xsyst 03.07.08, 09:52 Witam! Czy ktoś mógłby polecić mi jakieś przyjemne miejsce, jeziorko, zalew, na weekend - niezbyt daleko od Łodzi? tak mniej więcej do 150 km od Łodzi? Ważne, żeby było czyste, cicho, jakaś ładna plaża :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: Jeziorko, - do 150 km od Łodzi 03.07.08, 10:08 Zalew Sulejowski, Jeziorsko, Zegrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Jeziorko, - do 150 km od Łodzi IP: *.forweb.pl 03.07.08, 10:22 Czy w Zalewie Sulejowskim można się kąpać? Słyszałem, że grozi to wizytą u dermatologa. Prawda to czy fałsz? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Jeziorko, - do 150 km od Łodzi 03.07.08, 10:26 Niecałe 100 kilometrów na północ (kierunek Płock) Pojezierze Gostynińskie. Sporo jezior, lasy. Najbardziej znane miejsca to Miałkówek i Zdwórz. Odpowiedz Link Zgłoś
staahoo Re: Jeziorko, - do 150 km od Łodzi 03.07.08, 10:28 Wykąpiesz sie to będzie wiadomo. Do dermatologa nie potrzeba skierowania, a dermatolog nie gryzie chyba, że wampiruje. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Jeziorko, - do 150 km od Łodzi 03.07.08, 10:29 Można. Ale tylko pomiędzy 5,00 rano, a 21,00 wieczorem. W godzinach nocnych w akwenie panoszy się Paskud, po zetknięciu z którym możliwe jest nabawienie się różnorakich komplikacji zdrowotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Jeziorko, - do 150 km od Łodzi IP: *.forweb.pl 03.07.08, 10:45 Żłośliwcy jesteście :) Kiedyś w TV słyszałem, że nawozy sztuczne z pól w okolicach Zalewu Sulejowskiego spływają do wody,coś tam nadmiernie kwitnie i woda jest niezbyt czysta. Nigdy nie pływałem w Zalewie dlatego pytam. Zawsze jeździmy w okolice Gostynina, które ktoś tu wspomniał. Polecam Skrzynki, Goreń, Białe i Zuzinów. Czystsze niż Miałkówek, Zdworze,Koszelówka,Soczewka i Lucień. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Jeziorko, - do 150 km od Łodzi 03.07.08, 11:02 Po znajomości tematu widzę, że ilość (nadmierna moim zdaniem) łódzkich rejestracji nad tymi jeziorami nie jest przypadkiem. Kiedyś były to moje tereny, był spokój i cisza. Ale nic się nie uchowa w tych barbarzyńskich czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet1908 Re: Jeziorko, - do 150 km od Łodzi 16.07.08, 15:48 zajebiste jeziorko jest za strykowem taki osrodek wypoczynkowy cesarka bardzo ladne widoki ...www.cesarka.pl i tez sympatycznie jest w koszelowce to juz troszke dalej bo kolo plocka chyba wystarczy wejsc w google w mape i CI pokaze gdzie to dokladniej jest.. autkiem jedzie sie tam kolo1,5 godzinki.. pozdrawiam i milego wypoczywanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Jeziorko, - do 150 km od Łodzi 16.07.08, 15:51 Raczej to nie jeziorko,ta Cesarka, ten były ośrodek dla milicji chyba że ktoś szuka innych wrażeń niż wodne np.z sąsiadką;-) Odpowiedz Link Zgłoś