Gość: mch IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.09.03, 14:52 W Łaskowicach nad brzegiem Neru, za lotniskiem, jest stary poniemiecki cmentarz. Ktoś wie, z którego jest roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michael00 Re: Kolejny stary cmentarz 18.09.03, 13:22 A w którym to dokłdniej miejscu jest? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Kolejny stary cmentarz 19.09.03, 10:00 Musisz iść wzdłuż dawnego otwartego kanału ze starej oczyszczalni (przy początku pasa startowego). Pozostało kilka potłuczonych płyt nagrobnych. Stary cmentarz jest - o dziwo - dobrze zagodpodarowany i zadbany. To podobno efekt działania miejscowego proboszcza, który kazał doprowadzć teren do porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Kolejny stary cmentarz 03.05.04, 17:38 michal.ch napisał: > Musisz iść wzdłuż dawnego otwartego kanału ze starej oczyszczalni (przy > początku pasa startowego). No to poszedłem, kanałem. Trochę mokry jestem i inne takie, ale mam parę fotek. Mam nadzieję, że to to. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Kolejny stary cmentarz 07.05.04, 14:21 No, dokładnie. To właśnie to. Ale jak idziesz z Lublinka, to zapomniałem Ci powiedzieć, że tam jest teren podmokły. ;) Tamtędy chodzi się jak jest susza. Jeszcze za wcześnie na okresowe przesuszenie doliny Neru. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Kolejny stary cmentarz 17.05.04, 00:30 Bałem się że ten cmentarzyk będzie w opłakanym stanie, a tu taka miła niespodzianka :-) Widać, że ktoś o niego dba, miło że bywają tacy proboszczowie. Ile tam jest w sumie nagrobków? Kto tam jest pochowany? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Kolejny stary cmentarz 17.05.04, 11:17 hubar napisał: > Kto tam jest pochowany? -- Zapewne ludzie :P Odpowiedz Link Zgłoś