redakcja 23.12.01, 14:42 Redakcja składa wszystkim forumowiczom najlepsze, najgorętsze i najsłodsze życzenia Bożonarodzeniowe. Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropka. Re: WESOŁYCH ŚWIĄT! 23.12.01, 15:12 Dziękuję, odwzajemniam i dodaję życzenia takieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeego wielkiego wora z prezentami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ixtlilto Re: WESOŁYCH ŚWIĄT! IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.12.01, 16:56 również serdecznie dziękuję i życzę REDAKCJI: -> tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyylu czytelników -> taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakiej zabawy przy pracy -> uśmiechu od uchaaaaaaaaaaaaaaa do uchaaaaaaaaaaaaaaa przy czytaniu FORUM świątecznie uśmiechnięta, Ixtlilto Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: WESOŁYCH ŚWIĄT! 23.12.01, 22:42 I ode mnie Wam też wszystkiego, co najlepsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: WESOŁYCH ŚWIĄT! IP: *.p.lodz.pl 24.12.01, 00:17 I wzajemnie! Mimo wszystko - co to by byl za swiat bez Redakcji i jej wytworow? Przewrotne flipy skladaja tez zyczenia wszystkim Sasiadom z ekranu - takze tym Oryginalom, co to nie przyjmuja. Po czym szykuja sie do zanurzenia sie w jakies, ladniejsze niz zwykle, Arkadie (jada mianowicie plawic w Weltawie.) Noooel, Noooel, Noooel, Noooel - born is the Kiiing of Iiisrael... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Przyjaciolom na Forum IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.01, 00:27 Konstanty Ildefons Gałczyski POWRÓT A podobno jest gdzieś ulica ( lecz jak tam dojść ? Którędy ?) Ulica zdradzonego dziecistwa , Ulica Wielkiej Kolędy. Na ulicy tej , taki znajomy , W kurzu z węgla , nie w rajskim ogrodzie Stoi dom , jak inne domy , Dom , w którym żeś się urodził. Ten sam stróż stoi przy bramie Przed bramą ten sam kamie . Pyta stróż :-Gdzie Pan był tyle lat ? - Wędrowałem przez głupi świat . Więc na górę , szybko po schodach . Wchodzisz . Matka wciąż taka młoda . Przy niej ojciec z czarnymi wąsami . I dziadkowie . Wszyscy ci sami . I brat, co miał okarynę Potem umarł na szkarlatynę. Właśnie ojciec kiwa na matkę , Że już wzeszła Gwiazdka na niebie , Że czas się dzielić opłatkiem , Więc wszyscy podchodzą do siebie I serca drżą uroczyście Jak na drzewach przy liściach liście. Jest cicho. Choinka płonie . Na szczycie cherubin fruwa . Na oknach pelargonie Blask świeczek złotem zasnuwa , A z kąta , z ust brata płynie Kolęda na okarynie: LULAJŻE , JEZUNIU, MOJA PEREŁKO , LULAJŻE , JEZUNIU, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Przyjaciołom na emigracji... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.01, 00:32 Cyprian Kamil Norwid "Jest w moim Kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny, Przy wejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie, Ludzie gniazda wspólnego łamią chleb biblijny, Najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Przyjaciołom innych wyznan... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.01, 00:36 STANISŁAW JERZY LEC - (cudowne polsko-zydowskie zjawisko) "SZOPKA" Uległem kolędzie Prawdzie? Legendzie? Obaj jesteśmy z Beth Lechem, czy to nie grzechem, że słowa kolędy nie z żółtej, piaszczystej grzędy? Mnie na odległość ręki a świat do twojej stajenki. Radośnie śpiewają chłopcy. Żywy byłbyś im obcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Przyjaciołom innych wyznan... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.01, 09:28 Dziękuję Redakcji za życzenia i "miotłę", Kasi za miłą porcję poezji, a wszystkim życzę samych radości w te święta! Pozdrawiam - Perry Odpowiedz Link Zgłoś
.pepe. Re: WESOŁYCH ŚWIĄT! 24.12.01, 10:38 ja też życzę forumowiczom Wesołych Świąt i udanego nowego roku. Niech rozkwita forum niczym państwo inkaskie w 15 wieku pod rządami mitycznej Viredakcjokochy, HuBara Capac i Kropki Yupanqui. Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: WESOŁYCH ŚWIĄT! 24.12.01, 10:54 Yaa też przyłączam się do chóru składających życzenia: rodzinnych i miłych Świąt, szampańskiego sylwestra i cudownego Nowego Roku, pełnego nowych wyzwań i możliwości a także satysfakcji i spełnionych marzeń. Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
kx Re: WESOŁYCH ŚWIĄT! 24.12.01, 11:31 Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Forumowiczów, niezależnie od ilości wstukanych postów i dla uroczej Redakcji, niezależnie od wszystkiego. Zasypana śniegiem kx :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: WESOŁYCH ŚWIĄT! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.01, 17:02 kx napisał(a):> Zasypana śniegiem kx :))< Wam wszystkim zycze , by Redakcja do papierowych wydan dolaczyla szufle do sniegu !!! Po co CD ? Na parkingu dlugo odsniezalam ,zanim sie zorientowalam, ze to nie moje auto !!! 40 cm sniegu ! Horror!!! Redakcjo-postaraj sie, prosze...K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: WESOŁYCH ŚWIĄT! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.01, 00:00 Witam Dziekuje za zyczenia i dolaczam sie do nich. Zycze wszystkim Forumowiczom pogodnych i szczesliwych swiat w rodzinnym gronie oraz udanego Sylwestra. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: WESOŁYCH ŚWIĄT! 26.12.01, 00:12 Dopiero teraz wylazłem spod choinki, gdzie szukałem prezentów. Ale DZIĘKUJĘ Redakcji z życzenia i dąłączm się do powyższych. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: WESOŁYCH ŚWIĄT! 30.12.01, 16:55 Święta Święta i po Świętach! Skoro tak to i ja się pojawiam ;-) pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś