Gość: Żyją Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.205.27.123.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.08.14, 09:36 Wiem, że to daleko ale wobec powyższego, zapraszam do AGATA Meble w Nysie. Kupowałam nie raz. Obsługa miła, dostawa przed czasem, żadnych uszkodzeń, chłopak dostarczających też miły. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_i_agnieszka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 10.02.19, 20:05 Obsługa jest zawsze miła, zobaczymy co stanie się z Pańskim produktem za jakiś czas, za rok, czy dwa. Wtedy inaczej zaśpiewa Pani/Pan opinię o tej tandetnej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
monaanom Re: Salon Agata Meble 18.08.14, 20:28 Ja nigdy nie miałam problem z tym salonem a już kilkakrotnie zakupywałam tam jakieś pojedyncze meble. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gretaa18 Re: Salon Agata Meble 27.08.14, 13:18 Ja nigdy nie miałam problemu, ani z meblami ani z montażem. Wręcz przeciwnie zawsze wszystko sprawnie przebiegało więc nie mam żadnych zastrzeżeń co do tego salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackens Re: Salon Agata Meble IP: *.cdma.centertel.pl 30.08.14, 23:28 Dobra marka jest dostępna w sklepie Artbo.pl, mają wiele interesujących pozycji, w tym meble do salonu. Sami zobaczcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
monstermanner Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 11.09.14, 02:33 To wszystko zależy od pieniędzy - póki ty im płacisz są mili i wszystko jest OK. Ale jeśli coś nie tak i chcesz dochodzić swoich praw to już problemy. Jak można tak kierować się w życiu pieniędzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
7martina Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 24.11.14, 18:53 Trochę się przestraszyłam po lekturze tych opinii, ale zdążyłam już zamówić narożnik więc pozostało tylko czekać - ale pocieszę tych którzy są równie przerażeni jak ja ;) Jestem zadowolona, mebel miał być po 4 tygodniach, był po 2, zgodny z zamówieniem, wszystko idealnie. Po wpłaceniu reszty kwoty zostałam poinformowana że na dostawę mają 24h i tak rzeczywiście było. W dzień dostawy dostałam sms z numerem kierowcy, 15 min przed przyjazdem jeszcze telefon że jadą. Panowie sprawnie złożyli narożnik i tyle :) Pozdrawiam, Martina Odpowiedz Link Zgłoś
parkomat Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 24.11.14, 19:42 o boże jaka nędzna reklama jak w "Skandalach" w 1990 roku Odpowiedz Link Zgłoś
pani.popiolkowa Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 28.01.15, 21:15 a właśnie się dowiedziałam, że Agata Meble nie przyjmuje zwrotów! Wiem, że to dobra wola sprzedawcy, ale większość zdecydowana dużych sklepów przyjmuje zwroty nieużywanych rzeczy! Kupiłam pojemniki plastikowe w różnych rozmiarach, chciałam przymierzyć w domu, wybrałam te, które mi pasowały, resztę chciałam oddać. Niespodzianka! Nie da rady! Ewentualnie mogę sobie coś innego wybrać... No sory, wyposażenie do domu sprzedają, domu nie przytargam ze sobą do sklepu... Już wiem, czemu wolę inne sklepy z wyposażeniem. Ostrzegam innych przyzwyczajonych do NORMALNYCH standardów! Agato, nie zobaczymy się więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_i_agnieszka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 10.02.19, 20:00 Kupować to lubi każdy Pani czy Panie sobik, a jak po jakimś niedługim czasie okaże się (a okaże się na 100%) że kupi kupę gówna i znowu będzie kolejna negatywna opinia i płacz jaki to szajs proponuję owa firma. Nie tykajcie Państwo tego produktu, nawet w okresie gwarancyjnym nie macie szans na pozytywne załatwienie sprawy nie mówiąc o rękojmi po 2,5 roku czy 3 latach. Jesteśmy przekonani że tak właśnie będzie. Przykro nam to pisać i martwić osobę rysiksobik ale prawda jest jedna i jedyna w 99 procentach klienci są NIEZADOWOLENI z produktów, ciekawi nas to dlaczego jeszcze tak nie boję się użyć słowa TANDETNA I DO GRANIC BESZCZELNA firma funkcje jeszcze na rynku. Niestety pociąg Agaty meble już odjechał, zostały niedobitki którzy z czasem poprą powyższą opinię i znów nie zawaham się użyć słowa o tym SYFIE z jakiego są produkowane meble. Z poważaniem Jacek Tomella Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_i_agnieszka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 10.02.19, 20:02 Przepraszam Pani 7martina za pomyłkę Nicka, to samo dałem do zrozumienia a Panu "sobik" Odpowiedz Link Zgłoś
kolipyn Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 14.03.19, 20:56 Mam podobne zdanie - ja generalnie nie mam ulubionych salonów meblowych. Zwykle szukam jakichś ciekawych promocji na www.wydawajdobrze.com/ i kupuę tam gdzie jest najtaniej. Z salonem Agata podobnie jak z innymi sklepami meblowymi mam bardzo dobre doświadczenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agatameble Re: Salon Agata Meble 13.01.15, 12:26 Panie Piotrze, bylibyśmy wdzięczni za opisanie w formularzu kontaktowym (www.agatameble.pl/firma/kontakt ) sytuacji, która Pana spotkała. Cały czas pracujemy nad doskonaleniem naszych usług, dlatego bardzo cenne są dla nas wszelkie wskazówki uzyskane od naszych klientów. Chcielibyśmy również przeprosić za wszystkie przykrości, które Pana spotkały w naszym salonie. Pozdrawiam E-rzecznik Agata Meble Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina-buuuk Re: Salon Agata Meble 25.07.15, 19:38 Mnie ten salon bardzo pozytywnie zaskoczył. Zarówno jego asortyment, ceny oraz obsługa na duży + Odpowiedz Link Zgłoś
malwena89 Re: Salon Agata Meble 26.07.15, 22:39 Mój ulubiony salon meblowy. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
rysiksobik Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 11.05.15, 15:41 Ja lubię kupować w tym salonie. Nie rozumiem skąd się biorą te wszystkie negatywne opnie. Jeżeli chodzi o reklamacje to moja koleżanka reklamowała tam swojego czasu sofę i wszystko przebiegło pomyślnie dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuus Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 12.05.15, 09:29 Jeśli nie chcesz się nadziać na sklep to zawsze zwracaj uwagę na proporcję pozytywnych i negatywnych komentarzy ;) coś jak na allegro ;) jeśli ktoś sprzedaje w tysiącach sztuk miesięcznie to wiesz.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klamot Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.ten.net.pl 17.01.17, 17:22 albo konkurencja albo rodzice mają gnoja który niszczy wszystko w domu lub tez zwierzeta a pozniej zwalaja na salon. sam tam kupiłem naroznik i juz rok wszysto ok. w tym tygodniu biore jeszcze pare mebli do salonu i nawet nie czytam tych badziewiastych komentarzy ludzi z prowincji.... tak sie zachowujecie..:D widziałem w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_i_agnieszka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 10.02.19, 19:55 Kupować to lubi każdy Pani czy Panie sobik, a jak po jakimś niedługim czasie okaże się (a okaże się na 100%) że kupi kupę gówna i znowu będzie kolejna negatywna opinia i płacz jaki to szajs proponuję owa firma. Nie tykajcie Państwo tego produktu, nawet w okresie gwarancyjnym nie macie szans na pozytywne załatwienie sprawy nie mówiąc o rękojmi po 2,5 roku czy 3 latach. Jesteśmy przekonani że tak właśnie będzie. Przykro nam to pisać i martwić osobę rysiksobik ale prawda jest jedna i jedyna w 99 procentach klienci są NIEZADOWOLENI z produktów, ciekawi nas to dlaczego jeszcze tak nie boję się użyć słowa TANDETNA I DO GRANIC BESZCZELNA firma funkcje jeszcze na rynku. Niestety pociąg Agaty meble już odjechał, zostały niedobitki którzy z czasem poprą powyższą opinię i znów nie zawaham się użyć słowa o tym SYFIE z jakiego są produkowane meble. Z poważaniem Jacek Tomellka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata.Beata125 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.play-internet.pl 25.08.15, 01:11 Zgadzam się z Panią.Niestety też przechodzę drogę przez mękę.Po kilku telefonach i mailach 2 tygodnie temu dostałam informację ,że moje zgłoszenie reklamacyjne zostanie zrealizowane między 24-28.08.Dziś otrzymałam SMS,reklamacja w trakcie realizacji.Gdy po raz kolejny zadzwoniłam,aby dowiedzieć się kiedy dostarczą nową,nie uszkodzoną część komody(przez godzinę nikt nie odbierał) znużonym głosem pani jak automat odpowiedziała, że 36 tygodniu roku czyli znów o tydzień wydłużony termin reklamacji.LUDZIE NIE KUPUJCIE NIC W AGATA MEBLE!!!!!TO NAJGORSZY SKLEP Z JAKIM SIĘ SPOTKAŁAM. Odpowiedz Link Zgłoś
agatameble Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 27.08.15, 14:55 Pani Beato, Jeżeli możemy jakkolwiek pomóc prosimy o kontakt w wiadomości prywatnej na naszym profilu na facebooku (www.facebook.pl/agatameblepl). W wiadomości prosimy przesłać numer reklamacji, abyśmy mogli zapoznać się ze sprawą. Pozdrawiam E-rzecznik Agata Meble Odpowiedz Link Zgłoś
a-k-k Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 22.06.16, 09:43 Czy udało ci się coś zdziałać? Jestem w podobnej sytuacji - po rozpakowaniu mebli okazało się, że część z nich jest uszkodzona. Na meble z płyty reklamację uznano, ale w przypadku kanapy odrzucono nam reklamację uszkodzeń, które powstały najpewniej jeszcze w firmie produkcyjnej. I teraz nie wiem co z tym fantem zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
robertprezes3 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 07.02.16, 12:50 Takich sklepów jest pełno Odpowiedz Link Zgłoś
amadeusz833 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 04.03.16, 08:33 Dlatego ja staram się kupować meble u niszowych sprzedawców, niekomercyjnych firm lub u stolarzy. Wtedy też mam większą gwarancję jakości. Co nie co kupowałem u siebie w mieście <a href="http://www.centrum425.pl>wyposażenie wnętrz poznań</a> i jestem w końcu zadowolony w pełni :D Odpowiedz Link Zgłoś
erzeczniksalonyagata Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 24.05.16, 11:26 Witam, Czy reklamacja została pozytywnie rozpatrzona? W razie jakichkolwiek problemów, proszę o kontakt mailowy pod adresem agatameble@agatameble.pl. pozdrawiam eRzecznik Salony Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.16, 12:32 Też kupiłem kanape w tym sklepie, po przywiezieniu do domu okazało się ze jest uszkodzona(3 dziury na pojemniku na posciel).Reklamacja została natychmiast odrzucona chociaż nikt od nich nie pofatygowal się nawet żeby to obejrzeć,pani od reklamacji stwierdziła na podstawie zdjęć które jej wysłałem że jest to uszkodzenie mechaniczne za co sklep AGATA nie odpowiada. Banda oszustów. Odradzam wszystkim zakupy w tym sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.146.6.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.07.16, 21:53 W AGATA MEBLE Szczecin mają ten sam sposób działanie. Uszkodzenia mechaniczne i kropka! Co dalej mozża zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazant Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.bialnet.pl 17.09.16, 18:53 nie trzeba palić petów na kanapie to nie bedzie dziur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.com 17.07.16, 16:54 meble tu kupowane są dobre - nie może być winy sklepu jak ich nie umiecie użytkować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.13.232.51.koba.pl 01.10.16, 15:58 Ja kupiłąm zestaw mebli z kolekcji Naomi i nic nie mam do zarzucenia, ani jakości meblei ani obsłudze, która była mił i pomocna. Czasami jak czytam te komentarze to utwierdzam sie w przekonaniu, ze my Poalcy jednak tylko narzekac umiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michasia Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.tor.exit.babylon.network 02.10.16, 13:21 Moje tez okazały się jeszcze ąłdniejsze od tych które stały w salonie. Obsługa pomocna, nie mam powdów do narzekań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosza Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.dynamic.mm.pl 10.10.16, 16:24 Niedawno zamawialiśmy kolekcje mebli do sypialnia i najbardziej obawiałam się o materac, ale przeszedł taki jaki wymarzyliśmy, wygodny dopasowujący się do ciała, no istna rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madga Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 213.241.93.* 19.10.16, 19:58 Jeśli chodzi o materac to my wzięliśmy ten z kolekcji nero, bardzo dobrze sie na nim spi. Żałuję że nie kupiłam go wcześniej, zawsze wstawałam z bolącym kręgosłupem, a teraz nic nie boli, jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaza Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.231.4.222.koba.pl 04.11.16, 20:17 No materace to maja naprawdę fajnę, na każdą w sumie kieszeń, my wybralismy ten drozszy linea, ale tez bardzo dobrze się na nim spi Odpowiedz Link Zgłoś
niezadowolonyklient-lodz Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 27.10.16, 13:06 Potwierdzam powyższą wypowiedź spotkała mnie podobna historia i tez czekam na meble które miały być MAX do czterech tygodni okazało się zupełnie inaczej , pani w reklamacji nie za bardzo wie co mówi i po co tu jest opowiada rzeczy nie z tej planety i jeszcze jest miła jak ból zęba o północy !! Też odradzam jakiekolwiek zakupy jeżeli oczywiście nie chcecie oczekiwać miesiącami na swoje meble ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamanka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 213.241.93.* 29.10.16, 17:29 W ogóle nie wiem o czym Wy piszecie.... kupowałam w Agacie nie raz i to duże meble bo ostatnio spory narożnik z fotelem czekałam tak jak mi powiedziano do 4-5 tygodni i w tym czasie meble rzeczywiście do mnie dotarły w stanie idealnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefi Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.231.1.142.koba.pl 09.11.16, 20:55 Do mnie też ale kto tu uwierzy , jak ktoś napisze pozytywnie o agacie to zaraz nagonka. Ja mam od nich niemal wszystkie meble i nie mam z nimi najmniejszego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamanka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.16, 20:35 To prawda, ja tam nie mam do nich żadnych uwag. Salon jest na prawdę fajny, wszystko w jednym miejscu, wielu dobrych producentów. DO mnie wszystko trafia bez żadnych usterek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.16, 18:37 Nie polecam zakupówW Salonie W Gliwicach. Meble bardzo kiepskiej jakości.Obsługa tragiczna. Na wydanie towaru z magazynu czekałem ponad godzinę. W dziale reklamacji pracują niekompetetne osoby,które nie panują nad swoimi obowiązkami.reklamowałem każdy z zakupionych mebli (narożnik, komodę oraz stolik) Reklamacja miala być rozpatrzona w ciagu 2 tygodni. Niestety samemu trzeba dzwonić żeby się dowiedzieć co się z reklamacją dzieje. Pani z działu obiecuje że blat na wymianę bedzie w przyszłym tygodniu po czym mija tydzień i brak informacji. Ponad miesiąc od złożenia reklamacji dalej brak jakiejkolwiek informacji ze strony salonu... STANOWCZO NIE POLECAM!! chyba że ktoś jest baaardzo cierpliwy i chce użytkować mebel X tygodni po dokonaniu jego zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamanka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 213.241.93.* 18.11.16, 19:40 Nie miałam nigdy takiego problemu, a kupiłam nie jeden mebel. W zeszłym miesiącu przyszedł narożnik i fotel. Meble w dobrym stanie bez żadnej wady. Kiedyś reklamowałam drzwiczki od witryny i szybko reklamacja została rozpatrzona, pozytywnie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monk Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.231.1.142.koba.pl 01.12.16, 21:33 Niektórzy myślą, ze to salon jest winien kiepskiej jakości mebli....Eh,, Ponad to, jeśli salon nie odpowiedział w ciągu 14 roboczych dni to znaczy ze reklamacja została uznana, tylko nie wiem w jaki sposób ja składałeś, z jakiego tytułu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldhaz Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.play-internet.pl 04.12.16, 09:39 I ja się zgadzam. Człowiek zostawia u nich naprawdę grube pieniądze a ich obsluga na tym się konczy bo po co mają się starać jak kasa już jest. Osobiście już nic tam nie kupię. Za kupiliśmy 1.10 system mebli, który fakt dotarł w terminie ale bez 2 szklanych półek i z krzywym drzwiczki. Naroznik...również dotarł o czasie ale....nie nasz bo w zupełnie innym kolorze. Nasz czarny pojechał do kogoś kto zamawiał biały jednak czarny bardziej mu się spodobał i pan stwierdził że nie odda. No cóż, oczywiście reklamacja złożona ale dopiero po 2 tygodniach trafiła do producenta. Skąd wiem? Sami rozmawialiśmy z producentem bo ludzie z Agaty chyba nie potrafią i olewam. Po 2 miesiącach naroznik dojechał z wielkim trudem i nasza pomocą. Tak więc niech mi nikt nie mówi że Agata jest ok. Zero między ludźmi komunikacji, przekazywania informacji i totalna oliwka. Mają czas na wszystko lecz nie na klienta. Nigdy w życiu więcej....nawet wynalazki tam nie kupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.231.1.142.koba.pl 05.12.16, 21:41 Nie podzielam Twojego zdania. Nie trafiłam na niekompetentną obsługę. Cóz ona jest winna... Wszyscy winę zwalają na Agatę, tylko nie na producenta, eh.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda J. Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.123.196.219.gwardia.pirx.pl 12.01.17, 18:20 Rowniez Nie polecam salonu w Gliwicach. Zamówiliśmy meble z fabryki meblar. W każdym opakowaniu jest wadliwa lub uszkodzona część/ deska/połamane plecy/zepsuty zawias. Część reklamacji została uwzględniona, natomiast czas oczekiwania na zamianę elementów jest długi, niepewny. Meble nie zostały przygotowane na święta i nadal czekamy na wymianę uszkodzonego boku największej szafy. Pomimo możliwości i posiadania mebli na stanie - nie chcą wymienić opakowania na nowe, zwrotów absolutnie nie przyjmują. będąc w salonie w dziale reklamacji w Dziale reklamacji odniosłam wrażenie, że osoba tam pracująca mija się z prawdą oraz usłyszałam, że przyjęłam uszkodzony karton. Uważajcie, ewentualnie polecam sprawdzenie mebli przy odbiorze - ale nawet jeżeli się te wszystkie kartony rozpakuje i coś znajdzie, to czas oczekiwania na wymianę zareklamowanych elementów jest naprawdę długi, a o wymianie towaru na inny czy zwrocie można zapomnieć. Chciałam jeszcze nadmienić, że meble zamówiliśmy 05.11. Dzisiaj mamy juz 12.01. dzwonię i znowu słyszę, ze bok szafy dojedzie do konca tygodnia.... Pierwszy raz usłyszałam to zdanie 28.12.2016 roku, a potem kilkakrotnie, ze dojedzie dzisiaj do konca dnia, albo jutro. Dział reklamacji jest totalnie niekompetentny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.092.217.pools.vodafone-ip.de 04.05.17, 16:42 Przecież salon Agaty nie produkuje mebli tylko je sprzedaje, nie jest odpowiedzialny za to co producent mu sprzeda, nie rozumiem tego ataku na Agate, miejcie pretensje do producentów waszych mebli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.elblag.vectranet.pl 18.02.18, 13:43 Sprzedawca ponosi odpowiedzialność za sprzedawany towar. Oferuje coś o określonej jakości jeżeli to jest niezgodne to wina sprzedawcy Odpowiedz Link Zgłoś
beata1201 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 19.08.17, 14:54 Równiez odradzam zakupy w Agata Meble Wroc, zamówiłam ławę oraz narożnik, przywieźli owszem sprawdzić na miejscu i rozpakować nie mozna, poniewaz jezeli sa uszkodzenie i tak nie zabierają, trzeba zgłosić reklamację, na odpowiedź po dodzwonieniu się do działu reklamacji czekałam ponad 2 tyg. następnie na część która mieli dostarczyć, kupiłam ławę zapłaciłam, stara wcześniej oddałam i jestem bez ławy ponad miesiąc nie wspomnę ze ława kosztowała 1300 zł, dziś tj 19. 08 2017 r czekam na obiecaną mi cześć, mam dośc juz zapytałam czy mogę zwrócić ławę , ale niestety nie, najgorsze w tym wszystkim jest to ze jak mi dostarcza w końcu tę jedna część nie mam gwarancji ze reszta jest ok, ława jest dość skomplikowana w montażu dużo części i nie wiem czy nawet wszystko jest, Były to moje ostatnie zakupy w Agata Meble, nie wiem czy to się w końcu w sądzie nie skończy, pozdrawiam i szczerze odradzam ten sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwajer Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.38.105.240.internetia.net.pl 12.10.17, 11:49 A mi przysłali spam na SMS. I się do tego nie przyznają. Dodzwonić się ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
kivvvi Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 11.11.17, 23:23 jestem klientką salonów agata odkad zrobili mi kuchnie na wymiar. zamówienie terminowe, solidnie wykonane i z bardzo miłą obsługą. ostatnio nawet zdecydowałam sie na zamówienie sofy via internet bo przebywałam jakis czas za granicą. tutaj tez nie bylo zadnych klopotow w realizacji. dostarczone na czas, wniseione i ustawione w salonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata PSz Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.play-internet.pl 24.12.17, 20:29 Największy bubel to dig net kolekcja Play. My kupiliśmy synkowi i w każdej bryle jest uszkodzony jakiś element, jak paznokciem zaczepię to już widać tę kiepskiej jakości płytę a pieniądze nie małe jak wytrzymają 3 lata to będzie dobrze. Dodam że meble zakupione w agata meble, kiedy po kilku godzinach od zakupu chcieliśmy je zwrócić to kierownik i dyrektor rozmawiają jak z głupkiem każdym kolejnym zdaniem wypiera poprzednie. Nigdy więcej agata meble i dig net.Szajs i tandeta. Odpowiedz Link Zgłoś
proxi_33 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 23.02.18, 16:31 Nie pamiętam z jakiej kolekcji braliśmy córce mebelki do pokoju, ale na pewno nie był to bubel... zresztą nie jest bo meble trzymają się nieźle już trzeci rok. A do salonów agaty zawsze wracamy, bo zwyczajnie jest tam dobra cena, dobry produkt i miła obsługa. A jak komuś nie pasuje obsługa to zawsze można zamawiać przez internet przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
adrianitf Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 17.06.18, 19:48 Naroznik Fado po 1,5 roku uzytkowania. Skora kalifornia. Reklamacja odzucona „uszkodzenia mechaniczne” „jakosc skory nie odbiega od norm rekalamacja bezzasadna”. Znaczy ze naroznik sluzy do patrzenia a nie do siedzenia. Co wiecej: sprzedawca oswiadcza ze nie wyraza zgody na rozstrzyganie sporu w drodze pozasadowego rozwiazywania sporow konsumenckich. Probowalem dodac posta ze zdjeciami na ich funpageu ale oczywiscie sie nie pokazuje. To tak jakby ktos sie zastanawial czy warto wydac ponad 5.000zl na produkt ze „skory naturalnej” ktory sprzedaje Agata Meble (Salony Agata etc.). Jezeli ktos jest zainteresowany chetnie udostepnie zdjecia na email. Dowiedzialem sie od tapicera ze wycinek powinien byc pobrany z miejsca uszkodzenia do badan albowiem nie da sie wykonac calego mebla z jednego elementu skory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majster Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.static.ip.netia.com.pl 01.08.18, 15:33 Zdecydowanie nie polecam tego sklepu! Dokonałem zamówienia rozkładanego narożnika Alba w salonie Agata Meble w Poznaniu. Towar dostarczył partner transportowy Agata Meble firma DTS Transport. Towar pozostawiono na moją prośbę w foliowym opakowaniu w którym go dostarczono (czy tak zabezpiecza się towar przed uszkodzeniem w transporcie?). Przedstawiciel firmy DTS pośpiesznie wypełnił protokół dostawy. Zaraz po dostawie(przedstawiciel DTS nie zdążył jeszcze wyjechać z osiedla) zauważyłem na zagięciu folii w miejscu zgrzewu (prawdopodobnie w tym miejscu były przytwierdzone dokumenty dostawy) nacięcie które na nieszczęście również było na tapicerce mebla. Niezwłocznie zadzwoniłem do dostawcy DTS (meble stały w opakowaniu tak jak je dostarczył) prosząc aby zawrócił w celu spisania odpowiedniego protokołu. Dostawca odmówił, twierdząc że teraz mam rozmawiać z Agata Meble. Tak też uczyniłem. Reklamację zgłosiłem niezwłocznie. Agata Meble odpowiedziała dopiero (po mojej telefonicznej interwencji) po 20 dniach od zgłoszenia reklamacji zrzucając całą winę na mnie. Stwierdzili, że to uszkodzenie powstało podczas rozpakowania meble co jest totalną bzdurą i nieprawdą. Po otrzymaniu informacji o odrzuceniu mojej reklamacji napisałem odwołanie w którym wskazałem konkretne przykłady złamania prawa konsumenta na które nie otrzymałem odpowiedzi. Po mojej pisemnej interwencji Agata Meble odpowiedziała dokładnie to co wcześniej nie uwzględniając i nie wyjaśniając moich uwag i argumentów. Uważam, że zostałem oszukany, otrzymałem uszkodzony towar, nie zgadzam się z decyzją sklepu. Nie potwierdziłem na protokole dostawy, że otrzymałem towar bez uszkodzeń mechanicznych. Nie potwierdziłem również okazania stanu opakowań przez przedstawiciela firmy DTS partnera Agata Meble. Sklep nie odpowiadał w ustawowych 14 dniach od zgłoszenia. Sprawę skierowałem do Rzecznika Praw Konsumenta. Będę na tym forum na bieżąco informował o poczynaniach sklepu. Nie dajcie się olewać! Wszelkie łamanie praw konsumenta zgłaszajcie do Rzecznika Praw Konsumenta. Wpisz swoją odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatauk Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.184.252.106.ipv4.supernova.orange.pl 05.09.18, 15:29 Nie polecam Agata meble w Lublinie. Własnie odrzucili mi reklamację krzesła a uzasadnienie podali ze reklamacja bezzasadna !!!! Krzesło po kilku razach użytkowania po prostu sie rozsypało,siadła na nim osoba w miarę szczupła i pękła listewka na krześle juz nie da sie siedziec. Mam krzesła inne juz 15lat i nic sie z nimi przez lata nie działo!! Obsługa salonu niemiła ręce opadają . Nigdy mebli z tego sklepu !.! Więc ludzie uważajcie . Od lat kupowałam w BRW co mi do głowy przyszło żeby tam pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
kivvvi Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 13.09.18, 08:51 Pozdrowienia dla przemiłej Pani Kasi z salonów agata z katowic. Taka obsługa powinna być wszędzie! Doradzi, podpowie co do doboru kolorów – bardzo profesjonalne i fachowe podejście. Tranport też pierwsza klasa – panowie wnieśli meble na drugie pietro – dziekuje za cierpliwość na złośliwości sasiadow, którym jak zwykle wszystko przeszkadza. Życze dalszej wytrwałości z różnymi typami klientów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.centertel.pl 02.01.19, 22:25 Witam Żałuję, że nie poczytałam opinii o Salonie Agata, wszystko co tu przeczytałam sprawdziło się w miom przypadku. Po pierwsze sprzedali mi wadliwy mebel( brak szyn montażowych łączących elementy narożnika). Po drugie, nieprofesjonalna obsługa reklamacji Po trzecie arogancja ( nie wyrażenie zgody na pozasądowe rozwiązanie sporu) w odpowiedzi na reklamację. Omijajcie ten sklep szerokim łukiem A osoby czytające tą opinię przestrzegam przed kupowaniem w Salonie Agata Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_i_agnieszka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 28.01.19, 00:14 Szanowni Państwo. Co do AGATA MEBLE. Zostaliśmy z żoną w żywe oczy OSZUKANI. Niecałe 3 lata temu zakupiliśmy drogi narożnik "NAROŻNIK PRINCE z funkcją tkanina D siedzisko + oparcie fushion 08 kolor: yellow / korpus fushion". Narożnik miał wykończenie ze wzmacnianej eko skóry wybraliśmy przez podpowiedź miłej Pani w salonie w Płocku gdyż jak to powiedziała warto dopłacić 600 zł aby mieć "trwalszą i wytrzymalszą skórę". Po skrócie. Narożnik nie był praktycznie używany, wręcz symbolicznie. Po niecałych 3 latach zaczęły się pojawiać bardzo duże zmarszczenia i dziurki w obszyciu (na bokach narożnika również). Teraz po 3 latach ta wzmacniana eko skóra z tej sadystyczno tandetnej firmy odchodzi płatami ! Zainteresowanym prześlę zdjęcia narożnika oraz pismo odmowne gdy wystąpiliśmy o rękojmię. Narożnik nie był tani bo kosztował bagatela 4.000 zł. W pewnym sensie zrozumielibyśmy z żoną gdyby był to produkt przyjmując za 1500 zł a nie "renomowanej" marki za 4.000 zł. Nadmieniamy ! Z narożnikiem nie miały kontakt dzieci, nigdy nic na niego się nie wylało, nie był wystawiony na działanie słoneczne etecera. Dbaliśmy o narożnik jak to się dba tak się ma, niestety nie w tym przypadku. Narożnik wygląda jak ser szwajcarski, przypominam że to eko skóra WZMACNIANA. HAŃBA I WSTYD ! Taki przypadek nie przesadzając powinno się przedstawić w mediach typu telewizja. Salon w Płocku odwrócił się plecami, wysłaliśmy zdjęcia, 3 strony opisu A4 dowody zakupu itp. Zainteresowanych pismem od AGATA MEBLE oraz zdjęciami obdarzę bardzo chętnie proszę podaję maila: sonkowy@poczta.onet.pl NIGDY WIĘCEJ TEGO PRODUKTU ! NIE CHCĘ WYRAŻAĆ SIĘ PUBLICZNIE ALE PEWNE SŁOWA MI SIĘ CISNĄ ABY NAPISAĆ LECZ KULTURA MI NIE POZWALA. Z POSZANOWANIEM JACEK P.S. PROSZĘ SIĘ ZASTANOWIĆ PRZED ZAKUPEM TEGO NISKO BUDŻETOWEGO PRODUKTU W CENIE PRODUKTU O DWIE LUB TRZY KLASY WYŻEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
karolka232 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 28.01.19, 18:31 U mnie dokładnie taka sama sytuacja. Narożnik zakupiony 3 lata temu w salonie Agata Meble w Łodzi. Narożnik z eko skóry firmy Wajnert. Po 2,5 roku zaczęły się pierwsze oznaki, niewielkie uszkodzenia. Po 3 latach luszczy się strasznie. Eko skóra odpada płatami. Kosztował 3900 więc nie mało.sprzedawca w salonie zapewnial że eko skóra pękać nie będzie bo jest wzmocniona. Z chęcią bym mu pokazała jak teraz wygląda. Więc albo wynika to z niewiedzy pracowników albo jest celowym zamierzeniem zeby za 3 lata przyjść i kupić nową😁 ciekawe też czy wynika to z niskiej jakości materiałów czy też że złego ich przechowywana przez producentów. W każdym bądź razie jeśli ktoś ma zamiar wymieniac kanapę co 2 lata to śmiało polecam eko skóre 😉 dłużej nie wytrzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
mariolcia00 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 26.03.19, 16:30 az ciezko mi sie to czyta, bo wprawdzie moja kanapa nie jest z ekoskory, tylko tapicerowana, ale mam juz ja 5 czy 6 rok i totalnie nic sie z nia nie dzieje, nawet wyglada o niebo lepiej niz ta ktora synowi kupilismy w innej sieciowce. w salonach agata zdarza mi sie dosc czesto wybierac jakies meble - staramy sie zawsze porownac ceny i oferte, zeby wybrac ta najkorzystniejsza, wiec to nie jest tak, ze jestem jakos emocjonalnie zwiazana ze sklepem, ale nie zdarzylo mi sie nigdy miec jakiekolwiek problemy z kontaktem z nimi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OpOlAnKa Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.20, 00:33 Bardzo żałuję, że wcześniej nie zapoznałam się z opiniami na temat Agata Meble. Dołączam się do ostrzeżeń, zdecydowanie odradzam.Zakupiłam zestaw PORTO.Dowieziono niekompletną jedną z szaf.Bardzo długo czekaliśmy na dostawę.Brak konkretnych informacji z biura obsługi klienta i brak kompetentnej osoby, która posiadałaby wiedzę na temat tego, kiedy dostarczą nam brakujące elementy.Czekamy 2 miesiące i właśnie okazało się, że kolejny poczekamy, bo nie ma elementów na magazynie i trzeba zamówić u producenta.Tyle tylko, że u producenta to były już zamawiane 2 miesiące temu-tak zostaliśmy poinformowani.Nikt nic nie wie.ŻENADA.Poza tym meble byle jak wykonane.Strach je użytkować w obawie,że się rozpadną.Cieniutka okleina.Zadarcia na rogach szafek.Bardzo lichy materiał.Na pewno nigdy więcej nie kupimy nic w tych salonach.ODRADZAM SZCZERZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marius Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.20, 14:55 W Pełni zgadzam sie co do opini o Agata Meble.Uważam że wielkość sklepu ocenia się NIE na podstawie tego jak wszystko jest ok tylko po tym jak podchodzi on do klienta i do rozwiazywania ewentualnych problemow..Miałem nieprzyjemnośc zakupić 01.07.2020 mebloscianke Grand z oswietleniem led dąb san remo ciemny grafit połysk.Za opereracje zapłacilem od reki gotowka wraz z montażem i dostarczeniem do domu.Dzis jest 27.07.20 i nie wiem czy zakupiony mebel w formie funkcjonalnej bedzie u mnie do 10.08.20 a moze i póniej zakladajac że tym razem przyjedzie to co trzeba .podaje nr reklamacji do wgladu na potwierdzenie moich słów 2020/07/rekl/ŁDR/000084 salon w Łodzi przy ulicy Sw Teresy od Dzieciatka Jezus 94. Dnia 06.07.20 po dostarczeniu mebla do mego domu ekipa montażowa zamowiona w sklepie montuje 70 procent szafki bez witryny ponieważ ten element posiada niewłasciwie nawiercone otwory uniemozliwiajace montaz co stwierdza ekipa montujaca .Tego samego dnia udaje sie do tego sklepu zgłosić reklamacje.Po wejsciu trafiam na typowa urzedzniczke która podaje mi do wypelnienia w sposob chlodny wniosek Podejscie do interesana max na 3 z dwoma minusami jakze inne od wrecz sluzalczego podejscia gdy kupowałem i dawałem pieniadze.Kilka razy pyta co jest problemem choc ekipa montażowa wyraznie to opisała .Po wypelnieniu zadaje pani kilka pytan odnosnie realizacji reklamacji i jej czasu .Rozumiem ze skoro dostarczono mi element niewlasciwy a ja tego jako klient nie mogłem sprawadzic w momencie zakupu to wymiana nalezy mi sie od reki chocby z tytułu rękojmi jakie jest moje zdziwienie gdy pani ani nie sprawdza czy sklep ma na stanie jakis egzemplarz a od siebie jeszcze dodaje ze reklamacja nie musi byc uwzgledniona bo firma montazowa to tylko podwykonawca i róznie to z ich oceną bywa..Fajne zaufanie do firmy z ktora prowadzi sie wspolprace i z ktora podpisuje sie umowe na montaż w okienku obok kasy w tym samym sklepie i wyglada to na inny dzial sklepu a nie inna firme swietna organizacja wielkie brawa hahaha .Po całej operacji dostaje zapewnienie ze sklep skontaktuje sie ze mna Idac dalej Po tygodniu czekania trace cierpliwosc dzwonie okazuje sie ze reklamacja jest zatwierdzona i ze trafila do fabryki w celu wykonania.Radość z tego powodu zakrywa moja frustracje ze nikt mnie o tym nie powiadomił mimo zapewnien. Osoba z działu reklamacji stara sie skontaktowac z fabryka by ustalic termin niestety nie udaje sie jej wiec prosi minie o to bym oddzwonil po weekendzie wtedy bedzie wiedziec cos wiecej .Niestety nadal nic wtedy nie wiadomo poniewaz akurat teraz jest sezon urlopowy i nie ma nawet nikogo by odebrac w fabryce telefon żenada smiech brak słów.Pani z dzialu reklamacji stara sie mnie uspokoic i zapewnia ze skoro ma informacje ze trafiło do fabryki to pewnie kwestia tygodnia moze wiecej i z najblizszym transportem pewnie to dotrze do mnie.Napewno tez mnie o tym powiadomią czekam nastepny tydzien przychodzi do mnie esemes reklamacja w trakcie realizacji ??? Co to w ogóle znaczy ?? żadnych szczegółow .dzwonie do działu reklamacji pytam pania a ona mi mowi to samo w trakcie realizacji (Uposledzona jakas czy co z nia nie tak) dopiero jak sie dopytuje to mowi że ta 1 deska jest juz robiona na tasmie producyjnej .Potem kolejne dni kolejne telefony i wreszcie 27.07.20 trafiam na ogarnietego człowieka w dziale reklamacji ktory sprawdza na sklepie czy nie ma takiej innej mebloscianki i czy nie da sie z niej tego elementu wyjac niestety nie .Dzwoni do fabryki fabryka tlumaczy ze mieli okres urlopowy i element jest zrobiony ale problem jest z transportem i do 10 .07.20 dostarczą najpozniej element.Z nieznanych mi powodow nie moga wysłac tego kurierem.Moje uwagi: 1 Po co jest dzial reklamacji skoro nawet tak oczywistych informacji nie moga sprawdzic z powodu braku przeplywu informacji 2 Miedzy 10 a 12 dodzwonic sie do reklamacji graniczy z cudem nie wiem czy maja przerwe na kawe przez 3 dni udalo mi sie raz w tych godzinach dodzwonic 3 Po co gdy dzwonie na dział reklamacji automat mowi ze wszyscy sa zajeci i odzwonia skoro tego nigdy nie robia Żart wielki 4 Wymiana elementow w takich przypadkach powinna byc od reki ze stanu z innych mebli tyko jeden pracownik o tym pomyslal Żenada 5 Skoro nie można dostarczyc normalna dostawa elementu to dostarczenie z fabryki elementu kurierem na wlasny koszt sklepu w takiej sytuacji powinno byc czym oczywistym i norma chodzi o renome i dobre imie firmy ale po co. 6 O wielkosci sklepu stanowi podejscie do klienta .Zadnemu pracownikowi dzialu reklamacji nie przyszlo do glowy zaproponowac jakiegos zadosc uczynienia jakis rabat na nastepne zakupu przeprosiny cokolwiek ale po co pieniadze juz macie a reszte macie w d... .Pieniadze wzieli miesiac nimi obracali a ja nie mam zamowionego elementu do tego mam czesciowo zlozony mebel ktory zagraca mi pokoj i z ktorego nie moge kozystac a moj pokoj jest magazynem. CIEKAWI MNIE BARDZO CO SĄDZĄ WŁASCICIELE TEGO SKLEPU O TAKIM PODEJSCIU DO KLIENTA ŚWIETNA BRAWO ŚWIETNA REKLAMA SKLEPU. To jest moj ostatni tu zakup wszystkim odradzam kozystania z tego sklepu ciekawi mnie tez czy do 10.07.20 dostane te jedna deske do montazu i czy nie bede musiał udac sie do biura praw konsumenckich i sadu by dochodzic swych praw.ZDECYDOWANIE ODRADZAM WASZYTKIM KOZYSTANIA Z TEGO SKLEPUKwestia tez ciekwa jest to czy nie kaza mi ponownie placic za dostarczenie do domu i monatz tego elementu bo nic mnie juz nie zdziwi w tym sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.191.35.41.ipv4.supernova.orange.pl 22.03.21, 23:35 Niestety, też mamy problem z meblami z Agata Meble, reklamacji nam nie uznali, gdyż twierdzą, iż jest to uszkodzenia mechaniczne, a nam na każdym podłokietniku na szwach w kompecie wypoczynkowycm wychodzą nitki. Chcemy isć do sądu, czy ktoś z Państwa wygrał sprawę, jak długo trwała. Bardzo dziekuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś