Dodaj do ulubionych

Autostrada zamiast drogi ekspresowej

30.10.07, 19:26
...kwestia czy A czy S do dogadania. Ale niech jeszcze szybciej
zbuduja kluczową dla Łodzi A1, przynajmniej odcinek Strykow-Tuszyn.
Obserwuj wątek
    • Gość: DjMolek Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.chello.pl 30.10.07, 19:37
      Po raz pierwszy w życiu słyszę, że ktoś może "narzekać", że będzie mieć
      autostradę a nie drogę ekspresową... Argument, "że będzie mniej zjazdów" jest
      chyba nabijaniem sobie słówek do artykułu (więcej słów, Gazeta więcej płaci) Od
      Strykowa w stronę Poznania wszystkie okoliczne miasteczka mają zjazdy! Boże, kto
      pisze dla Gazety Łódzkiej??
      Przerażające
      • Gość: Lupus Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 19:53
        > Po raz pierwszy w życiu słyszę, że ktoś może "narzekać", że będzie mieć
        > autostradę a nie drogę ekspresową... Argument, "że będzie mniej zjazdów" jest
        > chyba nabijaniem sobie słówek do artykułu (więcej słów, Gazeta więcej płaci) Od
        > Strykowa w stronę Poznania wszystkie okoliczne miasteczka mają zjazdy! Boże, kt
        > o
        > pisze dla Gazety Łódzkiej??
        > Przerażające

Ja będe narzekać. Policz sobie ile będzie koszował przejazd autostradą np do Gdańska i spowrotem. 350 km w jedną strone. W obie będzie to 161 złotych, do Wrocławia i spowrotem 96 złotych. Dziękuje, nie skorzystam. Tyle kosztuje mnie samo paliwo.
        • Gość: . Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 91.109.176.* 30.10.07, 20:01
          Bez jaj, to mniej niz bilet na pociag.

Jesli dzieki temu zrobia ta droge lepiej, szybciej i taniej to mozemy sie tylko
          cieszyc.
          • Gość: Lupus Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 21:44
            > Bez jaj, to mniej niz bilet na pociag.
            >
            > Jesli dzieki temu zrobia ta droge lepiej, szybciej i taniej to mozemy sie tylko
            > cieszyc.
            Jaki pociąg?? Nie rozśmieszaj mnie. Taniej pojechać I klasą...
        • Gość: k.p Trzeba było Kononowicza wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 20:08
          Tak źle tak niedobrze wiec najlepiej jak nic nie będzie.
        • Gość: barnaba Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.lodz.msk.pl 30.10.07, 22:02
          > Ja będe narzekać. Policz sobie ile będzie koszował przejazd
          > autostradą np do Gdańska i spowrotem. 350 km w jedną strone. W obie
          > będzie to 161 złotych, do Wrocławia i spowrotem 96 złotych. Dziękuje, > nie
          skorzystam. Tyle kosztuje mnie samo paliwo.

Nikt cię nie zmusza. Będziesz mógł jechac starą DK14 + DK8.
          • Gość: Lupus Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 22:09
            Pewnie że nikt mnie nie zmusza. Powiem więcej wątpie aby ktoś zdecydował się podnieść koszty podróży o jakieś 50 procent (fakt auto spali mniej paliwa, ale cena przejazdu jest znacznie wyższa). Napisze ci tak. Koszt eksploatacji mojego auta to 51 groszy na kilometr z czego 25 groszy to paliwo. Mam do tego dorzucić jeszze 23 grosze? I wszyscy będą jeżdzili DK14, DK8 i DK1.
            • Gość: . Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 91.109.176.* 30.10.07, 23:28
              Tutaj mowa o kosztach budowy i eksploatacji drogi a nie samochodu.
              • Gość: MarekSz Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 09:36
                Gość portalu: . napisał(a):

> Tutaj mowa o kosztach budowy i eksploatacji drogi a nie samochodu.

Fakt. Ale zauważ jedno. Jazda autostradą jest z ekonomicznego punktu widzenia nieopłacalna.
                • Gość: barnaba Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.lodz.msk.pl 31.10.07, 16:13
                  > Fakt. Ale zauważ jedno. Jazda autostradą jest z ekonomicznego punktu >
                  widzenia nieopłacalna.

A mówi się, że 'czas to pieniądz'
            • Gość: baj Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 17:06
              Wystarczy że tiry wjadą na A8.Czternastka czy stara ósemka zrobi się lużniejsza.
              • pjanu Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej 31.10.07, 21:23
                Na pewno wjada;)?
        • skodabodzio Ekspresowki tez maja byc platne 31.10.07, 08:38
          A cena za przejazd ma byc porownywalan z cena za autostrade
        • Gość: moby Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 83.238.174.* 31.10.07, 09:55
          Kolego Lupus, jazda autostradami jest we wszystkich krajach
          dobrowolna. Jeżeli te dwa razy w roku, w ramach protestu,
          przejedziesz się do Gdańska bocznymi drogami - tym lepiej! Nie
          będziesz blokował lewego pasa swoja ekonomiczną furką.
      • Gość: Zbigniew Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.mikolow.net 31.10.07, 16:24
        A czy ktoś mi wyjaśni jak to jest: skoro maksymalna stawka ustalona
        w tym roku przez Ministerstwo Transportu to 23 gr za kilometr od
        samochodu osobowego to dlaczego za przejechanie ponad
        stukilometrowego odcinka (trasa Konin - Poznań A2 to 111 km -
        zgodnie z mapą on-line na stronie www.viamichelin.com) trzeba
        obecnie zapłacić 33 zł - to wychodzi jakieś 30 groszy za kilometr
        oraz dlaczego odcinek 48 km (między bramkami) na autostradzie
        Katowice - Kraków A4 to koszt 13 zł - to jest okioło 27 groszy za
        kilometr?
        Zgodnie z maksymalną stawką 23 groszy za kilometr ceny powinny
        wynosić: A2 Konin - Poznań - około 25,50 zł, a A4 Katowice - Kraków -
        około 11 zł.
    • Gość: michał Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.toya.net.pl 30.10.07, 20:18
      obiecanki cacanki a głupiemu radość
    • Gość: eloziomy Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.193.160.243.b.tvsat364.lodz.pl 30.10.07, 20:30
      wolę drogę ekspresową bo:
      Jest tańsza i szybsza w budowie
      Jest ciekawsza (są zakręty a autostrada jest monotonna)
      Na ekspresówce nie postawią bramek
      • Gość: Presto Re: Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 21:20
        Ludzie nie narzekajcie, ważne jest, że gdy wszystkie plany znajdą swoje
        odzwierciedlenie w rzeczywistości to nic tylko się cieszyć. Łódź w 2012 będzie
        najlepiej skomunikowanym miastem w Polsce. Tyle walczyliśmy o S8 której przy
        wygranej Pisu w wyborach na 100 % byśmy nie mieli. A tak będzie A1, A2, A8
        Nawiązując do opłat to faktycznie trochę za wysokie ale to sprawa do uzgodnienia
        więc w tej chwili nie warto jeszcze na ten temat dyskutować. A co do rozwoju
        Łodzi dzięki takiemu układowi dróg to widzę tylko same pozytywy dla przyszłości
        naszego miasta.
        • Gość: Tomasz.bu Re: Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.07, 22:46
          Gość portalu: Presto napisał(a):

> Ludzie nie narzekajcie, ważne jest, że gdy wszystkie plany znajdą
          swoje
          > odzwierciedlenie w rzeczywistości to nic tylko się cieszyć. Łódź w
          2012 będzie
          > najlepiej skomunikowanym miastem w Polsce.

Nie będzie. Komunikacja, to nie tylko drogi kołowe, ale również
          lotnictwo i kolej i kilka innych drobiazgów. A wtych dziedzinach
          Łódź leży i kwiczy i nie zamierza nic dobrego zrobić.
          • Gość: Presto Re: Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 22:57
            Lotnisko się rozwija, fakt trochę za wolno. Kolej to masakra, z tym się zgodzę w
            100 % i wątpię żeby było lepiej. Chyba że Deutsche Bahn wejdzie na polski rynek
            i ogarnie to czego PKP nie potrafi. Więc jeżeli zrealizuje się to co PO zakłada
            to i tak nie będzie źle jak na polskie warunki
            • Gość: Adam Re: Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 09:02
              > Chyba że Deutsche Bahn wejdzie na polski rynek

A po czym to DB ma jeździć? Nie puszczą taboru po torach, na których se go
              rozwali. DB nie bedzie właścicielem torów.
          • Gość: jan Re: Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 01:02
            > Nie będzie. Komunikacja, to nie tylko drogi kołowe, ale również
            > lotnictwo i kolej i kilka innych drobiazgów.

można mieć nadzieję że a8 w okolicach łasku pociągnie za uszy do góry łaskowe
            lotnisko
            kolej -cienko i nie zapowiada się na 'zanazbyt' lepiej
          • Gość: Adam Re: Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 09:00
            > Nie będzie. Komunikacja, to nie tylko drogi kołowe, ale również
            > lotnictwo i kolej i kilka innych drobiazgów. A wtych dziedzinach
            > Łódź leży i kwiczy i nie zamierza nic dobrego zrobić.

A to zapowiada wokół Łodzi gigantyczne korki :(
    • Gość: xxx Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.toya.net.pl 30.10.07, 21:26
      "Jeśli rząd zdecyduje, że zamiast drogi ekspresowej przez Bełchatów ma być
      autostrada w okolicach Łodzi, to się do tego dostosujemy. Na razie jednak nie
      wiadomo, kto będzie nowym ministrem transportu, i jakie będą jego rozporządzenia
      - mówi Artur Mrugasiewicz z GDDKiA."

taaaaaak, ciekawe, bo do tej pory rząd twierdził, że S8 powstanie przez Łódź, a
      GDDKiA konsekwentnie, że przez Bełchatów
    • Gość: belyall A czy S bez różnicy. IP: *.toya.net.pl 30.10.07, 21:36
      Drogi ekspresowe też będą płatne.
    • nefnef Zostało 4,5 roku. Mało! A Stryków-Tuszyn? 30.10.07, 21:40
      Bajanie piękne. Oby w rzeczywistość się przeistoczyło. Ale czy to
      nie kolejny pomysł na przeciąganie – autostrada czy ekspresówka?
    • Gość: Hefalump ..sceptykom i wiecznie niezadowolonym mówie DOSYĆ IP: *.toya.net.pl 30.10.07, 21:58
      A czy S, co za różnica.
      ....autostrady w tak szybkim czasie i tak będą pewnie budowane ze
      środjków państwowych ( pomijajac kapitał prywatny ), więc nie będzie
      problemu by po zakończeniu Euro zmienić A na S,
      .....zreszta środki z Uni też pewnie będzie łatwiej pozyskać na
      bardziej priorytetową drogę o standardzie A

wkońcu będziemy mieć to o co Wszycsy zabiegamy, rozumiem że wszyscy
      sceptycy wypowiadający się na tej stronie to lokalni patrioci rodem
      z (np.:) Bełchatowa. Więc?!
    • Gość: gitz Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.teoc.pl 30.10.07, 21:59
      Gdyby nie pewna Pani z Andrzejowa to pewnie budowa już dawno by się zaczęła.
      • Gość: jan Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 22:02
        chciałbym zwrócić uwagę na dwie sprawy:

1) autostrady powstają jako nowe drogi a ekspresówki w dużym stopniu jako drogi
        krajowe przebudowywane do wyższego standardu
        tak wiec zamiast jednej będziemy mieli dwie drogi do wrocławia czyli łącznie 3
        pasy w jednym kierunku!
        2) inwestorzy którzy będą mieli partycypować w kosztach nie zezwolą na absurdy
        jak odsuwanie drogi z pod łodzi na pod bełchatów
    • Gość: pako Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.07, 22:16
      juz widzę tę autostradę a kiedy będzie zbudowana za 20 czy 30 lat
      • Gość: Presto Nie bądzcie Malkontentami ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 22:50
        Ja bardzo sie cieszę że moje miasto Łódź będzie świetnie skomunikowane z resztą
        kraju. Autostrady we wszystkich kierunkach ! Chciałbym zaznaczyć że wiele osób
        które mieszkają i pracują w Łodzi będzie poruszało się tymi drogami raz na jakiś
        czas więc w gruncie rzeczy nie ucierpi. A idealna siatka dróg dla wielu
        teraźniejszych i przyszłych inwestycji to rzecz priorytetowa. Jestem zadowolony
        z tego ze PO myśli logicznie i liberalnie. A do wzrostu gospodarczego miast
        potrzebna jest dobra infrastruktura więc nie warto narzekać.
    • adamowski1 Autostrada zamiast drogi ekspresowej 30.10.07, 22:57
      Pierdu,pierdu,znowu zanosi się na puste gadanie,a może zamiast mżonek pomyśleliby choćby o obwodnicy 1, która to droga skutecznie zapycha miasto.
    • Gość: karrik Na pewno nie braknie chętnych na przejazd A-8 IP: *.p.lodz.pl 30.10.07, 23:27
      Społeczeństwo się bogaci, a kto ma jechać to i tak pojedzie, i nie
      będzie oszczędzał na komforcie jazdy.
    • Gość: piotr dlaczego nie przez Kielce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 23:46
      i Bałchatów
      • Gość: rowerzysta Re: dlaczego nie przez Kielce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 09:07
        Bo Gosiewskiemu podziękowaliśmy. Peron mu wystarczy.
    • Gość: mario Platforma obiecywała bezpłatną S8 przez Łódź! IP: 212.191.130.* 31.10.07, 09:36
      Platforma nie obiecywołaj jakiejś bliżej niezdefiniowanej drogi
      szybkiego ruchu łączącej Łódź z Wrocławiem, ale bezpłatną drogę
      ekspresową S8. Rozumiem, że już półtora tygodnia po wyborach
      wycofuje się ze swojej sztandarowej dla Łodzi i Wrocławia obietnicy.
      Gratuluję tupetu przyszłej władzy!!!
      • rosfita Re: Platforma obiecywała bezpłatną S8 przez Łódź! 31.10.07, 10:12
        I tak mówi się, ż edrogi ekspresowe też mają być płatne więc czy
        autostrada czy ekspresowa nie ma róznicy. Grunt, żeby rozpoczeła się
        budowa i GDDKIA nie mogła więcej manipulowac przy drodze.
      • Gość: Radek Kolejny pajac; przecież expresówki będą płatne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 11:36
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=70299637&a=70299637
      • Gość: Łodziak Re: Platforma obiecywała bezpłatną S8 przez Łódź! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 16:25
        tak sie realizuje obietnice wyborcze - zamiast bezpłatnej expresówki
        podwyżka kosztów podróży (opłaty za autosradę)...
    • Gość: Łodzianin tanie państwo się skończyło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 12:58
      teraz bedzie drogie
    • Gość: Łodziak co mniie wkurza na autosradzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:00
      to te bramki co 50 km i obowiazkowy postój na nich
    • Gość: Łodzianin miała byc droga expressowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:02
      a będzie autosrada sa już pierwsze owoce zwycięstwa paltfusów - w
      sumie to informacja ta mnie podniecva tak samo zajebiscie, jak to,
      że Pawlak bedzie ministrem gopodarki
      • Gość: taki jeden Re: miała byc droga expressowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:10
        wspolczuje ci wiesz?:)
        • Gość: Ł. Re: miała byc droga expressowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:24
          czemu? nie ale serio - jak usłyszałem, że w rządzie platformy
          chłopski polityk bedzie robił w gospodarce to padłem przed tivi na
          dywan i kwadrans tarzałem się ze śmiechu. no a teraz ta autosrada -
          doki zrywać PO prostu
          • Gość: Ł. Re: miała byc droga expressowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:27
            PO prostu plama na starcie
          • Gość: Lech Kuczynski Re: miała byc droga expressowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 14:46
            > padlem przed tivi

A to w belchatowie jest telewizja?

> dywan i kwadrans tarzałem się ze śmiechu

a no to sprzatanie masz z glowy na nastepne pol roku chlopie
            malorolny

pozdrawiam, lech kuczynski
      • skodabodzio Widze Lodzianin z Piotrkowa sie odezwal 31.10.07, 13:28
        Nie dziwie sie ze sie martwisz, wygralby PiS i Macierewicz by stawal
        na glowie by puscic ekspresowke przez wioski a tak wygralo PO i nie
        dosc ze ucina oby na zawsze te rozne machloje z przemieszczaniem
        drogi to jeszcze podnosi standard. Tym sie rozni "solidarne" panstwo
        od normalnego panstwa i oby tak trzymali
      • Gość: Lech Kuczynski Re: miała byc droga expressowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 14:42
        Wynos sie z tego forum ty zapluty piotrkowski przebierancu

• Gość: Łodziak czy ktoś się pytał Unii Europejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:05
      o tą autosradę? Bo słyszałem, że to Unia ma dać kasę na s8 wyłącznie
      przez Bełch. A czy da na autosradę przez Tuszyn? Sie okaże.
      • Gość: Lech Kuczynski Re: czy ktoś się pytał Unii Europejskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 14:44
        a ja slyszalem ze jestes wioskowym glupkiem ktory za szczyt dowcipu
        uwaza uzywanie slowa "wariat" zamiast "wariant" i "autosrada"
        zamiast "autostrada" ty glupi obsrancu

• Gość: Łodzianin Re: czy ktoś się pytał Unii Europejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 16:22
          A TY SIE WRESZCIE zdecyduj, czy ja jestem z piotrkowa, czy z
          bełchatowa, bo jak czytam te twoje obsrane epitety to nie wiem juz
          gdzie mieszkam, tzn wiem: mieszkam tu w Łodzi, gdzie tramwaj bez
          konia chodzi... w pogardzie mam palantów, którzy uwaŻają, że s8 z
          sieradza do tuszyna poprawi komunikacje w mieście, a jest ich paru -
          taki kwiatkowski np. i jego partyjniacy, a swoja drogą, to ten
          palant nie zrobił nic żeby wykarczowano trochę lasu i puszczono
          druga nitkę z Łodzi do Zgierza, teraz znowu wypalił z autosradą z
          Tuszyna 1 do sieradza,,, stan naszych dróg jest pochodna umysłu
          polityków, co usiłują się nimi zajmować...
          • Gość: Lech Kuczynski Re: czy ktos sie pytal/ Unii Europejskiej IP: *.pl 31.10.07, 19:56
            > A TY SIE WRESZCIE zdecyduj, czy ja jestem z piotrkowa, czy z
            > belchatowa

A co to dla mnie za roznica? Jestes smieciem niezaleznie ktorym zadupiem pieczetujesz sie w dowodzie osobistym

• Gość: Ł. Re: czy ktos sie pytal/ Unii Europejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 00:31
              i to jest twój poziom panie Lechu Kuczyński, czy jak ci tam -
              wyzywać człowieka od śmiecia labo obsr... bliziutko ci do tego co
              mu sie wypsnęło "spieprzaj dziadu" .... ani krzty meritum tylko
              debilne odsr.... typowe dla głupiego kurdupla
              • Gość: Lech Kuczynski Re: czy ktos sie pytal/ Unii Europejskiej IP: *.pl 01.11.07, 20:51
                hehe a wez nie wycieraj sobie geby poziomem skoro piszesz "autosrada"
                tyle w tym temacie

• Gość: olsztynianin Re: czy ktos sie pytal/ Unii Europejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 11:31
              Gość portalu: Lech Kuczynski napisał(a):

> > A TY SIE WRESZCIE zdecyduj, czy ja jestem z piotrkowa, czy z
              > > belchatowa
              >
              > A co to dla mnie za roznica? Jestes smieciem niezaleznie ktorym zadupiem piecze
              > tujesz sie w dowodzie osobistym
              >
              > pozdrawiam, lech kuczynski

Co za PO-yeb.
              • Gość: Lech Kuczynski Re: czy ktos sie pytal/ Unii Europejskiej IP: *.pl 01.11.07, 19:53
                hehehe balwanie, i ty mi mowisz, zebym sie zdecydowal, czy jestes z piotrkowa czy z belchatowa? ty sie lepiej gowniarzu zastanow czy jestes z piotrkowa czy z olsztyna!

• Gość: ważne jedno Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:05
      wasze stare piorą w rzece :)
      • Gość: ~~~~~~~` Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:26
        kalesony tuska?
        • Gość: stary Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 14:25
          nie
          kalesony tuska :)
    • Gość: Naczelny GW Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.piotrkow.net.pl 31.10.07, 19:44
      Plan budowy A8 jest od dawna nieaktualny, a wy się dalej podniecacie tym co pisze jakis pajac z GW! Otrząsnijcie się wreszcie i do roboty, albo do lekcji marsz.
      • Gość: Lech Kuczynski Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.pl 31.10.07, 20:01
        hohohoho naczelny GW z piotrkowa
        chlopcze to juz nawet nie jest zalosne, to jest tragiczne to co ty wyczyniasz i powinienes zostac surowo ukarany przez swoich rodzicow za te wszystkie bezecenstwa ktore wypisujesz

• skodabodzio Co sie koles rzucasz :D 31.10.07, 21:05
        Grabarczyk ma byc ministrem infrastruktury i wam ani belchatowska
        elektorownia ani piotrkwoska logistyka nie pomoze... Nowy szef
        GDDKiA w ciagu roku tu przyjedzie i poda plany a za trzy lata w 2010
        ruszy budowa czy to sie wam podoba czy nie. Czasy premiera Milera
        czy premierow Marcinkiewicza i Kaczynskiego sie skonczyly. Bedzie
        pozadek jak za Belki gdzie szef GDDKiA tez rozne rzeczy gadal a
        potem w Lodzi potulnie podal harmonogram
    • Gość: Naczelny GW Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.piotrkow.net.pl 31.10.07, 21:56
      To wszystko wyjaśnia: www.panmedia.pl/serwisy/1613-gddkia/2007/2007-10/pdf/20071030_gazeta-wyborcza-kielce_01.pdf
      • Gość: ww Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 22:16
        A może się założymy?

WW
      • Gość: MarcinK Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 22:16
        Owszem S74 z Kielc będzie ale przez Tomaszów do Łodzi.

MK
      • Gość: Lech Kuczynski Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.pl 01.11.07, 20:56
        ty, gulu-gulu, paszol won z tego forum piotrkowski nudziarzu

• Gość: eswu Zbieramy tłuczeń dla Piotrkowa i Bełchatowa! IP: 83.2.170.* 31.10.07, 22:30
      w moim przekonaniu, wobec wcześniejszych złodziejskich koncepcji
      usytuowania trasy S8 w wariancie piotrkowsko-bełchatowskim i
      związanym z tym poklaskiem władz samorządowych, lokalnych polityków
      i miejscowej ludności, za karę, należy wysypać tłuczniem wszystkie
      asfaltowe drogi w obu powiatach. Resztą tłucznia posypać głowy
      klakierom. Żeby im więcej do głowy głupoty nie przychodziły! I żebym
      się więcej za Polskę nie musiał wstydzić!
      • Gość: sławek Re: Słusznie!!! IP: 83.2.170.* 01.11.07, 12:40
        na piotrkowskie drogi - żużel, a na piotrkowskie łby - tłuczeń!
        Polska dla Polaków, żużel i tłuczeń dla Piotrkowa!
    • Gość: Łodzianin Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 00:41
      tu masz rację, bo pierwszy raz Łódź odetchneła komunikacyjnie kiedy
      trasę Warszawa Wrocław przesunięto od niej o 50 km na południe na
      linie Tomaszów-Piotrków-Bełchatów, teraz gdyby trasę Gdańsk-Śląsk
      przesunięto 20 km na wschód Łódź by na tym zyskała. To na prawdę
      jest super dla Łodzi że trasa Warszawa Wrocław przebiega przez
      Tomaszów-Piotrków-Bełchatów tylko durnie w rodzaju Kropy twierdżą
      dalej, że powinna przebiegać przez Łódź, bo Łódź by na tym
      cokolwiek zyskała... jest nawet taka ekspertysa jakiegoś profesorka,
      oni sie na tym opierają...
      a tak na prawdę Łodzi potrzebne jest wyprowadzenie za misto trasy
      Gdańsk-Śląsk i przebudowa wylotówek (Zgierska za Helenówkiem to
      makabra), Brzezińska za M1 to wiocha, to samo rokicińska za
      Selgrosem, Pabianicka to tak jak Zgierska...
      A z punktu widzenia interesów miasta to s8 przez sieradz-tuszyn ma
      małe znaczenie...
      • Gość: sławek Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 83.2.170.* 01.11.07, 12:35
        odezwał się piotrkowianin po zawodówce, mapę w życiu widziałeś jakąś?
        • Gość: Łodzianin Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 20:32
          pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:PL_droga_ekspresowa_S8.svg
          tam jest ta mapa - rzut oka na nią i widać, że to wybrzuszenie w
          kierunku Łodzi to wymyslił jakiś debil
          • Gość: Ł. Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 20:34
            szczególnie ten ząb z Tuszyna do Piotrkowa jest zajebisty
          • Gość: Lech Kuczynski Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.pl 01.11.07, 20:53
            no i to jest twoj poziom wlasnie lodzianinie z belchatowa z olsztynskim paszportem, zwyzywac ludzi od debili, pasuje do ciebie, pewnie jestes kurduplem

• Gość: sławek Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 83.2.170.* 01.11.07, 22:34
            to jest właśnie mapa dla debili. Przecież nikt o zdrowych zmysłach
            nie będzie jeździł przez Piotrków i nadrabiał drogi. Na tej mapie
            brakuje tylko niebieskiej pętelki wokół Włoszczowy.
    • Gość: Bernard Do Łodzian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 04:14
      LUDZIE co za bzdury piszecie, przecież to super że ma być autostrada, GW
      skierowała dyskusje na koszty rzekomych opłat, jeśli kogos nie stać na auto to o
      co chodzi? Boże jak mozna byc tak ograniczonym żeby bronic sie przed autostradą?
      Jest jednak duża róznica mentalności. WROCŁAW jest całym sercem za A8. Mimo
      wszystko pozdrawiam z Wrocławia Łodzian
      • skodabodzio Spokojnie 01.11.07, 09:10
        Spora czesc wpisow z sygnaturka Lodzianin, Lodziak itp. to sa wpisy
        mieszkanca Piotrkowa/Belchatowa robiacego w ten sposob ferment.
        Koles robi to juz pare lat wciskajac tutaj ciemnote wiec sie nie
        przejmuj. Lodzianie sa za A8! ;)
        • Gość: rwt Re: Spokojnie IP: *.centertel.pl 01.11.07, 10:57
          Amen.
        • Gość: Ł. Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 20:39
          jeszcze wczoraj łodzianie byli za s8, pojutrze beda za mostem
          powietrznym Łódź-Wrocław - ale się wam zmienia - co który wypsnie to
          jesteście za, a tak w ogóle, to będzie tak jak chce ten kto daje
          kasę, czyli Unia Europejska...
          • Gość: Lech Kuczynski Re: Spokojnie IP: *.pl 01.11.07, 20:48
            a ty jak mantre to powtarzasz o tej unii, niech do ciebie wreszcie wiesniaku dotrze, ze unia europejska to takze polska, wiem, ze to ci sie w glowie nie miesci bo urodziles sie na przerosnietym blokowisku
            korytarz mozna zmienic kolo 2010 roku a nawet jesli nie to mozna A8 sfinansowac z innego funduszu
            no ale coz, ty myslisz ze jak bedziesz to sobie powtarzal 1000 razy to sie stanie "oczywista oczywistoscia"
            puknij sie w leb

• Gość: Łodzianin Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 20:44
          kiedy wreszcie przebuduja tą Zgierską za Helenówkiem, bo mnie szlag
          trafia jak tamtędy jeżdzę... zamiast tego co potrzeba to mydla nam
          oczy, że jaka\ś trasa s8, alot a8, może n8 rozwiaże problemu
          komunikacyjne Łodzi...
      • Gość: Ł. Re: Do Łodzian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 20:37
        ty uważasz, że im więcej wydasz na podróż z wrocławia do łodzi to
        tym lepiej - ale z ciebie ekonomista
        • Gość: Lech Kuczynski Re: Do L/odzian IP: *.pl 01.11.07, 20:44
          Juz niech cie o to glowa nie boli piotrkowsko-olsztynski przyglupie, gdyby A8 poszla przez ten twoj zakopcony belchatow to sam bys sypal pieniedzmi z rekawa zeby nia jezdzic
          no ale musisz sie obejsc smakiem, nie dostaniesz "autosrady", bekarcie :))))

• Gość: sw Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 83.2.170.* 01.11.07, 22:31
      A8 Wrocław - Łódź to jedyne słuszne rozwiązanie: będzie najszybciej
      zbodowana bo istnieją plany od wielu lat, tak jest najkrócej, no i w
      atlasie drogowym Europy jakoś to będzie wyglądać a nie tam dookoła
      przez jakiś Piotrków i Bełchatów.
      • Gość: lodz baluty Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 193.142.243.* 02.11.07, 08:41
        > A8 Wrocław - Łódź to jedyne słuszne rozwiązanie: będzie
        najszybciej
        > zbodowana bo istnieją plany od wielu lat, tak jest najkrócej, no i
        w
        > atlasie drogowym Europy jakoś to będzie wyglądać a nie tam dookoła
        > przez jakiś Piotrków i Bełchatów.

MOJ CZLOWIEK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka