Gość: dc marlboro święta IP: *.toya.net.pl 04.04.12, 20:36 Serdeczne Podziękowania dla całej Dyrekcji za możliwośc pracy w sobotni wieczór w naszej firmie.Po co spędzic czas z rodziną ,lepiej poświęcić sie Amcorowi.Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobiusz Re: święta IP: *.astral.lodz.pl 05.04.12, 22:26 Witam Panów pracusiów. Chciałbym tylko zapytać, co byście zrobili, gdyby powiedzmy w markecie X nie było jajek przed Świętami ?? Przypuszczalnie poszlibyście do innego... Wypada więc zauważyć, ża Amcor też ma takich samych klientów. Pragnę zapewnić, iż Marlboro NIE SĄ drukowane dla mnie, Westy dla GM, a Marsy, co dziwne, nie sa potrzebne działowi, powiedzmy, BHP. One sa dla klienta !!! I jesli nie wydrukujemy ich my na czas to przejdzie on do kogoś, kto będzie w stanie (trudne słowo) sprostać jego oczekiwaniom i podołać temu zadaniu. Wraz z odejściem odbiorcy zmniejsza sie ilośc zamówień, a w związku z tym ilośc potrzebnych ludzi. Jutro zabraknie zapotrzebowania na usługi moje, jutro Twoje, a pojutrze Pani Zygfrydy z działu Y. W rezultacie następne święta moga byc juz mniej radosne i moze nie byc na czym usiąść z rodziną podczas ich trwania. Zatem zadajmy sobie pytanie czy ten jeden dzien to rzeczywiście tak wygórowana cena ?? Pozdrawiam myślących o przyszłosci, a nie o dwóch dniach wprzód. Życzę wszystkim rodzinnych i beztroskich świąt ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani domu Re: święta IP: 192.162.151.* 05.04.12, 23:24 Człowieku o czym ty wogóle do nas piszesz?! Tak się składa że markety super i hiper są otwarte góra do 17! A te jajka o których piszesz można kupić wcześniej a nie na ostatnią chwilę! -Tak też jest z zamówieniami w naszym zakładzie. Domyślam się że ty sam pracujesz do piątku,więc nie pisz nam ludziom z produkcji takich bzdur,bo można sprzedaż ZAPLANOWAĆ-uwaga trudne słowo-na dogodniejszy termin! A nie na wtorek zaraz po świętach. Tak na marginesie-nie myśl sobie że jeśli ktoś pracuje fizycznie jest mniej inteligentny od ciebie,więc daruj sobie zwroty typu: "trudne słowo". Pozdrawiam serdecznie,Wesołych Świąt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: święta IP: *.toya.net.pl 06.04.12, 13:01 Popieram wypowiedz pani domu a swoją drogą to jeśli firma chce żeby ludzie pracowali w sobotę do 22 to mogłaby się postarać o wypłaty troszkę wcześniej nie każdy zarabia duże pieniądze w tej firmie a jak na razie jest godzina 12 44 i jeszcze nie mam wypłaty na koncie szkoda gadać mam nadzieje że te jeb,,,, święta dla kadry zarządzającej i innych pracowników biurowych będą zdrowe i wesołe i żeby was śnieg kur,,, zasypał jak będziecie szli poświęcić jajka a jak będziecie wpier,,,,,, świąteczne śniadanie w pełni wypoczęci to proszę bardzo uważać żeby jajeczko nie zaszkodziło bo firma was potrzebuje we wtorek ja pirdo,,,,,,,,,a dla wszystkich pracowników z produkcji życzę zdrowych i wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik zm Re: święta IP: *.toya.net.pl 06.04.12, 19:24 Drogi Zenobiuszu, WIELKANOC to najważniejsze święto kościelne. Firma AMCOR zawsze podkreśla że dba o pracowników, więc praca do 14 w wielką sobotę spokojnie powinna wystarczyć. Piszesz o zamówieniach dla klientów , a od czego jest dział planowania. Przepraszam dział jest ale ma bardzo mało wspólnego z sensownym planowaniem, czego efektem jest praca w sobotę do 22. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobiusz Re: święta IP: *.astral.lodz.pl 06.04.12, 20:21 Witam Drogi Panie Pracowniku zm. Myslałem, że porzucę ten wątek, gdyz doczekałem sie jedynie wyzwisk. Na szczęście pojawił się Pana post, który sprawil, ze odzyskałem wiare w ludzi. Na wstepie pragne zauważyc, iź jestem osoba niewierzącą, zatem argument o wielkim święcie koscielnym zupełnie do mnie nie trafia. Rozmawiałem na temat pracy w wielką sobotę z wieloma ludźmi z różnych działów i niestety konkluzja nasuwa sie jedna. Planowanie planowaniem, klient i tak wie swoje, co owocuje zamówieniami na ostatnią chwilę ( co starałem sie zasugerować w poprzednim moim poście). I dlatego czasem niezbędne sa nieludzkie pory wykonywania zadań jak choćby późny wieczór w wielką sobotę. Odbiorca żąda produktu "godzinę temu" zatem MUSIMY sie temu podporządkować nie chcąc go stracić. Niestety nieśmiertelne "nasz klient - nasz pan" tu też znajduje zastosowanie. Czy się z tym zgadzamy, czy nie. Czym grozi utrata klienta opisałem pokrótce w poprzednim wejściu. Dlatego prosze nie obrażać ludzi, którzy absolutnie nie sa winni temu stanowi rzeczy. Tylko staraja sie wykonywać swe obowiązki najlepiej jak to jest możliwe Pozdrawiam serdecznie i wierzę w prowadzenie rzeczowej i kulturalnej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: święta IP: *.toya.net.pl 06.04.12, 21:55 Jak to jest że ludzie,nie wierzący korzystają ze świąt,powinni chyba w tym czasie,zapierd .....,więc nie chrzań mi człowieku,bo jak się dowiem,kim jestes to cię rozniosę po całym placu amcorowskim, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik zm Re: święta IP: *.toya.net.pl 06.04.12, 22:41 Drogi Zenobiuszu, tak jak Ty z kościołem mam bardzo mało wspólnego, ale trzeba zrozumieć wszystkich wierzących i praktykujących (chodzi o święta). Doskonale rozumiem hasło " klient nasz pan", jesteśmy firmą usługową i Nasz "byt" zależy od tego jak będziemy wywiązywać się z zamówień. Sam kiedyś byłem w pracy na 2 zmianę w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia (to było dawno temu na roto). Wracając do planowania, czy na 100% jest potrzeba aby w sobotę na 2 zmianę musiały pracować wszystkie maszyny (roto, offset, sztanca i sortownia), czy nie można tak zaplanować aby najpilniejsze zlecenia robiła 1-2 maszyny a reszcie dać wolne (urlop). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgrywus Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 00:26 Pani pyta dzieci w szkole czym zajmują się zawodowo ich ojcowie. Krzysio mówi, że jego tata jest strażakiem, Małgosia że jej jest lekarzem. Tylko Jasio siedzi smutny i milczy. Pani podchodzi do niego i pyta: A twój tata Jasiu czym się zajmuje? Wszystkie twarze w klasie zwrócone na Jasia, a Jasio ze łzami w oczach i ściśniętym gardłem szepcze: Mój tata tańczy na rurze w barze dla gejów. Powszechna konsternacja, pani zmienia temat i reszta lekcji toczy się dość drętwo. N przerwie kumple podchodzą do Jasia i pytają współczująco: Na prawdę?. Nie, odpowiada zmieszany Jasio. Tak naprawdę pracuje w Amcorze, ale wstydziłem się przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgrywus Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 00:35 Prezes firmy Amcor pyta się swoich pracowników co kupili sobie za roczną pensję. Zaczepia dyrektora: - No i jak tam, G.K.? Co pan sobie kupił za ostatnią pensję? - Nowiutkie BMW. - A resztę? - Ulokowałem na koncie w najlepszym banku szwajcarskim. Podchodzi do kierownika: - I jak u pana, kierowniku? Na co pan wydał pensję? - A kupiłem używanego używanego Mercedesa kombi. - A resztę? - Wrzuciłem na książeczkę oszczędnościową. Podchodzi wreszcie do robotnika: - Co pan sobie kupił za pensję? - Bambosze. - A resztę? - Resztę babcia dołożyła. :-) :-) :-) :-) :-) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 18:36 Nareszcie na forum powialo humorem:) super dzieki zgrywus:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.12, 18:39 Nie ma to jak podziękować samemu sobie za drętwe dowcipy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.play-internet.pl 18.04.12, 19:01 Moze i dretwe! ale wole czytac dowcipy niz Twoje wieczne marudzenie ktore i tak niczego nie zmienilo i nie zmieni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyczny Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.teoc.pl 19.04.12, 11:02 wyborcza.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyczny Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.teoc.pl 19.04.12, 11:04 wyborcza.pl/1,76842,7487076,Dobra_pensja__bo_w_Polsce__Szef_zarabia_10_razy_wiecej.html#ixzz1qrBzk75u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizol Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.lodz.mm.pl 19.04.12, 17:59 to po co redukować roboli? kolej na AW, TD i PŻ, będą turbo oszczędności jak ta lala :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.play-internet.pl 29.04.12, 17:09 W firmie zmiany,redukcje... a na forum cisza?:) zycze wszystkim udanego i bardzo slonecznego odpoczynku od pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Źiobro Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.play-internet.pl 29.04.12, 18:42 Co tu komentować,firma schodzi na psy i komentarze tylko zachęcają tych co nieudolnie próbują rządzić do celowego złośliwego kierowania pracownikami produkcji. Spokojnie poczekajmy na to co się wydarzy,a jak będzie źle to zawsze można zmienić pracę,bo nikt w smrodzie rozpuszczalników,upale na hali,atmosferze mobbingu,podglądania pracowników i zastraszania zbyt długo nie wytrzyma,no może poza kilkoma burakami,którzy nigdzie indziej ze swoim wykształceniem pracy za takie pieniądze nie znajdą.Swoją drogą ciekawe czy J.Cz. ma świadomość co się dzieje w firmie,którą zbudował razem ze starymi pracownikami,których teraz się wyrzuca na bruk.Ciekawe dlaczego nie można spotkać się na pizzy właśnie z Prezesem J.Cz.Ale czego można się spodziewać po G.K. prócz chamstwa i braku szacunku dla ludzi pracujących na jego niemałą pensję.Na Amcorze na szczęście świat się nie kończy,ale Amcor już tak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.play-internet.pl 29.04.12, 21:20 Moze sie myle ale zaczynam podejrzewac,ze J.CZ dokladnie wie o wszystkich zmianach... I ma Nas wszystkich...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciacho Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.galatea.pl 30.04.12, 09:16 Myślę ze J.CZ żyje już innym zyciem rozkręcil firme pracował w niej a teraz znalazł NAPOLEONA KTURY!!!!!!!!! MA W DUPIE LUDZI I ROBI WSZYSTKO DLA OKA czyli trawa na zielono śnieg na biało żeby wizytacji oko cieszyc i jezcze szkolic go przy kazdym wejsciu na strefe.Qrde każdy rozumie po 1 razie ale nie NAPOLEON.Ostatnio wymyślił zeby kierownicy sprawdzali nasz czas wolny bo spędzamy go niebezpiecznie!!!!!!!! tutaj już ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.play-internet.pl 30.04.12, 14:21 Qurde zdrowko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary robol Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.plusgsm.pl 29.05.12, 01:15 pracownicy amcora skladajmy sie na fachowca od prawa pracy bo dymaja nas ze wszystkim chodzi mi o system pracy godz nadliczbowe a tak na marginesie dla wiadomosci naszych dyrektorow info o systemie wyszlo z proforu jest tak ze nasi kiero podpisali pisemka o tajnosci info i robia nas w balona pzdr ktos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciaho Re: Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.galatea.pl 29.05.12, 21:22 Fachowiec od dymania owiec..już zakładane były związki zawodowe i dla kilku osób się to zle skonczyło..nie widzisz czlowieku że każmisz traktuje tą firme jak swój prywatny folwark ?my mamy zap... a nie myślec.ankieta nad zmianą systemu była farsą poco zatrudnili czlowieka żeby myslal nad nowym systemem pracy??napoleon na ch.. stanie i zrobi z nami wszystko. jedynia co nas trzyma już w tej firmie to kasa Odpowiedz Link Zgłoś
doswiadczony777 wydajność 30.04.12, 22:35 Najgorsze w tym wszystkim jest to że obecnie pracując w tej firmie człowiek zatraca się we własnej wartości....Tak łatwo można zwiększać normy a zmniejszać pensję nie myśląc o tym że każdy chce godnie zarabiać jednocześnie mieć satysfakcję z wykonywanej pracy i czuć się również szanowany...My nie jesteśmy robotami a nawet najdoskonalsze maszyny mają swój kres wytrzymałości pracując na najwyższych obrotach także miejmy zdrowy obiektywizm we wszelakich zmianach....może się mylę ale powinno się od ludzi w różnych płaszczyznach hierarchii życiowej wymagać polepszenia jakości a nie zwiększania ilości bo czy więcej znaczy lepiej?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciahoho Cała prawda o Amcorze !!! IP: *.galatea.pl 18.05.12, 07:09 i znowu miszczzmianowy p.sz zaszalał, szarpanie się na parkingu zakładowym z podwładnym nie jest ok.. panie miszczu albo mniej wódy albo mniej trawy bo to agresje powoduje. qwa że na mnie nie trafil :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jabol FM Logistic IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.05.12, 16:36 Legła,łegła Warszawa,puchar jest nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: FM Logistic IP: *.lodz.mm.pl 19.05.12, 21:19 no, no, turniej doskonały, fantastycznie zaprezentowaliśmy Amcora wśród 19 zespołów (firm) z całej Polski :) teraz premia by się przydała Panie Grzegorzu Pozdrawiam wszystkich którzy zapracowali na ten puchar :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PACOWNICA NOWY SYSTEM IP: 192.162.151.* 30.05.12, 19:45 Jak można ludziom proponować,sory-narzucać- taki chory system? Wystarczy odrobina dobrej woli i można go przekształcić na system zupełnie znośny dla naszych organizmów. Dlaczego nie możemy ciągnąć 5 dni np. na rano potem wolne i ileś tam na popołudnie potem znów jakieś wolne i nocki. Przecież to jest takie proste.... i sprawdzone na sucho że zmiany się nie nachodzą a organizm ma czas na przystosowanie się do zmian. Tyle się w tym zakładzie mówi o bezpieczeństwie a ja sie pytam jak mogę się czuć bezpiecznie przy wyczerpanym organizmie? Jestem pewna że ten kto ten chory system wymyślił nigdy nie pracował na noc. Jak można pracować 3 dni na noc mieć dzień wolnego i znowu na noc to jest chore! Nikt mi nie wmówi że ktoś z produkcji sam na swój tyłek zaproponował coś takiego!!! Osobiście obstawiam "inteligentów" z biura. Ale oki jak trzeba to będę pracowała jak mi każą, bo niestety życie mnie do tego zmusza. Tylko jak padnę gdzieś pod stołem z wyczerpania to proszę wynieść mnie za "bramkę" ! Po co? A no po to żeby nie było wypadku przy pracy i żeby piknik w nagrodę za bez wypadkowość mógł się odbyć... Pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących na życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciaho Re: NOWY SYSTEM IP: *.galatea.pl 30.05.12, 22:28 bravoo PRACOWNICA ale myślę że oni maja to wszystko w dupie ważne żeby zmiany wprowadzili a ludzi sobie zatrudnią nowych, np: jakaś mądra pani z biura powiedziala że jak pomocnik ma monotonną pracę to niech się zmienia z maszynistą :-) oni mają takie pojęcie o naszej pracy jak ja o mongolskim balecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadaje Re: NOWY SYSTEM IP: *.30.105.141.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.06.12, 08:46 tez ciekawy jestem jak zakończą się dla nas "korzystne" zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !@! Re: NOWY SYSTEM IP: *.galatea.pl 20.06.12, 23:18 fajny i sprawdzony system to 12/24 i tak i tak bedziemy tyrac po 12 godz w wakacje ale wtym systemie jes duzo wolnego va czas pracy ten sam i ludzi wiecej bo ppotrzeba tylko 2 zmian a nie 4 Odpowiedz Link Zgłoś
r3r11r26 pseudo maszyniści 30.06.12, 22:04 ch wam w d... starego tresowane kundle Odpowiedz Link Zgłoś
r3r11r26 pseudo maszyniści 30.06.12, 22:14 Wycałujcie starego po dupsku bo cyrograf na wieczne posłuszeństwo już podpisaliście "młodzi maszyniści". i nie zapomnijcie dołożyć 20 oczek dla taty osły. a "tato" i tak Was zjebie pajacyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozczarowany Re: IP: *.play-internet.pl 01.07.12, 03:24 I tak będziecie jebać w Amcorze , bo nigdzie więcej się nie nadajecie bez szkoły, a drukarni Rotograwiurowych w Łodzi więcej niema :-) !!!! Więc zamknąć buzie i grzecznie pracować buraki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIAHO Re: IP: *.galatea.pl 06.07.12, 17:24 ożeń się i jak umiesz zrób dziecko kup mieszkanie zeby ze starymi nie mnieszkac i wtedy daj głos eunuchu,każdy pracuje dla pieniędzy i chce sie pokazac wykazac niektorym się udaje niektorym niebardzo a ty j..... pomocniku będziesz dalej sadzki układał bo na tyle twój mózg się rozwinął WSZYSTKO DLA MNIE NIC ODE MNIE jebany turecki ROBOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Nieroby IP: *.play-internet.pl 14.07.12, 15:54 Uderz w stół a nożyce się odezwą. Nieuki z produkcji psują wizerunek firmy swoją osobą a niestety wylizali sobie takie wyjebane stawki u C.W i srają po gaciach,żeby Pan Kaźmierczak im tych stawek nie zredukował. Nic nie robiąc zarabiają po 6-7 tys. Ciągle są na palarni i chowają się po kiblach i szatniach po nocach. Wychodzą z pracy dużo przed czasem i notorycznie spóźniają się do pracy. Niech się w końcu wezmą za ROTO i zrobią tam porządek, gdzie te nieroby znajdą pracę jak Pan Grzegorz usunie ich z AMCORU. wszyscy Drukarze z ROTO na kawę i lody do Dyrektora !!!!!!!!!!!!!! Trzęście tyłkami nieroby wasz czas już się zbliża ................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciaho Re: Nieroby IP: *.galatea.pl 16.07.12, 17:27 wiesz o czym piszesz pajacu?? byłeś choc raz na roto?? kmiocie, maszyniści kontrolerzy rolowi a i częśc pomocników zmieniają się 15 minut przed rozpoczęciem zmiany, więc jakie spoznienia ?? stań ty qwo na maszynie i pokaż co potrafisz poza klepaniem do usranej śmierci i w sumie to wam nie wychodzi, przewinięcie kartonu zlanie farby wymiana rakla to dla niektórych jest jak zdobycie 3 koron świata, ja osobiście boję sie pracowac ze swoimi pomocikami ale mają tyle samo we łbie co ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciaho Re: Nieroby IP: *.galatea.pl 22.07.12, 08:16 te nowy ciepła piz.. miękkim ch..... robiony ,sie nie znasz to zamknij pysk i zapirerd... pod maszyną bo tam brudno bo tam twoja przyszłośc i tam zdechniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raven Re: Nieroby IP: *.teoc.pl 24.07.12, 17:04 widzę ze niektórzy sami zapomnieli jak klepali,uj ci do tego że pracuje jako pomocnik-praca jak jak każda; boisz się pracować z pomocnikami przy narządzie? ale dlaczego? przecież masz wtedy przerwę:D no chyba że trafi się poważny narząd i zrobisz wyrywanie-rozrywanie...jeszcze mandrele dochodzą do tego jeśli robisz na rivierze ale wątpie:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Nieroby IP: *.pai.net.pl 24.07.12, 21:54 skoro maszynista na roto ma tak wysoką stawke i tak lekką prace to czemu nie pójdziesz na maszynę,przecież było ogłoszenie że potrzebują maszynistów,przeszkolił byś się i zarabiał byś 6czy 7 tyś,i mógłbys spóźniać sie do pracy i wcześnie wychodzić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd auta firmowe IP: *.toya.net.pl 25.07.12, 00:02 wszyscy nasi przełożeni wmawiają Nam że AMCOR to cudowna firma i powinniśmy być dumni że tu pracujemy, pewnie część ludzi jest. To mam takie pytanie CZEMU na autach firmowych (osobowych) nie ma nawet małej naklejki AMCOR POLSKA. Czyżby nasi dyrektorzy wstydzili się firmy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek Re: auta firmowe IP: *.lodz.mm.pl 25.07.12, 15:26 no co ty ? przecierz są - na renówkach (master i trafic) a na autach firmowych do celów prywatnych nie wolno nic naklejać, bo na urlopach by głupio wyglądało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flex Re: auta firmowe IP: *.teoc.pl 25.07.12, 16:27 Skoro mamy takich wspaniałych menago to czemu nikt z nich nie wpadł na pomysł aby auta były z jednej floty.Przeliczcie jakie rabaty można dostać na zakup oraz serwis u jednego dilera.Tylko po co!!! " pouczać to my a nie nas" A ludziom nasr... po sto złoty.Wstyd panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciaho Re: auta firmowe IP: *.galatea.pl 27.07.12, 10:38 liczyc to trza umic, brak podstawowego wyposazenia bhp, rękawice antyprzęcięciowe się tną jak złoto , brak innych rękawic , worki rozłażą się w ręku , o kontownikach to nie ma co marzyc, produkcje to juz taki burdel ze niewiem czy kto nad tym panuje zrzucamy jedną narząd 2 godziny i z powrotem zakladamy to samo i znowu narząd 2 godz i pie... na zebraniach żeby niepotrzebnych przestojow nie bylo QWA CO ZA BURDEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciaho Re: auta firmowe IP: *.galatea.pl 27.07.12, 10:46 i jeszce z dyrektorem produkcji na kolanach trzeba rozmawiac bo siedzi rozjebany w fotelu filmy ogląda wielki qwa derektor, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Re: Ciągle wam źle IP: *.play-internet.pl 28.07.12, 01:13 Ciacho, jak tak Ci źle to się zwolnij ,a nie chodzisz na kolanach rozmawiać z dyrektorem. Wszyscy płaczecie i dupy dyrekcji liżecie. Taki jesteś odważny na forum to nazwij się z imienia i nazwiska,i wtedy będziesz gość, a póki co jesteś zwykłym anonimowym,żałosnym i bezsilnym pracownikiem jakich w naszej firmie mnóstwo. Dostałeś podwyżkę to gęba w kubeł, a jak nie dostałeś to na nią nie zasłużyłeś i tyle.Większość pracowników w Łodzi nie daje podwyżek, bo firmy zasłaniają się kryzysem. Pracownicy Naszej firmy wciąż tylko narzekają, bo tylko to potrafią. Czterobrygadówka źle,bo mało wolnego,trzy zmiany źle,bo mało kaski qu... jak budować dalej firmę z taką załogą. Czas zwolnić tych,którzy są niewygodni,chodzą na zwolnienia i wprowadzają złą atmosferę w firmie swoim ciągłym narzekaniem. Pewnie większość pracowników mi naubliża,cóż taki ich poziom i tyle,tylko ci którzy szanują pracę nic nie napiszą,albo napiszą mądrze reszta buraków będzie się spełniać anonomowo. Pozdrowienia dla wszystkich pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciaho Re: Ciągle wam źle IP: *.galatea.pl 28.07.12, 08:39 nigdy nikomu dupy nie lizalem i nie zamierzam kmiocie a z derektorem produkcji nie ma o czym rozmawiac, siedzisz na dupie 8 godz. zejdz na hale produkcyjną temp. 33 stopnie ludzie robią po 12 godz. i ty mi qwo o pracy będziesz mówił?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "slitterowiec" NJ Re: auta firmowe IP: *.zarzew.net 21.02.13, 00:43 naklejka????? nie wiem czy na aleksandrowskiej tez jest "system sugestii" tzn co poprawic jak zaoszczedzic itp....... a przepraszam do pracy skoda pozniej sie dojedzie niz volvo? mozna? mala oszczednosc????????? karty na paliwo!!!!!!!!!!!!!!! nie stac ich zeby samemu tankowac?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felix Re: auta firmowe IP: *.lodz.mm.pl 21.02.13, 15:21 a zgadnij czym jezdza i placa na urlopach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: auta firmowe IP: *.toya.net.pl 21.02.13, 16:40 szukają oszczędności , a może zaczną od siebie niech pokarzą że zależy im na firmie a nie tylko wymagają od załogi więcej, więcej, więcej. Niech zrezygnują z aut i kart firmowych, które powinny służyć tylko do celów służbowych a nie prywatnych, stać ich na auta i paliwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znudzony i szczery Gril z dyrekcją 31.08.2012 IP: *.play-internet.pl 29.08.12, 20:36 Zapraszamy wszystkich pracowników Amcora na grill z dyrekcją . Będzie nasz prezes J. Czubak i F. Strube. Wreszcie będzie okazja opowiedzieć o niewłaściwym i przynoszącym straty zarządzaniu firmą. Mam nadzieję, że w/w członkowie zarządu nie będą wciąż otoczeni przez G.Kaźmierczaka i A.Wolskiego i będzie można normalnie podejść i porozmawiać tak jak kiedyś w czasach kiedy J. Czubak jeszcze był w Polsce Prezesem. Mam tyle do opowiedzenia o produkcji i błędach w zarządzaniu produkcją, że nie mogę się już doczekać. Chociaż mam wolne to chętnie przyjadę i powiem prawdę Prezesowi !!!! Zachęcam wszystkich starych i nowych pracowników do stawienia się na grilu i osobistego spotkania się z Panem J. Czubakiem i opowiedzenia o nieprawidłowościach w firmie i o nieudolności osób zarządzających Amcorem w Polsce. Może w końcu zmieni się podejście kadry zarządzającej firmą do pracowników lub zmieni się kadra zarządzająca po tym jak Prezes J. Czubak usłyszy całą prawdę o działalności firmy Amcor w Polsce !!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam i życzę wszystkim owocnych rozmów i smacznego !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: Gril z dyrekcją 31.08.2012 IP: *.gdynia.mm.pl 30.08.12, 18:30 Sadze, ze teraz Pan Jerzy bedzie mial ochrone w postaci G.K i jeszcze paru innych osob ktore nie opuszcza Go na krok.... Oj bedzie sie dzialo!!! wszystkim juz dzisiaj zycze smacznego...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flex Re: Gril z dyrekcją 31.08.2012 IP: *.teoc.pl 30.08.12, 20:17 Na co wy liczcie ? Przecież on wszystko wie i skoro słupki idą w górę to ma was w dupie a im się jeszcze premia należy.Bo dobry menago to taki który wyciśnie z was jak najwięcej,a zapłaci jak najmniej.Liczy się zysk góry a nie wasze stękania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jabol Turniej Wetzla IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.12, 10:13 Się działo,0-2 cztery minuty do końca meczu ,który musimy wygrać,i wygrywamy 3-2.Ostatni mecz z Bełchatowem 6-0 i puchar po raz czwarty z rzędu dla Amcora!!!Brawa dla wszystkich obecnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramkarz Re: Turniej Wetzla IP: *.lodz.mm.pl 16.09.12, 20:30 Panie Dyrektorze - było ciężko ale plan wykonany :) gratulacje dla wszystkich uczestników Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Turniej Wetzla IP: *.galatea.pl 18.09.12, 22:30 diabel by tak nie napisal a to on jest bramkarzem akurat na urlopie ale to nie wazne wazne jest to ze dupy by nie lizal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramkarz Re: Turniej Wetzla IP: *.lodz.mm.pl 19.09.12, 08:30 ale ja pisze, bo mam ku temu powody trzebabyło tam być, nawet jako bramkarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Turniej Wetzla IP: *.galatea.pl 19.09.12, 21:52 pisz i liż tego malego i tak wypie... a ty co???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramkarz Re: Turniej Wetzla IP: *.lodz.mm.pl 20.09.12, 01:21 na siłe sobie wrogów szukasz... ech biedaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Turniej Wetzla IP: *.galatea.pl 20.09.12, 08:02 nie szukam wrogow tylko smierci a jak juz to wole miec 100 wrogow niz 1 falszywego przyjaciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Turniej Wetzla IP: *.gdynia.mm.pl 20.09.12, 18:40 A niby po co mieli Cię przeszukiwać? Chyba tylko głupi złodziej trzyma fanty przy sobie? Nie było kasy, to niby znalazłeś portfel na magazynie, ha,ha. A swoją drogą nie szukaj śmierci tylko rozumu! Pozdro dla piłkarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Turniej Wetzla IP: *.galatea.pl 18.09.12, 22:42 szczere gratulacje dla druzyny dla derektora nie bo ma to w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Turniej Wetzla IP: *.galatea.pl 18.09.12, 22:56 art. 87: "Kto złożył oświadczenie woli pod wpływem bezprawnej groźby drugiej strony lub osoby trzeciej, ten też może uchylić się od skutków prawnych swego oświadczenia, jeżeli z okoliczności wynika, że mógł się obawiać, iż jemu samemu lub innej osobie grozi poważne niebezpieczeństwo osobiste i co ty na to derektorku ??myslisz ze tu debile pracuja?? to nie bosch tu trzeba myslec zobaczym co sąd powie na brak dowodow brak wezwania policji choc chcialem ,,zycze ci zeby twoja rodzina plakala bardziej niz moja zobaczymy sie w ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Turniej Wetzla IP: *.gdynia.mm.pl 19.09.12, 19:53 Było nie ruszać jak nie Twoje, teraz dalej byś toczył rolki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Złodziej IP: *.play-internet.pl 19.09.12, 21:17 Pracujesz tyle lat z kimś i myślisz,że go znasz a on cię okrada, żenujące ........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Turniej Wetzla IP: *.galatea.pl 19.09.12, 21:48 qwa naprawde wierzycie w tą farse/ ????NIKT MNIE ZATRZYMAL DO KONTROLOLI NIKT MNIE NIE PRZESZUKUWIAL NIKT ALE TO NI NIKT NIE WEZWAL POLICJI MIMO ZE CHCIALEM MOZE MALENKI SIE PRZESTRASZYL FILMU TEZ NIE WIDZIALEM ale od wejscia widzialem dokumenty do podpisu i p.ewa /qwa jaka pani? z glebokim zalem dala 2 kwity do podpisu ale jest na to paragraf i zamierzaem z tego skorzystac derektorkuuuuuuuu jestem kolo ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ldz praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.12, 00:55 witam widze że bardzo gorąca dyskusja się tutaj toczy, ale mam pytanie troche z innej beczki. jak wygląda praca, ogólnie atmosfera w biurze w Amcor? Bo nie wiem czy warto tam iść. Wie ktoś może na jaką pensje można liczyć na początek? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: praca IP: *.toya.net.pl 21.09.12, 12:52 Super darmozjadów do biura przyjmują a brakuje ludzi na prodkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatyrany na amen Re: praca IP: *.toya.net.pl 27.09.12, 09:33 A ja jestem bardzo zadowolony z pracy w amcorze. Świetna atmosfera, ponad przeciętne pensje, wypłaty zawsze na czas, kompetentne kierownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nosorozec Re: praca IP: 203.126.139.* 29.09.12, 19:37 Pełna zgoda, to świetna firma. W naszym mieście niestety nie ma zbyt wielu podobnych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh znów ktoś ucieka? IP: *.toya.net.pl 18.10.12, 23:50 podobno Techniczny walnął papierami i już jest wolny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: znów ktoś ucieka? IP: *.toya.net.pl 19.10.12, 13:03 czyżby klątwa auta po Pirku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: znów ktoś ucieka? IP: *.galatea.pl 20.10.12, 17:43 ojciec derektorka rozpie...l jedną drukarnie a ten nie chce byc gorszy Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorczasu Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać !!! 04.11.12, 01:53 Witam wszystkich spanikowanych najbliższą wizytą "góry". Szczęście, że mnie to ominie:-) Przyjeżdża Pan i władca ze swoją świtą. Znów niektórzy będa trząść porami.... Mistrz Szulc, któremu udało się wmówić biednemu nie mającemu pojęcia o produkcji Wolskiemu, że się nie da wydrukować insertów, a przyszli następni i ponoć bez problemu wydrukowali. Może na trzeźwo by się dało, ale biedaczysko 2 dni znów pił i z tymi swoimi szklanymi oczkami i alkocholowym oddechem straszył ludzi przy maszynach. W końcy sobota, niedziela, mistrz rządzi!!! Ponoć nawet w domu Wolskiego odwiedzili, bo biedaczek też pochlał i nie mógł na akceptację z klientem do firmy dojechać.. Ale co tam przecież koncerny są trzy więc co tam jak jeden odejdzie...... Tylko nie dawajcie go znów tu na dół bo nie ma o niczym pojęcia i tylko nerwową atmosferę wprowadza. Lepiej na portiernię, jak się nie zna na produkcji to niech chociaż szlaban podnosi za swoje "ciężko zarobione pieniądze". To jest polityka firmy, premii zero, a jak trzeba to maszyny stop i obsługa wraz z mistrzem zawozi na koszt firmy insert do obejżenia. Nie mający pojęcia Wolski i tak nie zrozumie, że go robią ewidentnie w jajo i pracownicy do dzisiaj leżą ze śmiechu na jego widok !!!. Dyrektorze trzeba było wywiesić białą flagę, a nie dać z siebie błazna robić.... Na ten insert podobno klient czeka i wnerwiony odjeżdźa z niczym... To jest kwintesencja polityki firmy- oddział Aleksandrowska 55. Jeden nie potrafi, drugi skacowany, poprostu brak kompetencji, może pora zmienić mistrza i dyrektora, albo postawić przy stole na miesiąc... . Taka kara dydaktyczna ... , Może się zmotywują odpowiednio przy narządach i odbieraniu sadzek, może potrząsając arkuszem zauważą wady stołów, usterki w maszynach, rozsypujące się sadzki z odpadem i wycierających sobie ręce pomocników!!! Mam gdzies premię, ona wraz z dużymi nakładami znikneła , a my śmieszne nakłady, narządy i tylko szybciej i szybciej... Panowie dajcie sprzęt, wózki pod kałamarze, silniki do pomp,uszczelki do węży, więcej kotłów farbowych, naprawcie kontry w zespołach zróbcie coś, żeby nam pomóc, a nie tylko wymagacie więcej, więcej.... Kończę bo nie mam chęci nawet pisać na tym forum. To żenujące, Cieszę się, że nie muszę słuchać jakichś byłych dyrektoorów mówiących o radości płynącej z pracy w AMCOR, z którą mam tu przychodzić codziennie. Pracuję bo muszę z czegoś żyć i nie jestem zerem dla żadnego człowieka, a tymbardziej dla mistrza. Tak Panie Piotrze nie obrażamy pracowników, podwładnych i nikogo innego. Problemy i alkochol zostawiamy za bramą, nie przychodzimy na kacu, bo to stwarza zagrożenie, nie psujemy r31 jak nie mamy pojęcia o mechanice. Nie robimy z dyrektorów idijotów większych niż nimi są...... Pozdrawiam wszystkich niemych świadków życia codziennego roto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junior Re: Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać ! IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.11.12, 19:34 Szkoda, że osoba pisząca takie rzeczy mimo tego, że nie ma na to ochoty, nie powie co czuje Panu Szulcowi. W twarz. Takie opinie są mało poważne. Autora można w sumie posądzić o tchórzostwo. Aczkolwiek człowieka nie znam więc osobiście nie osądzam. Czytelnicy się wypowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać ! IP: *.toya.net.pl 04.11.12, 22:24 a może ten koleś ma rację?!? łatwo Ci się krytykuje! no chyba, że to pisze Szef :))) hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
hlmarlboro Re: Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać ! 05.11.12, 15:26 Patryk, piszesz bzdury a to z Tobą nikt nie chce pracować. Masz strasznie wysokie mniemanie o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać ! IP: *.galatea.pl 05.11.12, 18:18 glonek jak ta qwa łazi pijany po zakladzie to dzwon po ochrone i po tego waszego smiesznego derektorka z metra ciętego i massz i punkty i swiety spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać ! IP: *.galatea.pl 05.11.12, 18:24 ty mu qwa na pan mowisz?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać ! IP: *.246.132.153.rev.vline.pl 06.11.12, 08:32 Barzo dobrze, że o Piotrze mowa, bo to cham i prostak. Dlaczego go żona zostawiła?! Powinien zostać mistrzem, ale Invemeru, chociaż tamci ludzie mają więcej w głowie niż on. Popieram wszystkich co są za zdegradowaniem Piotra S. ,chociaż nawet na maszynistę się nie nadaje, a przed młodymi cwaniaka gra OSIOŁ:):):) HIHIHI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MłOdY Re: Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać ! IP: *.246.132.153.rev.vline.pl 06.11.12, 08:37 I jeszcze jedno. Może znowu przyjedzie pod pracę kogoś bić? Będzię ciekawie. Zwolnić DEBILA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać ! IP: *.galatea.pl 06.11.12, 21:04 popytajcie starych jak byl na maszynie wlosy łonowe szly w użytki paznokcie obcinane tez i to jest facet ktoremu trzeba mowic na pan ???? czujecie wode dzwoncie a ta ruda qwa bedzie uwazac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Życzenia noworoczne IP: *.play-internet.pl 28.12.12, 18:33 Na nadchodzący Nowy Rok 2013 życzę wszystkim pracownikom firmy Amcor Wszystkiego co najlepsze, przede wszystkim mnóstwo zdrowia, spełnienia najskrytszych marzeń, mnóstwa miłości i spełnienia w życiu prywatnym i zawodowym. I żebyście oddawali się pracy tak jak ja, pracując i starając się rozwinąć w firmie Amcor, tak jak ja przez 12 lat mojej pracy w firmie Amcor i żeby Was nie potraktowali tak jak mnie. Po ciężkiej chorobie na jaką zachorowałem i z którą wygrałem, zresztą po długoletniej pracy na ROTO w rozpuszczalnikach organicznych, które według Medicaveru są bezpieczne dla naszego zdrowia. Firma Amcor pozbyła się mnie, wykręcając się przepisami Szwajcarii i ZUS. Żebyście trafiali na ludzi bardziej słownych niż A.Wolski, który przez dwa i pół roku obiecywał mi powrót do firmy i słowa nie dotrzymał. Chociaż właściwie to teraz jestem zadowolony z takiego rozwoju sytuacji i cieszę się, że wygrałem z Białaczką i znalazłem rok temu inną pracę na fajnym stanowisku, za rozsądne pieniądze, w firmie, która się rozwija i ma ogromne perspektywy na sukces. Moja nowa praca nie jest jak Amcor i dobrze bo Korpobełkotu takiego jak w Amcorze już mam dość. Jeszcze raz życzę Wszystkiego Najlepszego dla wszystkich pracowników Firmy Amcor a szczególnie dla wszystkich moich długoletnich współpracowników w szczególności z działu ROTO !!!!!!!! Pozdrawiam Wasz jedyny Prezes :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać ! IP: *.galatea.pl 06.11.12, 21:16 zadzwon chetnie go dorrwe ja juz nnie pracuje ale z tą qwa mam swoją sprawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBRONA KONIECZNA Re: Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać ! IP: *.play-internet.pl 08.11.12, 09:06 A ja się zaczynam bać.Jeśli mistrz rzuca się z pięściami przy bramie na maszynistę i jesteśmy świadkami bijatyki to nie wiem czy nie będę następny.Dlaczego nikt nie zadzwonił po policję???Co do picia to poprę Piotra S.,nie tylko jemu zdarza się wypić przed i po pracy.Ma facet problemy z sobą to sobie pije a że więcej niż inni,widocznie lubi.TADZIA jego teścia MI SZKODA ,wczuwam się w jego sytuację.Wielki wstyd.Że Piotr S.nic nie umie-przecież wyżej od niego też są nieudacznicy,ich narzędzia to pizza.Jedno dobija.TO BYŁA TAKA FAJNA FIRMA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać ! IP: *.galatea.pl 12.11.12, 21:25 jakoś sam zainteresowany nie jest w stanie się wypowiedziec na te wszystkie zarzuty ale to nic dziwnego to zwykly cykor potrafi obrazic kobiete i pozniej 3 godz w kiblu sie chowac przed jej mezem więc szkoda ręki wystarczy wyjąc fiuty i go zlac bo na tyle zasluguje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać ! IP: *.ip.netia.com.pl 05.12.12, 08:51 Podobno dyrektor Wolski odchodzi z firmy. Ciekawe kogo dadza nam nowego? Pewnie jakas nowa osoba taka jak fiona. Az strach pomyslec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: Bacznośc inspekcja nadchodzi i będzie karać ! IP: *.wroclaw.mm.pl 05.12.12, 20:00 Chodza sluchy ze na miejsce AW ma wskoczyc szczypior, moze i dobrze "lepszy swoj wrog niz obcy..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumin syf sie robi IP: *.lodz.mm.pl 10.12.12, 22:58 jak sie z roboli wiecej nie wycisnie to trza wiac to kto nastepny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFP do ARP IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.11.12, 11:32 A mnie nie jest Was wcale szkoda! Pracowałem w AFP i pamiętam jak chodzilicie z głowami w chmurach. A to niestety była tylko kwestia dobrych zamówień. Jak się kończą i o wszystko trzeba walczyć to tylko narzekacie. Cytując klasyka "Niezły bur..l macie w tym archeo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Amcor wyzyskuje pracowników - nie płaci pensji IP: 212.191.132.* 10.12.12, 15:05 od pół roku dostaje połowę pensji.. mówia że lada moment sie to zmieni.. kiedy pytam? firma kiedyś cieszyła się prestiżem a teraz? wielkie G***o !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amcor Re: Amcor wyzyskuje pracowników - nie płaci pensj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 11:52 Oczm ty człowieku piszesz ?.Pracuje w tej firmie od wielu lat i nie pamiętam sytuacj żeby nie było wypłaty na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobie Re: Amcor wyzyskuje pracowników - nie płaci pensj IP: *.lodz.mm.pl 02.02.13, 20:54 Bzdury jakieś wypisujecie o tej pensji. Pracuje tu już sporo i nigdy mi się nie przytrafiło opóźnienie wypłaty lub wylata niepełnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes życzenia noworoczne !!! IP: *.play-internet.pl 28.12.12, 18:58 Na nadchodzący Nowy Rok 2013 życzę wszystkim pracownikom firmy Amcor Wszystkiego co najlepsze, przede wszystkim mnóstwo zdrowia, spełnienia najskrytszych marzeń, mnóstwa miłości i spełnienia w życiu prywatnym i zawodowym. I żebyście oddawali się pracy tak jak ja, pracując i starając się rozwinąć w firmie Amcor, tak jak ja przez 12 lat mojej pracy w firmie Amcor i żeby Was nie potraktowali tak jak mnie. Po ciężkiej chorobie na jaką zachorowałem i z którą wygrałem, zresztą po długoletniej pracy na ROTO w rozpuszczalnikach organicznych, które według Medicaveru są bezpieczne dla naszego zdrowia. Firma Amcor pozbyła się mnie, wykręcając się przepisami Szwajcarii i ZUS. Żebyście trafiali na ludzi bardziej słownych niż A.Wolski, który przez dwa i pół roku obiecywał mi powrót do firmy i słowa nie dotrzymał. Chociaż właściwie to teraz jestem zadowolony z takiego rozwoju sytuacji i cieszę się, że wygrałem z Białaczką i znalazłem rok temu inną pracę na fajnym stanowisku, za rozsądne pieniądze, w firmie, która się rozwija i ma ogromne perspektywy na sukces. Moja nowa praca nie jest jak Amcor i dobrze bo Korpobełkotu takiego jak w Amcorze już mam dość. Jeszcze raz życzę Wszystkiego Najlepszego dla wszystkich pracowników Firmy Amcor a szczególnie dla wszystkich moich długoletnich współpracowników w szczególności z działu ROTO !!!!!!!! Pozdrawiam Wasz jedyny Prezes :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suominen co to za gosc? IP: 82.160.125.* 16.01.13, 10:44 hej.Adam Wolski pracuje od 14.1.13 w Suominen w Grodzisku Maz napiszcie prosze cos o tym gosciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amcor Re: co to za gosc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 14:07 Lepiej żebyś nie wiedział :-). Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suominen fg IP: 82.160.125.* 16.01.13, 23:04 to znaczy?Prosze o jakies info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amcor Re: fg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 08:18 Tz. zero szacunku dla pracownika. Tak było u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: offseciarz zwolnienia IP: 91.225.187.* 04.02.13, 14:55 czy to prawda że ewe ciesielką zwolnili??najpierw wolski nie wytrzymał ciśnienia teraz piekna eunia??grzegorz sie pozbywa po kolei wszystkich niewygodnych ponoć kolejny ma być kierownik roto i jeden z mistrzów ale to za około 6 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
skalna_l Re: Amcor zainwestuje u nas 40 mln euro 06.02.13, 18:38 moze urzadzicie jakis plebiscyt na pracodawce u ktorego panuja normalne warunki pracy.istnieje wogole taka firma w łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niskozatrudnieni Premia IP: *.centertel.pl 27.02.13, 17:11 Czy warzywo odwarzy sie dać 15 % premii, czy przestanie nas okłamywać i przestań nas oskarżać o kradziesz jakiś końcówek od węży. Wiadomo który majster sie żegna. Żebyś za bardo sie nie spuszczał bo wiosna tuż tuż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mola Re: Premia IP: *.centertel.pl 02.03.13, 11:21 Możliwe że nas też oszukano w sprawie premii tak jak pracowników tymczasowych troche zaoszczędzili na nas a teraz nagle jest premia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INTERNAUTA. Re: Premia IP: *.9.rev.vline.pl 06.03.13, 01:25 "Panowie z góry" pora przestać gwiazdorzyć i zjeść snickersa, bo internauci będą bezwzględni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon EC IP: *.play-internet.pl 01.03.13, 07:28 Jestem byłym pracownikiem Amcor-u. Mam pytanie i proszę o prawdziwą odpowiedź.Ewa Ciesielska naprawdę została zwolniona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tga Re: EC IP: *.centertel.pl 02.03.13, 11:15 Tak naprawdę jak chcesz to możesz przyjść i ją pożegnać pracuje do 8 marca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd nowe ubrania IP: *.toya.net.pl 21.03.13, 18:00 czytałem pisemko pani odpowiedzialnej za nowe ubrania i odnoszę wrażenie że traktują Nas jak BYDŁO, zatrudnili firmę która odwaliła sztukę (pobrała wymiary na spodnie do pasa, te wymiary podpisaliśmy, a uszyła ogrodniczki i są zdziwieni że jest dużo reklamacji) i zamiast przerabiać źle uszyte sztuki będą zamieniać ubrania między pracownikami, ciekawe czy ta pani zamienia się ubraniem i bielizną z obcymi ludźmi. Mimo tych pięknych frazesów jak to nas szanują i robią wszystko aby lepiej Nam się pracowało MAJĄ NAS W GŁĘBOKIM POWAŻANIU, czy dali wybór spodni, 30% pracowników woli zwykłe do pasa, ale oni są naszymi władcami i wiedzą lepiej co jest dobre dla wszystkich. Drodzy WODZOWIE my w tych ubraniach spędzamy 8 godz. dziennie (1/3 życia) i ma być NAM w nich wygodnie. Pokażcie że zależy wam na ludziach i każcie tej firmie poprawić wreszcie te ubrania a nie pisać jakiś bełkot o zamianie ubrań między pracownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parodia Re: nowe ubrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 19:53 Panowie te '"wspaniałe" ubrania wybrał nasz "wspaniały" kolega ROBERT W. Jemu pewnie te ubrania pasują bo przecież on nie pracuje na hali tylko sobie siedzi w klimatyzowanym biurze u kierownika Jarosława S. Po prostu "pan" Robert W. lubi latem zapach spoconych j... . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: nowe ubrania IP: *.toya.net.pl 21.03.13, 20:43 wiesz oskarżanie Roberta W. jest bez sensu ,jest On tylko małym pionkiem w tym zakładzie. Stawiałbym na BHP-owca i jego bym ubrał w te wspaniałe ciuszki. I może zajął by się tym problemem, porozmawiał z ludźmi i coś z tym zrobił, bo jest jeden wielki bałagan. A wspaniała pani pisze w tym liściku że od kwietnia mamy chodzić w tych ubraniach i wyglądać jak lumpy i w ten sposób pokazują że mają nas głęboko gdzieś (ten liścik pokazuje że ta osoba jest pomyłką na tym stanowisku, cała operacja ją przerosła) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: nowe ubrania IP: *.dynamic.mm.pl 22.03.13, 15:56 Proponuje spytać nowego dyrektora roto. Może poprosi wójka J.Cz to zmieni ubrania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: nowe ubrania IP: *.toya.net.pl 24.03.13, 10:03 Ktoś napisał o nowym "dyrektorze", droga awansu w firmie: wysoko postawiony wujek lub kolega prezesem. Pierwszy "dyrektor" ma chociaż jakieś pojęcie a drugi?- branża motoryzacyjna, i taki gościu ma być dyrektorem produkcji w drukarni. Wracamy do komuny i będzie tak ja na filmach Barei dziś jest dyrektorem drukarni a jutro filharmonii. I oczywiście dla tych super fachowców nowe auta!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: nowe ubrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 16:32 Nie wiem czy wiesz ale to Robert W. walczył o ogrodniczki dla wszystkich jak lew. A swoją drogą to ubrania miały być jednolite a każdy ma innego koloru koszulki . Te z magazynu są super :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Mistrz M.D IP: *.tktelekom.pl 12.04.13, 08:43 No i stało się! Mamy nowego menadżera na offsecie! O szczęście niepojęte-na razie człowiek bez twarzy za jakiś czas zobaczymy kto to jest. Ale nie czekając na rozwój wypadków mistrz MD przystąpił do ofensywy, zaczął do lekkiego donosiku o braku ochraniaczy słuchu-jak wszystkim znany Jarząbek. Ludzie UWAŻAJCIE na tego faceta-sprzeda nas za marne grosze. yyyyyyyyyyyy a teraz do ciebie Darku-ty pilnujesz nas, ale wiedz że my tez mamy oczy, widzimy jak faworyzujesz swoich pupili-pupilki, widzimy jak "ciężko pracujesz" nocami i w weekendy ze swoimi wybrańcami w palarni, jadalni i w pokoju zwierzeń.Wiemy też gdzie urzęduje przełożony a kamery działają i nas poprą. Bardzo miło wspominamy czas gdy zabraliście podstarzałą lalkę Barbie w bardzo krótkiej spódnicy po dużżżżo młodszej siostrze do biura. Nie musiałeś wówczas przestawać na sali w palarni i wszyscy byli szczęśliwi. Może jak już nałapiesz punktów u nowego menadżera to przeforsujesz projekt zabrania wybrańców do siebie-wy będziecie się wzajemnie adorować, a my nie będziemy narażeni na twoją obecność na sali. Czekam na opinię koleżanek i kolegów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: Mistrz M.D IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.13, 18:14 Na mistrza MD uważam od samego początku tzn. od dnia Jego "awansu". Jest On doskonalym przykladem przerostu formy nad trescia. Mam tylko nadzieje,ze nowy menago szybko Go rozgryzie!. chyba,ze bedzie zwolennikiem niekonczacych sie donosow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimacojejnima Re: Mistrz M.D IP: *.246.136.139.rev.vline.pl 14.04.13, 08:06 xyz jaki ty (...tak z małej litery) jesteś małostkowy w swych ocenach i spostrzeżeniach . Tak się właśnie zawsze dzieje że pojawia się jakiś nowy menadżer (piszę błędnie byś zrozumiał o kim mowa "manager" ,bo tak jest na plakietce) by utrzymać takich pracowników jak "ty" w określonych ryzach działania ,w związku z którymi zostali zatrudnieni. Siebie przedstawiasz jako "xyz" , a w swoich komentarzach używasz imion i inicjałów współpracowników i przełożonych jak osamotniona w swych jękach tchórzofretka wyskakująca z doła po jakiegoś robaka, którego można przydepnąć i zjeść. A swoją drogą biorąc pod uwagę wpisy na forum o podobnym pretensjonalnym zabarwieniu to niedługo zabraknie "ci" liter jak tak dalej będziesz się ukrywać między literkami alfabetu(proponuję skorzystać z języków dalekowschodnich) . Można by pomyśleć , że masz tak niskie mniemanie o sobie że nawet nie potrafisz wyczarować NICK-u do podpisywania swoich wypocin. Wracając do tematu rozprawki , należało by się raczej cieszyć z faktu że ktoś próbuje zatroszczyć się o słuch pracowników (a nie podciągać to pod donos) bo jak będziesz głuchy to nie będzie o czym plotkować gdy się nic nie podsłucha...a pracodawcę będziesz skarżyć o odszkodowanie za utratę zdrowia, jednakże dodatkowo proponuję do zestawu szpiegowskiego dobre okulary a może gogle ale takie z soczewkami jak denka od słoików to może w przyszłości będzie mniej reklamacji. yyyyyyyyyyyyy co to jest ??!! się pytam , ogarnij się człowieku ...forum to nie miejsce na przelewanie swoich zafajdanych myśli . Żal "ci" dupę ściska że nie jesteś pupilkiem? O jaka ja jestem biedna , przez nikogo nie lubiana ci...a ...co ja pocznę gdzie się podzieję ,kto się mną zaopiekuje?? o, a ta lalka Barbie z młodszą siostrą ....jaka spostrzegawczość czy raczej podglądactwo,a może lekka nutka własnego niedowartościowania ??? No jasne !!! już wiem !!! nieSzanowny "xyz" ty po prostu musisz zmienić pracę !! Lubisz obserwować ,komentować ,w głębi duszy marzysz by zostać gwiazdą, a kamery "ci" sprzyjają ...proponuję przemysł filmowy (spożywczy ci nie służy) , możesz nawet wybrać po której stronie kamery chcesz stać ; na obie strony się nadajesz: z jednej sobie poobserwujesz skomentujesz zmienisz obsadę i rekwizyty(możesz nie nosić słuchawek lub zatyczek), z drugiej strony kamery pokwilisz,pojęczysz(yyyyyyyyy), ponarzekasz (ale to dopiero jak będziesz gwiazdą "movie star") dobierzesz sobie odpowiedniego pupilka do każdej sceny i będziecie się wspólnie adorować , a ludzie w Amcor nie będą narażeni na infantylne wpisy na forum . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UKF Re: Mistrz M.D IP: *.retsat1.com.pl 14.04.13, 23:24 Witam. Mimo że nie udzielam się w anonimowych dyskusjach, to w tym wypadku pozwolę sobie przedstawić swoje stanowisko. 1. Jak to łatwo człowiekowi przychodzi wypowiedzieć się na anonimowym forum. Nasrałeś, xyz, na Darka koncertowo nie mając odwagi się przedstawić. Więc teraz przyjdź do jego "pokoju zwierzeń" i powiedz mu prosto w twarz to co napisałeś. Jeśli się boisz, to chociaż podpisz się pod postem w którym szkalujesz człowieka. 2. Zdanie o donosiku to jedno, wielkie KŁAMSTWO. Czy gdyby ciebie, szanowny xyz, nowy szef zapytał czy w tym dziale jest obowiązek używania ochronników słuchu, to co byś mu odpowiedział? Nakłamał byś tak jak tu nakłamałeś? Darek powiedział szefowi że trzeba nosić ochronniki tak jakby odpowiedział każdy z nas. Gdzie tu donos? Mogłeś pójść do "pokoju zwierzeń", wyjaśnić sprawę i by było po temacie. Ale po co? Przecież nie mógłbyś się wtedy zrealizować na forum i dokopać Darkowi. Zazdrościsz mu awansu i stanowiska bo ty tego nie masz? To się z nim zamień. Gwarantuję ci że szybko zmienisz zdanie na temat "super roboty" jako mistrz zmianowy. I pamiętaj że ta praca nie kończy się po zakończeniu zmiany. Za żadne skarby nie chciałbym być MZ i odbierać telefonów po nocach i świętach. A że cię boli fakt iż Darek jest MZ? Może to miało niektórych z was boleć. Muszę przyznać że Darek ma problem - nie potrafi często normalnie rozmawiać z ludźmi. To prawda. I to musi zmienić. A poza tym aż tak dużo masz mu do zarzucenia??? Że się czepia ludzi o niektóre zachowania? Postępują niezgodnie z prawem lub regulaminem - to się czepia. Taka praca. Byle z kulturą. 3. Piszesz że Darek faworyzuje swoich pupili. Jeśli tak jest to nie powinno tak być. Z tego co napisałeś wynika że do nich nie należysz. Gdybyś należał to pewnie by ci to faworyzowanie nie przeszkadzało. I druga sprawa: gdybyś był na jego miejscu też byś miał swoich ulubieńców. Ja nie jestem jego pupilem i raczej nigdy nie będę. Staram się odnieść do tematu obiektywnie. 4. Temat "podstarzałej lalki Barbie". Chciałbym zobaczyć jaki z ciebie Bóg Młodości lub jak Miss Polonia. Są na świecie ludzie, którzy ze swojej gumy od majtek wstawionej w procę mogą strzelać arbuzami. Oni faktycznie mogą mieć przy "podstarzałej Barbie" kompleks. Może o to chodzi? Chociaż ja w Amcorze takich nie zauważyłem. 5. Kamery. Chyba jednak te kamery udowodnią więcej przewinień nam wszystkim niż Darkowi. 6. Na zakończenie: kolego, koleżanko (bo nie wiem kto to napisał). Przemyśl temat, a najlepiej go wcześniej sprawdź zamiast pisać bzdury. I pamiętaj że zawsze można dotrzeć do komputera z którego się coś napisało i wysłało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Mistrz M.D IP: *.toya.net.pl 15.04.13, 19:20 drogi UKF M.D mało mnie interesuje, czy wiesz że istnieje ochrona danych osobowych i bez nakazu prokuratora dostawca internetu nie może ujawnić niczyich danych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UKF Re: Mistrz M.D IP: *.centertel.pl 17.04.13, 02:52 Dokładnie o to mi chodziło. Bo to prokurator zajmuje się pomówieniami, kłamstwami i rzucaniem fałszywych oskarżeń na ludzi. Dodam na koniec: nie jestem DM, PR, MJ itd. Nie pracuję i nigdy nie pracowałem (poza wyjątkami gdy dozwolone było jeszcze tzw. krótkie spanie) w czterobrygadówce na zmianie B. Z DM spotykam się tylko gdy pokryje się jego zmiana w systemie i moja bez systemu. To wszystko w temacie DM z mojej strony. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś