brite 13.10.08, 12:13 Po 101 latach od otwarcia, łódzkie kino Tatry stoi przed widmem zamknięcia: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88721,5803045,Ostatnie_takie_kino.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longeta Re: Ostatnie takie kino 13.10.08, 12:20 Nie tylko ono ma to widmo zamknięcia miasta.gazeta.pl/lodz/1,90280,5681509,_Praca_za_seks__znow_w_sadzie.html Teraz jest kino domowe,albo centra handlowe i nowoczesne kina,kto był ostatnio na premierze/lub innym filmie w kinie Tatry? Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Ostatnie takie kino 13.10.08, 12:21 O widzisz, to jest problem. Sam się złapałem, gdy wczoraj odpaliłem kino domowe, zgasiłem światła i słuchałem wspaniałego koncertu. Czasy się zmieniają, zagapiliśmy się, przejechaliśmy przystanek "normalność". Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ostatnie takie kino 13.10.08, 12:30 Ludzie ogólnie wolą siedzieć w domu,raz że to wydatek,dwa ze niebezpiecznie na ulicach PO zmroku. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Ostatnie takie kino 13.10.08, 13:04 Longetto, Tobie nie pozostało nic więcej jak wskoczyć w ciepłe domowe bamboszki i z kubkiem zaparzonych żiółek w bujanym fotelu rozkoszować się kinem domowym. Niejeden emeryt może Ciebie przeskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Ostatnie takie kino 13.10.08, 13:20 Madrze zauważył, że PO zmroku na ulich nie jest bezpiecznie. Nawet monitoring nie daje nam poczucia pełnego bezpieczeństwa, to przez chyba oddziaływanie wszystkich środków medialnych, hę. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Ostatnie takie kino 13.10.08, 13:28 > Madrze zauważył, że PO zmroku na ulich nie jest bezpiecznie. Tylko dlatego, że na to pozwalamy. Poczucie bezkarności i bezczelność gó...arstwa głównie wynika z braku reakcji normalnego obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Ostatnie takie kino 14.10.08, 08:21 Zauważyłem, że na FŁ mamy całkiem sobie kino. Brite, jesteś naprawdę wielki. Gratuluję smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Ostatnie takie kino 14.10.08, 08:45 tak, jest okropnie PO zmroku. ostatnio widziałem grupę młodzian która zjadła drugi wagon tramwaju. I to w trzech! Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Ostatnie takie kino 14.10.08, 09:03 No tak, a jesień jest piękna, w parkach szeleszczą liście. Jesień, a Łódź nam kwitnie, powoli zmienia się tu i tam. Zmienia się jednak, przebudzona z wieloletniego letargu. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Może trzeba było do niego chodzić? 14.10.08, 09:01 Ja byłam raz, w liceum z klasą. Takiemu obiektowi jak kino nie wystarczy być starym, nigdy nie przeprowadzić remontu, nie ogrzewać sali oraz oldskulowo cuchnąć pleśnią a nie kukurudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Prywatny budynek Kina Gdynia ratowano 17.10.08, 08:55 Artysta bez zęba na przedzie „ratował” przed właścicielem - zbierając podpisy wśród „zdrowej tkanki łódzkiego społeczeństwa”. Jedno z haseł dotyczących Gdyni mówiło o ponownym zrobieniu z niego kina.. Tatry są kinem „państwowym” i nikt nie chce zmusić władzy - choćby zbierając podpisy - do ratowanie tego upadłego ale skądinąd bardzo sympatycznego i jeszcze działającego kina. Czy zmuszanie prywatnego właściciela do określonych zachowań /wymuszenie rozbójnicze(?)/ jest OK. a to samo wobec władzy już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani przedostatnie brajcie kochany, albo dwa ostatnie 17.10.08, 09:26 bo równie, albo bardziej ciekawe jest to które działało na dworcu PKP we Wrocławiu. to było dopiero coś. wyobrażacie sobie kino na Fabrycznym? Ja na nowym Fabrycznym - bardzo - nic by tak nie ożywiło tego dworca - nawet jak bedzi pod ziemię - jakby nawet o północy wychodziły tam tłumy po seansie. To jest coś! Odpowiedz Link Zgłoś