Gość: gość IP: *.toya.net.pl 09.03.08, 20:07 gdyby nie sygnalizator ofiar śwmiertelnych byłoby znacznie więcej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zeb Re: Wypadek przy Manufakturze IP: *.toya.net.pl 09.03.08, 20:51 czy kamery na tym skrzyzowaniu nagrywaja co sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia_my Re: Wypadek przy Manufakturze 09.03.08, 21:13 codzienne widoki na modernizowanej Zachodniej-od Lutomierskiej do Limanowskiego - to szaleńcze jazdy kierowców; kilkaset metrów dalej, tuż przy Bazarowej zagrodzone przejście dla pieszych, ludzie przebiegaja byle jak i byle gdzie, samochody wjeżdżają na zagrodzony lewy pas w kierunku południowym, urządzają wyścigi na pasie do Julianowa... nikt tego nie nadzoruje? przecież pracują tam robotnicy, ogromne maszyny... wszystko do czasu nikomu to nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Wypadek przy Manufakturze IP: 194.150.250.* 09.03.08, 22:48 Policjanci sa zajęci pilnowaniem bezpiecznej prędkosci 60km/h na wyjatkowo niebezpiecznej 3-pasmowej ul Rokicińskiej.Determinacja w pilnowaniu własciwej predkości na tej ulicy jest godna pochwały.Od zawsze uważam ,że łódzka policja jest zawsze tam gdzie najbardziej niebezpiecznie i dzięki temu wypisuje dużo mandatów za co niewatpliwie jest chwalona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wypadek przy Manufakturze IP: *.gprs.plus.pl 09.03.08, 23:45 > Policjanci sa zajęci pilnowaniem bezpiecznej prędkosci 60km/h na wyjatkowo > niebezpiecznej 3-pasmowej ul Rokicińskiej No tak. Bo jakby ten samochód wpadł w pieszych czekających na przejściu na Rokicińskiej, to oczywiście ofiar by nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Wypadek przy Manufakturze IP: 194.150.250.* 10.03.08, 08:10 Nie porównywałbym natezenia ruchu i zagrożeń na Rokicińskiej (szczególnie na odcinku od OBI do Puszkina gdzie policja jest szczególnie aktywna) do zagrożeń w centrum miasta lub chociażby na tej ulicy ale od OBI w kierunku Tomaszowa. Po prostu zauważyłem ,że istota pracy policji jest zbieranie mandatów a nie zapewnienie bezpieczeństwa (czyli represja a nie prewencja). Gdyby np zalezało na ograniczeniu predkości na ul Rokicińskiej przed Widzewską to spowodowaliby postawienie znaku ograniczenia do 50 i fotoradar byłby podkresleniem tej woli. A nie tuz przed zjazdem z Tesco 70 i fotoradar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Wypadek przy Manufakturze IP: 10.9.36.* 10.03.08, 12:12 no tak, te tlumy pieszych na Rokicinskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk A czemu kamer tam nie ustawią? 10.03.08, 02:54 Czy aż tak bardzo liczy się liczba zebranych mandatów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: A czemu kamer tam nie ustawią? IP: *.retsat1.com.pl 10.03.08, 23:07 Nie. Dajmy wolną rękę kierowcą, to za jakiś czas na głowę nam wejdą. Najlepiej policja powinna z kwaitami i przeprosinami, że wogule śmieli ich zatrzymać. Sorry wybacz. śmieszny jestes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: A czemu kamer tam nie ustawią? IP: *.prokom.pl 08.12.08, 13:16 Bo mandaty, kamery czy fotoradar odstraszałby potencjalnych klientów pobliskiego hipermarketu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulla Re: Wypadek przy Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 18:03 Podpisuję się pod tym co napisałeś. Granatowa skoda (policja) grasuje i łapie kierowców, którzy przekraczają 60 km na godz na tym odcinku. Problem w tym, ze tam prawie NIE MA pieszych, nie słyszałam tez o żadnym wypaku na tym odcinku. Kawałek dalej, przy rondzie Inwalidów, jest ograniczenie do 40km i średnio kilka wypadków ŚMIERTELNYCH co roku. Piesi przebiegają do tramwajów, nie korzystając z przejscia podziemnego. ANI RAZU nie widziałam tam policji a na pustej Rokicińskiej od ul: Augustów do Selgrosu widzę policję prawie codziennie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wypadek przy Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 14:25 dlatego podziemne przejscia nie powinny istniec, mało kto ma ochote chodzic na około i wchodzic po schodach zeby nie byc "zawalidroga" dla uli w blachosmrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubek Wypadek przy Manufakturze IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.03.08, 21:50 W miejscu o tak dużym natężeniu ruchu zarówno pieszych jak i samochodów powinno byc przejscie podziemne, również dla tych którzy wysiadają z tramwaju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konus Re: Wypadek przy Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 22:16 bzdura. i tak by ludzie chodzili gora, bylo by duzo bardziej niebezpiecznie. przede wszystkim powinny wreszcie zaczac sypac sie mandaty - zarowno dla kierowcow, pieszych i rowerzystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robcio Re:ludzie zwolnijcie IP: *.toya.net.pl 09.03.08, 22:27 niestety temu kierowcy wydawało sie że jego prędkość jest bezpieczna (jestem taki boski w swoim autku),ale tak nie było bo takiej nigdy nie ma . Nie tłumaczy go że ktoś mu zajechał drogę bo gdy by jechał 50km/h to ten sygnalizator by go zatrzymał,a może dodał gazu żeby inny mistrz kierownicy nie zajechał drogi bo strata 6 metrów to przecież wielkie strata . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re:ludzie zwolnijcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 08:19 widzę, że mamy tu doczynienia z chodzącym, wszędobylskim fotoradarem.. bo niby jak tłumaczyć Twoją wiedzę na temat prędkości audicy co? a po Twoim poście wnoszę, że masz jakieś kompleksy popeegierowskiej biedoty / jak zwał tak zwał/ skoro do łba Ci przychodzi że każdy od razu musi się "wozić" jak ma coś lepszego od poloneza..człowieku jeździsz tym na co Cię stać - proste, a jak jest akurat tak, że masz na to i na tamto, nie od razu musi być to równe z taką "podnietę" jak piszesz /tu cytat/ "jestem taki boski w swoim autku".. ale oczywiście nie jest to regułą i zdaję sobie z tego sprawę, tylko zapamiętaj sobie chłopku: nie uogólniaj i nie oceniaj tak łatwo ludzi skoro ich nie znasz bo po pierwsze możesz się poprostu najzwyczajniej w świecie mylić, a po drugie pamiętaj, że jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie, a chyba byś nie chciał, żeby ktoś po tobie jechał w /tak jak jest w tym przypadku / ciężkim okresie życia, bo trzeba pamiętać, że to nie tylko tragedia dla rodzin ofiar ale też dla tych dwóch gości i ich bliskich.. tak więc STUL DZIUB bo nie wiesz jak było a się tu mądrujesz. I tyczy się to wszystkich pseudointelektualistów - bo paru tu widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re:ludzie zwolnijcie IP: 194.150.250.* 10.03.08, 08:52 Oczywiście uogulnianie moze kogoś skrzywdzić. Ale prawdą też jest ,ze obserwujac zachowanie na drodze mozna sformuować pewne statystyczne zależności co do charakteru , wieku , modelu i wielkosci samochodu. Podobnie jak wiekszosc wyprzedajacych na trzeciego ma warszawskie nr rejestracyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re:ludzie zwolnijcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 09:10 heh.. to tak jak na ulicach łódki najpierw się słyszy: * umcyk_umcyk - bardzo proste dźwięki, potem widzi: * blady łokieć, EZG po czym wie: * jedzie zgierzanin - wszystko jasne wiocha w mieście.. Odpowiedz Link Zgłoś
doodster Re:ludzie zwolnijcie 10.03.08, 09:32 Wielka łodzianko (zamierzone z małej litery). Wiedz, że powiat zgierski to nie tylko Miasto Zgierz. Poza tym to jest kolejne uogólnianie, ale przecież "to właśnie nasza Polska"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re:ludzie zwolnijcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 09:59 a wiesz, że miałam wpisać, że Zgierz i cały powiat.. ale wydawało mi się już to rozdrabnianiem tematu więc skasowałam ale widzę, że nie potrzebnie bo wnikliwych nie brakuje.. rozbawiłeś mnie - szczerze..bo to taka dygresja była, nie meritum ale teraz nie wiem czy rozumiesz czy Ci (specjalnie z dużej Buraku) napisać w sposób łopatologiczny.. więc jak rozumiesz czy nie rozumiesz regionalistyczny obrońco uciśnionych? heh zabawne Odpowiedz Link Zgłoś
doodster Re:ludzie zwolnijcie 10.03.08, 10:09 Nikogo nie bronię, pokazałem Ci tylko że uogólniasz. Widzę że nie rozumiesz, 8 lat podstawówki to widocznie za mało żeby pojąć tak skomplikowaną rzecz. Jak dla mnie EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re:ludzie zwolnijcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 10:16 a ja widzę, że nieudolne bo nieudolne, ale jednak próby obrażania ludzi dają Ci dziwną satysfakcję..bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
doodster Re:ludzie zwolnijcie 10.03.08, 10:17 :D Dzieki tobie mam dobry humor od rana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re:ludzie zwolnijcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 10:27 tak, tak oczywiście..ale teraz to stwierdzam, że obok dziwnej satystakcji masz jeszcze dziwne poczucie humoru.. tylko nie przejmuj się poprostu jesteś skrzywiony i tyle..ale podejdź do tego tak jak ja - OBOJĘTNIE.. śmieszne nie?no.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re:ludzie zwolnijcie IP: 194.150.250.* 10.03.08, 09:48 Przecież to nie ja wymyśliłem jak zrobić sok z buraków. Przypomnę; wrzucic granat do BMW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re:ludzie zwolnijcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 10:04 heh a ja słyszałam, że do PKS ale dobra cicho bo znowu się ktoś obrazi i wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re:ludzie zwolnijcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 18:59 Ty, a moze do Twojego samochodu wrzucimy granat? Pani mondralińska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re:ludzie zwolnijcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 09:08 Strach się bać! słuchaj, wpadnij jak będziesz miał coś do powiedzenia i niech to chociaż będzie realne bo na mądre lub ciekawe to nie ma szans widzę..tyle - więcej pajacom nie odpisuję bo niestety torby z walizy się nie zrobi - koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabio Re:ludzie zwolnijcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 09:00 Aniu, wsiądź w samochód, znajdź jakąś pustą ulicę, jedź nią 50 km/h i zahamuj kilka razy z tej prędkości. Sama zauważysz, że przy takiej prędkości dość szybko można zahamować. Zdjęcia tego rozbitego audi świadczą raczej o tym, że kierowca jechał jednak szybciej i dlatego nie zdążył wyhamować przed tą grupą ludzi. Niestety mało kto przestrzega ograniczeń w mieście i przede wszystkim stąd takie zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re:ludzie zwolnijcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 09:47 ok masz rację - też jestem kierowcą i zgadzam się z Tobą ale odpisz mi jak myślisz o tak postawionej sprawie / zakładając, że prędkość nie przekracza 10% dozwolonej/: REAKCJA na okoliczności jest: * szybka - bo bywa tak, że podjęcie decyzji /dobrej lub złej/ to kwestia paru sekund - to wiemy, ale jednak * spóźniona - mimo, że szybka. W prostym przełożeniu próba reagowania na okoliczności jest jeszcze bardziej gwałtowna a to praktycznie równa się z niekontrolowanymi odruchami jak skręt i np nie wiadomo po jaką cholerę odbicie kierownicą ale to jest właśnie nagłe, nieobliczalne, bywa, że absolutnie w pewnym momencie niekontrolowane zachowanie co skutku nie przewidzisz, ale to się tyczy nie tylko ilości ofiar lub ich braku ale również miejsca wypadku i jego stanu zastanego po zdażeniu. Bo to jak słup wygląda wg mnie jeszcze o niczym nie świadczy - ale ustalą to są biegli - po to są. Co o tym myślisz? pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabio Re:ludzie zwolnijcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 14:30 Po kolei: po pierwsze nie oceniam uszkodzeń sygnalizatora tylko samochodu. Sygnalizator został wyrwany, więc nie bardzo jest co oceniać. Po samochodzie natomiast można natomiast wysunąć pewne wnioski. Takie audi to nie jest auto z plastiku, a zobacz jak bardzo zniszczony ma przód. Sygnalizator wbił się dość głęboko w komorę silnika, stąd zakładam, że prędkość była większa niż 50 -60 km/h. Jeśli chodzi o reakcję kierowcy to mało który kierowca (a może żaden) utrzyma prosty kierunek jazdy jeśli ktoś nagle wyjeżdża mu z boku. Naturalnym odruchem jest uniknięcie zderzenie, a co za tym idzie odbicie w bok. Zwykle zaraz po tym kierowca zaczyna hamować. Jeśli to było takie nagłe odbicie w bok celem uniknięcia zderzenia to znaczy że tamto auto wyjechało mu na wysokości sygnalizatora, bo audi trafiło centralnie w ten słup i rzeczywiście gość nie miał za dużo czasu żeby zareagować. Ale nadal się będę upierał, że audi jechało więcej niż 50 - 60 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re:ludzie zwolnijcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 19:32 hehe... i kto tu się mądrzy? Gadasz tak, jakbyś wszystkie rozumy pozjadała, a pozatym nie ładnie jest pisać do kogoś na publicznym forum "STUL DZIUB" i to jeszcze z błędem, wstyd i żal poprostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re:ludzie zwolnijcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 09:28 gratuluję i proponuję tak: policz ile zdań napisałeś dotyczących tego wątku a potem policz ile ja, następnie idź zrób sobie mocną kawę, usiądź i zaskocz mnie postem, który będzie zawierał mniej więcej porównywalną zawartość zdań, już pomińmy te podrzędnie złożone i tym podobne. Jak to zrobisz to policz ile błędów ty zrobiłeś. Tylko szczerze bo inaczej nie ma sensu. I teraz tak: jak będziesz lepszy tzn. wynik będzie mniejszy niż 1 to ja szczerze Ci pogratuluję.. Ale co ja piszę - nie realne - heh zabawne znowu Ty i znowu post który jest pozbawiony realności..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re:ludzie zwolnijcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 18:41 Czytając Twój komentarz delikatnie mówiąc sie wkurzyłem, bo ktoś wyraża swoje zdanie na temat tego wypadku i ma racje, bo osoby które mają takie fury nie jeżdżą zwykle zgodnie z przepisami oczywiście zdarzają się wyjątki ale sporadycznie, jeżdże sporo samochodem i widze co się dzieje, a Ty wylatujesz do niego z buzią (mówiąc łagodnie) Proponowałbym żebyś zaczeła zażywać "Nerwosol" może Ci pomoże. Równierz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re:ludzie zwolnijcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 10:13 ehe, ehe tylko skoro to Ty się wkurzasz to bądź łaskaw posłuchć własnej rady i sam się wyciszaj lekami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re:ludzie zwolnijcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 19:45 Mi jest nie potrzebny, bo ja potrafie panować nad emocjami w przeciwieństwie do Ciebie, a świadczy o tym cytat "STUL DZIUB" gdybyś potrafiła panowac nad nerwami, to byś powiedziała to łagodniej, a Ty odrazu wjechałaś na kolesia z buzią chociaż on nic złego nie powiedział. Zainwestuj w ten "Nerwosol", naprawde to jedyny ratunek dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re:ludzie zwolnijcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 13:27 Nie rozumiesz to Ci wyjaśnię więc skup się:chodziło żeby przestał pieprzyć głupoty a nie było to wyrazem zdenerwowania. Proste a jednak za trudne dla Ciebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Wypadek przy Manufakturze IP: *.lodz.msk.pl 09.03.08, 22:48 Na tym skrzyżowaniu jakiś kretyn wymyślił żeby lewy pas (w kierunku zgierza) był do jazdy prosto i do skrętu w lewo, a prawy do jazdy prosto. ok, tak zawsze było. tylko że teraz jest osobne światło dla każdego pasa. stojący na lewym pasie a chcący jechać prosto wściekają się że ci z pasa obok jadą prosto bo mają zielone, a oni też prosto ale stoją bo czerwone. i jest zajeżdżanie drogi i wciskanie. wracam tamtędy codziennie z pracy i za każdym razem jest pisk opon i klaksony. Odpowiedz Link Zgłoś
bask Re: Wypadek przy Manufakturze 09.03.08, 23:32 Korki to w miarę rozładowało, a piski opon to wina kretynów, którzy nie spoglądają w lusterka przed zmianą pasa. Bez wydzielonego lewoskrętu niestety tutaj nic się nie poprawi, bo na zmianę mentalności kierowców nie ma co liczyć. Mam tylko nadzieję, że remont związany z ŁTR'em cokolwiek tutaj poprawi (chociaż jak znam się na życiu to niekoniecznie musi się spełnić :( ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wypadek przy Manufakturze IP: *.gprs.plus.pl 09.03.08, 23:43 Ile jeszcze osób musi zginąć, żeby łódzka policja i drogowcy zaczęli wreszcie walczyć z plagą kierowców, którym się wydaje, że jak asfalt jest równy, to mogą przez miasto mknąć tyle ile tylko fabryka dała? Jak ktoś jeszcze nie rozumie po co w miastach ogranicza się prędkość do 50 km/h to jest to właśnie dla niego przestroga. Szkoda, że tak tragiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok z Bałut Re: Wypadek przy Manufakturze IP: *.toya.net.pl 10.03.08, 00:57 Przecież on ten sygnalizator po prostu "skosił"!!! Nie wiem, ile on jechał, ale podejrzewam, że przynajmniej 80 km/h... Gdyby jechał przepisowe 50, to by się zatrzymał przed tym samochodem, co mu to podobno drogę zajechał... A nasza policja i straż miejska nadal woli mandatami gnębić babcie sprzedające pietruszkę, zamiast szaleńców za kierownicą ścigać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ve Re: Wypadek przy Manufakturze IP: *.toya.net.pl 10.03.08, 01:14 fakt, prawdziwi mordercy siedza za kierownicami i rozpedzaja sie kiedy im sie spodoba, a zwyklych ludzi dreczy sie za byle co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Wypadek przy Manufakturze IP: 194.150.250.* 10.03.08, 08:46 Drogowcy to przede wszystkim powinni się zastanowić dlaczego w niektórych miejscach w Łodzi codziennie są conajmniej stłuczki. Tłumaczenie wszystkiego niedostosowaniem predkosci do warunków tylko mydli oczy.Najwazniejsze do dobrze zaprojektowane drogi i własciwia dobrane ograniczenia a potem represje za łamanie przepisów.Najprostsza recepta na bezpieczeństwo to dziury w drogach i ograniczenie predkości do 30 jak to jest na 3 pasmowej pustej zazwyczaj ul. Puszkina. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk Tak bardzo kochał swoje Audi... 10.03.08, 02:52 tak bardzo się bał, że mu je peugeot porysuje, że aż wjechał w ludzi. straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Tak bardzo kochał swoje Audi... IP: *.toya.net.pl 10.03.08, 20:01 zgadzam się, może mam prawo jazdy niezbyt długo, bo kilka miesięcy ale według mnie pierwszym podstawowym odruchem w takiej sytuacji powinno być wciśnięcie pedału hamulca, a nie uciekanie gdzie się da żeby nie zniszczyć auta, fakt pewnie ten odruch był bezwarunkowy ale odpowiedzcie sobie teraz na pytanie dlaczego zgineła ta dziewczyna (moja koleżanka) ?? bo według mnie dlatego że panu w Audi szkoda było zniszczyć swoje piękne autko i dla tych paru tysięcy na naprawe? a może dlatego że panu w peugote śpieszyło się i nie mógł zaczekać 2min na zielone światło? analizując tą sytuacje próbowałem bronić obydwu kierowców ale odpowiedź nasuwa mi się jedna oboje są winni !! i powinni ponieść surową kare za śmierć Agnieszki !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafni Dziewczyna nie żyje IP: *.gdynia.mm.pl 10.03.08, 06:36 I to jest sedno tej sprawy, jak sumienie pana z audi? Codzień mijam "czubaresów" z włączoną muzyką typu umpa-umpa i jak patrze na ich łyse ryje to widze oczami wyobraźni jak rozjeżdżają ludzi. Zastanawia mnie jeszcze fakt czy ktoś z przechodniów próbował pomóc tej dziewczynie zaraz po wypadku, bo najhczęściej to każdy tylko się gapi i komentuje. Byc może gdyby ktoś jej tamował krew lub ułożył w poprawnej pozycji to by żyła. Ludzie jak widzicie wypadek pomagajcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: Dziewczyna nie żyje 14.03.08, 15:31 Gość portalu: pafni napisał(a): > I to jest sedno tej sprawy, jak sumienie pana z audi? Codzień mijam "czubaresów > " z włączoną muzyką typu umpa-umpa i jak patrze na ich łyse ryje to widze oczam > i wyobraźni jak rozjeżdżają ludzi. > Zastanawia mnie jeszcze fakt czy ktoś z przechodniów próbował pomóc tej dziewcz > ynie zaraz po wypadku, bo najhczęściej to każdy tylko się gapi i komentuje. Byc > może gdyby ktoś jej tamował krew lub ułożył w poprawnej pozycji to by żyła. Lu > dzie jak widzicie wypadek pomagajcie !!! To była dziewczyna z mojego wydziału... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek l Wypadek przy Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 08:54 widze tutaj typowa ceche Polaka - kazdy z piszacych ma recepte na zdrowy i bezpieczny kraj - zupelnie jak nasi politycy. Zginac na tym skrzyzowaniu tudziez potracic mogl kazdy z was. Troche szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro1101 Wypadek przy Manufakturze IP: *.toya.net.pl 10.03.08, 09:10 A najważniejsze że zamiast sygnalizacji u zbiegu Wyszyńskiego i Bandurskiego będziemy mieli pomnik Wyszyńskiego. teraz na pewno będzie bezpieczniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wicka Wypadek przy Manufakturze 10.03.08, 09:23 Osobom, które POWINNY w MIEŚCIE czuwać nad porządkiem ruchu drogowego gratuluję osiągnięć: samowolki kierowców, zatrzymujących się, gdzie zechcą (światła "awaryjne"), jeżdżących z prędkością, jakiej zechcą... Dziękujemy Wam, policjanci "drogówki" i strażnicy miejscy za puszczenie tego na żywioł i nietępienie tego typu powszednich praktyk jakimiś próbami uporządkowania. Dzięki Wam coraz trudniejsze i mniej bezpieczne jest poruszanie się w MIEŚCIE po chodnikach. W końcu, sami sobie jesteśmy winni, że nie stać nas na samochód i przyłączenie się do tego żywiołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Dziennikarz już wydał wyrok na kirowcę Peugota IP: *.toya.net.pl 10.03.08, 09:34 Mimo, że prokuratura nie jest jeszcze przekonana o winie kierowcy Peugota, to dziennikarz napisał, że kierowca jest winny. Skąd dziennikarz to wiedział? Dobre pytanie... PS Współczucia dla rodziny ofiar Odpowiedz Link Zgłoś
camelot To wina sygnalizacji!!! 10.03.08, 15:24 Ktoś wcześniej napisał o sygnalizacji na tym skrzyżowaniu. Jakiś kretyn wymyślił, że na wprost można jechać z obu pasów dodatkowo z lewego w lewo. Tylko, że zielone światło zapala sie tylko dla prawego pasa a dla lewego zapala się o wiele później. Sam doświadczyłem tego gdy stanąłem na lewym pasie i zgodnie z przepisami chciałem jechać prosto. Nad prawym się zapaliło zielone i wszystkie samochody pojechały na wprost ja zaś stałem jak dupek żołędny oczekując na zielone nad moim pasem aby tez pojechać wprost. Prawdopodobnie ten kierowca Peugeota znalazł się w podobnej sytuacji i chciał zmienić pas bay pojechać na wprost. Zrobił to nieudolnie a kierowca Audi jadąc na pewno o wiele szybciej niż można zrobił to co zrobił. Dla mnie jest to w dużej mierze wina świateł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: To wina sygnalizacji!!! IP: *.toya.net.pl 11.03.08, 01:27 Tak camelot, kierowca jadący jak nieodpowiedzialny kretyn nie jest winien.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinezz Re: Wypadek przy Manufakturze IP: 217.76.112.* 10.03.08, 19:58 Dokładnie na tym samym skrzyżowaniu, po przekątnej, kilka-kilkanaście lat temu pijany kierowca wjechał w rodzinę na spacerze. Zginęły dwie lub trzy osoby w tym dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Wypadek przy Manufakturze 11.03.08, 07:57 Tak ale wtedy to były trochę inne uwarunkowania. Nie było wtedy Manufaktury, nie było też na tym skrzyżowaniu wtedy świateł a kierowca ten uciekał ponieważ podobno potrącił parę skrzyżowań wcześniej rowerzystę. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Wypadek przy Manufakturze 11.03.08, 07:59 Studi a czy ja napisałem, że nie jest winien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabio Re: Wypadek przy Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 15:39 Wg Ciebie winna jest sygnalizacja, a nie kierowca. To, że sygnalizacja jest taka, jaka jest nie ma nic do rzeczy. Taka jest i trzeba się do niej dostosować, a nie robić jakieś kombinacje tylko dlatego, że 'prawy pas jedzie, a ja stoję za kimś, bo on skręca w lewo'. Jak się zatrzymał na lewym to ma stać, aż będzie miał zielone i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++ wypadek... IP: 89.108.255.* 04.12.08, 21:37 Szkoda tylko ze zginęła w tym wypadku moja znajoma... ;( Odpowiedz Link Zgłoś