Dodaj do ulubionych

MPK- o zgrozo!

IP: 10.0.219.* 03.01.02, 18:59
właśnie- rozumiem dzien wczorajszy w MPK- śnieg pada, jest mróz i ogólnie nie jest cacy- z reszta to zdjecie z Limanowskiego na opkładce Łódzkiej jest super;)- ale to co dzisiaj się działo to już szczyt poezji.
Nie wiem ile stopni było na mieście gdzieś w okolicach godz. 16-17, ale jak wróciłem do domu to było -11, ale nie w tym rzecz. Nie dosyc, że dzisiaj nie padał śnieg i było tylko mroźno-brr, to tramwaje i niektóre autobusy io tak jeździły mocno spóźnione! mam tego dośc. Płacę co miesiac za migawke i wymagam czegoś dobrego, a nie jak przyjdzie niespodziewana zima to od razu całe miasto siada z MPK na czele. Dzisiaj tramwaje jeździły (a raczej NIE JEŹDZIŁY), bo wszystko na Chojny było posóźniane, a te które przyjechały były pełne... a jechały 2 pod rzad (tramwaje jakby ktoś zapomnił..). Wyobrażam sobie co się działo w strone Retkini, Teofilowa badź Widzewa i współczuję szczerze!
A ciekawe jest to czy w ogóle poleca za to głowy, czy tylko się oberwie "tym od pługu"...
Obserwuj wątek
    • michal.ch Re: MPK- o zgrozo! 03.01.02, 19:27
      Problemem nie są już tylko same zaspy i mróz + opady, ale także kierowcy
      parkujący na torach, bo pobocza są zasypane.

Przykład: około godz. 8 rano, 3.1.2002, ulica Pomorska za Kilińskiego w
      kierunku kościoła św. Teresy - ktoś zaparkował sobie samochód skośnie na
      torach. Zanim udało się auto usunąć stanęły 3 tramwaje linii 15 i jeden linii
      43.
      • Gość: geograf Re: MPK- o zgrozo! IP: 10.0.219.* 03.01.02, 19:33
        taki problem jest nie tylko w zime ale również latem, bo ci PANOWIE szos (jak sami o sobie myśla) myśla, że im wszystko można.. a jakby się przesiedli do MPK to by nie mieli problemów z parkowaniem;)
        • Gość: Pietja Re: MPK- o zgrozo! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.02, 20:44
          Nie wiem dlaczego ale bardzo długo nie jeżdziła 15.
          Poza tym było bum na Janosika,w którym o mało co brałbym udział na szczeście
          spóźniłem się na 58. Stuknęły się:Ikarus 260 na 58 i Mercedes 0 405 N lini 64.

Widziałem o 14:00 jak zmodernizowany 803N ciągnął 803N (1) na lini 46, którą
          zasypało dwa dni temu.Holowany był z jednej strony cały biały.
          Łukasz Stefańczyk chyba robił fotki.
          • geograf Re: MPK- o zgrozo! 03.01.02, 20:49
            15 to zawsze cierpi przy takich "okazjach". Wczoraj, gdy przez cały wieczór żaden tramwaj nie wjeżdżał ani nie wyjeżdżał z Chojen, 15 nie widziałem nawet jak jechałem wzdłuż Paderewskiego- czyli gdzieś utknęło na dłuuugo. Ciekawe gdzie?
          • zamek O 15, LFR 5512 i "ynnych entelegentach" 03.01.02, 23:15
            Tak się składa, że dzisiaj byłem posłusznym pasażerem MPK, a to "dzięki"
            palantowi z brązowego Merca LFR 5512, który nader "entelegentnie" zaparkował
            swoją gablotę tak, że moim CC mógłbym co najwyżej nad nim przefrunąć, gdybym
            miał skrzydła jak helikopter albo MacGyvera pod ręką. Koleś dostał pozdrowienia
            za szybę i nawet wieczorem gdzieś prysnął, tak więc może jutro uda mi się
            wyjechać.
            Następny równie "entelegentny" trafił się na Gdańskiej, a musieliśmy przez
            niego przestać w 15-tce dobrych parę minut, nim cudnie zaparkowaną o metr od
            krawężnika (nie z powodu śniegu czy poślizgu - ot tak z braku laku) furę udało
            się wspólnymi siłami trochę przepchnąć, a i tak trzeba było jeszcze gościowi
            złożyć lusterko. Nie ujechaliśmy na 2 "długości", a trafił się kolejny
            myśliciel - tą razą jednak obecny w szoferce, bo wydzwoniony od ostatnich sam
            uciekł jak niepyszny. Ale gdyby ten pierwszy się znalazł, to groziło linczem -
            takie ludzie mieli miny.
            Ilu jeszcze tak cudownie wspomogło dziś transport szynowy?
          • Gość: Darek Re: MPK- o zgrozo! IP: 10.0.211.* 04.01.02, 19:17
            Gość portalu: Pietja napisał(a):

> Poza tym było bum na Janosika,w którym o mało co brałbym udział na szczeście
            > spóźniłem się na 58. Stuknęły się:Ikarus 260 na 58 i Mercedes 0 405 N lini 64.

To w łódzkim taborze są jeszcze Ikarusy 260 ???
            • zamek Re: MPK- o zgrozo! 04.01.02, 19:21
              Gość portalu: Darek napisał(a):

> To w łódzkim taborze są jeszcze Ikarusy 260 ???
              Są, ale nie w MPK. Linię prowadzi prywatny przewoźnik KORO.
              • Gość: Pietja Re: MPK- o zgrozo! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 19:54
                Poza tym Koro posiada Autosana H10-11 oraz niskopodłogowego MANa.

Codo tematu:
                ciekawe kiedy normalnie będzie jeżdziło 41 i 43?
                • Gość: geograf Re: MPK- o zgrozo! IP: 10.0.219.* 04.01.02, 21:09
                  niestety te tramwaje jezdza po takich trasach, ze snieg zasypuje tam szybciej tory niż wszystko inne dla porównania;) miałeś na myśli, że albo w ogóle tramwaje nie przyjeżdżaja albo sa spóźnione, tak?? ;)
                  A co takiego się stało, że Cię to tak poruszyło???
                • zamek Re: MPK- o zgrozo! 04.01.02, 21:40
                  Gość portalu: Pietja napisał(a):

> Co do tematu:
                  > ciekawe kiedy normalnie będzie jeżdziło 41 i 43?
                  Dzisiaj ok. 17.30 na "wzbudzaczu" Teklin-Dąbrowa zostałem zatrzymany przez 803
                  popylającą w kierunku Pabianic. Chyba jeszcze nie była liniowa (bo inna stała w
                  Chocianowicach na krańcówce), ale pewnie już bliżej niż dalej do przywrócenia
                  ruchu.
    • Gość: Ja Re: MPK- o zgrozo! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 21:26
      W środę z Retkini odjeżdżała najwyżej połowa tramwajów (głównie 14, w czwartek
      po południu była awaria sieci. Jeździło się fajnie.

Ale dzisiaj to się już zdrowo zirytowałem. Jechałem sobie około trzynastej na
      Retkinię. Tramwaj wyjechał zspod dworca kaliskiego,przejechał zakręt, włączył
      światła awaryjne i stanął. rozumiem, że jest zima, wszystko się psuje - trudno.
      Szkoda tylko, że pan motorniczy nie pofatygował się do pasażerów otworzyć drzwi
      czy powiedzieć co się stało. Po jakiś dziesięciu minutach ktoś sam otworzył
      drzwi "ręcznie" i wszyscy sobie wysiedli. Coś mi się wydaje, że nie tak to
      powinno wyglądać.
    • Gość: Ixtlilto Re: MPK- o zgrozo! IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.01.02, 20:15
      hihi
      ja tylko przypomnę zasypany w śniegu tramwaj na rokicińskiej i przewrócony
      słup :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka