Dodaj do ulubionych

Clark University

07.05.08, 23:12
Od pazdziernika zaczynam studia magisterskie uzupelniajace. Bardzo
koszuca oferte prezentuje uniwersytet Clark w lodzi. Jednak bardzo
trudno znalezc w internecie obiektywne opinie doyczacej owej oczelni.

Prosze o rzetelne i sprawdzone informacje dotyczace tego
uniwersytetu.

z gory dziekuje

Obserwuj wątek
    • Gość: m_n Re: Clark University IP: *.toya.net.pl 08.05.08, 00:06
      > Prosze o rzetelne i sprawdzone informacje dotyczace tego
      > uniwersytetu.

Jeśli myślisz, że amerykański Clark University jest polskim uniwersytetem, to się chyba mylisz.

A do treści posta: co chcesz studiować? Co to znaczy kusząca oferta - chodzi o cenę? (Kusząco drogo czy kusząco tanio?)

Dlaczego uważasz, że konkurencja jest mniej kusząca?
    • tome.k Re: Clark University 08.05.08, 11:55
      Hehehhheh, uniwersytet :D Przechowalnia raczej :]
      • Gość: s Re: Clark University IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.05.08, 16:14
        po kontuzjach kolan i uszu też??
      • Gość: animi Re: Clark University IP: *.centertel.pl 26.06.14, 10:54
        Przechowalnia? hahahahaha Autor wpisu nie ma pojęcia o czym mówi!!!!! Dyplomy polskich państwowych uczelni już dawno przestały mieć znaczenie na arenie międzynarodowej!! Proszę zachować swoje zacofane komentarze.Może poziom angielskiego niektórych osób nie pozwala im na studiowanie w tym właśnie języku :))))Clark University oferuje bardzo ciekawą ofertę (Amerykański dyplom za rozsądną cenę).Polskie uniwersytety nie oferują takiej możliwości.Proszę zastanowić sie dwa razy, za nim autor napisze taki wpis, świadczący o braku wiedzy na temat Clark University.
    • Gość: maturzysta Re: Clark University IP: *.toya.net.pl 08.05.08, 21:06
      najlepiej posprawdzaj rnkingi. Prktycznie wszystkie liczace się
      gazety je publikują. Dzisij ukazał się w Rzeczpospolitej
    • Gość: bububu Re: Clark University IP: *.uni.lodz.pl 09.05.08, 15:37
      uważaj zebys się nie zdziwila po skończeniu..;/ pzdr i rozzsądku przy wyborze
      zycze;)
    • Gość: Pan Re: Clark University IP: *.play-internet.pl 21.05.14, 19:22
      Jak czytam opinie ludzi, którzy się tu wypowiadają to ręce opadają. Jestem managerem w dużej korporacji. Clark Uni jest znany i ceniony na całym Świecie. Ich Campus w PL to prawdziwa szansa. Wystarczy popatrzeć na rankingi najbardziej cenionych organizacji, takich jak World University Ranking albo Forbes.

Ludzie, polacy, polaczki, narzekacze którzy się wypowiedzieli w tym temacie. Proszę - używajcie głowy, patrzcie na świat w szerszej perspektywie bo inaczej w naszym kraju nigdy nie będzie lepiej.

Podsumowując - bycie absolwentem Clark'a na arenie międzynarodowej to zaszczyt. Właśnie wybrałem te studia z grona programów polskich i krajów ościennych. Mam zamiar wykorzystać fakt, że np. niemiec musi za te studia zapłacić ponad 5 razy tyle.

Programy MBA w polsce są sztucznie napompowane mocną reklamą jak np. Franklin University i kilka innych. Poszukajcie tych szkół w najbardziej liczących się rankingach - nie znajdziecie. Jaki mają dorobek? Największym ich dorobkiem są programy prowadzone w PL bo w krajach z których się wywodzą ich dyplomy są śmieciowe.

Jeśli przeczyta to ktoś inteligentny to może pomogłem mu w wyborze. Innych odsyłam do ich "karier" i niech nadal będą tacy ślepi - może w naszym kraju nie będzie lepiej, ale dla ludzi potrafiących szukać informacji pozostanie dużo pracy i dobrze płatnej pracy.

AVE!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka