Gość: roy Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.chello.pl 06.03.09, 21:07 Potwierdzam. Agata meble nie dba o swoich klientów. Kupowałem stół. W sklepie informacja, że montaż jest gratis. Po przywiezieniu stołu na miejsce okazało się, że montaż tak, ale trzeba się umówić w innym terminie, albo Panom, którzy przywieźli zapłacić, by przyszli po godzinach. Gdy zadzwoniłem do Biura Obsługi Klienta powiedzieli, że owszem można się umówić na montaż, ale wszystkie terminy wypadały w środku dnia, w godzinach, gdy przeciętny człowiek pracuje. Trzeba chyba na głowę upaść, żeby sobie brać dzień wolny w pracy i siedzieć w domu w oczekiwaniu jaśnie łaskawych Państwa, którzy zmontują stół. Ale chyba właśnie o to chodzi firmie. Na zewnątrz ładnie, a gdy przyjdzie co do czego, to nie dba się o klienta, bo już kupił, to mamy go gdzieś... Oby rynek zweryfikował takie firmy jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pin Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.toya.net.pl 14.03.09, 18:20 racz zauwazyc drogi royu ze ludzie montujacy stol to tez pracownicy i pracuja w takich samych godzinach co kazdy przecietny czlowiek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.toya.net.pl 15.12.17, 09:00 meble FORTE sa bardzo wytrzymałe www.forte.com.pl/meble/pokoje/pokoj-dzienny.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.dynamic.mm.pl 19.12.17, 13:38 też mam Meble FORTE bardzo wytrzymałe rzeczywiście, mam 2 zestawy w salonie i w pokoju dziecka już 3 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beza Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 94.254.154.* 13.03.09, 11:19 Przeglądam sobie wpisy i widzę, że w większości problemy dotyczą rekalamcji, trudno się dziwić, że jesteście wściekli bo kto płaci w końcu niemałe pieniądze chciałby mieć meble tudzież inne dobra w idealnym stanie. Jednak nasuwa mi się pewna myśl...przecież w Agacie w większości mają do zaoferowania meble chińskie czyt. absolutnie marnej jakości. Co do załatwiania reklamacji, to musicie sobie zdawać sprawę, że w przypadku chińszczyzny nie jest to takie proste, przecież oni kupują całe kontenery mebli, później je rozdysponowują w całej sieci swoich sklepów i...sprzedają, natomiast jak sądzę na ewentualne reklamacje nie zostawiają sobie żadnej rezerwy, bo koszty magazynowania są bardzo wysokie, w związku z tym muszą sprowadzić kolejny kontener danego towaru a to trwa miesiącami. Dlatego w Agacie pracownicy muszą przeciągać sprawę, nie kontaktować się z klientem. Podejrzewam, że właśnie taką politykę prowadzi firma Agata. Może jest to trochę nie fair ale uważam, że każdy kto dokona zakupu mebli chińskich tak naprawdę sam jest sobie winien. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszystkich stać na droższe meble ale podejrzewam, że jeśli w dniu dzisiejszym ktoś niezadowolony byłby zapytany czy nie wolałby dopłacić parę złotych i kupić droższe a polskie meble sądzę, że odpowiedź byłaby twierdząca. Co do samej obsługi to uważam, że przykład zawsze idzie z góry co tak naprawdę tylko źle śwadczy o kadrze zarządzającej. Na tym narazie kończę i radzę wspierać polską gospodarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zola Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 17:19 Ludzie,ludzie.....latacie po takich "Salonach rozreklamowanych",kupujecie lipe za duze pieniądze,ale jak idziecie do mniejszego sklepu meblowego i oferuje się Wam tam meble z lepszej płyty,grubszej,juz skręcone,robione w mniejszym (czyt.nie renomowanym) zakladzie,to przewalacie oczami,ze drogo:),więc kupujcie dalej w tych sklepach ,ktore sie tak reklamują...a my-mniejsze i male firmy popadamy jak kawki,a Wy będziecie juz skazani na ten caly badziew, ktory zalewa nas z Chin(materialy do produkcji mebli).Zastanowcie się,zanim będzie za pózno.Ja sprzedaję w malym sklepie i reklamację....(jezeli juz sie zdarzy-raz na ruski rok) realizuje sie w ciagu 30-stu dni, klient jest zadowolony,bo traktowany jest indywidualnie i z reguly ten klient wraca do mnie i z chęcią dokonuje kolejnych zakupów.I w ten sposob ja szanuje klienta,a klient szanuje mnie.Więc kupujecie dalej w tych Agatach,Ordomach,Bodziach itd....powodzenia i zadowolenia z zakupow,a jak juz pozalujecie zakupow to popiszcie sobie na takich wlasnie forach jak to:)......bo co Wam pozostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SharpFranc Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.insite.pl 16.03.14, 22:53 Byliśmy w małych sklepikach, byliśmy w ArtDomie, ale niestety bida tam i pustka. Inna sprawa, że zawsze byłem zadowolony z zakupów i nigdy nie miałem problemów z tymi "marketami", włącznie z BRW, ale Agata to jest gniot jakich mało i nikomu nie polecam, wprost przeciwnie, prowadzę kampanię przeciwko agacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0na Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 09:05 Kupiłam komodę, ktora jak się okazało przy montażu miała dwa boki PRAWE. Oczywiście siedmiotygodniowy koszmar reklamacji (szerag protokołów, opisów itd.), po którym dostarczono kolejny PRAWY!!!! bok. To był mój pierwszy i ostatni kontakt z tym salonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 16:46 A ja jestem bardzo zadowolona z obsługi. Była w stu procentach profesjonalna. Zamówione meble dotarły wcześniej niż się spodziewałam. Przemili sprzedawcy służący radą oraz wspaniała ekipa transportowa. Polecam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 16:22 śmierdzi mi tu .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monk Szybka kasa IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 30.03.09, 23:46 Jeśli ktoś chciałby zarobić jakoś kaske od 100zl w zwyz to proponuje zaglądnoć tutaj: konkurs100.pl/?t=27957207 Polecam jeszcze 1 stronke gdzie mozna zarobic o wiele wiecej kasy nawet 15 000 na miesiac tu jest instrukcja cała: mooniczka89.bloog.pl/?podglad=1&ticaid=67c1c :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.......iony Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 23:23 a cto sklep z bułkami penero..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.......iony Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 23:32 ty penero z dupy cwa mac w....laj na plac jak ci sie nie podoba taniej i po hu....ju fes obsługa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 193.93.91.* 14.04.09, 12:08 travian.pl/?uc=pl3_35988 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maku Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:46 Witam Polecam firme ProLog. Jest to nowa firma ale jej meble sa naprawda wytrzmałe i ceny nie sa wygórowane. Naprawde polecam ze względu na fachowe wykonanie mebli i oryginalne wzory. Kontakt: 502470914 Odpowiedz Link Zgłoś
edward14e Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 08.07.09, 09:56 witam, ostatnio jechałem z pracy z kumplem i jechaliśmy na skróty przez las. Śpieszyliśmy się, więc prędkość samochodu osiągnęła 180km/h. Nie wiadomo skąd wyleciał nam dzik... Straty były niwielkie (przednia lewa lampa i błotnik). Po nie długim czasie zamówiłem części na stronie www.sprzedamczesci.pl/ i wszystki dobrze się skończyło :) Odpowiedz Link Zgłoś
bilba44 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 18.07.09, 18:08 Zgadzam się z więkoszością niezadowolonych klientów. Firma, która reklamuje się, jako profesjonalna (?), gwarantująca wysoką, jakość swoich produktów i usług. TO KPINA!! Zero profesjonalizmu. Zamówiona kanapa nie dała się skręcić, ponieważ, otowry na zawiasy były krzywo wywiercone ( wada fabryczna) nie centrycznie, tzn., jedna dziura do zawiasu była po lekkim skosie z drugą. Panowie, którzy mieli kanapę skręcić ( wchodzi to w zakres usługi) nie mieli nawet śrubokrętów!!! Dzwoniąc z reklamacją ( dział reklamacji) rozmawiałam z Panem, który pensje bierze za powtarzanie jednej formułki pt." taka jest procedura" Równie dobrze, może zastąpić tego Pana, nagranym automatem!! Mówiłam jak do ściany. Myślałam, że kanapa zostanie zabrana, a przywieziona nowa, BEZ WAD. BŁĄD!!! Łatwo kupić, wystarcza pieniądze. Żeby zamienić kanapę zepsutą na dobrą, trzeba złożyć plik dokumentów!! i czekać 2 tygodnie!! Tylko, na czym, w tym czasie mam spać? NIEGDY WIĘCEJ ZAKUPÓW W SALONIE AGATA!! I szczerze każdemu ten salom odradzam Sprzedają wadliwe meble i jest kolosalny problem z zaminą na dobre. Chyba ta pozal się boże "procedura" specjalnie została wprowadznoa, żeby klienta skutecznie do reklamacji zniechęcić a tym samym, pozbyć się BUBLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GADAM1 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.play-internet.pl 05.09.12, 19:48 CZŁOWIEKU AGATA MEBLE NIE ROBI MEBLI TYLKO JE TYLKO SPRZEDAJE. NIE MYLMY POJĘĆ. JAK SA JAKIES PRETENSJE TO DZWONIĆ DO PRODUCENTA A WSZYSCY ROBIĄ CO MOGĄ BY ZAŁATWIĆ WASZE SPRAWY. WY MYSLICIE ŻE WSZYSTKO SAMO SIĘ ROBI JAK BYŚCIE NIGDZIE NIE PRACOWALI NIE MYLILI SIĘ I WOGÓLE BYLI TACY EKSTARA GOŚCIE. ŚMIECHU WARTE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.globalconnect.pl 02.09.09, 16:57 Czytam te recenzje o Agacie i wcale nie jestem rozczarowany.Byłem krótko klientem tego salonu i napewno nigdy więcej tam moja noga nie postanie.Przypomniałem sobie jak to za dawnych czasów trzeba było kłaniać się sprzedawcy aby móc nacieszyć się nowym nabytkiem. Podobne praktyki prowadzi Agata,to klient jest dla niej a nie odwrotnie. Zatrudniona kadra zarządzająca przypuszczam,że albo dawno przestała się kształcić albo z handlem nie miała nic wspólnego.Przynajmniej z handlem który wykształcił się obecnie i jest wielka gonitwa za klientem.Z takimi praktykami takie Salony nie mają racji bytu ponieważ nie potrafią sie dostosować do nowego otoczenia.Dzisieszy klient oczekuje od swojego sprzedawcy profesjonalizmu i zaufania a takich cech brakuje niestety Agacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alus Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 22:00 Ja chciałabym troszkę inaczej niż w temacie, tzn o innym "salonie" meblowym. Nie wiem o Agacie, ale chcę Was ostrzec przed tzw salonem meblowym EMKA meble, ul Piłsudskiego w Łodzi. NIGDY, PRZENIGDY nie kupujcie tam mebli kuchennych! Jeśli ktoś nie zna dobitnego znaczenia słowa BEZCZELNOŚĆ, NIESŁOWNOŚĆ i TOTALNY BRAK SZACUNKU DO KLIENTA odsyłam do wyżej wspomnianego salonu. To co ta firma reprezentuje jest nie do przyjęcia i jeśli nie chcecie aby Wasza wymarzona kuchnia po 5 miesiącach się rozpadła i oczywiście reklamacja nie została uwzględniona, to omijajcie Emkę szerokim łukiem. Pozdrawiam i życzę więcej szczęścia w "meblowych" sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kpc21 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.xdsl.centertel.pl 10.09.09, 18:35 Na ustosunkowanie się do reklamacji sprzedawca ma 2 tygodnie. Jeśli ten termin upłynął i nie dostałaś żadnego pisma, znaczy to że reklamacja jest przyjęta. Jeśli przy składaniu reklamacji wybrałaś wymianę towaru na nowy, muszą ci go wymienić na nowy. Jeśli wybrałaś naprawę - jest ona (raczej) niemożliwa, dlatego sprzedawca ma obowiązek odstąpić od umowy i zwrócić Ci gotówkę. Jeśli odmówią, skontaktuj się z Miejskim Rzecznikiem Konsumenta (jeśli mieszkasz poza Łodzią, w mieście nie mającym praw powiatu, czyli innym niż bodajże Piotrków i Skierniewice, będzie to Powiatowy Rzecznik Konsumenta). Odpowiedz Link Zgłoś
4yorge Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 10.09.09, 20:29 Witamy Wszystkich zadowolonych i niezadowolonych. Wbrew powszechnej na tym forum opinii, chcemy z żoną podzielić się pozytywnymi wrażeniami z Agaty. Jesteśmy bardzo zadowoleni zarówno z obsługi (sympatyczny i kompetentny sprzedawca na parterze), terminu realizacji, przebiegu dostawy, jak i jakości naszego kompletu wypoczynkowego "Lavello" (HF). Nie obyło się wprawdzie bez drobnej reklamacji, która jednak zawiniona była przez producenta i załatwiona w dwa tygodnie. Byś może sukces zakupu tkwi w odpowiednim wyborze producenta mebli? Zamiast kupować jakieś malezyjskie lub chińskie buble, kupujcie solidne, (np. polskie) meble sprawdzonych producentów, nie jakieś wynalazki. Pozdrawiamy! Zadowoleni klienci Agaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIOM Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.mtvk.pl 22.09.09, 22:01 A ja ostrzegam przed Agata w Katowicach, kupiłem krzesło o konstrukcji metalowej, dodam że jestem międzynarodowym inżynierem spawalnikiem.........spoina łącząca siedzisko z oparciem nie wytrzymała, a po analizie okazało się ze była źle wykonana, poprostu brak przetopu, ewidentna wada, a co na to agata, że jest źle użytkowane krzesło, tzn chyba miałem na nie nie siadać bo to miała być ozdoba!!!!! ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.12, 18:43 Ludzie to hieny przy odbiorze mebli !!!!!!! oby wam te zakupione meble sie połamały w ch.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.wroclaw.mm.pl 27.09.09, 09:45 Z pewnym przerażeniem czytam te opinie, bo zamówiłem tam meble na ok. 10 tys. złotych. Wczoraj bylem zaplacic za łózko, ktore przyszło i jak na razie moge stwierdzic, ze przecieralem oczy ze zdumienia opryskliwoscia kasjerki, ktora na moje watpliwosci dotyczace rozliczenia zaliczki, niemal na mnie nakrzyczala. A chodzilo tylko o rozwianie moich watpliwosci, nie bylem ani wrogo nastawiony, ani nie mialem zadnych zlych zamiarow. Prosilem tylko o wyjasnienie czy jesli faktura zaliczkowa zostala pierwotnie wystawiona na wszystkie meble, teraz place za jeden z mebli w calosci, czy na pewno zaliczka za ten mebel przejdzie na inne meble (na fakturze nie ma zadnej adnotacji). Zostalem potraktowany jak upierdliwy natret. Okazalo sie, ze kasjerce nie mozna zadawac pytan, ktore ja zdenerwuja. Tylko skad wiadomo co może kasjerke zdenerwowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.075.c74.petrotel.pl 28.09.09, 00:49 ten cały wątek to SPAM IKEA. Dzięki, ja wiem gdzie bedę kupować swoje meble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.wroclaw.mm.pl 28.09.09, 22:37 Jestem coraz bardziej przerazony tym co mnie czeka z waszej strony (jednak mam nadzieje, ze wszystko bedzie OK), skoro pracownicy Agata Meble zamiast pracowac, wypisuja jakies bzdury na forum. W dodatku snują teorie spiskowe. Tak sie sklada, ze jestem klientem waszego sklepu i czekam wlasnie na meble, a zdarzenie, ktore opisalem naprawde mialo miejsce. Jesli jestes zainteresowany to podaj swojego maila a przesle numer faktury i numery zamowien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 00:01 Miałem podobną sytuację - nie można bylo doprosić się o jakiś kontakt. Wielkie sklepy kuszą wielką ekspozycją - ceny mają wysokie (bo przecież jakoś trzeba to wszystko utrzymać) a jak przyjdzie do reklamacji .... Teraz kupuję meble tylko w internecie - tych samych producentów co salonach a ceny o 40% niższe. No i można się dogadać to klient jest tam "Panem". Jak szukacie fajnych mebelków do salonu polecam www.alvako.pl/httpwwwalvakoplzestawmaximusp156html-p- 156.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 212.180.165.* 10.10.09, 22:42 Ja polecam jednak meble na zamówienie, nie ma wtedy problemów. Szczególnie szafy i meble do łazienek. www.furniture-design.pl Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liuy Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.09, 17:00 zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
truepol Meble na zamówienie 11.11.09, 22:59 Wybór odpowiedniego producenta mebli na zamówienie to połowa sukcesu. Warto poświęcić czas na przejrzenie kilku ofert, tak aby mieć pewność co do wyboru najlepszych warunków. Zarejestrowani w serwisie producenci oferują meble na zamówienie zarówno według własnego pomysłu (z uwzględnieniem podanych przez Ciebie wymiarów) jak i według Twoich własnych projektów. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Meble na zamówienie IP: *.doplaty.gov.pl 12.04.13, 08:08 Jeżeli chodzi o meble na wymiar to mam świętną firme do polecenia. Właśnie wracaja na rynek po pracy za granica więc mają bardzo przystępne ceny na początek. Ja mam zrobioną szafę komodę i teraz powoli kończą mi kuchnie.Dla mnie rewelacja gorąco polecam. nr tel 694628649 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariv Re: Meble na zamówienie IP: *.183.234.64.dsl.dynamic.t-mobile.pl 02.08.13, 16:38 JA moge polecic panów z wm-meble. Zrobili mi cały dom pod miastem kuchnie szafy sypialnie lazienki poprostu wszystko. Wykonanie rewelacja wszystko bez opoznien naprawde moge polecic kazdemu tel kontaktowy 697-80-80-44 wm-meble.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 217.153.156.* 18.11.09, 15:22 Nie miałem doswiadczenia z Agatą ale chciałbym przestrzec przed zakupami w Empirze (Top Shoppingu) róg Niciarnianej i Piłsudskiego. Obsługa jest bardzo miła w momencie wybierania i składania zmówienia. Niestety po odczekaniu i dostawie mebli nie było już tak miło. Pomimo, że paczki nie były uszkodzone, ich zawartość wyglądała zupełnie inaczej. Każdy z 5 elementów miał rysy albo uszkodzenia. Pomimo, że kolorem był ciemny brąz w wielu miejscach przebijało jasne drewno. Wyglądało to okropnie. Po odrzuceniu takiej dostawy musielismy czekać prawie dwa miesiące na próbę usunięcia usterek. Przywieziono nowe fronty do szuflad ale po ich zamontowaniu okazało się, że szuflady nie sa równe. Jedne wystają bardziej inne mniej. Po regulacji wewnątrz szuflad powstały szpary pomiędzy frontami a ich korpusami. Witryne zabierali do siebie do magazynu bez jakiegokolwiek opakowania. W sklepie zapewniano nas, że wszystko będzie ok. Niestety po przywiezieniu zobaczylismy masakrę. Na bokach rysy od pasów jakimi ja przywiązano w samochodzie. W kilku miejscach była obita i pacykowana kredka, żeby nie było widać na pierwszy rzut oka. Ich stolarz stwierdził, że tak ma być bo to normalne przebarwienia drewna a rysy zrobiliśmy sobie sami podczas wycierania kurzu. Meble zamówilismy w czerwcu a teraz konczy się listopad i ich nie mamy. Kolejne próby napraw i wymiany konczą sie podobnie żałosnie. po sporej kłótni na początku była obietnica rabatu ale jak się sprawa ma ku końcowi przed rzekoma dostawą dobrych mebli to już się z tego wycofuja. Nie kupujcie tam a jeśli to robicie to liczcie sie z ogromnymi problemami i czekaniem pół roku na meble, mimo, ze zapłaciliście całą kwote przed dostawą. Lepiej stamta uciekac. Nie wiem w czym sa exclusive jak sie nazywaja ale to naciagacze straszni. Uciekajcie stamtąd zanim dacie im jakiekolwiek pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiula0303 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 16:08 Zgadzam sie mam identyczny problem jak Pan opisał tylko sklep Agata w Opolu.Juz 2tyg czekam w sprawie złozonej reklamacji mebli. W moim przypadku kazfda czesc była uszkodzona KAZDA. I cisza cały czas czekam nawet osobiscie bnyłam i kazali czekac. Porazka zakupy w tym sklepie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o rany julek Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.acn.waw.pl 29.11.09, 20:24 po cholerę ten badziew kupujecie? nie macie tam ikei w łodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poczytajcie A G A T A MEBLE Targówek IP: *.centertel.pl 30.11.09, 15:12 poczytajcie forum.gazeta.pl/forum/w,30623,103266073,103266073,Fajna_firma_a_kierownik_niszczy_ludzi_.html Odpowiedz Link Zgłoś
1monia4 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 30.11.09, 18:12 Ikea-jest w Łodz-------od 2 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zsp Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 80.50.234.* 07.01.10, 14:38 A Ikea to samo super wykonanie. Tam dopiero jest badziew. Po okresie gwarancji trzeba kupić nowe meble:) Odpowiedz Link Zgłoś
monia0085 Salon A G A T A MEBLE Łódź- ostrzeżenie!!! 04.12.09, 00:33 Zgadzam się z opisem <juznietasama1> ja kupiłam stół który był w gazecie AGATA MEBLE "hit cenowy" miała 5 uszkodzeń zamalowanych chamsko czarnym markerem na brązowym blacie stołu, gdy składałam reklamację było ok odezwiemy się za 7 dni. Sprawa przeszła do jakiegoś d...a z reklamacji który negocjował wszystko pięknie, a jak przyszło co do czego to zaczął pięknie pyskować i w ogóle wysoka kultura, odbijanie piłeczek z rabatem % i odzywka że stół można obrusem zakryć, qrwa to po to ja kupuję stół pod meble żeby go jakimś obrusem zakrywać??!. Naprawdę odradzam kupowania jakichkolwiek tam mebli art. itp. niska cena kusi, ale przeważnie te rzeczy maja wady dlatego mają atrakcyjną cenę wiec nie zdziwcie się kiedy otworzycie pudełko, a wasze meble będą uszkodzone. W reklamacji jeśli nie ma już mebli na wymianę to najpierw proponują upust %, zwlekają skontaktujemy się telefonicznie możemy negocjować przez telefon rabaty itp., a jak przychodzi co do czego to marne 5% mówią co innego a inaczej potem jest, proponują też że można oddać meble nie ryzykujcie pewnie zwalą to na was i z 1500zł zobaczycie 1200zł bo oddajecie uszkodzone rzeczy przez was zrobione takie mogą być ich argumenty. Jeśli kupujecie coś za sumę 1999zł to dla nich nie jest to 2000zł i niema co z nimi gadać o takich marnych sumach, jednym słowem klient to g...o, a nasze pieniądze im śmierdzą skoro tak traktują klienta zniechęcając go do dalszych zakupów. Chciałam kupić tam wypoczynek, ale z takim traktowaniem klienta i podejściem do niego to nie dziękuje, taki sama jest w innym salonie meblowym wypoczynek i ładniej uszyty wole tam wydać swoje pieniądze niż w AGATA MEBLE ŁÓDŹ! Nigdy więcej nie kupie tam żadnych mebli chodź by nie wiem co i jak była atrakcyjna cena. Moja znajoma kupiła w AGACIE meble za 1980zł meble za taką sumę transportu u nich nie mają, bo to nie przeszło 2000zł i też okazało się że 1 szafka jest uszkodzona miesiąc jej zeszła reklamacja nerwy stracone i nic więcej, szkoda gadać i powiedziała że mebli już w AGACIE też więcej nie kupi. TECZEK z reklamacjami to mają całą szafę, ja radzę 3 razy się zastanowić zanim wydamy tam swoje ciężko zarobione pieniądze rozejrzeć się po innych meblowych może maja te same meble bądź podobne oszczędzicie nerwy na reklamacje i swój czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B EMPIR odradzam również IP: *.pabianice.msk.pl 11.12.09, 22:52 Szanowni Państwo! Jakiś czas temu kupiliśmy w Empirze na Wigury zestaw mebli skórzanych do salonu. Wszystko było by pięknie gyby meble od poczatku nie były uszkodzone, wpierw reklamowana była sofa potem fotel i znów sofa. Wszysko trwało bardzo długo, było przeciagane. Serwisant niestety tylko mógł swiecic oczami bo biuro nie mogło załatwić elementow do naprawy reklamowanych mebli na czas. A gdy próbowaliśmy kontaktować się z kierownictwem to albo bylismy zbywani albo wysłuchiwaliśmy przeróżnych bzdur. Fakt faktem, poprzedni komentarz odnośnie zachowania i kultury pracowników jest dość trafny, zwłaszcza gdy ma się do czynienia z jedną sprzedawczynią, chyba najstarsza z całego personelu która przypuszczam mogła być kierownikiem. koniec końców meble zostały naprawione i teraz służą dobrze i można powiedzieć iż jesteśmy z nich zadowoleni i wszystko było by fajnie gyby nie nieprzyjemne wrazenie jakie nam po tej sprawie pozostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmart2 Re: EMPIR odradzam również IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 14:36 Również odradzam z całego serca MEBLE AGATA.Zostały nam sprzedane meble noszące ślady używania.Nadłamane,zakurzone, brudne, ze śrubkami wkręconymi.Na nasza reklamacje odpowiedzieli, ze jest bezsasadna. Mam nadziej,że ten sklep zginie z moich oczu wkrótce jak więcej klientów zacznie pisać na temat zakupów w pseudo sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYD Re: EMPIR odradzam również IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.10, 11:41 A moze tak do zyda po mebelki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga ze Szczecina Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.chello.pl 09.02.10, 12:13 Witam. Terroryzuje sklep Agata Meble w Szczecinie jeśli chodzi o reklamacje sypialni od 2 miesięcy, jutro wybieram się do Rzecznika Praw Konsumenta, o czym poinformowałam i sklep i producenta tejże sypialni. Ogromnie żałuję że nie zerknęłam na forum zanim to wszystko się zaczęło, ale teraz ostrzegam wszystkich znajomych. A jak to wszystko się nareszcie skończy to napiszę jeszcze pisemko do centrali.Salon 2009- dobre sobie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchmer Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.02.10, 00:00 Nowe forum kuchenne kuchenne.net Opinie, wydarzenia, nowości Odpowiedz Link Zgłoś