kriku 06.04.08, 01:03 już nie wiem, czy jw. widzę że masz dużo wolnego czasu, który poświęcasz chyba na czytanie/pisanie na forum bądź ściganie łobuzów. generalnie ok, ale czy sądzisz że będzie z tego coś, czy to coś da? pozdrawiam pewnego osobnika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skunk Nie rozumiem tego posta 06.04.08, 08:09 Nie rozumiem twojego posta. We wstępie stwierdzasz, że Hubar dużo robi. Potem popierasz te działania "generalnie" - czy coś Ci się w nich nie podoba? Może wymienisz ten element, który jest zły. Czy chodzi Ci o to, że ponieważ Hubar robi COKOLWIEK to właśnie ten fakt jest podstawą do rozważania, czy robi dobrze? Czy jakikolwiek wpływ na Twoją ocenę Hubara ma prognoza skuteczności jego działań? I jaką funkcję pełni temat posta "albo podziwiać albo kompletnie negować"? Jaką podstawę negowania działań Hubara wskazałeś? Sam fakt jego działań? Tonem i treścią swojego posta kontynuujesz najlepsze polskie tradycje: nie stawiasz żadnego zarzutu, nie podajesz żadnego przykładu, ty tylko pytasz, ale o co, nie wiadomo. Wychodzi więc na to, że mamy się wszyscy zastanawiać czy to dobrze, że Hubar istnieje, że jest żywym człowiekiem? Czy to jest ta kwestia, która wymaga jakiejś analizy? Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: Nie rozumiem tego posta 07.04.08, 07:38 > Czy jakikolwiek wpływ na Twoją ocenę Hubara ma prognoza skuteczności jego > działań? I jaką funkcję pełni temat posta "albo podziwiać albo kompletnie > negować"? Jaką podstawę negowania działań Hubara wskazałeś? Sam fakt jego dział > ań? Chyba trzeba napisać konkretniej. W sumie to nie powinien być to post skierowany tylko do Hubara a do wszystkich którzy podobnie jak on starają się poprawić świat, ale skoro już zacząłem to będę kontynuować, żeby było bardziej czytelne. Postawa Huberta, jego altruistyczne działania podobają mi się jak najbardziej. Z resztą cała GPO jest godna podziwu. Z mojego punktu widzenia, gdzie nie mam czasu na nic, poświęcanie swojego wolnego czasu na np. oznaczanie czarnymi kropami czy też wytykanie straży miejskiej niedopełnianie obowiązków (chyba dobrze pamiętam, jak nie to popraw - chodzi mi o ukazanie obojętności SM na zakaz parkowania chyba na Tuwima przy Piotrkowskiej) jest pięknym wzorem, ale czy są realne efekty, zmiany na stałe, czy nie szkoda własnego wolnego czasu, czy jest sens? (Nie chcę tutaj wchodzić z butami w życie osobiste, w żadnym wypadku). Większość ludzi widząc człowieka który sprząta po swoim psie określa go mianem 'frajer'. Czy nie jest tak, że musi nastąpić zmiana mentalności wraz ze zmianą pokolenia, czy procent zmieni ogół? Jeżeli zamalowanie napisów pseudokibców poprawia sytuację tylko na tydzień czy też inne akcje poprawy wizerunku miasta to czy to sprawia, że miasto jest np. bezpieczniejsze (retorycznie)? Odpowiedz Link Zgłoś
tome.k Re: Nie rozumiem tego posta 07.04.08, 08:50 a) Mentalność sama się nie zmieni b) Gdybyśmy nie chcieli, to byśmy nie działali. Jeśli się nie uda nic osiągnąć, to przynajmniej będziemy wiedzieć, że coś próbowaliśmy c) ktoś oceniający drugiego "frajerem" bo np. sprząta po swoim piesku, jest niewychowanym gburem przyczyniającym się degradacji społeczeństwa. Może w małym stopniu, ale swoją cegiełkę dokłada. d) pseudokibice to już raczej kategoria bandytów. Do walki z nimi trzeba mieć jaja i środki. My się raczej czepiamy wandali. O wandalach piszmy. e) pokolenie po nas moim zdaniem będzie jeszcze gorsze i jeszcze głupsze. Nikt ich nie wychowuje, dyscyplina w szkołach coraz mniejsza. W tek kwestii jest bardzo dużo do zrobienia, tylko jak.... Odpowiedz Link Zgłoś
the_elviz Re: @hubar - albo podziwiać albo kompletnie nego 06.04.08, 09:19 Lepper robił dym wysypując zboże, Hubar ściga małolatów - a zgodzę się - być może nie ma zbytnio zajęć. Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent to jest takie schorzenie psychiczne 06.04.08, 12:28 agresja słowna się nazywa, jak ktoś uważa że ma w życiu źle to wyładowuje swoje frustracje na innych a że nie jest zbyt odważny to najlepiej na przypadkowych osobach z forum, w anglii jeśli coś takiego ma miejsce w pracy lub w szkole jest karane nawet więźieniem, choć w tym przypadku jeszcze by chyba leczyli. niezły text z tym gonieniem małolatów, hehe, coś jakby fala w cyberprzestrzeni, dobre spostrzezenie, ale on nie może stosować fali bo jest wojskowo mówiąc wór, zresztą i tak mu kiepsko wychodzi i dlatego trudno zrozumieć o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: to jest takie schorzenie psychiczne 07.04.08, 07:44 de_ent napisał: > agresja słowna się nazywa, jak ktoś uważa że ma w życiu źle to > wyładowuje swoje frustracje na innych a że nie jest zbyt odważny to > najlepiej na przypadkowych osobach z forum Jesteś pewien, że to mi przypisujesz? www.literka.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=12419 "Agresja słowna – to ubliżanie, grożenie, wyśmiewanie, dokuczanie, ośmieszanie. Jej konsekwencje to poczucie zagrożenia, odrzucenie i wyizolowanie drugiej osoby z grupy." Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent nie nie tobie 07.04.08, 18:00 hyba ze ty takze pod wieloma nickami... sam ze sobą rozmowy prowadzisz, ale jeśli jesteś tytułowym h to tak, miedzy innymi tworzenie swoistej fali na forum typu ale tu nowych nicków to to samo, ale nie sądzę żeby dotarło, ciekawe ile jeszcze masz nicków hupar czy to schizofrenia czy zwielokrotnienie osobowości.... Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: nie nie tobie 07.04.08, 19:32 Przykro mi, nie mam na imię Hubert i nawet jakbym chciał to bym nie dał rady wygospodarować dosyć czasu na społeczne działania. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: nie nie tobie 07.04.08, 23:35 Czy mógłbyś mnie nie obrażać? Czy możesz mieć nieco większy szacunek do innych jak i języka polskiego? Nie imputuj mi rzeczy, z którymi nie mam nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent co ma piernik 07.04.08, 23:59 alez hubek co ma jedno do drugiego, przecie ludzi szanuje sie nie za ich małości ale wręcz przeciwnie, ja cię bardzo ale co prawda to prawda zresztą i tak nasilenie twej agresji w porównaniu z takim cassanim jest dość niewielkie jednak co prawda to w oczy itp, poza tym poraził mnie tan wątek o tyle że nie ma chyba ludzi których można tylko negować albo podziwiać, chyba, a język polski słonko jest jak tyłek, każdy ma swój, i mnie z tym dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
tome.k Re: co ma piernik 08.04.08, 07:11 Język ojczysty się szanuje a nie poniewiera. Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent w każdym razie jeśli to ty 07.04.08, 18:02 to w pełni wyczerpujesz definicję którą zacytowałeś, po prostu wzorzec, Odpowiedz Link Zgłoś
k_az Tak czy siak? 07.04.08, 19:01 kriku. Czyli lubisz to czego nie lubisz. To co robi HUBAR jest złe bo robi to dobrze. Brawo gratulacje. pozdrawiam.kaz. Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent Re: Tak czy siak? 07.04.08, 19:15 tak wogóle to ja pisałem na temat tego gościa na h a tak wyszło jakby on sam ten wątek założył, już sam nie wiem, on to czy nie on, bo uderz w stół itd Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Tak czy siak? 07.04.08, 23:36 Możesz mieć nieco większy szacunek, także do ludzi których w ogóle nie znasz? Trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: Tak czy siak? 07.04.08, 19:30 Umiesz czytać ze zrozumieniem? Gratulować? Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent sam sobie to powiedz 07.04.08, 19:33 no ale przynajmniej miałeś okazję poczuć się mądrzejszy, nie często taka frajda Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent sam widzisz 07.04.08, 19:51 ze więcej osób ma problemy z twymi zawiłymi myślami, formułowanie wypowiedzi to słaba strona twa popracuj nad tym, ten lol juz lepiej, prosto i mam nadzieje ze na temat, trochę się jeszcze wyrobisz to cały kalisz zaniemówi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: sam widzisz IP: *.toya.net.pl 08.04.08, 00:00 "hyba ze ty takze pod wieloma nickami... sam ze sobą rozmowy prowadzisz, ale jeśli jesteś tytułowym h to tak, miedzy innymi tworzenie swoistej fali na forum typu ale tu nowych nicków to to samo, ale nie sądzę żeby dotarło, ciekawe ile jeszcze masz nicków hupar czy to schizofrenia czy zwielokrotnienie osobowości...." Ja mam problem z ta wypowiedzia, za nic nie pojeme glebi twych przemyslen. Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent przykro mi 08.04.08, 00:14 nic ci na to nie poradze czasem sam siebie zrozumiec nie moge ale to chyba ci słonko nie popsuje na zbyt długo nastroju, taką przynajmniej mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś