Gość: fefek IP: *.bib.upv.es 17.10.03, 18:00 Witamy w Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kot Behemot Niestety, witamy rowniez w Polsce IP: *.client.attbi.com 17.10.03, 18:54 Praca tej Pani jest warta nie 800 zlotych. Pracodawce kosztowala okolo 2000 zlotych, tyle, ze reszte ukradlo nasze kochane panstwo. Pisze to, bo przez moment sie zastanowilem, jak to w naszym kraju jest, ze za normalna, o przyzwoitej wydajnosci prace nie mozna utrzymac skromnego mieszkania i przynajmniej wyzyc od wyplaty do wyplaty, nie popadajac w dlugi. Otoz mozna by bylo, gdybysmy nie byli okradani i wpychani jedni w biede, inni na emigracje. Niech zyje socjalizm!!! Tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.am.lodz.pl 17.10.03, 20:24 WSTYDZE SIE ZE JESTEM pOLAKIEM !!! Szkoda ze HITLER nas nie zalatwil-najwiekszego DRANSTWA posrod narodow EUROPY (Rumuni to przy nas SZLACHTA). Juz dawni sie nie czuje polaczkiem. Ludzie (mlodzi) uciekajcie z tego KRAJU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 22:27 WSTYDZE SIE ZE JESTEM pOLAKIEM !!! Szkoda ze HITLER nas nie > zalatwil-najwiekszego DRANSTWA posrod narodow EUROPY (Rumuni to > przy nas SZLACHTA). Juz dawni sie nie czuje polaczkiem. Ludzie > (mlodzi) uciekajcie z tego KRAJU !!! To chyba lekka przesada! To co potkało tych ludzi jest straszne i nikogo nie mozna usprawiedliwiac, ale mieszac w to Hitlera... zdecydowane przegiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
beers OJ, LUKASZ, LUKASZ.... 19.10.03, 12:39 Kto cie chlopie na te medycyne przyjal?.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Turska BOZE !!!!!!!!!!! IP: *.am.lodz.pl 17.10.03, 20:28 Boze..... popieram LUKASZA-uciekajcie z tej polski. Ten narod upadl juz tak nisko....... Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci 17.10.03, 22:15 Straszne. I tu nie ma prostych odpowiedzi, nie ma! Może tylko że nie ma boga, jest diabeł - choćby w postaci opętanego zemstą Busha czy tłustego pijanego biskupa. Odpowiedz Link Zgłoś
beers Taaa.... 19.10.03, 12:40 kuubaa napisała: > Straszne. > I tu nie ma prostych odpowiedzi, nie ma! Może tylko że nie ma boga, jest > diabeł - choćby w postaci opętanego zemstą Busha czy tłustego pijanego biskupa. A poza tym wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 22:17 Głosujcie dalej na różne SLD, PSL czy Samoobrony i patrzcie jak to jest, że miało być lepiej, a jest gorzej. Jak ktoś mówi, że da za darmo bo zabierze innemu to kłamie. Zabrać bowiem można tylko raz, a potem zabraknie. I tak jest z wszelkimi socjalami. Państwo zabiera komu się da, tępi tzw. złych kamieniczników i w pewnym momencie samo zaczyna działać jeszcze gorzej, bo nie ma już komu zabrać. Tylko szybka przebudowa systemu i wprowadzenia liberalnych zasad ekonomii pozwoli zwykłym ludziom utrzymać się za zarobione pieniądze na przyzwoitym poziomie. MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci 17.10.03, 22:46 Gość portalu: MarcinK napisał(a): > Głosujcie dalej na różne SLD, PSL czy Samoobrony i patrzcie jak to jest, > że miało być lepiej, a jest gorzej. daj jakąś alternatywę... bo chyba nie twierdzisz, że lepszym wyborem jest rydzykowe lpr czy może martwa unia wolności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 22:56 Witam Widzisz, ja już wybrałem. Jestem w PO, gdzie nawet jeśli coś/ktoś, mi się nie podoba to: tych minusów widzę najmniej w porównaniu z innymi ugrupowaniami; będąc w środku moge mieć realny wpływ na to co się tam dzieje. Jeśli nie weźmiemy spraw w swoje ręce to za kilka lat czeka nas w Polsce jakaś dyktatura a'la Pinochet. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci 18.10.03, 11:15 celowo we wcześniejszym poście pominąłem PO gdyż twierdzę, że jest to zbieranina szczurów, które uciekły z tonących statków AWS i UW. Ja czekam na jakąś nową partię lewicową, bo SLD to Stare Leniwe Debile... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beers Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci 19.10.03, 12:42 barracuda7110 napisał: > celowo we wcześniejszym poście pominąłem PO gdyż twierdzę, że jest to > zbieranina szczurów, które uciekły z tonących statków AWS i UW. Ja czekam na > jakąś nową partię lewicową, bo SLD to Stare Leniwe Debile... > pozdrawiam To chyba masz zamiar byc bardz\o dlugowieczny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci 18.10.03, 16:17 Gość portalu: MarcinK napisał(a): > będąc w środku moge mieć realny wpływ na to co się tam dzieje. zapewne taki sam jaki mam ja idąc na wybory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 22:59 A jakaś konstruktywna propozycja? Bo na razie dałeś wygodne wytłumaczenie własnego lenistwa... MK Odpowiedz Link Zgłoś
beers Pinochet 19.10.03, 12:44 Gość portalu: MarcinK napisał(a): > Jeśli nie weźmiemy spraw w swoje ręce to za kilka lat czeka nas w Polsce > jakaś dyktatura a'la Pinochet. > > Pozdrawiam, MarcinK on chyba zliberalizowal gospodarke, o ile wiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Pinochet IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.03, 16:06 Witam Pod względem ekonomii to ja jestem jak najbardziej za Pinochetem ;-) oby prędzej. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jypli Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.10.03, 03:18 Unia wolności nie umarła a żyje i ma się dobrze. Na dzień dzisiejszy wchodzi do sejmu. A tak a propos to spójrzcie na poziom zycia w Poznaniu, stopień bezrobocia tam, inwestycje, infrastrukturę.... Jakby nie było to od 89 roku rzadzi UD, UW, a teraz PO... hmmmm :) WIerzcie lub nie ale to są fakty. A tak a propos to jak ktoś nie płaci to jego wina że go wywalają, masz 800 zł to stać Cię na jedna izbę a nie na 2 pokoje, łazienki, kuchnie itp, itd... Trza się było uczyć to bys pracę lepszą miała. Niestety żyjemy w kapitaliźmie, PRECZ Z SOCJAŁEM!!! NIE MAM ZAMIARU DOPŁACAĆ DO NIEROBÓW ALBO NIEUKÓW. Swego czasu u mnie w domu tez było bardzo krucho. Starczało na bardzo niewiele ale odkladaliśmy sobie od ust zeby tylko nas nie eksmitowali. W dobie supertanich hipermarketów gdzie chleb można kupić za 1 zł a do tego margaryne za drugie 1zł i choćby pasztet za 1 zł ktoś kto pracuje za 800zł i mówi ze mu nie starcza moim zdaniemm nie jest wiarygodny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERR Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.p.lodz.pl 18.10.03, 15:28 Tak? A jadłeś ten chleb za 1 pln? I posmarowany masłem za 1pln? Ja raz spróbowałem i mało nie zwymiotowałem... A swoją drogą to mam trochę ponad 700 pln pensji i płacę za studia ponad 300 (to tak aby nie mówić, żem nieuk) zostaje 400. 250 za mieszkanie z opłatami. Nie jestem sam... zostaje 150 na życie (i jeszcze jakieś 50 złotych na migawki). Dla mnie bomba... Jak ktoś zarabia 2000 to może mówić że nierób i nieuk, zamienimy się, i pożyjesz tak pół roku, a potem będziemy rozmawiać... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
beers Nic nie rozumiesz ERR 19.10.03, 13:17 Gość portalu: ERR napisał(a): > Tak? A jadłeś ten chleb za 1 pln? I posmarowany masłem za 1pln? > Ja raz spróbowałem i mało nie zwymiotowałem... Nie zawsze musi byc kawior, prawda? Zreszta byloby niesprawiedliwe i nieekonomiczne, gdyby chleb za 1 PLN byl tak samo smaczny jak lepsze i drozsze gatunki. Ekonomia jest bezwzgledna moj drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
jypli Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci 19.10.03, 16:33 jadłem taki chleb, nie jest najgorszy, jadłem takie masło, takie pasztety, serki, do szkoły chleb z parówką to była rozrzutność... CYTUJĘ-----------> "Dla mnie bomba... Jak ktoś zarabia 2000 to może mówić że nierób i nieuk, zamienimy się, i pożyjesz tak pół roku, a potem będziemy rozmawiać... :/" ODPOWIADAM-------> Żyłem tak nie przez pół roku, nie przez rok a przez prawie 3 lata, wiec nie wmawiaj mi koleszko takich dupereli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: 62.233.181.* 19.10.03, 10:09 Koleś to sprawdz ile zarabiają po w uczelniach ale procentowo i masz odpowiedz liczą się znajomości a nie wykształcenie to jest prawda a nie to co ty powiedziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
jypli Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci 19.10.03, 16:36 Samo posiadanie mgr czy inż gówno daje, musisz być fachowcem w danej dziedzinie zeby dobrze zarabiać. Niestety Polaczki przyzwyczaili się do tego ze "Państwo im MUSI DAĆ!!!" Kurwa mać no aż mnie szlag trafia! Jak to DAĆ! ZDOBĄDŹ, SZUKAJ!!! Ja nie mam znajomości a w sierpniu przy pracy dorywczej zarobiłem prawie 2500zł... Można??? Odpowiedz Link Zgłoś
beers Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci 19.10.03, 12:41 barracuda7110 napisał: > daj jakąś alternatywę... bo chyba nie twierdzisz, że lepszym wyborem jest > rydzykowe lpr czy może martwa unia wolności... > Tak dlugo UW bedzie martwa, jak dlugo nikt nie bedzie na nia glosowal. Chyba logiczne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: 62.233.181.* 19.10.03, 10:01 Jedynym sposobem jest dewaluacja zł nasza gospodarka stanie się konkurencyjna A tak na marginesie skąd taki kurs zł skoro gospodarka leży (mafia)pralnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZTAZI POZDRAWIAM Z USA IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 17.10.03, 23:35 NA SZCZESCIE UDALO MI SIE UCIEC Z RODZINNEJ LODZI. POZDRAWIAM Z CHICAGO I SERDECZNIE WSPOLCZUJE. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: POZDRAWIAM Z USA 18.10.03, 08:56 USA ... współczuję. A, jeszcze jedno. Nie wiem jak tam u Was, ale u nas z tego co wiem zasady pisowni określają, kiedy używać dużych liter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: POZDRAWIAM Z USA IP: *.toya.net.pl / 10.0.207.* 19.10.03, 15:58 Widze, właśnie jak się bardzo cieszysz, czytając codziennie polskie gazety online - co tesknie sie troche ? Poza tym bylemw Chicago i za nic bym tam nie chcial mieszkac, a juz na pewno nie w polskiej dzielnicy, gdzie czas sie zatrzymal na latach siedemdziesiatych..tragedia. Ta polska enklawa nie robi zbyt dobrego wrazenia, ale na forum gazety to blyszczysz...w koncu jestes z Hameryki heheh Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: POZDRAWIAM Z USA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 11:25 Gość portalu: SZTAZI napisał(a): > NA SZCZESCIE UDALO MI SIE UCIEC Z RODZINNEJ LODZI. POZDRAWIAM Z > CHICAGO I SERDECZNIE WSPOLCZUJE. Ciekawe zatem czemu niektórzy Amerykanie mieszkają w przyczepach i innych rozpadających się obiektach. Jeżeli uważasz, że USA to raj to trochę mnie dziwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Ale o co chodzi? 18.10.03, 08:53 Taki jest ten świat, że trzeba płacić. Jak się nie płaci to nie ma. I tyle. Wielkie halo, że komuś zabierają coś, co mu sie nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do. Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.153.62.81.dial.bluewin.ch 18.10.03, 09:00 Szkoda, ze nie napisali "eksmisja z dwojka malenkich dzieci". Manipulacja. Ja pracowalam w wieku tych "dzieci".... Kobieta przez WIELE lat nie placi za mieszkanie! Dlaczego ktos ma mieszkac za darmo? Podwojny standard? Teraz oczywiscie dlug jest olbrzymi, ale przez wiele lat myslala, ze jej sie uda? A teraz z drugiej strony: uwazam, ze mieszkania bez pradu nie powinny byc w zadnym wypadku "do zamieszkania". To jest ponizej standardow polskich. Z tym ze moze sie okazac, ze nie trzeba tam pociagnac linii tylko zadzwonic do zakladow energetycznyh, zeby linie wlaczyly, ale oczywiscie takich szczegolow w tym artykule nie da sie dojrzec. Pozdr. Do. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chico moreno Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 09:27 A cóż to za artykuł Pani Redaktorzybny socjalnej, jeśli jest zgoda na relatywizm prawny to prosze również pisać, że mozemy nie płacić za madaty, za bilety autobusowe, za kiełbaske w sklepie itd. Nie się ta złodziejka cieszy ze dostała mieszkanie zastępcze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 10:28 Takie dobre to nasze prawo? Należy się go trzymać co do przecinka? Całe prawo jest względne - szczególnie u nas, sam wiesz, jak się je tworzy. Dlaczego kobieta zarabia tylko 800 zł? Pracuje i sama wychowuje dwoje dzieci, chce je wykształcić. Wiesz, jakie to trudne i kosztowne? Jak możesz ją nazywać złodziejką? Niedobrze mi, jak czytam o NIEROBACH i NIEUKACH. Te "praworządne", twardokapitalistyczne, zajadłe głosy pewnie pochodzą od sfrustrowanych kamieniczników, a i nasz głęboko wierzący UMŁ też się ładnie popisał. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 A jak nazwiemy 18.10.03, 11:49 Gość portalu: puma napisał(a): > Jak możesz ją nazywać > złodziejką? A jak nazwać kogoś, kto nie płaci świadomie i z premedytacją za coś, co używa i za używanie czego płacić powinien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Re: A jak nazwiemy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 12:27 W tym wypadku - desperatką. Intencje też się liczą. Są ludzie, którzy z rozmysłem nie płacą, bo potrzebują na wódkę, albo coś z tych rzeczy, brakuje im do futra itd. Czy to jest to samo? No i miała zalatwioną pożyczkę na czynsz. I wyrzucili ją w nieludzkie warunki. Prorodzinne państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: A jak nazwiemy 18.10.03, 12:57 Gość portalu: puma napisał(a): > W tym wypadku - desperatką. Intencje też się liczą. Są ludzie, którzy z > rozmysłem nie płacą, bo potrzebują na wódkę, albo coś z tych rzeczy, brakuje im > > do futra itd. Czy to jest to samo? A co to? Oni gorsi? Też mają swoje potrzeby ("coś z tych rzeczy"), lub są chorzy ("na wódkę"). Kradną i ci i tamci. Chodzi o to, żeby zaspakajać swoje potrzeby w sposób zgodny z prawem - co daje jakaś gwarancję, że nie będzie się przy tam krzywdziło innych. > No i miała zalatwioną pożyczkę na czynsz. Ale kiedy sobie zaczęła to załatwiać? Jak już miła nóż na gardle i dowiedziała się, że dłużej takiego jej postępowania tolerować nie będą? Nie wiadomo. I z czego by miała tę pożyczkę potem spłacać, być może znów nie miałaby pieniędzy dość - bo skąd - i znów by czegoś nie płaciła. A dlaczego nie starała się o inne mieszkanie, na które by było ją stać, zamiast brnąć w zadłużenie? Bo niewygodnie by było? > I > wyrzucili ją w nieludzkie warunki. Lepiej na ulicę? > Prorodzinne państwo. Niech idzie do księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chico moreno Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 22:58 Tak masz rację - prawo jest względne, jest pewnym targiem próżności - dziś Twój skalp jest warty 25 lat za bezwzględne zabójstwo jutro 5 lat za spowodopwanie śmierci. Ale mimo wszystko nie jest relatywistyczne - niepłacenie czynszu jest złodziejstwem a aksmisja jest prawną kara. To tyle moralitetu marketingowego, teraz logika, jeśli jestesmy podmiotem prawa to po co przyjeła pracę za 800 zł mając 2 dzieci, to zbnaczy że jej to pasowało i zakładała że tak będzie dalej. Przeciez mogła szukac czegos lepszego. Ze teraz nie można znależć lepszej pracy - mogła się starać. Lub w przypadku gdy nie jestesmy podmiotami to znaczy że wszystko jest ok. Przecież to Adamczyk wygrał przed sądem. Miał widacznie logiczną przewagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: 62.233.181.* 19.10.03, 10:17 Gość portalu: puma napisał(a): > Takie dobre to nasze prawo? Należy się go trzymać co do przecinka? Całe prawo do tyłka > jest względne - szczególnie u nas, sam wiesz, jak się je tworzy. Dlaczego > kobieta zarabia tylko 800 zł? Pracuje i sama wychowuje dwoje dzieci, chce je > wykształcić. Wiesz, jakie to trudne i kosztowne? Jak możesz ją nazywać > złodziejką? Niedobrze mi, jak czytam o NIEROBACH i NIEUKACH. Te "praworządne", bo to oni są złodziejami > twardokapitalistyczne, zajadłe głosy pewnie pochodzą od sfrustrowanych > kamieniczników, a i nasz głęboko wierzący UMŁ też się ładnie popisał. to jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja A co na to prezydent Kropiwnicki? 18.10.03, 11:00 Czy znów bawił się u Zydów? Panie prezydencie! pana wybraliśmy my Polacy a nie przedtsawiciele narodu wybranego więc reprezentuj interesy nasze polskie a nie żydowskie! Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: A co na to prezydent Kropiwnicki? 18.10.03, 11:17 A co myślicie że na świecie nie ma eksmisji?????????????????? Jak się coś używa, zużywa, korzysta trzeba płacić. Dlaczego sąsiedzi z bloków maja płacic za tych niepłacących. Dlatego mamy takie wysokie czynsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasikonik Re: A co na to prezydent Kropiwnicki? IP: 80.249.79.* 19.10.03, 12:39 camelot napisał: > A co myślicie że na świecie nie ma eksmisji?????????????????? Jak się coś > używa, zużywa, korzysta trzeba płacić. Dlaczego sąsiedzi z bloków maja płacic > za tych niepłacących. Dlatego mamy takie wysokie czynsze Nie inaczej. Ciekawe ilu z tych obróńców tych niepłacących zgodziło by się, gdyby do ich drzwi zapukali pracownicy z administracji z propozycją podwyższki czynszu, która by szła na sąsiadów, którzy nie płacą. Jawnie pozycja wyszczególniona w rozliczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: A co na to prezydent Kropiwnicki? 18.10.03, 16:09 oczywiście! wszystko wina żydów! ale dlaczego nie wspomniałeś o masonach? jesteś żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: A co na to prezydent Kropiwnicki? 18.10.03, 16:17 Żydzi chcą zwrotów majątków w Polsce kilkoro z nich już dostało co chciało no i są tego pierwsze efekty Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: A co na to prezydent Kropiwnicki? 18.10.03, 16:34 aha, i zgm księży młyn też jest zwróconym majątkiem żydowskim? przeczytaj sobie te materiały www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty/rzmorm/paranoja.html i idź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: A co na to prezydent Kropiwnicki? 18.10.03, 17:54 gray napisał: > aha, i zgm księży młyn też jest zwróconym majątkiem żydowskim? > -niemieckim! > przeczytaj sobie te materiały > www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty/rzmorm/paranoja.html > i idź do lekarza. > - Dr Szafraniec powiedzial ze ze mną jest wszystko w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: 62.233.181.* 18.10.03, 12:25 Czy ktoś nam mówił jak będzie wyglądał kapitalizm (kapitalizm polski to jedno wielkie oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci 19.10.03, 09:23 Upieram się że nie ma prostych odpowiedzi. W tym konkretnym przypadku jest zbyt mało informacji, ale ogólnie bywa tak, albo tak. Albo gdzieś pośrodku. Jedno jest pewne - dzieci niczemu nie zawiniły, a to one najbardziej cierpią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinw Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 11:43 PO raz kolejny przekonuję się, że urzędnicy to nie ludzie tylko maszyny,(oczywiście nie wszyscy bo są także urzędnicy pochodzący z gatunku ludzkiego) którzy widzą tylko liczby, ustawy, paragrafy.Przecież kobieta błagała, prosiła. Zastanawiam się co by zrobił taki prezes ZGM KSięży Młyn, gdyby nagle dowiedzaiał się, że jest eksmitowany ze swojego mieszkania. Założe się, że natychmiast wszyscy by stanęli na głowie by do tego nie dopóścić. Boże mój co w tej Polsce się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasikonik Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: 80.249.79.* 19.10.03, 12:35 Gość portalu: marcinw napisał(a): > PO raz kolejny przekonuję się, że urzędnicy to nie ludzie tylko > maszyny,(oczywiście nie wszyscy bo są także urzędnicy pochodzący > z gatunku ludzkiego) którzy widzą tylko liczby, ustawy, > paragrafy.Przecież kobieta błagała, prosiła. Ale kiedy? Wtedy kiedy zobaczyła, że dłużej nie pociągnie z zaleganiem w opłatach? Trochę czasu miała, żeby starać się o zamianę na inne mieszkanie. Ale po co. A teraz wielkie halo. > Zastanawiam się co > by zrobił taki prezes ZGM KSięży Młyn, gdyby nagle dowiedzaiał > się, że jest eksmitowany ze swojego mieszkania. Założe się, że > natychmiast wszyscy by stanęli na głowie by do tego nie > dopóścić. Boże mój co w tej Polsce się dzieje? A to on też nie płaci czynszu? To faktycznie skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinw Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 11:46 Jeszcze jedno dajmy tym wszystkim, którzy tak ślepo przestrzegają prawa pomieszkać miesiąc, dwa w mieszkaniu gdzie nie ma gazu i prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasikonik Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: 80.249.79.* 19.10.03, 12:36 A czy oni też żyją ponad stan i nie płacą czynszu? Odpowiedz Link Zgłoś
beers Dura lex, sed lex 19.10.03, 13:14 Trudno, prawa trzeba przestrzegac. Zreszta artykul jest po dziennikarsku zmanipulowany, obliczony na wzbudzenie niezasluzonego wspolczucia. Wiekszosc ludzi znajdujacych sie teraz w sytuacji bohaterki artykulu przez wiele lat nie zrobila nic zeby zatroszczyc sie o przyszlosc swoja i swoich dzieci, zawsze liczac, ze "jakos to bedzie" , zyjac ponad stan i generujac kolejne dlugi. Niestety za darmo nic nie ma i trzeba to ludziom uswiadomic, czasami bolesnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: Dura lex, sed lex 19.10.03, 14:10 W naszym bloku tak około 1/3 ludzi nie płaci. W rezultacie nie ma pieniędzy na utrzymanie bloku i jego otoczenia w przyzwoitym stanie. Czyli czynsz rośnie i coraz mniej ludzi stać na jego płacenie, zwłaszcza gdy standard życia sie obniża i coraz mniej ludzi płaci czynsz. I tak kółeczko sie kręci. Jeśli ktoś ma troche rozumu to sie wyniesie do własnego domku lub do bloku wspólnotowego i będzi miał wszystko w d.... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Eksmisja łodzianki z dwójką dzieci IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 11:18 A pijaczki sobie mieszkają spokojnie, drażnią innych lokatorów, dewastują budynki i mają się dobrze. Gdzie jest opieka społeczna czy wszystkie pieniądze poszły na wypłatę wyłudzonych rent?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamień DO ROBOTY !!!! IP: 213.17.234.* 20.10.03, 18:21 Dzieci, jakby były starsze, to pewnie by studiowały. DO ROBOTY !!!!!!! A jak nie, to mieszkać w lesie Odpowiedz Link Zgłoś