przepisy Kiedy zobaczyłam, jakie mundurki mają nosić dzieci w szkole mojego syna , to krzyknęłam niech żyją chiny . Śmieszy mnie , że uważa sie , iż mundurki poprawią bezpieczeństwo w szkołach , że dzieci i młodzież nie będzie nosić oryginalnych ubrań , a buty ,a spodnie i spódnice czy bluzki. Zmniejszmy szkoły i klasy , zatrudnijmy wiecej pedagogów i psychologów w szklach , a dopiero wporwadzajmy inne zmiany , to wtedy może przynieść efekty, ale w naszym chorym państwie jak zwykle pieniądze wydaje sie nie na to co potrzebne , ale na głupoty i pierdoły zapominając o co w tym wszystkim chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleńka Re: Będą kary za brak mundurków IP: 10.9.32.* 01.10.07, 12:39 czytam i ręce mi opadają .Mam syna w trzeciej klasie gimnazjum, za chwilę czeka go egzamin i NAPRAWDĘ wole przeznaczyć kasę na kursy czy dodatkowe zajęcia niż na mundurek który uważam za zbędny i nic kompletnie nie wnoszący. (Nagle jak dzieci będe miały takie same bluzy to nie będzie miało znaczenia że jeden ma tramki a drugi buty Pumy itd. bzdura Dlaczego u nas nie bierze sie wogóle pod uwagę co sadza rodzice ? jest regulamin szkoły są rady rodziców czemu nikt nas nie pytał o zdanie ? W klasie syna nie było prawie nikogo kto chiałby mundurki ( z tych 14 rodziców na 30 którzy wogóle chodzą na wywiadówki ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noip Re: Będą kary za brak mundurków IP: *.203.rev.vline.pl 01.10.07, 14:25 dojdzie do tego ze powszechna stanie sie edukacja domowa,bo zamiast uczyc i wychowywac ,bedzie (o ile juz nie jest)szkola cwaniactwa i olewactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał że dyrektor pracuje źle co za kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 13:47 dyrektor ma teraz dyscyplinować rodziców inaczej kiedyś w przyszłości jak ktoś będzie chciał go wywalić z pracy to wyciągnie że uczniowie nie mieli mundurków i dyrektor pracował źle teraz mundurki będą oznaką czy dyrektor pracuje dobrze czy źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: że dyrektor pracuje źle co za kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 15:54 a w 43 gimnazjum dyrekcja straszyła dzieci i rodziców, że jezeli rodzice nie kupią mundurka - czyli marynarki - za 113 złotych (cenę łaskawie obnizono ze 115) to dzieci będą mieć obnizone oceny ze sprawowania! co ciekawe wymyslono, że rodzice obowiązkowo muszą podpisać zgodę na pismie (!), że zgadzają się na tę cenę. i kolejna rzecz firma krawiecka uznała, że 1. indywidualnych poprawek krawieckich w mundurkach nie robi, 2. w listopadzie mundurki mają być droższe, 3. a jak się jakiś zużyje to zawsze będzie mozna kupić u nich nowy. za rok - jak moja córka wyrośnie z aktualnej marynarki - rozpruję go i uszyję sama drugi na wzór starego. a swoją drogą nie sądzicie, że owe firmy krawieckie zawyżają ceny? marynarki mają targowiskowy fason, a kosztuja jak z te z dobrej sieciówki. czuję się oszukana, naciągnięta i zniesmaczona. zreszta kto powiedział, że gimnazja to był dobry pomysł;-( nie mówiąc juz o mundurkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cietrzew a pan minister Legutko zapowiadal cos innego... IP: *.4web.pl 01.10.07, 16:08 Mowil, ze nie bedzie wyciagal konsekwencji, a teraz sie zdenerwowal... -O CO CHODZI?!!?! -O WYBORY! Przynajmniej nikt mu nie zarzuci, ze nie dopilnowal nawet takiej blachostki jak mundurki.... Problem w tym, ze to wcale nie jest blachostka... Wszystko postawione na glowie!!!!! szkoly maja problemy z platnosciami, a jak realizowac nastepne zamowienia, jak sie nie ma pieniedzy na tkanine?!?! w niektorych kuratoriach juz strasza, co wywoluje lawine telefonow... ALE CO TO DA???? tylko moze spowolnic, albo zaszkodzic jakosci... QRNA... PANIE LEGUTKO!!!!! OGARNIJ SIE I DAJ CZS DO KONCA TEGO ROKU!!!!!! P.S. przypominam, ze pan Legutko jest z PiS.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundurek Będą kary za brak mundurków IP: *.w90-13.abo.wanadoo.fr 01.10.07, 16:25 a ja sie nie boje ...ale mi stanowisko..niech mi Pani Kochanowska je odbiera...bardzo prosze i dziekuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
cziribim Będą kary za brak mundurków 01.10.07, 21:38 Moje dzieci nie będą miało mundurków. I co? Nie wpuszczą ich do szkoły żeby nie mogło realizować obowiązku szkolnego? Zostanie złamany konstytucyjny zapis o powszechnym dostępie do edukacji? Czy minister Legutko wyrzuci minie z pracy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: Będą kary za brak mundurków 02.10.07, 20:41 ORWELL do potęgi!!!!! W naszej szkole mamy umowy z firmą na piśmie zawartą w czerwcu, wpłaconą do firmy zaliczkę za pokwitowaniem, resztę gotówki do zapłaty w gotowości, ale firma nie dostarczy mundurków na czas, bo jej właściciele przeliczyli się z własnymi możliwościami!!! No i co Pani Kurator na to ????? Odpowiedz Link Zgłoś