Gość: Snake IP: 62.233.138.* 21.12.01, 12:57 Beda git swieta! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m..m Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 21.12.01, 12:59 Gość portalu: Snake napisał(a): > Beda git swieta! > No nie wiem Wlasnie moj zaprzyjazniny Swiety Mikolaj odwolal przylot z powodu pogody Smutny M..M :-(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 21.12.01, 13:21 Witaj Ale to chyba nie chodzilo o zaden EuroLOT? A poza tym ponowie pytanie jakie zadalem Ci na priva. Czy na Lublinku jest stanowisko do uzywania Słonia? Bo, ze Słoń jest to wiemy. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m..m Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! IP: 212.244.119.* 21.12.01, 13:59 Oczywiscie, nie chodzi o EuroLOT a o kogos zupelnie innego, kto tez utknal w zamieci A co do stanowiska dla slonia, to jak sie przyjzysz plycie przeddworcowej, to zobaczysz, ze jej cesc jest wykonana z plyt betonowych, z niecka w srodku ktorej polyskuje razno kratka studzienki sciekowej. To wlasnie plyta na ktora sika slon. M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 21.12.01, 16:16 Witam Gość portalu: m..m napisał(a): > A co do stanowiska dla slonia, to jak sie przyjzysz plycie przeddworcowej, to z > obaczysz, ze jej cesc jest > wykonana z plyt betonowych, z niecka w srodku ktorej polyskuje razno kratka stu > dzienki sciekowej. To > wlasnie plyta na ktora sika slon. A to juz wiem. Dzieki bardzo i pozdrawiam. MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarro Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.01, 13:06 Mam nadzieję... because: "...I'm dreaming of a white christmas..." Yarro Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 21.12.01, 13:19 Generalnie to śnieg pada albo sypie ;-) A co do opadów - to może i atmosfera w domkach będzie miła - gorzej na ulicach bo zdaje się, że drogowcy też lubią piosenkę "White Christmas" a wręcz stała się ich hymnem. Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarro Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.01, 13:25 Jeśli lubią White Christmas, to czemu ich to White zawsze zaskakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka. Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.01, 13:44 Wali jak licho! Aniołki pierzyny trzepią. Porządki przedświateczne w niebie! :) Z rogu Pomorskiej/Kilińskiego na dworzec Fabryczny jechałam 25 minut. Powrót znacznie szybszy - 20 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarro Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.01, 14:05 A ja do szkółki tylko 8 min... he he. I nawet tramwaj przyjechał :)) Bo na Retkinię to ostatnio różnie bywa (sam na szczęście mieszkam na Karolewie:) Miłych podróży Droga Kropeczko! Yarro Odpowiedz Link Zgłoś
m.voytek Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 21.12.01, 14:15 I bardzo dobrze, mogłoby tak padać w Wigilie i dni świąteczne, byłaby cudowna, świąteczna atmosfera... Kiedy to ostatnio tak sypało?? Czy nie w Święta Wielkanocne, mieliśmy wtedy takie małe Gwiazdkowanie! Pamiętacie chyba?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarroc Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.01, 14:18 Dokładnie. A na marginesie, nie wiecie może jak wyglada zima na Węgrzech? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 21.12.01, 16:31 a czy przez przypadek wiecie co się dzieje na mieście???? Po Przybyszewskiego, Broniewskiego, Rzgowskiej nie przejechał jeszcze żaden pług a śnieg jest tak gruby, że ho ho! I zastanawiam się za co dozorca mojego bloku bierze kase, bo za sprzątanie śniegu na pewno nie bo leży gdzieś ok. 2 cm(ubitego) śniegu pod blokiem...... Odpowiedz Link Zgłoś
yarro_ Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 21.12.01, 16:34 No cóż. Moze on też wierzy, że ELVIS ŻYJE ;) (bez obrazy dla Elviz'a:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saper Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! IP: *.toya.net.pl 21.12.01, 17:03 Zawsze przy takiej pogodzie przypomina mi się taki wierszyk (ciekawe, czy ktoś będzie wiedział kto jest autorem :) Im bardziej pada śnieg, Bim - bom Im bardziej prószy śnieg, Bim - bom Tym bardziej sypie śnieg, Jak biały puch z poduszki. I nie wiem zwierz ni człek, kiedy tak pada śnieg, Bim - bom Jak marzną mi paluszki. Pozdrowienia dla wszystkich bałwanków :) Odpowiedz Link Zgłoś
yarro_ Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 21.12.01, 17:09 Strzelam, że Jeremi Przybora...? A ja znam jeszcze jeden: Zima lubi forumowiczów najbardziej na świecie. Nudziarze mi mówią, "Nie wierzę". Forumowicze roześmiani stukają od rana, Nudziarze kichają w kołnierze ;) Kto pamięta oryginalną wersję ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saper Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! IP: *.toya.net.pl 21.12.01, 17:39 yarro_ napisał(a): > Strzelam, że Jeremi Przybora...? pudło! celownik trochę za wysoko, no i za blisko mierzyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 21.12.01, 18:26 to jest prosiaczkowa piosenka w tlumaczeniu pani ireny tuwim da"zachmurzylo sie chyba bedzie deszcz"killa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saper Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! IP: *.toya.net.pl 21.12.01, 18:41 Mały błąd - to jest piosenka Puchatka, Prosiacek zaproponował wersję, w której marzną uszki. Ale tłumacz się zgadza - genialna Irena Tuwim. Mam tylko nadzieję, że niczego nie pokręciłem, bo tekst pisałem z pamięci. Chyba wszyscy się zgodzą, że ta piosenka wyjątkowo pasuje do dzisiejszego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 21.12.01, 18:45 racja - przyznaje sie do bledu i niniejszym za kare wystawiam glowe za okno by zmarzly mi uszki da "bim bom" killa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! IP: *.pai.net.pl 21.12.01, 18:39 ...A ja nie mam opon zimowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 21.12.01, 19:04 Opusciłes tylko kilka bim bomów, saper :) A pamietacie z przedszkola? Hu hu ha! Hu hu ha! Nasza zima zła! Szczypie w nosy, szczypie w uszy mroźnym śniegiem w oczy prószy wichrem w polu gna! Wichrem w polu gnaaaaaaaaaaaaaaaa! Nasza zima zła!!!! Mam wprawdzie trochę jeżdżenia po mieście, a jutro do Warszawy i powrót, ale mogłaby taka zima do Świąt zostać. Fajnie by było!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saper Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! IP: *.toya.net.pl 21.12.01, 19:59 To wszystko przez moją pamięć, która jest dobra, ale niestety krótka. Teraz mogę nadrobić te brakujące bim - bomy: bim - bom, bim - bom, bim - bom, bim - bom. Wystarczy? Bo nie wiem ile ich było w oryginale, a nie chcę znów komuś podpaść ;) Mam małą propozycję - może ulepimy bałwana forumowiczów, pod siedzibą gazetki. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 22.12.01, 00:20 Jasam wracałem dzis wieczorem z Warszawy samochodem WOW! ALE WALIŁ SNIEG !!! WOW! ALE KURZYŁO !!! WOW! Dobrze że jestem juz w domu Jechałem z centrum do Janek 2 godziny i dalej do Łodzi kolejne 2 godziny :-(( Opony zimowe - ratunek na dzisiejszą pogodę. Było widać, kto nie zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek WOW! ALE SNIEG WALI SŁUŻBY MIEJSKIE!!! 22.12.01, 00:58 Taa, wszystko jest fajnie, śnieg jest śliczny, zima jest jak złoto, ale ja kicham te wczasy, jeżeli: - z Łodzi do Pabianic jechałem 1,5 godziny (od 15.20 do 16.50); - z Pabianic do Łodzi - godzinę (już później i luźniejszymi drogami - od 19.40). W tym czasie widziałem 2 (słownie: dwa) pługi i ani jednego słonia. A imć Panowie Drogowcy to chyba "chcom w kufe"! Pozdrawiam śnieżnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: WOW! ale zaspy! :))) 23.12.01, 19:51 HIhihi moj kochany Tatko, dziś jak wpadłam w zaspę stwierdził, że mnie tak zostawi do wiosny- wtedy odtaję :)P świąteczne pozdroofka, Ixtlilto Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: WOW! ale zaspy! :))) 24.12.01, 11:40 zaspy też mi się podobają:) zwłaszcza wczoraj gdy szedłem do kościoła chodnikiem (!) a na "trawniku" lezał śnieg aż po moje kolana, a niski to ja nie jestem.... ale ogólnie podobają mi się święta:))) Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 24.12.01, 11:56 Mam pytanie Wydawało mi się że jestem na tyle inteligentny i rozumny aby zrozumieć co dzieje się wokół mnie ale dzięki łódzkim drogowcom wiem, że tak nie jest. Czy mógłby mi ktoś powiedzeć dlaczego widziałem w weekend 3 czy 4 pługi i wszystkie jechały zasypanymi drogami z PODNIESIONYMI WYSOKO łopatami do odśnieżania - tak aby broń Boże niczego nie odśnieżyć ? To po co one wogóle jeżdżą ??? Zwłaszcza, że nie posypywały niczym. Dyrektor się tłumaczy że wszystkie 57 piaskarek wyjechało. Może i tak ale co one poza jeżdzeniem robią??? Tak na marginesie 2 dygresje dla łódzkich kierowców: 1. Główne drogi w Warszawie są czarne, mimo, że cały czas sypie!!! 2. W piątek 21.12 w nocy korek na drodze nr 1 zaczynał się przed Emilią (za Zgierzem) a kończył... na skrzyżowaniu Sikorskiego/Włókniarzy/Zgierskiej. Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1 Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 24.12.01, 12:31 yaa napisał(a): > Mam pytanie > Wydawało mi się że jestem na tyle inteligentny i rozumny aby zrozumieć co > dzieje się wokół mnie ale dzięki łódzkim drogowcom wiem, że tak nie jest. > > Czy mógłby mi ktoś powiedzeć dlaczego widziałem w weekend 3 czy 4 pługi i > wszystkie jechały zasypanymi drogami z PODNIESIONYMI WYSOKO łopatami do > odśnieżania - tak aby broń Boże niczego nie odśnieżyć ? To po co one wogóle > jeżdżą ??? Zwłaszcza, że nie posypywały niczym. > Nie wiesz ??? Jeżdząc z wysoko podniesionym pługiem pojazd zużywa znacznie mniej paliwa. A jak wiesz nadwyżkę paliwa można sprzedać, a za zarobioną kase można kupić wiele ciekawych rzeczy.A piasek pewnie już się skończył, bo dyrekcja ma mało pieniędzy z powodu dziury budżetowej. Jest to sztuka dla sztuki, oraz by pan dyrektor mógł powiedzieć, że jego firma robi wszystko co może ale to zima itd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 24.12.01, 13:24 Panowie, nie marudzić! Na Syberii mają gorzej. Wszystkiego śnieżnego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ixtlilto ładną mamy zimę tej wiosny IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.04.02, 18:38 Tak sobie wyjrzałam przez okienko: słoneczko, suchy asfalt... powiedzmy, że ciepło; za 15 minut wyglądam przez to samo okienko: ŚNIEG! ogromne, białe, puszyste płaty śniegu! No to idziemy na bałwana? ;) Ixtlilto Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: ładną mamy zimę tej wiosny 06.04.02, 18:40 u mnie na osiedlu juz stopił się cały snieg...:(( a było tak biało!!! aż miło było wyjrzec przez okno (i pomyslec, że mamy 6 kwiecień:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ixtlilto (geograf) IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.04.02, 19:06 To nie jest szósty kwiecień jaki kiedykolwiek był... tylko któryś tysięczny. Poprawna forma to: szósty kwietnia. Porzdoofka, Ixtlilto Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: (geograf) 06.04.02, 19:08 danke schon, thank you dobra kobieto...... :)) Ale faktem jest, ż eprzed chwila znowu przestał prószyc u mnie na osiedlu śnieg.... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: WOW! ALE WALI SNIEG !!! 07.04.02, 03:48 Ale dziś była pogoda na meczu!!! Śnieg w przerwie, potem słońce, śnieg... Kwiecień plecień... pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś