Gość: ja IP: 91.193.160.* 08.08.08, 20:58 podoba mi się, że miasto w końcu jest stanowcze i wie, czego chce. Boję sie tylko, ze skonczy sie jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brite Re: Strażnicy i policjanci uczą kierowców 09.08.08, 01:09 Jeżeli tylko strażnicy będą stali na posterunkach, łódzka Straż Miejska wzbogaci się o kupę szmalu. Przez większość dnia Piotrkowska jest po prostu parkingiem, a w okolicach godz. 16 również normalną ulicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brand Re: Strażnicy i policjanci uczą kierowców IP: *.toya.net.pl 09.08.08, 09:32 A mnie ciekawi inna rzecz - niepełnosprawnym zabrano prawo do wjazdu. A w banku nie wolno sprzątaczce, ale kierownictwo już tak. Coś mi śmierdzi i wygląda na dyskryminację. Co to, mamy równiejszych w naszym świniolandzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Piotrkowski Re: Strażnicy i policjanci uczą kierowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 09:40 Gdzie wy widzieliście policjantów? Strażnicy są, ale policja tylko przejeżdża majestatycznie swoimi wypasonymi pasatami i... całkowity brak reakcji. Jak zwykle zresztą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remik Re: Strażnicy i policjanci uczą kierowców IP: 193.151.113.* 09.08.08, 09:56 Strażacy najczęściej też nie reagują. Zwłaszcza na lepsze fury. Nieprzestrzeganie znaków drogowych na pietrynie to norma. A kierownictwo banku niech wykupi parkingi w podwórzach i posesjach a nie stoi na ulicy, bo to stwarza precedens i słuszne myślenie że "skoro on może to ja też". Poza tym na Piotrkowskiej jest na pewno ponad 20 placówek bankowych, a każde ma kilkuosobowe kierownictwo co daje ponad setkę aut "legalnie stojących wzdłóż deptaka. Piękna zmiana na lepsze - nie ma co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazuzi Re: Strażnicy i policjanci uczą kierowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 10:44 Z czytaniem macie chyba kłopoty: polecam mnaukę od elementarza. Nikt nie będzie mógł stać na Piotrkowskiej! WIĘC NIE PISZCIE GŁUPOT O SETKACH WŁAŚCICIELI.. Tyle, że właśnie bank wykupił miejsca dla klientów. Kurcze, niby potrafią obsługiwac kompa, ale ze zrozumieniem już kłopot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladdraco Re: Strażnicy i policjanci uczą kierowców IP: 62.87.192.* 09.08.08, 11:47 A czym rózni sie wobec prawa kierownictwo banku od sprzataczki - hipokryzja - jak zakaz to dla wszystkich - bez wyjatku. Niepełnosprawny bedzie musiał zostawic samochód na ulicy onbok a jasnie pan dyrektor banku będzie parkował swoj sluzbowy samochod przed wejściem do banku - wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
adamrw1 Pietryna miała być deptakiem od wielu lat 09.08.08, 13:14 Czegoś nie rozumiem. W artykule jest napisane "na Pietrynę nie wjedzie żadne inne auto". Czy to znaczy że teraz wolno wjeżdżać ? Przecież znaki drogowe mówią inaczej. Codziennie jeżdżę pietryną rowerem i ciągle się zastanawiam skąd tam tyle samochodów. Dlaczego do tej pory nie wyeliminowali tego problemu. Poza tym co to za bzdura że "będzie to kolejne utrudnienie ruchu, które doprowadzi do dalszego upadku ul. Piotrkowskiej". Po pierwsze utrudnieniem ruchu są te samochody które tam wjeżdżają. Po drugie to pamiętam od kiedy pietryna była przebudowana to miał być tam deptak. Krupówki jakoś w zakopcu nie upadły pomimo, że nikomu nie wolno tam wjechać. A poza tym puby i restaurację na pietrynie zawsze będą miały wielu chętnych. A co do ulic Moniuszki i Roosevelta to niech nie mówią że nic nie da się zrobić. Wystarczy, żeby były dwukierunkowe i już nie trzeba będzie wjeżdżać na Piotrkowską, żeby z nich wyjeżdżać. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Straż miejska chce naruszać prawo 09.08.08, 21:02 Straż miejska chce naruszać prawo a w szczególności paragraf 33, punkt 2 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury i Spraw Wewnętrznych i Administracji z 31 lipca 2002 w sprawie znaków i sygnałów drogowych w którym mówi się, że uprawniona osoba niepełnosprawna o obniżonej sprawności ruchowej kierująca pojazdem lub kierujący pojazdem przewożący taka osobę mogą pod warunkiem zachowania szczególnej ostrożności nie stosować się do zakazów wyrażonymi znakami np. B-1 a jest to zakaz ruchu. Dlaczego więc straż miejska chce karać inwalidów. Przegrają przed każdym sądem. Na marginesie tej całej akcji warto powiedzieć jasno do tej pory na Piotrkowskiej był najlepszy bezpłatny parking w całej Łodzi. Im bardziej wypasiona bryka tym dalej obchodzili ja strażnicy z daleka. Samochody stały nierzadko cały dzień i nikt nimi sie nie zainteresował. I to właśnie należy zrobić aby zlikwidować możliwość parkowania na Pietrynie. Powinno dotyczyć to wszystkich w tym też samochody TVN. Zawsze zadziwiały mnie parkujące samochody z pod łódzkich miast i z rejestracjami z innych województw. Dalej należy tez drastycznie ukrócić jazdę samochodami na wprost przez skrzyżowania. I tu należy też zrobić to z samochodami firm ochroniarskich, oni nie są uprzywilejowani. Dlaczego np. przed Grand Hotelem są zablokowane miejsca. Czy Grand Hotel płaci miastu za te miejsca? I na koniec warto aby co dysydenci zauważyli, że przy Piotrkowskiej mieszkają też ludzie którzy mają rodziny i znajomych. Uniemożliwienie dojazdu do nich np. na uroczystość rodzinną czy przywiezienie babci worka pyrów pachnie ubezwłasnowolnieniem i ograniczeniem wolności zagwarantowanych w konstytucji. I nie będę zostawiał samochodu na sąsiedniej ulicy skoro mogę zaparkować u rodziny na podwórku, nie będę też zostawiał samochodu na sąsiedniej ulicy skoro muszę dojechać do lekarza z chorą osobą do przychodni w podwórku przy Piotrkowskiej 48. Popieram walkę z parkującymi samochodami i walkę z jadącymi na wprost przez skrzyżowania ale czasami trochę rozsądku też się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazi Strażnicy i policjanci uczą kierowców IP: *.toya.net.pl 10.08.08, 02:44 Kretyni i debile urzędują w ZDiT... A co z mieszkańcami kamienic i bloków przy Piotrkowskiej? A co z rodzinami tych ludzi, przyjeżdżającymi spoza Łodzi? Czy ktoś z tych debili pomyślał o tym? Nie sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Strażnicy i policjanci uczą kierowców IP: 91.109.137.* 10.08.08, 12:57 Nic. Beda parkowac 100m dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Ciekawostka 12.08.08, 11:25 Nie będą parkować dalej ale poprostu wjadą na podwórko. Wczoraj chyba w związku z planowanym bezprawnym ubezwłasnowolnieniem inwalidów zobaczyłem na ulicy Tuwima (w rejonie Biedronki) wymalowanych pięć kopert dla inwalidów. I nie było to by dziwne gdyby nie fakt, że na tym odcinku Tuwima jest w sumie 7-8 miejsc parkingowych. Nietrudno policzyć jaki procent tych miejsc przeznaczone będzie dla inwalidów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalisz Re: Strażnicy i policjanci uczą kierowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 12:14 > Innych łodzian strażnicy i policjanci zaczepią osobiście Piekny jezyk Odpowiedz Link Zgłoś