Gość: Chris IP: *.lodz.msk.pl 12.11.07, 19:08 Pani Mioduszewska śledzi pogodę i jakby coś to dołoży kilka stopni Celsjusza albo na kilka dni przerwie opady deszczu. Szanowna Pani, może lepiej jest nic nie mówić, nic mówić najzwyczajniej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Uć moje sioło Drogowcy czekają na lepszą pogodę IP: *.toya.net.pl 12.11.07, 19:40 O kuźwa, lepiej niech trzyma mróz. Jak odetną estakadę to już pozostaje helikopterem do roboty na Bałuty lecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MtM Drogowcy czekają ... IP: *.eranet.pl 12.11.07, 19:41 Ciekawi mnie która firma jeszcze o tej porze roku produkuje specjalną masę bitumiczną do położenia na estakadzie, latem to jest kilka firm, ale zimą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wred Re: Drogowcy czekają na lepszą pogodę IP: *.lodz.msk.pl 12.11.07, 20:14 Noo ciężko przewidzieć śnieg w połowie listopada, oj ciężko... Ale nie martwmy się, ten asfalt i tak położa, żeby kasa nie przepadła, a za rok sie poprawi jak zawsze i wszędzie u nas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Drogowcy czekają na lepszą pogodę IP: *.toya.net.pl 12.11.07, 21:18 rzeczywiście zaskakujące! śnieg w listopadzie i temperatury około zera! Było się zapytać tych, co to nie tak dawno pod halą sportową paradę pługosolarek zrobili, oni wiedzą podobno, że ma być zima a nawet sie do niej przygotowali. Litośc i trwoga mnie ogarnia jak czytam takie dyrdymały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Drogowcy czekają na lepszą pogodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 21:30 niesamowite zimno się zrobiło w listopadzie, prawdziwa anomalia pogodowa, teraz już rozumiem dlaczego od kwietnia do końca sierpnia konkretnie się OPIER......LI, po prostu czekali na te upały w listopadzie. Myślę, że za rok będzie podobnie, robotnicy zaczną się uwijać po wakacjach wcześniej tylko podpierają się na łopacie i to gdzieniegdzie, w ilości 1 na km. Polski standard Odpowiedz Link Zgłoś
login-ka A na co czekali wcześniej? 12.11.07, 21:55 A na co czekali wcześniej? Bo Ci, którzy pracują przy budowie tramwaju regionalnego, chyba czekali właśnie na mróz, bo odkąd jest zimno zaczęli wreszcie intensywniej pracować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Drogowcy czekają na lepszą pogodę IP: *.toya.net.pl 12.11.07, 21:56 niech czekają, a w międzyczasie niech poprawią Paderewskiego, wjeżdżając na tą ulicę od strony Rzgowskiej nadlane jest za dużo asfaltu, zawieszenie odczuwa to jak dziurę, pomijam fakt, że po zimie na tak spapranym łączniu pojawią się dziury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Drogowcy czekają na lepszą pogodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 23:31 to faktycznie bardzo dziwne,ze w listopadzie pada deszcz, a nawet sa minusowe temperatury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haloween Drogowcy i szybko ?? IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 00:05 Z tego co wiem ta sa raczej antonimy. Jak wskazywalo by doswiadczenie pewnie skonczy sie tak ze rozpizgaja wiadukt w przyplywie euforii a skoncza w kwietniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerd hehehehehe!! można pęknąc ze śmiechuuuu! IP: *.sttb.pl 13.11.07, 03:18 korzystna pogoda w listopadzie??! hehehehehehe!! ta pani się doprawdy marnuje - powinna zająć się drogami w Kalifornii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal Re: hehehehehe!! można pęknąc ze śmiechuuuu! IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 09:18 ta pani zajmuje sie drogami w Wolsce , tam jest zawsze pogoda , z zarzadzenia najwyzszego z wodzow. Odpowiedz Link Zgłoś
atreck się sypie 13.11.07, 08:39 I pomyśleć że wiadukty na Aleksandrowskiej, Kopcińskiego stały kilkadziesiąt lat, a na Brzezińskiej do zeszłego roku od przedwojnia. Źle to wróży etakadzie na Włókniarzy że nawierzchnia wytrzymuje kilka lat. Tak za około 5-7 lat będzie trzeba całą estakade romontować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: się sypie IP: 81.15.180.* 13.11.07, 12:08 > I pomyśleć że wiadukty na Aleksandrowskiej, Kopcińskiego stały ... > Źle to wróży etakadzie chyba nie masz racji. po pierwsze wiadukty jeszcze 15 lat temu nie znosily nawet polowy obciazenia ktore musza znosic teraz (o latach 50tych to nawet nie bede wspominal) po drugie to ze staly, to nie znaczy ze jakosc nawierzchni odpowiadala normom po trzecie - ja to tak zrozumialem - nie chodzi o remont estakady a o odswiezenie nawierzchni. pewnie zdjete kilka cm z gory i polozenie nowej warstwy. o ile wiem to standardowy zabieg i przypadku nawierzchni bitumicznych o duzym natezeniu ruchu wymagany wlasnie co te 5 lat (drogi betonowe nie wymagaja ponoc dotykania przez lat 10) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Drogowcy czekają na lepszą pogodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 08:53 Czy nie uważacie że wśód wszystkich popi... nych rzeczy w tym kraju znajduje się także budżet państwa? Przecież to jest chore aby jakieś niewykorzystane do końca roku środki "przepadały". Przecież koniec roku to nie koniec świata. Nie słyszałęm aby jakieś nadprzyrodzone moce niewydane do końca roku środki zabierały. Przecież ta kasa nie znika. Jeśłi zostałą przeznaczona na jakiś cel to w imię czego jest zabierana (przepada - hehe) przed jego zrealizowaniem tylko z tego powodu że następuje zmiana daty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta szkoda słow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 10:04 poczekaja na lepsza pogode... w marcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basyl Kropa na ksiezyc IP: *.ericsson.net 13.11.07, 11:45 Wycieczka w kosmos kosztuje ok 1 mln $. Moze by tak wynegocjowac za te 3 mln zl (troche wiecej niz 1 mln $) wycieczke w jedna strone Kropaszenki, Zdanowskiej i calej tej bandy nieudacznikow na ksiezyc? Odpowiedz Link Zgłoś