Dodaj do ulubionych

Nowy design strony MPK

IP: *.tpnets.com 06.10.03, 12:15
Strona MPK-Łódź sp. z o.o. ma nowy wygląd? Podstrona z rozkładami zyskała
więcej kolorów. Jak Wam się podoba?
Obserwuj wątek
    • ventlan Re: Nowy design strony MPK 06.10.03, 13:12
      Poprzednia mi sie chyba troche bardziej podobala, byla bardziej tradycyjna i
      kolory tez bardziej ztonowane. Tednak ta wydaje sie troche bardziej praktyczna.
    • Gość: teufel Re: Nowy design strony MPK IP: *.toya.net.pl 06.10.03, 16:03
      Ta jest bardzo czytelna, ale dłuuuuuugo sie ładuje.
    • hubar Re: Nowy design strony MPK 06.10.03, 16:35
      Wreszcie! Tamten wygląd był fatalny. Mam tylko nadzieję, że informację będę
      częściej aktualizowane (nie ma info o lini zero?).
    • Gość: Krzycho Re: Nowy design strony MPK IP: *.toya.net.pl 06.10.03, 17:52
      Tia, nowe nie znaczy dobre. Webmajster chyba jeszcze chodzi do gimnazjum i jest
      to jego praca zaliczeniowa na (3-). Strona ładuje się tak długo, że dzisiaj
      zmierzyłem czas, dokładne 4,20 min przy łączu 128, czyli user modemu szybciej
      się czegoś dowie jak pobiegnie na przystanek.Mapy nie wczytują sie wcale. Całe
      te fajerwerki nie dały nic, o przepraszam - dały to, że strona jest całkowicie
      niefunkcjonalna.
    • Gość: flip protestujemy IP: *.p.lodz.pl 06.10.03, 18:07
      ... przeciwko zmienianiu czegos, co bylo dobre.
      • Gość: mch Re: protestujemy IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.10.03, 18:26
        No to jesteśmy jednomyślni. A więc flip, daj mi ten drugi kijek od
        transparentu - będziemy go trzymać razem. :)
        • Gość: flip Re: protestujemy IP: *.p.lodz.pl 06.10.03, 18:46
          Bardzo prosze.
          Poza tym tamta strona byla po prostu uczciwa, a nie tylko ladna. Ta nie jest:
          MPK nie jest nowoczesne.
          • geograf Re: protestujemy 06.10.03, 18:50
            była po rpostu uczciwa-intrygujące. To znaczy?
            • Gość: flip Re: protestujemy IP: *.p.lodz.pl 06.10.03, 19:05
              Na pierwszej stronie byl herbrandt, logo i ptaszek. Znaczylo to mamy tramwaj z
              tradycjami (prawda), jestesmy dla potrzeb Lodzi i jestesmy firma lodzka
              (prawda) i chcemy, zeby bylo milo (ptaszek tak mi sie kojarzyl). Teraz jest
              kakofonia i blaga.
              • geograf Re: protestujemy 06.10.03, 19:14
                Podpisuję się pod tymi słowami.

Ps. ptaszek-logo MPK Łódź??
                • Gość: Bart Re: protestujemy IP: *.tpnets.com 06.10.03, 19:21
                  gołąb (ptaszek)
                  • Gość: flip Re: protestujemy IP: *.p.lodz.pl 06.10.03, 19:40
                    Niniejszym chcemy wyrazic uznanie dla Tajemniczego Autora poprzedniej strony
                    MPK (z herbrandtem, logo i ptaszkiem), wraz z ubolewaniem, ze wyslano ja na
                    komputerowy smietnik.
                    ---
                    Autora obecnej strony znac nie chcemy.
        • krzyskup Re: protestujemy 06.10.03, 23:34
          A nie jest to przypadkiem trzykijkowy transparent? Bo też chętnie bym go
          poniósł... Albo może chociaż na zmianę?...
          A tak już całkiem serio, to w taborze nie uwzględnili dwóch wersji Ikarów 280:
          tej z automatyczną skrzynią i drzwiami harmonijkowymi oraz tych z automatem,
          drzwiami dwuskrzydłowymi, ale bez elektronicznych tablic, a różnią się one
          napewno i silnikiem i konstrukcją.
          Ponadto nie wymienili Elinów (wiem, że niektórym ten tramwaj działa na nerwy,
          ale mi się baaaardzo podoba:), a to chyba najnowocześniejsza modernizacja 805ki.
          Tak więc podpisuję się pod prostestem całą klawiaturą (chociaż pewnie niewiele
          to da, ale cóż... Byleby tylko jutro kontroler oglądając moją migaweczkę nie
          zadał mi pytania: czy to ty krytykowałeś nową i jedyną słuszną wesrję strony
          www MPK Łódź sp. z o.o, a po mojej twierdzącej odpowiedzi nie wywalił mnie z
          autobusu...
          • Gość: Ja Re: protestujemy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 16:06
            Na zmianę, po dwie osoby:) Albo, może po prostu dwa transparenty o tradycyjnej
            budowie.
    • geograf Re: Nowy design strony MPK 06.10.03, 18:50
      Nowa strona (w samym zamyśle)-okej,czasami trzeba zmieniać,ale..
      to co teraz zrobiono to koszmarek.
      Przede wszystkim-zbyt dużo grafiki. Ja mam stałe łączę i mogę czekać, poza tym
      nie łąduje się az nadto źle.
      Jednak co mają powiedzieć użytkownicy modemów? Ja widze różnicę-oni pewnie i nie
      zobaczą,bo zrezygnują z załadowania strony.

Nowe kolory, ukłąd-okej, ale pierwsza strona wydaje się trochę namieszana..bez
      myśli przewodniej, bałagan.

Ciekawą stroną jest dział "przystanki", ale nie będzie to funkcjonalne aż do
      czasu ujednjolicenia nazw w dwie strony.
      Mapa-ciekawa,po DŁUGIM załadowaniu ogląda się nieźle (znowu na stałym łączu).
      Tam dopiero widać jak chorym systemem jest łódzkie nazewnictwo. Oby to czym
      szybciej zmieniło się.

Rozkłady-hm. Jednak miły dla oczu wygląd,ciekawa zmiana, z możliwością przejścia
      z jednej tabliczki (bez cofania się do strony głównej linii) do kolejnych,a do
      tego do rpzesiadek. Ciekawe.

Co mnie jeszcze ciekawi?
      Dlaczego na stronie MPK są rozkłądy linii 6 i 51 w Zgierzu,ale nie ma rozkłądów
      linii 45, 46 z tym samym mieście. Na przykład.
      Ktoś potrafi wytłumaczyć od czego to zalezy?
      • Gość: STUDI Re: Nowy design strony MPK IP: *.prokom.pl 08.10.03, 12:07
        Po przerwie z funkcjonowaniem serwera ...

45 i 46 - rozklady sa.
        linia 0 - obecnie nie kursuje wiec w sumei nie widze uchybienia.

Genralnie strona jest przyciezkawa. To jest strona z informacja, ktora powinno
        sie szybko uzyskac. A wiec jak najmije bajerow, javy, flasha i innych badziewii.

Inne wyjscie to opcja wersji ubogiej w grafike i skomponowanej tylo jako czysty
        HTML.

Nawet na sztywnym laczu czeka sie czasem w nieskonczonosc. A patrzac na to ze
        olali porzadnego Apache'a na rzecz gownianego IIS'a to mozna sie spodzewac ze
        przy duzej liczbie sesji bedzie ot chdozilo jeszcze wolniej.

• ukalo Re: Nowy design strony MPK 06.10.03, 19:19
      Gość portalu: Bart napisał:

> Strona MPK-Łódź sp. z o.o. ma nowy wygląd? Podstrona z rozkładami zyskała
      > więcej kolorów. Jak Wam się podoba?

Ja pochwalę MPK za wersję offline rozkładów :)
      Do tej pory musiałem wgeta prosić o współpracę - a teraz jeden klik i gotowe,
      co ważne szczególnie dla mniej zaawansowanych użytkowników komputerów.

Pozdrawiam,
      Łukasz
    • Gość: STUDI Re: Nowy design strony MPK IP: *.prokom.pl 08.10.03, 11:28
      Bardzo interesujacy...

Internal Server Error
      The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to
      complete your request.

Please contact the server administrator, you@your.address and inform them of the
      time the error occurred, and anything you might have done that may have caused
      the error.

More information about this error may be available in the server error log.

IIS/5.0 Server at www.mpk.lodz.pl Port 80

W sumie to im wspolczuje za uzywanie badziwnego Microsoft IIS'a ....

• Gość: Bart Mówimy, że co, że error... IP: *.tpnets.com 08.10.03, 12:29
        nie ma problemu. Piszesz do admina:

you@your.address

że włączasz i nie ma.

To była satyra.
        • Gość: STUDI Re: Mówimy, że co, że error... IP: *.prokom.pl 08.10.03, 12:33
          To raczej wyglada na chwilowa przerwe. Tylko czy to dzialanie admina czy tez IIS
          pokazuje swoje prawdziwe oblicze :(

• Gość: STUDI O q..... nie zauwazylem. IP: *.prokom.pl 08.10.03, 12:37
            No tak teraz zauwazylem ze nie zmienili typowego komunikatu bledu.

Mozna sobie pisac na ten adres. Niczym te opinie ....

Zamiast dopiac wszystko na cacy i dopiero przylaczyc to dopiero eksperymentuja .....
            • Gość: Bart Re: O q..... nie zauwazylem. IP: *.tpnets.com 08.10.03, 12:39
              Widzisz, czytasz nieuważnie.
    • Gość: Ja Re: Nowy design strony MPK IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 16:44
      Po pierwsze - bałagan.
      Po drugie za dużo kolorów i bajerów, po pewnym czasie dostaje się oczopląsu.
      Po trzecie poprzednia strona wyglądała „schludniej” i estetyczniej (czwarty
      kijek do transparentu:) ). No ale to akurat rzecz gustu.
      Po czwarte. Super fajnie, że dali mapkę z przystankami, ale to jest porąbana
      sytuacja, kiedy na krańcówce każde stanowisko ma oddzielną tabliczkę z
      rozkładami i oddzielny numer. Tą metodą niczego się nie można dowiedzieć,
      bez „wycieczek po hiperłączach.
      Po piąte: na tejże mapce - dlaczego zaznaczono przystanki 45bus poza miastem, a
      nie zaznaczono przystanków 46? Z resztą na tamtej trasie raz są zaznaczone jako
      tramwajowe, raz jako autobusowe, a wyskakuje zawsze 45bus. Z resztą wg opisu
      trasy, to 45bus jedzie do Zgierza, a wyskakuje na trasie do Ozorkowa! Znowu
      jakaś nieścisłość. Dlaczego nie ma przystanków 41 i 43 (w tym przystanku przy
      Krańcowej leżącego jeszcze w obrębie Łodzi)
      Po szóste: plus za „rozkłady skompresowane”
      Po siódme: jak już zmieniali, to mogliby poprawić przy okazji błedy
      merytoryczne (np. lata modernizacji Elinów, lata produkcji Volvo 7000, lepsze
      zdjęcie zmodernizowanego Elina (z pantografem Stenmanna) i kilka innych
      drobiazgów)
      Po ósme: napisali, że mogę sobie skopiowac rozkład na własne potrzeby. Czyli
      teraz nie popełniam już przestępstwa ściągając rozkład z netu :-)

P.S. Wymyślili dość dobre określenie na trambusa: "wyjątkowy pojazd turystyczny
      oznaczony linią A" :-)
    • Gość: Bart Re: Nowy design strony MPK IP: *.tpnets.com 11.10.03, 17:04
      Na nowej stronie jest wreszcie link "Klub Miłośników Starych Tramwajów" a nie
      skrót z braku miejsca - było "Klub Miłośników Tramwajów". Za to plus,
      oczywiście.
      • michal.ch Re: Nowy design strony MPK 11.10.03, 17:16
        A ja myślałem, że poprzednio ktoś uznał, że nazwa klubu jest kijowa i
        ją "poprawił". :)
    • Gość: STUDI Re: Nowy design strony MPK IP: *.mofnet.gov.pl 11.10.03, 19:44
      Przetestowalem stronke na bardzo szerokiej rurze. 1 Megabajt na sekunde
      przecietny tannsfer.
      Laduje sie bardzo powoli. Znacznie wolniej od przeladowanej strony zdjeciami o
      duzej rozdzielczosi np. meteo.starsoft.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka