marisza23 04.04.08, 20:03 Co sadzicie o Kanarach w lodzi.. czyli o kontrolerach biletow z firm MPK i systemm ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: reniek Re: Kanary... IP: *.retsat1.com.pl 04.04.08, 20:53 Kanary są po to,aby łapać złodziei! Odpowiedz Link Zgłoś
dzowa Re: Uważam, że są słodcy. 04.04.08, 21:17 Wszyscy kontrolerzy, których do tej pory spotkałam wyglądali na dość zaniedbanych - delikatnie mówiąc. Zastanawia mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Kanary... 04.04.08, 21:37 kanary rozbawiają mnie... bo np. gdy jestem zatopiona głęboko w lekturze kanar atakuje mnie nagłym donośnym zaśpiewem "Dzień dobry" i niby burczy pod nosem "p- sze bileci......", to trudno mi powstrzymać się od śmiechu, zaczynam coś powoli gmyrać w torbie, a w duchu szczerze mu współczuję... Ciężka jest dola kanara... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kanary... IP: *.euronet.net.pl 02.05.08, 13:01 ja ostatnio spotkałam bardzo miłego, grzecznie spisał koleżanke i pozwolił jej jecha dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiek Re: Kanary... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 11:05 Wytępić to plemię. Jeszcze raz mnie wkurzą to ich potnę na miejscu i powiercę dziury w kolanch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daman Re: Kanary... IP: *.toya.net.pl 01.05.08, 00:20 Firma systemm to złodzieje zatrudniajacy miejscowa zulernie do kontroli bletow. Trudno wyrazac sie na temat sposobu pracy typow spod znaku systemm. Ci ludzie czuja sie bezkarni traktujac uczciwych obywateli jak byle smieci. wykorzystujac luki prawne oraz niewiedze przecietnej osoby korzystajacej z uslug mpk w sposob czysto zlodziejski wyludzaja mandaty. Prosze wszystkie osoby pokrzywdzone dzialalnoscia firmy systemm o kontakt z e-mailem dumbasino@o2.pl z opisem sytuacji. Musimy dzialac solidarnie, bo tylko taka droga jestesmy w stanie przeciwstawic sie wyludzaniu pieiedzy pod sztandarem kulawego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystem Dawaj szczegóły! IP: 89.248.169.* 01.05.08, 09:43 Jakie luki prawne? Za co _uczciwego_ obywatela traktują jak byle śmiecia? Dawaj szczegóły na forum, musimy wiedzieć jak się przed nimi bronić. Solidarnie i wzajemnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Kanary... IP: *.retsat1.com.pl 01.05.08, 16:48 > Prosze wszystkie osoby pokrzywdzone dzialalnoscia firmy systemm o kontakt z e-mailem dumbasino@o2.pl z opisem sytuacji. W czym problem? Albo ma sie ważny bilet, albo nie. "pokrzywdzone dzialalnoscia firmy", czyli co? Nie dostali kwiatów z przeprosinami, za jazdę na gapę? Odpowiedz Link Zgłoś
binbash8przez5 Re: Kanary... 02.05.08, 14:41 chcesz luke prawną ? prosze Jesli "kontroler" widzi, że nie masz dowodu i nie udowodni danych, to proponuje KARE ZA NADBAGAZ !!! Tylko, że wtedy bierze te pieniadze dla siebie. Chcesz luke ? Zobacz na to ... Jedziesz autobusem, przypominasz sobie na przystanku, ze bilet ci sie skonczyl, wiec wyrzucasz go np. do smietnika tego malego, kasujesz nowy, wchodzi kanar i usiluje ci wmowic, ze skasowales bilet dlatego, bo go rozpoznałes. Zada starego, tylko, ze on zostal wyrzucony albo zwiniety i zdmuchneity przez powietrze ... I wiesz co ? Widuje osoby, który sie poddają i płacą te mandaty. A prawda jest taka, bez uogolnienia, w wiekszosci to żulernia ... papapaaa Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Kanary... 02.05.08, 21:27 > Jedziesz autobusem, przypominasz sobie na przystanku, ze bilet ci sie skonczyl, > wiec wyrzucasz go np. do smietnika tego malego, kasujesz nowy, wchodzi kanar i > usiluje ci wmowic, ze skasowales bilet dlatego, bo go rozpoznałes. Zada starego > , > tylko, ze on zostal wyrzucony albo zwiniety i zdmuchneity przez powietrze ... Wiesz... Jeśli się dokładnie wczytasz w przepisy, to gdzieś tam powinno być napisane, że należy zachować wszystkie bilety z podróży - np. po to, żeby móc zapłacić 1.80 (3.60) zł za godzinę, a nie 2x1.20 (2x2.40). Czytać, myśleć, kupować migawki! Ja jeszcze na kanara-wyłudzacza nie trafiłem, a komunikacją miejską pokonuję czasem ponad 100km dziennie. Może właśnie dlatego, że zawsze mam migawkę i podstemplowaną legitymację? pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
binbash8przez5 Re: Kanary... 02.05.08, 21:46 Widzisz ja też mam migawkę i legitkę, niemam problemów. Jezdze sporo po mieście i obserwuej takie sytuacje. Ktoś napisał ponizej, że ludzie chca jezdzic za darmo, ja moze i chcialbym ale wiem, ze jest to niefer, mam klase to skasuje, tej klasy brakuje kołtunom "kanarom" albo szefostwu mpk, ktore te barakowozy wypuszczaja na miasto ... ostatnio mialem zaszyczyt bycia na ukrainie w charkowie ... maja identyko tramwaje hehehe ... Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Kanary... 02.05.08, 17:26 Sądzę że są potrzebni. Pogarda z jaka sa traktowani wskazuje jedynie na charakter kołtuna, który chciałby byc wożony darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Kanary... 03.05.08, 20:50 To MPK się tak rozwija że kupuje łódki na Kanarach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanar Re: wazne IP: *.toya.net.pl 17.06.08, 20:29 Nie wiem co pijesz kolego ale masz po tym niezłe jazdy :-) owszem nie mamy prawa brać dokumentu do ręki, na poczcie też nie mają takiego prawa, prawda? Zauważ kolego jedną bardzo istotną rzecz, że jeżeli ty nie okażesz nam dokumentu to my nie musimy z Tobą opuścić pojazdu bo przecież "zawsze możesz stwarzać zagrożenie dla naszego bezpieczeństwa". Poza tym czy stać Cię na to żeby zakładać sprawę o to, ze bezprawnie wziełem Twój dokument skoro z góry wiadomo, że zostanie ona umorzona? pozdrawiam wszystkie moje piękne gapowiczki :-) Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanar Re: wazne IP: *.toya.net.pl 17.06.08, 20:37 nie plumkaj wzięłem napisałem bo szybciej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: say Re: wazne IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.06.08, 22:46 jak to kanar, każdy ma na imię robert, zauważyliście. wziełeś szybciej i tak wyszło jak zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dakota Re: Kanary... IP: *.retsat1.com.pl 19.06.08, 14:41 tO NIE SĄ LUDZIE TO HIENY KTÓRE PODSTĘPEM WYCIĄGAJĄ OD LUDZI PIENIĄDZE.Mialam z nimi do czynienia, wmowili m mi ,że zgubilam bilet a ten co pokazuje jest niewazny, bylam tak zdenerwowana ,ze uwierzylam wzieli 40 zl!!!! chociaz prosiłam,ze nie starcza mi na leki. Dopiero w domu na spokojnie stwierdzialam ,że był to dobry bilet!!!! Było to na Retkini w ub. roku Odpowiedz Link Zgłoś
kinokio81 Re: Kanary... 19.06.08, 15:15 W ogóle nie powinno być czegoś tak idiotycznego, jak "bilety", "kanary" i w ogóle nie powinno być możliwości wejścia do tramwaju/autobusu bez uiszczenia opłaty. Niech każdy płaci przy wejściu - będzie problem z głowy i to nie jeden. Odpowiedz Link Zgłoś