Dodaj do ulubionych

Co wpisywac w pole Temat

IP: *.aic.net / 207.176.15.* 20.10.03, 16:54
Wpadłem na taki pomysł,żeby w to pole wpisywać coś, co będzie jasno w miarę okraślało to, co wpisujemy w pole Treść.
Co Wy na to? Myślę, że to by mogło bardzo ułatwić porusznie się tu.
Czyli np.: nie wpisyjemy w pole Temat "Szukam ...", ale nieco więcej, np.: "Szukam sklepu z wędkami" (o ile szukamy wędek). Lub zamiast "POMOCY!!!" wpisywać "POMOCY!!! (szukam wędek)", i dalej nie "Gdzie w Łodzi" ale "Gdzie w Łodzi sklep z wędkami" lub - ale to nieco dalszy krok - np. "[GWŁ] - sklep z wędkami".
Nieźle to wymyśliłem, czy nie? Bo z tego co obserwują, to zwyczaje są różne ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzidka Re: Co wpisywac w pole Temat IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 16:55

> Nieźle to wymyśliłem, czy nie? Bo z tego co obserwują, to zwyczaje są
      różne ...

Ależ doskonale. Tylko jakos malo odkrywczo...
      • Gość: Dziadek Dobromira Re: Co wpisywac w pole Temat IP: *.aic.net / 207.176.15.* 20.10.03, 17:00
        Zuch chłopak! Dla niektórych piszących, to jednak może być odkrywcze. Popatrz na tematy i na zawartość. A czasem taki sensowniejszy temat byłby i z korzyścią dla nich chyba - jakiś wędkarz może niekoniecznie wejść w terść listu "Pomocy", ale jak zobaczy, że to chodzi o wędki, to są większe szanse.
    • ixtlilto Re: Co wpisywac w pole Temat 20.10.03, 17:00
      Czasem jednak chcemy maksymalnie zainteresowac Foruowiczów danym wątkiem, wtedy
      piszemy w temacie coś zaskakującego np.
      "czytać po 23"- erotyk napisany przez Kropkę
      "pierwsza skrobanka :D"- znalezione na zaprzyjaźnionym forum, napisane przez
      Dzidkę, dotyczyło skrobania samochodów.
      "handel skórkami"- dotyczyło rodzajów pieczywa, jeden z rodzajów chleba nosi
      właśnie nazwę "skórki".

Słowem im bardziej intrygujący temat, tym więcej czytelników. Ale masz
      oczywiście rację. Trudno po samym temacie zostientować się kto czego szuka, lub
      jakiej pomocy potrzebuje.
      • the_dzidka Re: Co wpisywac w pole Temat 20.10.03, 17:58
        > Słowem im bardziej intrygujący temat, tym więcej czytelników. Ale masz
        > oczywiście rację. Trudno po samym temacie zostientować się kto czego szuka,
        lub
        >
        > jakiej pomocy potrzebuje.

Powiedzmy tak: jeśli chodzi nam o zaintrygowanie czytelników, piszemy
        tajemniczo, enigmatycznie i dwuznacznie, jak... ja o skrobaniu szyby
        samochodu ;-)
        Ale jeśli chodzi nam o uzyskanie informacji, pożądane jest maksymalne
        uproszczenie i ułatwienie. Czyli nie "Szukam..." ale "Pomocy - zbieracze
        pudełek od zapałek poszukiwani".
        I już :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka