longeta 20.12.07, 11:44 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=83914&wid=9503521&rfbawp=1198147177.248&ticaid=1507c Otwieramy nasze granice przed obcą hołotą,a tyle krwi przelano by ją strzec,jak widać nadaremnie;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cassani Bigi - pomóż jakoś koledze 20.12.07, 11:55 albo poproś któregoś z domorosłych lekarzy, bo chyba przedawkował. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Bigi - pomóż jakoś koledze 20.12.07, 12:04 Już były miastem granicznym,także dla nas to nie nowość.........w czasach "świetności" Generalnej Guberni i Rzeszy,jak widać koło czasu zatoczyło cały obrót,Donek rządzi.......szwaby kontrolują :-))) Jednak przekleństwo Konfucjusza się sprawdza;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Bigi - pomóż jakoś koledze 20.12.07, 12:13 Wciąż się łudzę, że na bezkarne "wycieczki" po Polsce niemieckim łapsom nikt nie pozwoli. Się pożyje, się zobaczy, do czego jest zdolny ten rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Bigi - pomóż jakoś koledze IP: *.toya.net.pl 20.12.07, 13:02 Znam dobrze klimaty Slubic i Frankfurtu, to raczej my parlismy na Zachod. Niemcy rzadziej sie zapuszczali do nas. Nic sie nie zmieni oprocz glupiego stania przed okienkiem. Nie podkrecaj chorutkiego od zolci kolegi. Odpowiedz Link Zgłoś
yostahoo Hymmm;) 20.12.07, 19:47 Kiedy wreszcie pod jednym loginem, jakims np. longobig? Poco się tak trudzić? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Hymmm;) 20.12.07, 20:28 yostahoo napisał: > Kiedy wreszcie pod jednym loginem, jakims np. longobig? Poco się tak > trudzić? Ależ ja jestem pod jednym loginem.........baranie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Bigi - pomóż jakoś koledze 20.12.07, 12:05 cassani napisał: > albo poproś któregoś z domorosłych lekarzy, bo chyba przedawkował. Raczej to ty,jesteś na haju.......tym prosto z UE,dlatego zapewne tak bredzisz przy dobrym humorze:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Bez walki...... 20.12.07, 11:58 To nie tak. Granice bowiem... nie znikają. Tyle, że teraz nie będą one na Odrze i Nysie czy innej Olzie, a właściwie wszędzie. Jak się jakimś zmotoryzowanym pogranicznikom tak zachce, to mogą każdego skontrolować i np. na Piotrkowskiej, a i Brzeziny mogą się nagle okazać miastem... przygranicznym;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ufff - dzieki Bigi! 20.12.07, 12:01 a teraz czekajmy na reakcję. Mam nadzieję, ze nie będzie odrzutu! Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Bez rozumu... 20.12.07, 13:55 Gdybys nie wiedział to informuję, że oddział straży granicznej jest w Łodzi od dobrych 6 lat i sprawnie działają wspólnie z celnikami na terenie miasta i województwa. Zniesienie fizyczne granic nic nie zmieni, będą działać nadal stojąc np. jak dotychczas przy drogach dojazdowych do podłódzkich targowisk. Niemieccy strażnicy, czy Czescy, a nawet Portugalscy nie maja tu czego szukać, mają od tego instytucję zwaną pomoc prawna. A jakbyś dalej nie mógł pozbyć się wątpiliwości to przyjmij do wiadomości, że niemiecka policja może zapuszczać się do naszego kraju mniej wiecej w strefie nadgranicznej, a jeśli już złapią przestępcę w pościgu na naszym terenie to nie moga go porywać do swojego kraju jak niesławnej pamięci poseł koalicjata PiS, a maja obowiązek przekazania go do najbliższej jednostki policji polskiej i załatwienia dokumentów umożliwiających jego zabranie. Mam nadzieję, że rozwieje to wątpliwości forumowiczów, bo twoich na pewnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
brite To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 12:17 20 lat temu nikt z nas nigdy by się nie spodziewał, że będziemy mogli przejść przez Odrę bez okazywania żadnego dokumentu, że będziemy mogli pojechać do Paryża bez napotykania po drodze żadnej granicy, że będziemy mogli dotrzeć do Lizbony będąc cały czas U SIEBIE... Nie wiem jak Wy, ale ja dziś otwieram szampana. Jutro wspaniały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 12:25 A dzisiaj nikt się nie spodziewa, co może się zdarzyć za kolejne dwadzieścia lat. Z tego powodu, na tę ewentualną przyszłą okazję, szampana profilaktycznie mroził póki co nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
iiri Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 12:30 Nie oblewa się sikaczem*** Odpowiedz Link Zgłoś
cassani tak, tak. to spisek 20.12.07, 12:45 zapewne nas napadną jakie dzikie. Lepiej nie mrozić szampana jeno zacząć się okopywać. Zrysztą wyngiel jest - przed wojną tyż był. Zobaczyta! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 12:39 brite napisałU SIEBIE... I właśnie to mnie martwi.........szwaby teraz będą u siebie? Już widzę te roszczenia Niemieckie,np.co do Łodzi........wszak to nie jest jedynie Polskie miast:-))) Nie życzę,ale co niektórzy wylądują w Łodzi na bruku:-) A tak na marginesie nawet w Lizbonie będziesz tylko polaczkiem,na pewno nie będziesz u siebie:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 12:40 polaczkiem to ty jesteś. My jesteśmy Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 12:41 Gość portalu: x napisał(a): > polaczkiem to ty jesteś. My jesteśmy Polakami. Wydaje ci się........nikt kto głosował na PO nie jest,a jest tylko polaczkiem(granatowym)o ile zrozumiesz aluzję(?):-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 12:51 Skąd wiesz, na kogo głosowałem? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 12:50 Longeto, widzę, że Ty niestety na zawsze pozostaniesz wzorcowym obywatelem PRLu, który mentalnie nigdy nie przekroczył granic Brzezin. Otwarta Europa to okazja i dla Ciebie - zamiast gardłować i opowiadać banialuki pielęgnuj swoją tradycję i odrębność w ramach wspólnoty, a "obcy" to docenią i przyjadą zainteresowani poznaniem Twojego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 13:03 brite napisał: > Longeto, widzę, że Ty niestety na zawsze pozostaniesz wzorcowym obywatelem PRLu > , > który mentalnie nigdy nie przekroczył granic Brzezin. Nie tylko mentalnie,ale również fizycznie:-) Takiego bagna jakie jest na zachodzie,u nas ze świecą szukać........wreszcie nie będzie trzeba dla cassaniego Francuskiego Łącznika.......sam se pojedzie i kupi i dalej będzie pisał pierdoły,dla POspólstwa:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 13:06 brite napisał: a "obcy" to docenią i > przyjadą zainteresowani poznaniem Twojego świata. (rotf)raczej niech siedzą na dupie w domu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu IP: *.toya.net.pl 20.12.07, 13:15 Prawda jak historycznie poznawacze sa dyskusje z ludzmi o takiej mentalnosci? A to dzieki takiemu psychologicznemu profilowi obywateli powstala ponad 70 lat temu 3 Rzesza. Tacy ludzie zaglosowali na pana z grzywka na bok i malym wasikiem. Zywa skamienialosc nam tu sie udziela... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 13:23 Gość portalu: nett1980 napisał(a): Tacy ludzie > zaglosowali na pana z grzywka na bok i malym wasikiem. > Zywa skamienialosc nam tu sie udziela... Miałem nie opowiadać na głupie zaczepki,ale niech tam:-))) Marsz na wschód wymyślił pewien pan,który był otwarty na całą Europę,ba.....nawet dziadka pRemiera włączył w ten chytry plan POdbicia Europy,dzięki takim osobom jak ty.......marzenia się spełniają,między innymi to: -narzucenie obcego prawa -"korytarze" do Królewca i dalej itp. A głupki się cieszą:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu IP: *.toya.net.pl 20.12.07, 13:44 Zeby to sie moglo odbyc, to ksenofobiczni, bojacy sie innosci czyli ichnie longety wyniosly do wladzy Adolfka. Czy Polska czy Niemcy, czy Timboktu profil psychologiczny ten sam. Powiedz mi czy dialekt kaszubski jest bardziej do polskiego czy od niemieckiego jezyka podobny, o Goralenfolk slyszales, tez byla opcja ze to zaginione plemie germanskie. Dziadek Tuska byl sanitariuszem, udalo mu sie uciec i sluzyl u Maczka, pamiec wybiorcza, hehehe. Co sie dowie, to drugim uchem wypuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 13:56 Gość portalu: nett1980 napisał(a): > Zeby to sie moglo odbyc, to ksenofobiczni, bojacy sie innosci czyli > ichnie longety wyniosly do wladzy Adolfka. Bzdura.......wiedzieli czego chcą,tak jak i teraz,a to czego zadają można łatwo znaleźć u Eriki.S Gość portalu: nett1980 napisał(a): Dziadek Tuska byl sanitariuszem, > udalo mu sie uciec i sluzyl u Maczka, pamiec wybiorcza, hehehe. Co > sie dowie, to drugim uchem wypuszcza. Tym gorzej.......zapewne aplikował Powulon,rannym Polskim jeńcom;-) A tak na serio,niektórzy woleli zginąć,niż się zgiąć,pod szwabskim butem. Ps.a wybiórcza to ty jesteś,skoro czytasz koszerną:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu IP: *.toya.net.pl 20.12.07, 14:07 Jak grochem o sciane... To sie nie zmieni. Zyjesz po to zeby glupie watki zakladac, to zakladaj. Amen. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Przecinek, spacja. Kropka, spacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
banita82 Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 20:31 Gość portalu: nett1980 napisał(a): ..Dziadek Tuska byl sanitariuszem,udalo mu sie uciec i sluzyl u Maczka, pamiec wybiorcza, hehehe.... Bodaj bylo jednak inaczej. ....Tymczasem trafiły do dziennikarzy dokumenty z archiwów Wehrmachtu.Wskazują, że dziadek Donalda Tuska został wcielony 2 sierpnia 1944 r. do 328 Stammkompania Grenadier Erzatz und Ausbildungsbatallion (zapasowego batalionu szkoleniowym grenadierów).... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 20:38 banita82 napisał:> ....Tymczasem trafiły do dziennikarzy dokumenty z archiwów > Wehrmachtu.Wskazują, że dziadek Donalda Tuska został wcielony 2 sierpnia 1944 r > . > do 328 Stammkompania Grenadier Erzatz und Ausbildungsbatallion (zapasowego > batalionu szkoleniowym grenadierów)... Nie psuj dobrego humoru tej pani,a zwłaszcza jej wiary w cuda(donka),jeszcze cholera bigos na święta przypali,albo innego karpia;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 20:41 ...on wszystkim końcami ciagle cos wypuszcza. Taki endemiczny typ. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 20:57 Zdumiewa mnie twoja głupota Nakole,kogo był stać to i tak jeździł,a wcześniej wystarczyło że POdpisał dokument o współpracy z pewnym smutnym panem z SB:-))) Kogo nie stać i tak nie pojedzie.......NIGDZIE,zyskają tylko tereny przygraniczne,dlatego dziw mnie bierze nad entuzjazmem w Łodzi(zostaniecie szybciej wiochą),no,i..........wszelkiego rodzaju menty kryminalne,chyba nikt nie uwierzy że zachodni dowód rejestracyjny to dziś problem:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 21.12.07, 22:20 ...nudzisz synku. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 21.12.07, 22:24 nakole napisał: > ...nudzisz synku. Wzajemnie,też mnie zbiera na nudności jak cię czytam,lokaju Brukselki:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 21.12.07, 22:26 ..to rzygnij. Może ksenofobia przy okazji z ciebie wyleci, przyjacielu esbeków. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 21.12.07, 22:33 nakole napisał: > ..to rzygnij. Może ksenofobia przy okazji z ciebie wyleci, > przyjacielu esbeków. Są ludzie i taborety.........nawet w byłem aparacie,stołku:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 21.12.07, 23:17 ......lubisz ich, lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 21.12.07, 23:49 nakole napisał: > ......lubisz ich, lubisz. Tak samo jak was:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 21.12.07, 23:53 ...nas? Ja jestem pojedynczy, chyba,ze pijesz do forumowiczow w ogolności ;P Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 22.12.07, 00:03 nakole napisał: > ...nas? Ja jestem pojedynczy, chyba,ze pijesz do forumowiczow w > ogolności ;P Jak mi wytłumaczysz kogo tak lubię w liczbie mnogiej(?),to dostaniesz odpowiedź w liczbie pojedynczej. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 22.12.07, 00:07 ...zapewne chodzi ci o nie-Polaków, pachołków brukselskich i wszystkich co chcą Brzeziny zniewolić. A propos co w B. słychać, bardzo zasypane? Moze założysz jakiś promujacy tę miejscowość wątek, ale bez tych spec wtrętow? Odpowiedz Link Zgłoś
banita82 Re: To chyba najważniejszy dzień w naszym życiu 20.12.07, 18:20 brite napisał: .....że będziemy mogli pojechać do Paryża bez napotykania po drodze żadnej granicy, że będziemy mogli dotrzeć do Lizbony będąc cały czas U SIEBIE... To do tej pory nie bylo wolno na jakis dowod tozsamosci jezdzic po "Europie"????Moze zbyt wielki koszt byl,siegnac do portfela lub do tylnej kieszeni w dzinsach,teraz tez wsze'dzie i o kazdej porze kaza Ci okazac sie kim jestes.Wiecej teraz raczej moze kosztowac przewoz "wszelkich" towarow bez zadnej kontroli i nie tlumacz mi,ze i wczesniej przewozili bo teraz przewioza wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Schengenbusy po Polsce będą krążyć czyli granice 20.12.07, 13:21 Schengenbusy po Polsce będą krążyć czyli granice zacieśnione w obrębie naszego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
zaden.login A im jeszcze źle 20.12.07, 13:27 W Tv jakaś audycja była o uchodźcach co zwiali z Czeczenii bodajże. No to jeszcze lamentowali jak im tu źle, bo są po kilka osób w pokojach itp. No żesz kjm. No to niech wracają z powrotem. Dać palec niektórym... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A im jeszcze źle 20.12.07, 13:37 zaden.login napisał: > W Tv jakaś audycja była o uchodźcach co zwiali z Czeczenii bodajże. No to > jeszcze lamentowali jak im tu źle, bo są po kilka osób w pokojach itp. No żesz > kjm. No to niech wracają z powrotem. Dać palec niektórym... Hymm,widocznie nie znaleźli(tu) swojej Irlandii:-))) Ale nie dziwię się im, lepsza swoja glinianka ,niż kibel za ścianą,na emigracji;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iiri Re: A im jeszcze źle 20.12.07, 14:00 Ojczyznę szanować, gonić postkomunistów!!!*** Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk0 Re: A im jeszcze źle 20.12.07, 15:00 longecie bylo dobrze tylko w czasach demokracji tj. do 12 grudnia 1981 Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: A im jeszcze źle 20.12.07, 15:09 Wszystkim ormowcom bylo wtedy dobrze. Dzieerżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: A im jeszcze źle IP: *.toya.net.pl 20.12.07, 15:13 Oj, bo znow skroca watek, ometkowalam go dzis etykietka "nazisty", a tu jeszcze "ormowiec", ale wycieli czesc, w ktorej byl fanem silikonow Dody :( Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk0 Re: A im jeszcze źle 20.12.07, 15:20 longeta powinien zostac wyeliminowany ze spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: A im jeszcze źle IP: *.toya.net.pl 20.12.07, 15:24 Longeta powinnien wrocic do szkoly! Ewentualnie poprawczak? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: A im jeszcze źle 20.12.07, 18:58 Gość portalu: nett1980 napisał(a): > Longeta powinnien wrocic do szkoly! A co masz przeciwko Łódzkim szkołom ,hę? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: A im jeszcze źle 22.12.07, 21:40 ...chyba nie wybierasz się edukować w Ł.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontentom stop Re: A im jeszcze źle IP: 193.142.243.* 20.12.07, 15:26 Gość portalu: nett1980 napisał(a): > Oj, bo znow skroca watek, ometkowalam go dzis etykietka "nazisty", a > tu jeszcze "ormowiec", ale wycieli czesc, w ktorej byl fanem > silikonow Dody :( najsmieszniejsze jest to ze ten idiota zarzuca innym cos, w czym sam przoduje na tym forum! czekam na moment, gdy oprocz wrzut na ojca matke, aluzje do "ciot" itp. szprota zacznie wycinac jego trollowate teksty o polityce, o ktorej nawiasem mowiac nie ma kompletnie zielonego pojecia... typowy *polaczek* po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: A im jeszcze źle 22.12.07, 21:39 Łatwo tak mówić jak się siedzi na doopie we własnym domku, w ciepełku. Zamień się i pomieszkaj jako uchodźca w takim "ośrodku", albo lepiej pojedź np. do Groznego, wtedy inaczej zapiszczysz. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Bez rozumu... 20.12.07, 14:58 Ja tylko chciałem przypomnieć, że do połowy XIX wieku w Europie nie istniały paszporty, i kto miał ochotę i pieniądze, mógł podróżować, gdzie tylko chciał. Z jednym wyjątkiem. Rosji. Czyli, faktycznie, historia zatoczyła pełne koło. Cieszy mnie to. Koniec XIX wieku, to były złote czasy, a wojny światowej nie dożyję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uć moje sioło Re: Bez walki...... IP: *.toya.net.pl 20.12.07, 19:22 Możesz przelać krew za bliźnich. Zostań honorowym dawcą krwi. Uratujesz jakieś istnienie. Tobie nie ubędzie, ktoś dostanie zastrzyk prawdziwej polskości. Odpowiedz Link Zgłoś
yostahoo Bardzo przewidywalny jesteś... 20.12.07, 19:43 ...czekałem kiedy z tym wyskoczysz i stało się! Zacznij stawiać zasieki wokół Brzezin, aby pozostały polskie :P Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Bez walki...... 21.12.07, 00:50 longeta napisał: > Otwieramy nasze granice przed obcą hołotą,a tyle krwi przelano by ją > strzec,jak widać nadaremnie;-) Nie bój się, nasza hołota ma wielowiekowe tradycje i jak widać ma się cały czas bardzo dobrze - obca hołota jej niestraszna, a nawet wręcz odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Bez walki...... 21.12.07, 22:23 breblebrox napisała: > Nie bój się, nasza hołota ma wielowiekowe tradycje i jak widać ma się cały czas > bardzo dobrze - obca hołota jej niestraszna, a nawet wręcz odwrotnie. To hunowie i franki,oraz anglosasi..........my natomiast słowianie,nigdy nie będą naszymi braćmi;-) Odpowiedz Link Zgłoś