Dodaj do ulubionych

prof. Henryk Chmielewski

06.05.08, 09:05
witam, mam pytanie czy ktos wie gdzie i czy w ogle przyjmuje prywatnie prof.
Henryk Chmielewski, neurochirurg, ktory pracuje na WAM-ie?
z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nakole Re: prof. Henryk Chmielewski 06.05.08, 22:03
      Najprościej będzie zapytać profesora, albo zasięgnąć języka u
      pielęgniarek ( one wszystko wiedzą ) na oddziale.
    • Gość: kasia Re: prof. Henryk Chmielewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:29
      w przychodni Uroda i zdrowie na Boya-żeleńskiego, zapisy w środy od
      8 rano telefonicznie (ale numeru nie pamiętam :-()
    • kol.3 Re: prof. Henryk Chmielewski 08.05.08, 21:09
      Coś słyszałam o Zamenhofa róg Kościuszki.
    • Gość: pacjent Re: prof. Henryk Chmielewski IP: *.toya.net.pl 08.05.08, 22:58
      Facet jest geniuszem w swej specjalności, ale minusem jest jego
      delikatnie mówiąc mało sympatyczny sposób bycia...
      Trzy razy w tygodniu przyjmuje na Boya Żeleńskiego - zapisy tylko w
      środę od chyba 8 (choć kolejka zinteresowanych czeka już od 5).
      Na Zamenhofa z kolei facet przyjmuje raz w tygodniu, zapisy w jakiś
      podobny chory sposób.
      W każdym razie w rodzinie mam dwie osoby, które uratował przed
      operacją likwidując dolegliwości poprzez nastawianie.
      • gazella83 Re: prof. Henryk Chmielewski 09.05.08, 11:03
        bardzo dziekuje za info i pozdrawiam:)
      • gazella83 Re: prof. Henryk Chmielewski 09.05.08, 11:32
        a może znacie innego neurochirurga z Łodzi wartego polecenia?
        • Gość: duszkan Re: prof. Henryk Chmielewski IP: *.centertel.pl 09.05.08, 13:00
          Prohmielewski nie jest neurochirurgiem, tylko neurologiem. Godnym
          polecenia neurochirurgiem jest na pewno p.prof Lech Polis. Pracuje w
          ICZMP ale zajmuje się też dorosłymi.
          • Gość: Michalina Re: prof. Henryk Chmielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 21:28
            czy prof. Lech Polis przyjmuje ludzi z dyskopatią? i czy leczy poprzez
            nastawianie, czy tylko poprzez operacje? proszę o informacje.
        • Gość: Siapi Re: prof. Henryk Chmielewski IP: *.formaplan.com.pl 18.07.08, 10:45
          Dobrymi neurochirurgami są prof. Andrzej Radek i dr Maciej Radek.
          Maciej przyjmuje w prywatnej klinice na Kopernika (Magnus ???).

Pozdrawiam,
    • Gość: ADI Re: prof. Henryk Chmielewski IP: 194.42.116.* 14.05.08, 11:19
      Wybitny specjalista, wizyty krótkie , takie wojskowe 3-4 minuty. Ale
      efekt bardzo dobry.
    • Gość: Siapi Re: prof. Henryk Chmielewski IP: *.formaplan.com.pl 18.07.08, 10:43
      Prof. Henryk Chmielewski przyjmuje prywatnie w Lecznicy na ulicy
      Zamenhofa (skrzyżowanie Zamenhofa i Kościuszki obok Wydziału
      Filologii Angielskiej UŁ).

Pozdrawiam,
    • jaaak3 Odradzam wizytę u profesora!!! 20.07.08, 23:21
      Wizyta u tego pana była kuriozalna.Nie zapomnę jej.Żaden lekarz nie
      potraktował mnie w taki mrukowaty sposób.A zapłaciłem na owe czasy
      sporo kasy (ok. 20 lat temu na Boya).Mam dyskopatię,wizyta trwała 4-
      5 min.maksimum.I nie jestem pewien czy pan profesor odezwałby się do
      mnie gdybym nie wytrzymał i nie zaczął go pytać.Generalnie
      dowiedziałem się podczas tej wizyty że mam dyskopatię!EUREKA!
      Aaaa i miałem przyjść na kontrolę za 2 tygodnie.Ciekawe po co?
      Nie usłyszałem żadnych rad,zaleceń itp.Szkoda słów.
      • scrivo Re: Odradzam wizytę u profesora!!! 24.07.08, 21:01
        no czegóż wy ludzie chcecie? profesor w latach 60 leczył moją babcię, to 1. primo. 2 primo to fakt, ze obyczaje ma zgoła mało sympatyczne, dopiero po "zaprzyjaźnieniu" się z pacjentem troszkę gubi dystans, ale to moze potrwać parę lat. moja kumpela chodzi do niego od 15 i od 5 traktuje ja jak człowieka. ale naprawdę, wykształcił tylu dobrych następców ze po co pchać sie do niego akurat? doktory Radki z WAmu fakt, fachowcy, choć ciągnie się za nimi pewnien "smrodek", raczej z finansową strona działalnosci związany niż z ich profesjonalizmem. mYslę że warto spróbować. ale w tym dużym mieście jest wielu innych sprawdzonych fachmanów od kręgosłupa, łącznie z kompetetnymi manualnymi terapeutami niekoniecznie z profesurą za to ze stosownym certyfikatem. poszukać, popytać, spróbować... co pacjent to inny przypadek.
        • jaaak3 Re: Odradzam wizytę u profesora!!! 24.07.08, 23:06
          "....ale w tym dużym mieście jest wielu innych sprawdzonych
          fachmanów od kręgosłupa, łącznie z kompetetnymi manualnymi
          terapeutami niekoniecznie z profesurą za to ze stosownym
          certyfikatem. poszukać, popytać, spróbować... co pacjent to inny
          przypadek."
          To właśnie miałem na myśli odradzając pana profesora.
          • Gość: Johnny Pan Profesor to Cudotworca!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 08:56
            Rece opadaja jak sie czyta wasze wypowiedzi, ze odradzacie Pana Profesora, bo
            nie jest kontaktowy. To jest lekarz, a nie kolega na piwo!
            Dla mnie to cudotworca, wyciagnal mnie ze stanu przedoperacyjnego, gdy nie
            pomagalo juz nic (nawet tramal podawany domiesniowo - a mam 20 lat).
            Jak koniecznie chcecie z kims porozmawiac, to zapraszam do psychologa. Zalosne.
            • scrivo Re: Pan Profesor to Cudotworca!!! 28.07.08, 11:03
              dużo emocji jest w twojej wypowiedzi a wypływa ona zapewne z bólu związanego z chorobą. cudnie zę znalazłeś wsparcie w akurat tym lekarzu lecz pamiętaj, że nie on jeden jest dobrym fachowcem. ty trafileś w jego ręce i dostałeś skuteczną pomoc. miałeś szczeście i cieszę się że się udało. znam takich pacjentów pana profesora którym się tak nie poszcześciło, wyszli z wielu wizyt bez efektu za to pomógł im ktos inny, równie sprawny w swoim fachu. chyba warto oddzielić subiektywne przeżycia od obiektywnej oceny. a inną sprawą jest fakt, ze profesor, pomijając gigantyczne doświadczenie zawodowe, jest już osobą bardzo leciwą i z pewnością mniej sprawną pod wieloma względami niż młodszy specjalista. powinieneś wiedzieć, drogi dwudziestolatku, że takie są prawa natury i biologii, refleks, siła fizyczna, sprawność intelektualna etc. nie są takie same u 30 i 80 -latka. pomijam aspekt kontaktowości profesora jako osoby, nikt nie wymaga by lekarz stał się od razu naszym kumplem ale by traktował pacjenta z życzliwością i udzielił mu wyczerpujacej informacji o stanie i rokowaniach w chorobie.
              spróbuj byc bardziej opanowany i powodzenia w kuracji:)))
            • jaaak3 do Johnnego! 08.08.08, 17:02
              Rzeczywiście ręce opadają.Powtórzę dla ciebie specjalnie drogi
              kolego JOHNNY jeszcze raz.Nie polecam pana profesora ponieważ nic
              nie mówi do klientów,mało tego, w moim przypadku nie zrobił NIC,inny
              lekarz od ręki skierował mnie na rehabilitację przez co wiem jakie
              ćwiczenia stosować na moją dolegliwość.Nie polecam bo cena nie jest
              adekwatna do jakości usługi.Nie polecam bo wiem jak teraz wyglądają
              płatne wizyty u lekarzy.Oglądają człowieka od stóp do głowy.U
              profesora to była fabryka na robienie kasy,tak to wyglądało z boku i
              od środka.Pan profesor zapewne wyleczył nie jedną osobę ale to nie
              znaczy że nie mogę mieć swojego zdania i przedstawić go na forum.A
              na marginesie mój lekarz też wyleczył sporo osób ale nie jest
              profesorem.Przykładów na cuda mogę sypać garściami nie tylko w
              wykonaniu mojego lekarza.Jeżeli uważasz że uczciwe i dobre
              obsłużenie pacjenta jest możliwe w 4 minuty to życzę tobie samych
              takich lekarzy,również psychologów.
              • Gość: Mariusz Re: do Johnnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 15:32
                A ja chciałbym zapytać gdzie Pan Profesor Radek przyjmuje prywatnie i jakiś nr
                tel jak ktoś ma. To dla mnie bardzo ważne. bardzo proszę jeśli ktos wie.
              • Gość: wyleczona Re: do Johnnego! IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.14, 00:57
                współczuję, masz problem
            • Gość: Bleeeee ... Re: Pan Profesor to Cudotworca!!! IP: *.gigainternet.pl 28.03.14, 07:50
              "To jest lekarz, a nie kolega na piwo. Dla mnie to cudotwoórca..."

Tego rodzaju bałwochwalczy stosunek do lekarzy jest jedną z przyczyn moralnej degrengolady tej grupy zawodowej.
              To są usługodawcy świadczący usługi za pieniądze i tak powinni być traktowani. Kolegom "na piwo" się nie płaci, choć zapewne po nadmiernym spożyciu (co w grupie zawodowej lekarzy zdarza się ponadprzeciętne często) nawet cuda można im przypisywać.
      • Gość: Pacjent Re: Odradzam wizytę u profesora!!! IP: 91.212.223.* 02.12.16, 11:56
        Szanowni Państwo. Nie pozwolę powiedzieć złego słowa na temat PANA PROFESORA. 15 lat temu postawił mnie na nogi (dosłownie!) i chodzę na nich do dzisiaj. Pracuję, zajmuję się działką iu kręgosłup nie odmawia posłuszeństwa. Profilaktycznie składam wizyty PANU PROFESOROWI 2 - 3 razy w roku. Z moim kręgosłupem PAN PROFESOR "dogadał" się bardzo szybko i bez słów. W czasie wizyt, natomiast, nie zdarzyło się, żebyśmy nie zamienili kilku zdań - nierzadko żartobliwych. GORĄCE POZDROWIENIA DLA PANA PROFESORA.
        Marek Wiśniewski, Płock.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka