Dodaj do ulubionych

„Obcięli” Hiltona o 24 metry

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 20:44
No ja nie wiem, czy w tym mieście wszystko musi być na opak? Po prostu witki opadają... W ogóle to dlaczego nikt wcześniej nie przewidział, że kiedyś w Łodzi mogłyby nawet powstać jakieś wyższe budynki niż 4-piętrowce (ok, jestem złośliwa w tym momencie :>) i tak zainstalowano system nawigacji lotniska, żeby samoloty podchodziły do lądowania od strony centrum miasta? A teraz jak jest jakaś szansa na to, żeby wybudować coś bardziej rzucającego się w oczy - czytaj coś wysokiego - to po pierwsze są problemy "bo lotnisko" (które notabene nie robi jakiegoś szału), a po drugie może do tego nie dojść jeśli władze miasta zabiegają o to tak samo jak zabiegały o EURO 2012 :> Dlaczego w innych miastach się da, a u nas nie???
Obserwuj wątek
    • Gość: Alicja Re: „Obcięli” Hiltona o 24 metry IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.08, 09:33
      A dlaczego musimy miec w łodzi wyzsze budynki? Piekno naszego miasta
      jest architekturze kamienic i ciekawym układzie urbanizstycznym. Czy
      komukoliek podoba sie Warszawa z tymi sterczacymi pałami, pomiedzy
      którymi stoją coraz bardziej smutne stare budynki?
      • Gość: magda Re: „Obcięli” Hiltona o 24 metry IP: *.pai.net.pl 27.06.08, 09:36
        No niestety zasmucę cię, są tacy którym się to podoba :)
    • Gość: Panajotow Re: „Obcięli” Hiltona o 24 metry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 11:38
      Czytalem, ze problem w klase lodzkiej ILS-u. Miasto nie chce kupic lepszego
      systemu, bo kosztuje chyba 4 mln zlotych....Gdyby zainstalowac system mozna
      budowac wysokie budynki. Ciekawe ile w tym prawdy.
      • Gość: effa Re: „Obcięli” Hiltona o 24 metry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 10:30
        Ja z kolei czytałam, ze nawet nie chodzi o pieniadze, bo moznaby jakos z
        prywatnymi inwestowami cos kombinowac, ale o to ze trzeba miec jakies pozwolenie
        od urzedasow z wawy, a tego raczej nie dostaniemy - no bo jak warszawa ma
        pozwolic na rozwoj lotniska na "prowincji" (jak nas "ladnie" nazywaja), ktore by
        zabralo klientow okeciu? Wykluczone! ;)
        • dziad_borowy Re: „Obcięli” Hiltona o 24 metry 28.06.08, 10:46
          A ja z kolei czytalem, ze ani miasto ani inwestor prywatny nie ma
          nic do gadania. ILSy podlegaja Panstwowej Agencji Zeglugi
          Powietrznej i jakiekolwiek pretensje mozecie miec tylko do niej.
          Dzierżżż!!!
          • Gość: gosc Re: „Obcięli” Hiltona o 24 metry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 19:22
            Jakiego Hiltona . Holton miał być na niższych pietrach tylko a wyżej
            biura lub mieszkaniówka .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka