Dodaj do ulubionych

podróż do Zgierza

IP: *.zgierz.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 16:11
Codziennie podróżujemy do Zgierza do naszego Kolegium. Mamy już dość rozkosznej
jazdy rozpadającym się 45, który jedzie 20 na godzinę. Gdy szczęśliwie już
wysiądziemy, czujemy się jak po wycieczce kolejką górską i cieszymy się, że
żyjemy
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: podróż do Zgierza 15.01.02, 16:15
      Proponuję wsiąść w autobus prywatnego przewoźnika. Ma krańcówkę na Bazarowej
      • geograf Re: podróż do Zgierza 15.01.02, 17:16
        a ja tam lubie takie kjlimaty, bo dla mnie oprócz dojazdu liczy się klimat tego tramwaju. Lubie słuchac tramwaju lub autobusy- nie tylko gdy im jadę, ale gdy on przejeżdża obok mnie. Lubie patrzec ile ludzi przewija się przez pojazd, ile ludzi wsiada tu, a ile wysiada tam- patrzac za to z tej strony nie zauwaza się odpadajacej farby, nieco krzywych krzesełek, i bujajajajajacego tramwaju
        :)))
        pozdrowienia
        geograf-ze-skrzywieniem-komunikacyjnym
    • kropi Re: podróż do Zgierza 15.01.02, 21:36
      Ja bardzo dobrze pamiętam jak dzieckiem w kolebce z okna mojego bloku przy
      ulicy Zgierskiej podziwiałem tramwaje 45 i 46, które od innych różniły się tym,
      że u każdych drzwi (otwartych!!!) wisiała kiść pasażerów szczęśliwych, że
      wogóle udało im się na cokolwiek załapać. Nie było wtedy prywatnych autobusów,
      samochód zaś miał tylko ten, co się zasłużył i dostał talon. Albo się dorobił
      na szklarni. Myślę, że atmosfera tych pojazdów była nie do porównania z
      obmierzłym luksusem śmigających dziś przegubowców...
      • geograf Re: podróż do Zgierza 15.01.02, 21:50
        a tak w ogóle to dużo ludzi dojeżdż do samego Ozorkowa 46 i ogólnie czy dużo osób korzysta tej linii
        • Gość: Snake Re: podróż do Zgierza IP: *.devs.futuro.pl 16.01.02, 15:22
          geograf napisał(a):

> a tak w ogóle to dużo ludzi dojeżdż do samego Ozorkowa 46 i ogólnie czy dużo os
          > ób korzysta tej linii

Wiem, ze sporo osob korzysta z autobusow prywatnych do
          Ozorkowa. Jezdza czesciej (co 15 min) i sa tansze. Ludzi tam
          zawsze po sam dach. Komfort bez komentarza. Tramwaj 46 jedzie
          dlugo i majestatycznie. To taki statek milosci. Pozdr.
          • geograf Re: podróż do Zgierza 16.01.02, 18:06
            no tak, nie o to mi chodziło ale ostatnie porównanie mi się podoba... Właśnie o to chodzi, mi się podoba taki statek miłóści. Nie nic ładniejszego niż spokojna (?) podróż, podczas której rzuca cię po ścianach i delektujesz się trzymaniem mocno poręczy... a te widoki zza okna... cudowne jest jechanie tramwajem posród pól, zwłaszcza jesieniom, gdy pięknymi widokami za oknem ciesza się nasze oczy... cudowne...
            wiecie co? jeszcze nigdy nie jechałem tramwajem do Ozorkowa... muszę jak najszybciej to zrobic... to kiedy w tym roku wiosna??? :))
    • Gość: wozak Jak już będziecie duzi i będziecie jeździć IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 21:55
      samochodem i nie zmienicie kierunku wyprawy to..........wciąż będziecie jeździć
      20 na godzinę. Bo tak, z fasonem i nadmiernym luzem się w Zgierzu prowadzi wóz.
      Czasami powraca do mnie pytanie o sens istnienia takiego tak potrzrbnego
      miastka, ale przerywam rozmyślanie i wybieram objazd. No n.p. koło Łagiewnik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka