antyle25 30.10.07, 19:26 ...kwestia czy A czy S do dogadania. Ale niech jeszcze szybciej zbuduja kluczową dla Łodzi A1, przynajmniej odcinek Strykow-Tuszyn. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DjMolek Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.chello.pl 30.10.07, 19:37 Po raz pierwszy w życiu słyszę, że ktoś może "narzekać", że będzie mieć autostradę a nie drogę ekspresową... Argument, "że będzie mniej zjazdów" jest chyba nabijaniem sobie słówek do artykułu (więcej słów, Gazeta więcej płaci) Od Strykowa w stronę Poznania wszystkie okoliczne miasteczka mają zjazdy! Boże, kto pisze dla Gazety Łódzkiej?? Przerażające Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupus Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 19:53 > Po raz pierwszy w życiu słyszę, że ktoś może "narzekać", że będzie mieć > autostradę a nie drogę ekspresową... Argument, "że będzie mniej zjazdów" jest > chyba nabijaniem sobie słówek do artykułu (więcej słów, Gazeta więcej płaci) Od > Strykowa w stronę Poznania wszystkie okoliczne miasteczka mają zjazdy! Boże, kt > o > pisze dla Gazety Łódzkiej?? > Przerażające Ja będe narzekać. Policz sobie ile będzie koszował przejazd autostradą np do Gdańska i spowrotem. 350 km w jedną strone. W obie będzie to 161 złotych, do Wrocławia i spowrotem 96 złotych. Dziękuje, nie skorzystam. Tyle kosztuje mnie samo paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 91.109.176.* 30.10.07, 20:01 Bez jaj, to mniej niz bilet na pociag. Jesli dzieki temu zrobia ta droge lepiej, szybciej i taniej to mozemy sie tylko cieszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupus Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 21:44 > Bez jaj, to mniej niz bilet na pociag. > > Jesli dzieki temu zrobia ta droge lepiej, szybciej i taniej to mozemy sie tylko > cieszyc. Jaki pociąg?? Nie rozśmieszaj mnie. Taniej pojechać I klasą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.p Trzeba było Kononowicza wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 20:08 Tak źle tak niedobrze wiec najlepiej jak nic nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.lodz.msk.pl 30.10.07, 22:02 > Ja będe narzekać. Policz sobie ile będzie koszował przejazd > autostradą np do Gdańska i spowrotem. 350 km w jedną strone. W obie > będzie to 161 złotych, do Wrocławia i spowrotem 96 złotych. Dziękuje, > nie skorzystam. Tyle kosztuje mnie samo paliwo. Nikt cię nie zmusza. Będziesz mógł jechac starą DK14 + DK8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupus Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 22:09 Pewnie że nikt mnie nie zmusza. Powiem więcej wątpie aby ktoś zdecydował się podnieść koszty podróży o jakieś 50 procent (fakt auto spali mniej paliwa, ale cena przejazdu jest znacznie wyższa). Napisze ci tak. Koszt eksploatacji mojego auta to 51 groszy na kilometr z czego 25 groszy to paliwo. Mam do tego dorzucić jeszze 23 grosze? I wszyscy będą jeżdzili DK14, DK8 i DK1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 91.109.176.* 30.10.07, 23:28 Tutaj mowa o kosztach budowy i eksploatacji drogi a nie samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarekSz Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 09:36 Gość portalu: . napisał(a): > Tutaj mowa o kosztach budowy i eksploatacji drogi a nie samochodu. Fakt. Ale zauważ jedno. Jazda autostradą jest z ekonomicznego punktu widzenia nieopłacalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.lodz.msk.pl 31.10.07, 16:13 > Fakt. Ale zauważ jedno. Jazda autostradą jest z ekonomicznego punktu > widzenia nieopłacalna. A mówi się, że 'czas to pieniądz' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baj Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 17:06 Wystarczy że tiry wjadą na A8.Czternastka czy stara ósemka zrobi się lużniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
pjanu Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej 31.10.07, 21:23 Na pewno wjada;)? Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Ekspresowki tez maja byc platne 31.10.07, 08:38 A cena za przejazd ma byc porownywalan z cena za autostrade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moby Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 83.238.174.* 31.10.07, 09:55 Kolego Lupus, jazda autostradami jest we wszystkich krajach dobrowolna. Jeżeli te dwa razy w roku, w ramach protestu, przejedziesz się do Gdańska bocznymi drogami - tym lepiej! Nie będziesz blokował lewego pasa swoja ekonomiczną furką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.mikolow.net 31.10.07, 16:24 A czy ktoś mi wyjaśni jak to jest: skoro maksymalna stawka ustalona w tym roku przez Ministerstwo Transportu to 23 gr za kilometr od samochodu osobowego to dlaczego za przejechanie ponad stukilometrowego odcinka (trasa Konin - Poznań A2 to 111 km - zgodnie z mapą on-line na stronie www.viamichelin.com) trzeba obecnie zapłacić 33 zł - to wychodzi jakieś 30 groszy za kilometr oraz dlaczego odcinek 48 km (między bramkami) na autostradzie Katowice - Kraków A4 to koszt 13 zł - to jest okioło 27 groszy za kilometr? Zgodnie z maksymalną stawką 23 groszy za kilometr ceny powinny wynosić: A2 Konin - Poznań - około 25,50 zł, a A4 Katowice - Kraków - około 11 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.toya.net.pl 30.10.07, 20:18 obiecanki cacanki a głupiemu radość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eloziomy Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.193.160.243.b.tvsat364.lodz.pl 30.10.07, 20:30 wolę drogę ekspresową bo: Jest tańsza i szybsza w budowie Jest ciekawsza (są zakręty a autostrada jest monotonna) Na ekspresówce nie postawią bramek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Presto Re: Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 21:20 Ludzie nie narzekajcie, ważne jest, że gdy wszystkie plany znajdą swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości to nic tylko się cieszyć. Łódź w 2012 będzie najlepiej skomunikowanym miastem w Polsce. Tyle walczyliśmy o S8 której przy wygranej Pisu w wyborach na 100 % byśmy nie mieli. A tak będzie A1, A2, A8 Nawiązując do opłat to faktycznie trochę za wysokie ale to sprawa do uzgodnienia więc w tej chwili nie warto jeszcze na ten temat dyskutować. A co do rozwoju Łodzi dzięki takiemu układowi dróg to widzę tylko same pozytywy dla przyszłości naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz.bu Re: Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.07, 22:46 Gość portalu: Presto napisał(a): > Ludzie nie narzekajcie, ważne jest, że gdy wszystkie plany znajdą swoje > odzwierciedlenie w rzeczywistości to nic tylko się cieszyć. Łódź w 2012 będzie > najlepiej skomunikowanym miastem w Polsce. Nie będzie. Komunikacja, to nie tylko drogi kołowe, ale również lotnictwo i kolej i kilka innych drobiazgów. A wtych dziedzinach Łódź leży i kwiczy i nie zamierza nic dobrego zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Presto Re: Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 22:57 Lotnisko się rozwija, fakt trochę za wolno. Kolej to masakra, z tym się zgodzę w 100 % i wątpię żeby było lepiej. Chyba że Deutsche Bahn wejdzie na polski rynek i ogarnie to czego PKP nie potrafi. Więc jeżeli zrealizuje się to co PO zakłada to i tak nie będzie źle jak na polskie warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 09:02 > Chyba że Deutsche Bahn wejdzie na polski rynek A po czym to DB ma jeździć? Nie puszczą taboru po torach, na których se go rozwali. DB nie bedzie właścicielem torów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 01:02 > Nie będzie. Komunikacja, to nie tylko drogi kołowe, ale również > lotnictwo i kolej i kilka innych drobiazgów. można mieć nadzieję że a8 w okolicach łasku pociągnie za uszy do góry łaskowe lotnisko kolej -cienko i nie zapowiada się na 'zanazbyt' lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Lepsza jest droga ekspresowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 09:00 > Nie będzie. Komunikacja, to nie tylko drogi kołowe, ale również > lotnictwo i kolej i kilka innych drobiazgów. A wtych dziedzinach > Łódź leży i kwiczy i nie zamierza nic dobrego zrobić. A to zapowiada wokół Łodzi gigantyczne korki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.toya.net.pl 30.10.07, 21:26 "Jeśli rząd zdecyduje, że zamiast drogi ekspresowej przez Bełchatów ma być autostrada w okolicach Łodzi, to się do tego dostosujemy. Na razie jednak nie wiadomo, kto będzie nowym ministrem transportu, i jakie będą jego rozporządzenia - mówi Artur Mrugasiewicz z GDDKiA." taaaaaak, ciekawe, bo do tej pory rząd twierdził, że S8 powstanie przez Łódź, a GDDKiA konsekwentnie, że przez Bełchatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall A czy S bez różnicy. IP: *.toya.net.pl 30.10.07, 21:36 Drogi ekspresowe też będą płatne. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Zostało 4,5 roku. Mało! A Stryków-Tuszyn? 30.10.07, 21:40 Bajanie piękne. Oby w rzeczywistość się przeistoczyło. Ale czy to nie kolejny pomysł na przeciąganie – autostrada czy ekspresówka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hefalump ..sceptykom i wiecznie niezadowolonym mówie DOSYĆ IP: *.toya.net.pl 30.10.07, 21:58 A czy S, co za różnica. ....autostrady w tak szybkim czasie i tak będą pewnie budowane ze środjków państwowych ( pomijajac kapitał prywatny ), więc nie będzie problemu by po zakończeniu Euro zmienić A na S, .....zreszta środki z Uni też pewnie będzie łatwiej pozyskać na bardziej priorytetową drogę o standardzie A wkońcu będziemy mieć to o co Wszycsy zabiegamy, rozumiem że wszyscy sceptycy wypowiadający się na tej stronie to lokalni patrioci rodem z (np.:) Bełchatowa. Więc?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitz Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.teoc.pl 30.10.07, 21:59 Gdyby nie pewna Pani z Andrzejowa to pewnie budowa już dawno by się zaczęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 22:02 chciałbym zwrócić uwagę na dwie sprawy: 1) autostrady powstają jako nowe drogi a ekspresówki w dużym stopniu jako drogi krajowe przebudowywane do wyższego standardu tak wiec zamiast jednej będziemy mieli dwie drogi do wrocławia czyli łącznie 3 pasy w jednym kierunku! 2) inwestorzy którzy będą mieli partycypować w kosztach nie zezwolą na absurdy jak odsuwanie drogi z pod łodzi na pod bełchatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.07, 22:16 juz widzę tę autostradę a kiedy będzie zbudowana za 20 czy 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Presto Nie bądzcie Malkontentami ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 22:50 Ja bardzo sie cieszę że moje miasto Łódź będzie świetnie skomunikowane z resztą kraju. Autostrady we wszystkich kierunkach ! Chciałbym zaznaczyć że wiele osób które mieszkają i pracują w Łodzi będzie poruszało się tymi drogami raz na jakiś czas więc w gruncie rzeczy nie ucierpi. A idealna siatka dróg dla wielu teraźniejszych i przyszłych inwestycji to rzecz priorytetowa. Jestem zadowolony z tego ze PO myśli logicznie i liberalnie. A do wzrostu gospodarczego miast potrzebna jest dobra infrastruktura więc nie warto narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
adamowski1 Autostrada zamiast drogi ekspresowej 30.10.07, 22:57 Pierdu,pierdu,znowu zanosi się na puste gadanie,a może zamiast mżonek pomyśleliby choćby o obwodnicy 1, która to droga skutecznie zapycha miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karrik Na pewno nie braknie chętnych na przejazd A-8 IP: *.p.lodz.pl 30.10.07, 23:27 Społeczeństwo się bogaci, a kto ma jechać to i tak pojedzie, i nie będzie oszczędzał na komforcie jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr dlaczego nie przez Kielce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 23:46 i Bałchatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta Re: dlaczego nie przez Kielce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 09:07 Bo Gosiewskiemu podziękowaliśmy. Peron mu wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Platforma obiecywała bezpłatną S8 przez Łódź! IP: 212.191.130.* 31.10.07, 09:36 Platforma nie obiecywołaj jakiejś bliżej niezdefiniowanej drogi szybkiego ruchu łączącej Łódź z Wrocławiem, ale bezpłatną drogę ekspresową S8. Rozumiem, że już półtora tygodnia po wyborach wycofuje się ze swojej sztandarowej dla Łodzi i Wrocławia obietnicy. Gratuluję tupetu przyszłej władzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rosfita Re: Platforma obiecywała bezpłatną S8 przez Łódź! 31.10.07, 10:12 I tak mówi się, ż edrogi ekspresowe też mają być płatne więc czy autostrada czy ekspresowa nie ma róznicy. Grunt, żeby rozpoczeła się budowa i GDDKIA nie mogła więcej manipulowac przy drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Kolejny pajac; przecież expresówki będą płatne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 11:36 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=70299637&a=70299637 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak Re: Platforma obiecywała bezpłatną S8 przez Łódź! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 16:25 tak sie realizuje obietnice wyborcze - zamiast bezpłatnej expresówki podwyżka kosztów podróży (opłaty za autosradę)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin tanie państwo się skończyło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 12:58 teraz bedzie drogie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak co mniie wkurza na autosradzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:00 to te bramki co 50 km i obowiazkowy postój na nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin miała byc droga expressowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:02 a będzie autosrada sa już pierwsze owoce zwycięstwa paltfusów - w sumie to informacja ta mnie podniecva tak samo zajebiscie, jak to, że Pawlak bedzie ministrem gopodarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: miała byc droga expressowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:10 wspolczuje ci wiesz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł. Re: miała byc droga expressowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:24 czemu? nie ale serio - jak usłyszałem, że w rządzie platformy chłopski polityk bedzie robił w gospodarce to padłem przed tivi na dywan i kwadrans tarzałem się ze śmiechu. no a teraz ta autosrada - doki zrywać PO prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł. Re: miała byc droga expressowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:27 PO prostu plama na starcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Kuczynski Re: miała byc droga expressowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 14:46 > padlem przed tivi A to w belchatowie jest telewizja? > dywan i kwadrans tarzałem się ze śmiechu a no to sprzatanie masz z glowy na nastepne pol roku chlopie malorolny pozdrawiam, lech kuczynski Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Widze Lodzianin z Piotrkowa sie odezwal 31.10.07, 13:28 Nie dziwie sie ze sie martwisz, wygralby PiS i Macierewicz by stawal na glowie by puscic ekspresowke przez wioski a tak wygralo PO i nie dosc ze ucina oby na zawsze te rozne machloje z przemieszczaniem drogi to jeszcze podnosi standard. Tym sie rozni "solidarne" panstwo od normalnego panstwa i oby tak trzymali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Kuczynski Re: miała byc droga expressowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 14:42 Wynos sie z tego forum ty zapluty piotrkowski przebierancu pozdrawiam, lech kuczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak czy ktoś się pytał Unii Europejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:05 o tą autosradę? Bo słyszałem, że to Unia ma dać kasę na s8 wyłącznie przez Bełch. A czy da na autosradę przez Tuszyn? Sie okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Kuczynski Re: czy ktoś się pytał Unii Europejskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 14:44 a ja slyszalem ze jestes wioskowym glupkiem ktory za szczyt dowcipu uwaza uzywanie slowa "wariat" zamiast "wariant" i "autosrada" zamiast "autostrada" ty glupi obsrancu pozdrawiam, lech kuczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: czy ktoś się pytał Unii Europejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 16:22 A TY SIE WRESZCIE zdecyduj, czy ja jestem z piotrkowa, czy z bełchatowa, bo jak czytam te twoje obsrane epitety to nie wiem juz gdzie mieszkam, tzn wiem: mieszkam tu w Łodzi, gdzie tramwaj bez konia chodzi... w pogardzie mam palantów, którzy uwaŻają, że s8 z sieradza do tuszyna poprawi komunikacje w mieście, a jest ich paru - taki kwiatkowski np. i jego partyjniacy, a swoja drogą, to ten palant nie zrobił nic żeby wykarczowano trochę lasu i puszczono druga nitkę z Łodzi do Zgierza, teraz znowu wypalił z autosradą z Tuszyna 1 do sieradza,,, stan naszych dróg jest pochodna umysłu polityków, co usiłują się nimi zajmować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Kuczynski Re: czy ktos sie pytal/ Unii Europejskiej IP: *.pl 31.10.07, 19:56 > A TY SIE WRESZCIE zdecyduj, czy ja jestem z piotrkowa, czy z > belchatowa A co to dla mnie za roznica? Jestes smieciem niezaleznie ktorym zadupiem pieczetujesz sie w dowodzie osobistym pozdrawiam, lech kuczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł. Re: czy ktos sie pytal/ Unii Europejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 00:31 i to jest twój poziom panie Lechu Kuczyński, czy jak ci tam - wyzywać człowieka od śmiecia labo obsr... bliziutko ci do tego co mu sie wypsnęło "spieprzaj dziadu" .... ani krzty meritum tylko debilne odsr.... typowe dla głupiego kurdupla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Kuczynski Re: czy ktos sie pytal/ Unii Europejskiej IP: *.pl 01.11.07, 20:51 hehe a wez nie wycieraj sobie geby poziomem skoro piszesz "autosrada" tyle w tym temacie pozdrawiam, lech kuczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianin Re: czy ktos sie pytal/ Unii Europejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 11:31 Gość portalu: Lech Kuczynski napisał(a): > > A TY SIE WRESZCIE zdecyduj, czy ja jestem z piotrkowa, czy z > > belchatowa > > A co to dla mnie za roznica? Jestes smieciem niezaleznie ktorym zadupiem piecze > tujesz sie w dowodzie osobistym > > pozdrawiam, lech kuczynski Co za PO-yeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Kuczynski Re: czy ktos sie pytal/ Unii Europejskiej IP: *.pl 01.11.07, 19:53 hehehe balwanie, i ty mi mowisz, zebym sie zdecydowal, czy jestes z piotrkowa czy z belchatowa? ty sie lepiej gowniarzu zastanow czy jestes z piotrkowa czy z olsztyna! pozdrawiam, lech kuczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ważne jedno Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:05 wasze stare piorą w rzece :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~~~~` Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:26 kalesony tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 14:25 nie kalesony tuska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naczelny GW Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.piotrkow.net.pl 31.10.07, 19:44 Plan budowy A8 jest od dawna nieaktualny, a wy się dalej podniecacie tym co pisze jakis pajac z GW! Otrząsnijcie się wreszcie i do roboty, albo do lekcji marsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Kuczynski Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.pl 31.10.07, 20:01 hohohoho naczelny GW z piotrkowa chlopcze to juz nawet nie jest zalosne, to jest tragiczne to co ty wyczyniasz i powinienes zostac surowo ukarany przez swoich rodzicow za te wszystkie bezecenstwa ktore wypisujesz pozdrawiam, lech kuczynski Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Co sie koles rzucasz :D 31.10.07, 21:05 Grabarczyk ma byc ministrem infrastruktury i wam ani belchatowska elektorownia ani piotrkwoska logistyka nie pomoze... Nowy szef GDDKiA w ciagu roku tu przyjedzie i poda plany a za trzy lata w 2010 ruszy budowa czy to sie wam podoba czy nie. Czasy premiera Milera czy premierow Marcinkiewicza i Kaczynskiego sie skonczyly. Bedzie pozadek jak za Belki gdzie szef GDDKiA tez rozne rzeczy gadal a potem w Lodzi potulnie podal harmonogram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naczelny GW Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.piotrkow.net.pl 31.10.07, 21:56 To wszystko wyjaśnia: www.panmedia.pl/serwisy/1613-gddkia/2007/2007-10/pdf/20071030_gazeta-wyborcza-kielce_01.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 22:16 A może się założymy? WW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 22:16 Owszem S74 z Kielc będzie ale przez Tomaszów do Łodzi. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Kuczynski Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.pl 01.11.07, 20:56 ty, gulu-gulu, paszol won z tego forum piotrkowski nudziarzu pozdrawiam, lech kuczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eswu Zbieramy tłuczeń dla Piotrkowa i Bełchatowa! IP: 83.2.170.* 31.10.07, 22:30 w moim przekonaniu, wobec wcześniejszych złodziejskich koncepcji usytuowania trasy S8 w wariancie piotrkowsko-bełchatowskim i związanym z tym poklaskiem władz samorządowych, lokalnych polityków i miejscowej ludności, za karę, należy wysypać tłuczniem wszystkie asfaltowe drogi w obu powiatach. Resztą tłucznia posypać głowy klakierom. Żeby im więcej do głowy głupoty nie przychodziły! I żebym się więcej za Polskę nie musiał wstydzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek Re: Słusznie!!! IP: 83.2.170.* 01.11.07, 12:40 na piotrkowskie drogi - żużel, a na piotrkowskie łby - tłuczeń! Polska dla Polaków, żużel i tłuczeń dla Piotrkowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 00:41 tu masz rację, bo pierwszy raz Łódź odetchneła komunikacyjnie kiedy trasę Warszawa Wrocław przesunięto od niej o 50 km na południe na linie Tomaszów-Piotrków-Bełchatów, teraz gdyby trasę Gdańsk-Śląsk przesunięto 20 km na wschód Łódź by na tym zyskała. To na prawdę jest super dla Łodzi że trasa Warszawa Wrocław przebiega przez Tomaszów-Piotrków-Bełchatów tylko durnie w rodzaju Kropy twierdżą dalej, że powinna przebiegać przez Łódź, bo Łódź by na tym cokolwiek zyskała... jest nawet taka ekspertysa jakiegoś profesorka, oni sie na tym opierają... a tak na prawdę Łodzi potrzebne jest wyprowadzenie za misto trasy Gdańsk-Śląsk i przebudowa wylotówek (Zgierska za Helenówkiem to makabra), Brzezińska za M1 to wiocha, to samo rokicińska za Selgrosem, Pabianicka to tak jak Zgierska... A z punktu widzenia interesów miasta to s8 przez sieradz-tuszyn ma małe znaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 83.2.170.* 01.11.07, 12:35 odezwał się piotrkowianin po zawodówce, mapę w życiu widziałeś jakąś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 20:32 pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:PL_droga_ekspresowa_S8.svg tam jest ta mapa - rzut oka na nią i widać, że to wybrzuszenie w kierunku Łodzi to wymyslił jakiś debil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł. Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 20:34 szczególnie ten ząb z Tuszyna do Piotrkowa jest zajebisty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Kuczynski Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: *.pl 01.11.07, 20:53 no i to jest twoj poziom wlasnie lodzianinie z belchatowa z olsztynskim paszportem, zwyzywac ludzi od debili, pasuje do ciebie, pewnie jestes kurduplem pozdrawiam, lech kuczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 83.2.170.* 01.11.07, 22:34 to jest właśnie mapa dla debili. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie będzie jeździł przez Piotrków i nadrabiał drogi. Na tej mapie brakuje tylko niebieskiej pętelki wokół Włoszczowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Do Łodzian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 04:14 LUDZIE co za bzdury piszecie, przecież to super że ma być autostrada, GW skierowała dyskusje na koszty rzekomych opłat, jeśli kogos nie stać na auto to o co chodzi? Boże jak mozna byc tak ograniczonym żeby bronic sie przed autostradą? Jest jednak duża róznica mentalności. WROCŁAW jest całym sercem za A8. Mimo wszystko pozdrawiam z Wrocławia Łodzian Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Spokojnie 01.11.07, 09:10 Spora czesc wpisow z sygnaturka Lodzianin, Lodziak itp. to sa wpisy mieszkanca Piotrkowa/Belchatowa robiacego w ten sposob ferment. Koles robi to juz pare lat wciskajac tutaj ciemnote wiec sie nie przejmuj. Lodzianie sa za A8! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł. Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 20:39 jeszcze wczoraj łodzianie byli za s8, pojutrze beda za mostem powietrznym Łódź-Wrocław - ale się wam zmienia - co który wypsnie to jesteście za, a tak w ogóle, to będzie tak jak chce ten kto daje kasę, czyli Unia Europejska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Kuczynski Re: Spokojnie IP: *.pl 01.11.07, 20:48 a ty jak mantre to powtarzasz o tej unii, niech do ciebie wreszcie wiesniaku dotrze, ze unia europejska to takze polska, wiem, ze to ci sie w glowie nie miesci bo urodziles sie na przerosnietym blokowisku korytarz mozna zmienic kolo 2010 roku a nawet jesli nie to mozna A8 sfinansowac z innego funduszu no ale coz, ty myslisz ze jak bedziesz to sobie powtarzal 1000 razy to sie stanie "oczywista oczywistoscia" puknij sie w leb pozdrawiam, lech kuczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 20:44 kiedy wreszcie przebuduja tą Zgierską za Helenówkiem, bo mnie szlag trafia jak tamtędy jeżdzę... zamiast tego co potrzeba to mydla nam oczy, że jaka\ś trasa s8, alot a8, może n8 rozwiaże problemu komunikacyjne Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł. Re: Do Łodzian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 20:37 ty uważasz, że im więcej wydasz na podróż z wrocławia do łodzi to tym lepiej - ale z ciebie ekonomista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Kuczynski Re: Do L/odzian IP: *.pl 01.11.07, 20:44 Juz niech cie o to glowa nie boli piotrkowsko-olsztynski przyglupie, gdyby A8 poszla przez ten twoj zakopcony belchatow to sam bys sypal pieniedzmi z rekawa zeby nia jezdzic no ale musisz sie obejsc smakiem, nie dostaniesz "autosrady", bekarcie :)))) pozdrawiam, lech kuczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 83.2.170.* 01.11.07, 22:31 A8 Wrocław - Łódź to jedyne słuszne rozwiązanie: będzie najszybciej zbodowana bo istnieją plany od wielu lat, tak jest najkrócej, no i w atlasie drogowym Europy jakoś to będzie wyglądać a nie tam dookoła przez jakiś Piotrków i Bełchatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodz baluty Re: Autostrada zamiast drogi ekspresowej IP: 193.142.243.* 02.11.07, 08:41 > A8 Wrocław - Łódź to jedyne słuszne rozwiązanie: będzie najszybciej > zbodowana bo istnieją plany od wielu lat, tak jest najkrócej, no i w > atlasie drogowym Europy jakoś to będzie wyglądać a nie tam dookoła > przez jakiś Piotrków i Bełchatów. MOJ CZLOWIEK Odpowiedz Link Zgłoś